Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διατα σε μωρο και απογαλακτισμος

herc

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!!! Είμαι καινούργια στο club και του forum και των παιδιών!!! Ο φουσκωτούλης μου είναι μόλις 4,5 μηνών και είναι ένας κούκλος!!! Ενώ γεννήθηκε μόλις 3 κιλά και μέσα από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη (ήμουν σε αυστηρή διαίτα λόγω πέτρας στη χολή) στην τελευταία μας επίσκεψη στον παιδίατρο (29-11-11, 4 μηνών) ήταν 69 πόντους και 8700. Είναι πάνω από τις καμπύλες και στο ύψος και στο βάρος!! Ξεκινήσαμε δίαιτα, ο γιατρός είπε να αντικαταστήσω το ένα γεύμα με χαμομήλι, τσάι ή τήλιο. Φυσικά ο φουσκωτούλης με το που το δοκίμαζε δεν έπινε ούτε μια γουλιά!! Και πέρασαμε στη δεύτερη εναλλακτική μειώσαμε την ποσότητα στα γεύματα!!! Πίνει 5 γεύματα 180 ml και το τελευτάιο βραδυνό 210 ml , σύνολο 6 γεύματα!! Να τονίσω ότι κοιμάται από τισ 9:30 μέχρι τις 5:30 - 6:00 το πρωί!!! Κάποια βράδυα μπορεί και να ξυπνήσει γύρω στις 3 ή στις 4, αλλά ποτέ δεν του δίνω γάλα από το 2 μήνα και μετά. Κι ας κάνουμε και 1 ώρα και παραπάνω να ξανακοιμηθούμε... Ζω στην επαρχία και οι επιλογές μας σε γιατρούς είναι περιορισμένες. Εχουμε υποτίθεται τον καλύτερο της περιοχής. Κανονικά στους 5 μήνες θα ξεκινούσαμε στερεές τροφές, αλλά ο γιατρός είπε να το αφήσουμε για τον 6 μήνα. Και ρωτάω αν ξεκινούσαμε τις στερεές τροφές το παιδί δε θα χόρταινε καλύτερα??? Και γιατί πρέπει να το καθυστερήσουμε ένα μήνα? Έτσι κι αλλιώς το ίδιο βάρος δε θα πάρει είτε στον πέμπτο είτε στον έκτο??? Και το παιδί είναι παχύ??? Ή είναι και πολύ ψηλό? Βοηθήστε με βρε κορίτσια γιατί πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω??? Να επιμείνω για απογαλακτισμό τωρα τέλος του μήνα που θα μπούμε στον πέμπτο ή να πάω σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού? Να σας πω επίσης ότι το παιδί είναι ήδη υπερκινητικό(το είπε ο γιατρός μόλις τον είδε 4 ημερών), σχέδον κάθεται μόνο του (πολύ νωρίς για την ηλικία του) και έχει ήδη βγάλει τα 2 κάτω μπροστινά του δόντια...

Διαφημίσεις

Κοίτα, παιδίατρος δεν είμαι αλλα κ μένα μου φαίνονται αρκετά τα κιλάκια του για τον μήνα που βρίσκεται!! Εμένα είναι 7,5 κ είναι 8.900. Πάντως όσο μεγαλώνει που θα γίνει πιο κινητικος θα γίνει πιο στυλακι... Μην ανησυχείς! Και Εμένα ήταν σαν γιουβαρλακι, αλλα τώρα είναι μία χαρά!!! Εγώ που τον ταιζω κανονικά (φαγητό εννοώ), του δίνω 5 γεύματα: γάλα πρωι κ βράδυ και 3 γεύματα ενδιάμεσα..

Απλά θεωρώ πως αν ξεκινήσω το φαγητό θα χορταίνει καλύτερα και θα τρώει ίσως λιγότερο. Βεβαια μπορεί να τρώει και περισσότερο!!! Δε ξέρω τι να κάνω. Πάντως αν τον δεις δεν είναι πολύ χοντρός!!! Παχύ τον λες, χοντρό όχι, ίσως επειδή είναι και πολύ ψηλός...Και φυσικά δεν εννοώ να τον μπουκώσω στις κρέμες. Μιλάω πάντα για φρούτα και λαχανικά... Δε ξέρω θα δω πόσο βάρος θα πάρει κι αυτό το μήνα με τη διαίτα και θα αποφασίσω... Ευχαριστώ πάντως..

