Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ???

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω την εξής απορία (δεν ξέρω αν γραφω στην σωστή ενότητα) έχουμε το καθισματακι του αυτοκινητου maxi cosi 9-18 κιλά...η μικρη μου είναι τωρα 3 χρονων και 2 μηνων και 16,5 κιλα...πότε μπορουμε να βαλουμε το παιδι στο πισω καθισμα με την ζωνη του αυτοκινητου ή τι κάνουμε μολις δεν θα την χωραει το καθισματακι σε λίγο καιρό ??????

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας

U80ep3?r=1271337460

Διαφημίσεις

Στο Βελγιο νομιζω οτι η νομοθεσια λεει μεχρι να φτασουν το 1,35 σε υψος. Πιο πριν η ζωνη μονη της ειναι επικυνδινη. Υποθετω οτι το καθισματακι που εχετε ειναι μεχρι 4 χρονων ή υψος 1,05. Μετα υπαρχει αλλο που δενεται με τη ζωνη του αυτοκινητου (οχι 5 σημειων οπως αυτο που εχετε) και τελος 'μαξιλαρακι" (booster) που παλι δενεται με την ζωνη του αυτοκινητου..

το παιδι μονο με την ζωνη καθετε μονο αν εχει ξεπερασει το 1.40 σε υψος ,μεχρι τοτε καθησματακια και μπουστερ .Η μικρη σου ειναι παρα πολυ μικρη ακομα για να ειναι χωρις καθησμα ,ακομα και μπουστερ δεν μπορει ,πρεπει να καθετε σε καθησμα που εχει ιδικες ζωνες για την ηλικια της και πλευρικη προστασια .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Συμφωνώ!!!! Από αυτά που έχω διαβάσει γνωρίζω μάλιστα ότι τα μπούστερ τις επόμενης γενιάς θα έχουν και αυτά πλευρική προστασία.

Διάβασε εάν θέλεις και ρώτησε και εδώ

http://anapodakathismata.blogspot.com/

Καλησπέρα έχω την εξής απορία (δεν ξέρω αν γραφω στην σωστή ενότητα) έχουμε το καθισματακι του αυτοκινητου maxi cosi 9-18 κιλά...η μικρη μου είναι τωρα 3 χρονων και 2 μηνων και 16,5 κιλα...πότε μπορουμε να βαλουμε το παιδι στο πισω καθισμα με την ζωνη του αυτοκινητου ή τι κάνουμε μολις δεν θα την χωραει το καθισματακι σε λίγο καιρό ??????

Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας

Αλλαζεις καθισμα αν δεν την χωραει. ΔΕΝ την βαζεις με ζωνη μεχρι να ειναι 1.35 υψος νομιζω. ΒΓΑΙΝΕΙ απο καθισματακι ΟΤΑΝ το κεφαλι της ξεπερναει κατα το 'μισο' το τελειωμα της καρεκλας ή αν εχει ξεπερασει τα κιλα. ΑΝ ξεπερασει το κεφαλι πρωτο την καρεκλα πας σε μπουστερ. Υπαρχουν πολλα καθισματα πολλων κιλων. Εγω εχω καρεκλακι αναποδο που κοιταει πισω και ειναι μεχρι 25 κιλα. Η μικρη ειναι 13 κιλα 3 χρονων. Οποτε με την ταχυτητα που ΔΕΝ παιρνει κιλα μας βλεπω πρωτα να ξεπερναει το κεφαλι την καρεκλα. ΜΕΓΑΛΗ προσοχη του τι κανετε με τα παιδια στο αμαξι.

Βρισκω ευκαιρια να τονισω εδω σε αυτο το νημα οτι εχω δει ΠΑΜΠΟΛΕΣ φορες γονεις μπροστα με ζωνη και παιδια χυμα λυμενα πισω..........(χωρις αλλα λογια).........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

kardoulini η δική μου μόλις έγινε 3 - 17 κιλά και 1,03 - δεν είναι σε καμία περίπτωση για χύμα - ούτε το booster που έχει φίλη μου είναι για αυτό το ύψος - το έχω δοκιμάσει και "πλέει" μέσα το παιδί.

Εγώ είχα αγοράσει στον 7ο μήνα που καθόταν καλά το neptune της chicco που είναι ως 36 κιλά και πιστέυω οτι εκει θα είναι άνετα μέχρι τα 5 (έχει και σύστημα που ψηλώνει το στηριγμα του κεφαλιού) - μετά σπάει και χωρίζει και γίνεται και booster, και υπάρχουν πολλά τέτοιου τύπου, κατηργορία 3 λέγονται νομίζω, νομίζω οτι σε μία τέτοια επιλογή πρέπει να κατευθυνθείς.

s-age.png

Ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας με κατατοπίσατε πλήρως....θα παω να παρω σε κανένα μήνα το κάθισμα που δένει με την ζώνη του αυτοκινήτου και είναι μέχρι 35 κιλά.

Συμφωνω απόλυτα πως πρέπει να είμαστε παρα πολύ προσεκτικοι....και εμεις δεν την έχουμε ΠΟΤΕ χωρις καθισματακι....ουτε αγκαλια πισω ουτε τιποτα....ΠΑΝΤΑ δεμένη στο καθισματακι της.

Σας ευχαριστω

U80ep3?r=1271337460