Και εμεις ειμαστε 5 μηνων και 70 εκ και 9 κιλα, δεν μου κανενας γιατρος να κανουμε διαιτα. Θηλαζω αποκλειστικα και μαλιστα ξυπναει και καθε 2 ωρες την νυχτα:shock: Να χαιρεσαι το παιδακι σου! Μια χαρα ειναι! Μου φαινεται πολυ παραξενο να δινεις τσαι στο μωρο:confused:

Διαφημίσεις

στις στερεες πρεπει να μπει μετα τον εκτο γιατι ειναι καλυτερα για τα νεφρα του και για τυχον αλλεργιες που μπορει ν αεμφανισει αργοτερα!γιαυτο καθυστερουν!εγω εχω ακουσει οτι δεν πρεπει νακανεις διαιτα σε μωρα πριν ν απερπατησουν γιατι οταν περπατησουν τρεχουν πανω κατω και τα χανουν ετσι κ αλλιως!παντως κ εμενα η παιδιατρος που εμαστε στο οριο μου ελεγε να μην της δινω πολυ φαγητο κ οχι ρυζαλευρο γιατι ειναι παχυντικο!οταν αρχισαμε τις στερεες!γιατι ειχε τασεις να ξεφυγει!εγω παντα της δινω την κανονικη ποσοτητα και αν θελει κ αλλο παιζουμε η την κανω να ξεχαστει!! και δεν της εκοψα και το ρυζαλευρο που τη ςαρεσει!και μεχρι στιγμης ειναι μια χαρα στα κιλα της!

Μου είπε τσαι ή χαμομήλι ή τήλιο... Όποιο του αρεσε... Φυσικά δεν του άρεσε κανένα... Ανησυχώ γιατί κι έγω έχω την προδιάθεση και είμαι μια ζωή στη δίαιτα και έχω και τον ξαδερφό μου ο οποίος είναι 20 χρονών και 120 κιλά. Οπότε είναι νομίζω δικαιολογημένη η ανησυχία μου... Και αν και με τα 180 ml το παιδί μου πεινάει προσπαθώ να τον ξεγελάω με χίλια δυο κόλπα μέχρι να το ξεχάσει.. Και ποτέ δεν του δίνω το γάλα του πριν κλάψει!!! Κι ας μου φωνάζουν όλοι ότι δεν πρέπει να του κάνω δίαιτα.. Και κάπου διάβασα ότι όταν βγάζουν δόντια δεν τρώνε, εμένα παρ' όλο που έχει βγάλει ήδη δύο η όρεξη δεν του έχει κοπεί καθόλου... όλοι μου λένε πως όταν αρχίσει να κινείται θα τα χάσει... Αλλά είναι ακόμη 4,5 μηνών θέλουμε αλλό τόσο περίπου για να αρχίσει να μπουσουλάει.. Μεχρι τότε τι γίνετα?????

Καλησπέρα κορίτσια!!! Είμαι καινούργια στο club και του forum και των παιδιών!!! Ο φουσκωτούλης μου είναι μόλις 4,5 μηνών και είναι ένας κούκλος!!! Ενώ γεννήθηκε μόλις 3 κιλά και μέσα από μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη (ήμουν σε αυστηρή διαίτα λόγω πέτρας στη χολή) στην τελευταία μας επίσκεψη στον παιδίατρο (29-11-11, 4 μηνών) ήταν 69 πόντους και 8700. Είναι πάνω από τις καμπύλες και στο ύψος και στο βάρος!! Ξεκινήσαμε δίαιτα, ο γιατρός είπε να αντικαταστήσω το ένα γεύμα με χαμομήλι, τσάι ή τήλιο. Φυσικά ο φουσκωτούλης με το που το δοκίμαζε δεν έπινε ούτε μια γουλιά!! Και πέρασαμε στη δεύτερη εναλλακτική μειώσαμε την ποσότητα στα γεύματα!!! Πίνει 5 γεύματα 180 ml και το τελευτάιο βραδυνό 210 ml , σύνολο 6 γεύματα!! Να τονίσω ότι κοιμάται από τισ 9:30 μέχρι τις 5:30 - 6:00 το πρωί!!! Κάποια βράδυα μπορεί και να ξυπνήσει γύρω στις 3 ή στις 4, αλλά ποτέ δεν του δίνω γάλα από το 2 μήνα και μετά. Κι ας κάνουμε και 1 ώρα και παραπάνω να ξανακοιμηθούμε... Ζω στην επαρχία και οι επιλογές μας σε γιατρούς είναι περιορισμένες. Εχουμε υποτίθεται τον καλύτερο της περιοχής. Κανονικά στους 5 μήνες θα ξεκινούσαμε στερεές τροφές, αλλά ο γιατρός είπε να το αφήσουμε για τον 6 μήνα. Και ρωτάω αν ξεκινούσαμε τις στερεές τροφές το παιδί δε θα χόρταινε καλύτερα??? Και γιατί πρέπει να το καθυστερήσουμε ένα μήνα? Έτσι κι αλλιώς το ίδιο βάρος δε θα πάρει είτε στον πέμπτο είτε στον έκτο??? Και το παιδί είναι παχύ??? Ή είναι και πολύ ψηλό? Βοηθήστε με βρε κορίτσια γιατί πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω??? Να επιμείνω για απογαλακτισμό τωρα τέλος του μήνα που θα μπούμε στον πέμπτο ή να πάω σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού? Να σας πω επίσης ότι το παιδί είναι ήδη υπερκινητικό(το είπε ο γιατρός μόλις τον είδε 4 ημερών), σχέδον κάθεται μόνο του (πολύ νωρίς για την ηλικία του) και έχει ήδη βγάλει τα 2 κάτω μπροστινά του δόντια...

Καλησπέρα,

Το μωρό μου είναι 10 μηνων, 83 εκ και 10.300 περιπου βαρος. Σε όλη αυτη την περίοδο από 2 μηνων που ξεκινησαμε τα εμβολια, η παιδιατρος μου ελεγε ότι το παιδι ηταν αρκετα εξω απο την καμπύλη αναπτυξης και στο υψος και στο βαρος, ιδίως καπου στην ηλικία του δικού σου. Μου είπε όμως ότι δεν κανουμε δίαιτα στα μωρά! Και άρχισα στερεες κανονικά. Τα γεύματα δεν μειώθηκαν - ίσα ισα που αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του παιδιου και τις ανάγκες του που είναι αυξημένες. Σκεψου ότι από 40 ημερών είχε σταματήσει να ξυπνάει την νύχτα για φαγητό και έχει ξεκινήσει να σηκώνεται από τον 8ο να πίνει 240ml γαλα μέσα στη νύχτα και να ξανακοιμάται! Πάλι δεν μου είπε να μην τον ταϊζω. Αφού ειναι μεγαλόσωμα δεν μπορεις να τα αφήνεις να υποφέρουν. Εκεινα αισθάνονται μια ανικανοποίητη αναγκη -δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν τα ταϊζεις. Επίσης κάνει ενα γεύμα παραπάνω μεσα στην ημέρα και το πρωί πίνει 270ml νερο - 300ml γαλα δηλαδή για να συνέλεθει από την πεινα!

perlina και Fotini σας ευχαριστώ μου δίνετε λίγο θάρρος. Κι εγώ και στο ιντερνετ που το έψαξα οι περισσότεροι παιδίατροι λένε όχι στη δίαιτα ειδικά στο γάλα. Αφήστε που αν τον ζυγίζω καλά στη δική μου ζυγαριά πρέπει ήδη να έχει πάρει 600 gr παρόλη τη δίαιτα αυτόν το μήνα. Και τι να κάνω με το γιατρό αν επιμένει???? Καλύτερος από αυτόν δεν υπάρχει από τη μια και από την άλλη αμα είναι και κάνω του κεφαλιού μου τι τον πληρώνω???? Εσεις οι πιο έμπειρες με το πέρασμα στη στερεά τροφή τα κιλα αυξάνονται με την ίδια ταχύτητα??? Ή κόβεται λίγο η φόρα??? Πάντως το σίγουρο είναι πως δε θέλω σε καμία περίπτωση να παιδεύεται σε όλην την υπόλοιπη ζωή του με δίαιτες όπως κι εγώ...

εμενα επερνε 1 κιλο καθε μηνα μεχρι τον 6 και μετα που ξεκινησε τις στερεες περνει 200-300 γρ το μηνα!ενω τρωει κανονικοτατα!εγω πιστευω οτι πρεπει να τρωει οσο θελει τωρα κ αργοτερα αν εχει τασεις να παχυνει να μην του δινεις περιττα οπω ςμπισκοτακια και λιχουδιες!το φαγητο νομιζω δεν πρεπει να του το στερεις!αν δεις οτι δεν ειναι ανυσυχο με τη διαιτα κανε το αλλιως μην το κανεις!ειναι πολυ μικρο ακομη για διαιτες!δε λες παλι καλα που τρωει?αλλα ειναι πολυ κακοφαγα!τα δοντια ειναι θεμα οργανισμου δεν εχει να κανει με το φαγητο!

Διαφημίσεις

perlina και Fotini σας ευχαριστώ μου δίνετε λίγο θάρρος. Κι εγώ και στο ιντερνετ που το έψαξα οι περισσότεροι παιδίατροι λένε όχι στη δίαιτα ειδικά στο γάλα. Αφήστε που αν τον ζυγίζω καλά στη δική μου ζυγαριά πρέπει ήδη να έχει πάρει 600 gr παρόλη τη δίαιτα αυτόν το μήνα. Και τι να κάνω με το γιατρό αν επιμένει???? Καλύτερος από αυτόν δεν υπάρχει από τη μια και από την άλλη αμα είναι και κάνω του κεφαλιού μου τι τον πληρώνω???? Εσεις οι πιο έμπειρες με το πέρασμα στη στερεά τροφή τα κιλα αυξάνονται με την ίδια ταχύτητα??? Ή κόβεται λίγο η φόρα??? Πάντως το σίγουρο είναι πως δε θέλω σε καμία περίπτωση να παιδεύεται σε όλην την υπόλοιπη ζωή του με δίαιτες όπως κι εγώ...

Το καταλαβαίνω πως ειναι δύσκολο όταν δεν έχεις επιλογή να αλλάξεις ας πούμε τον γιατρό και ειλικρινα δεν ξερω τί να σου πω. Πάντως αν σε παρηγορεί η γιατρός μου μου ειπε ότι σε αυτη την ηλικία δεν μιλάμε για παχυσαρκία και δεν μπορούμε να κάνουμε δίαιτες γιατί ότι και αν κάνουμε εμείς, τα μωρα είναι προγραμματισμένα από τα γονίδια τους να αναπτυχθούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Μου είπε ότι μεχρι την ηλικία των 2 ή 3 δεν θυμάμαι ακριβως τα παιδια τρώνε όταν πεινάνε και όσο θέλουν. Μέτα από αυτή την ηλικία θέλει προσοχή γιατί ξεκινούν να τρώνε από μιμιτισμό ακόμη και όταν δεν πεινάνε.

Ακόμη και γονίδια "κακα" να έχει κληρονομήσει είναι στο χέρι σας να του διδάξετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής ώστε να μην γίνει υπέρβαρο. Οπότε μην αγχώνεσαι! Επίσης ήθελα να σου πω ότι εγώ τις στερεές τις άρχισα μόνη μου 15 μέρες νωρίτερα γιατί το μωρό μου εκεί που καθόμασταν ανοιγόκλεινε το στόμα του και έκανε πως τρώει. Δεν σου λέω ότι αυτό πρέπει να κανεις εσύ απλά σου λέω ότι καλό είναι κάποιες φορές να αφουγκραζόμαστε τις αναγκες των παιδιών μας πέρα από το τι μπορεί να ορίζει η επιστήμη την τρέχουσα στιγμη.

Το καταλαβαίνω πως ειναι δύσκολο όταν δεν έχεις επιλογή να αλλάξεις ας πούμε τον γιατρό και ειλικρινα δεν ξερω τί να σου πω. Πάντως αν σε παρηγορεί η γιατρός μου μου ειπε ότι σε αυτη την ηλικία δεν μιλάμε για παχυσαρκία και δεν μπορούμε να κάνουμε δίαιτες γιατί ότι και αν κάνουμε εμείς, τα μωρα είναι προγραμματισμένα από τα γονίδια τους να αναπτυχθούν με τους δικούς τους ρυθμούς. Μου είπε ότι μεχρι την ηλικία των 2 ή 3 δεν θυμάμαι ακριβως τα παιδια τρώνε όταν πεινάνε και όσο θέλουν. Μέτα από αυτή την ηλικία θέλει προσοχή γιατί ξεκινούν να τρώνε από μιμιτισμό ακόμη και όταν δεν πεινάνε.

Ακόμη και γονίδια "κακα" να έχει κληρονομήσει είναι στο χέρι σας να του διδάξετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής ώστε να μην γίνει υπέρβαρο. Οπότε μην αγχώνεσαι! Επίσης ήθελα να σου πω ότι εγώ τις στερεές τις άρχισα μόνη μου 15 μέρες νωρίτερα γιατί το μωρό μου εκεί που καθόμασταν ανοιγόκλεινε το στόμα του και έκανε πως τρώει. Δεν σου λέω ότι αυτό πρέπει να κανεις εσύ απλά σου λέω ότι καλό είναι κάποιες φορές να αφουγκραζόμαστε τις αναγκες των παιδιών μας πέρα από το τι μπορεί να ορίζει η επιστήμη την τρέχουσα στιγμη.

Επίσης από την δική μου εμπειρία και από φίλων μου- συνήθως μετά το 6μηνο -7μηνο ψιλοκόβει η τόσο μεγάλη ανάπτυξη από μήνα σε μήνα. Αλλά και πάλι υπάρχει διαφοροποίηση από παιδί σε παιδί

Εμένα τον πρώτο μήνα πήρε 2,5 κιλά, οπότε μάνι μανι φτάσαμε τα 5,5 κιλά, στον τρίτο μήνα φτάσαμε τα 7700 και μόνο τον τελευτάιο μήνα πήρε 1 κιλό που είναι και το φυσιολογικό... Να πω όμως πως τον πρώτο μήνα πήρε και 7 ολόκληρους πόντους και μέχρι τώρα σύνολο 19 πόντους. Είναι συνολικά η ανάπτυξή του πολύ μεγάλη... Δε θα προτιμούσα βέβαια ένα μωρό μίζερο στο φαγητό, αλλά νομίζω ότι κανένα άκρο δεν είναι καλό... Από την άλλη αν πάρω για παράδειγμα το δικό σου, να σου ζήσει κιολας, με το φαγητό πέρνει λιγότερο βάρος... Οπότε λέω να επιμείνω στο να ξεκινήσω στο τέλος τοθ=υ μήνα τουλάχιστον τα φρούτα... Και πάλι σε ευχαριστώ!!!

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σου. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δεν μπορούν να μπαίνουν όλα στο ίδιο καλούπι... Εγω σήμερα καθώς μαγείρευα έφαγα ένα καρότο και το παιδί με κοίταγε στο στόμα σε πληροφωρώ πως του το έβαλα στο στόμα του και το παιδί τρελάθηκε από τη χαρά του και με τα 2 δοντάκια του το εγδαρε λίγο λίγο και έφαγε ένα πολύ μικρό κομματάκι και αυτός ήταν κι ο λόγος που άνοιξα το θέμα. Ακόμη να πω πως στο βιβλίο "Η βίβλος της φροντίδας του παιδιού" λέει πως τα παιδιά είναι έτοιμα να απογαλακτιστούν όταν αρχίσουν και σας κοιτούν στο στόμα όταν τρώτε... Σίγουρα κι ο γιατρός μας κάτι θα ξέρει αλλά κι εγώ που είμαι όλη την ημέρα μαζί με το φουσκωτούλη μου κάτι παραπάνω καταλαβαίνω... Τουλάχιστον έτσι νομίζω.. Πάντως συμφωνώ με τη γνώμη του δικού σου του γιατρου... Ευχαριστώ...:P:p

Τίποτα! Ελπίζω να ξεαγχώθηκες και να έχει ο φουσκωτούλης σου πάλι μια χαρούμενη μαμα! Να χαίρεσαι που το μωράκι σου θέλει να τρώει - είναι δείγμα υγείας και που έχει τόση περιέργεια να δοκιμάσει. και ο δικός μου έτσι ειναι και τρώει τα πάντα μόνο αυγό και ψάρι δεν έχουμε φάει ακόμη. Σκέψου ότι τρώει μπρόκολλα, πατζάρια, κολοκύθες, φρέσκα μυρωδικά όπως άνηθο και μαϊντανό και διάφορα όσπρια με πολλή χαρά. Το είπα στην παιδίατρο και κόλλησε λίγο αλλά μετά μου είπε ότι αφού τα τρώει και δεν έχει παρουσιάσει αλλεργία - δώσε του ότι θες.

Διαφημίσεις