Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εισαγωγή στερεών, θηλασμός και αντλήσεις - πώς θα ρυθμιστεί η παραγωγή μου;

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ο σχεδόν 7 μηνών μπέμπης μου ξεκίνησε στερεά (2 γεύματα δεκατιανό-μεσημεριανό). Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζει. Για τα γεύματα μητρικού γάλακτος, που έχει πλέον αντικαταστήσει με στερεά, συνεχίζω να κάνω αντλήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η παραγωγή (εκ των οποίων τη μία, με πολύ κόπο στη δουλειά). Καθώς όμως ο μπέμπης φαίνεται πως χορταίνει πλέον με το γεύμα στερεάς τροφής, σκέφτομαι πως σιγά σιγά θα πρέπει να μειώσω τις αντλήσεις. Θέλω όμως να συνεχίσω να θηλάζω!

Πώς θα καταφέρω να μειώσω τις αντλήσεις, παράλληλα όμως η παραγωγή μου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού μου;; :confused:

Σημειωτέον το καθημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

5:30 άντληση (γιατί το γάλα έρχεται απότομα και το μωρό πνίγεται) και αμέσως μετά θηλασμός, προτού να φύγω για τη δουλειά

10:30-11:00 δεκατιανό – φρουτόκρεμα και άντληση στη δουλειά

(12:30-13:00 καμιά φορά πίνει μικρή ποσότητα αντλημένου γάλακτος που αφήνω)

14:30 μεσημεριανό – λαχανικά και άντληση

16:00 5λεπτος-10λεπτος θηλασμός, μόλις επιστρέφω από τη δουλειά

18:30 θηλασμός

10:00-10:30 θηλασμός

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Ο σχεδόν 7 μηνών μπέμπης μου ξεκίνησε στερεά (2 γεύματα δεκατιανό-μεσημεριανό). Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζει. Για τα γεύματα μητρικού γάλακτος, που έχει πλέον αντικαταστήσει με στερεά, συνεχίζω να κάνω αντλήσεις, προκειμένου να διατηρηθεί η παραγωγή (εκ των οποίων τη μία, με πολύ κόπο στη δουλειά). Καθώς όμως ο μπέμπης φαίνεται πως χορταίνει πλέον με το γεύμα στερεάς τροφής, σκέφτομαι πως σιγά σιγά θα πρέπει να μειώσω τις αντλήσεις. Θέλω όμως να συνεχίσω να θηλάζω!

Πώς θα καταφέρω να μειώσω τις αντλήσεις, παράλληλα όμως η παραγωγή μου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μωρού μου;; :confused:

Σημειωτέον το καθημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

5:30 άντληση (γιατί το γάλα έρχεται απότομα και το μωρό πνίγεται) και αμέσως μετά θηλασμός, προτού να φύγω για τη δουλειά

10:30-11:00 δεκατιανό – φρουτόκρεμα και άντληση στη δουλειά

(12:30-13:00 καμιά φορά πίνει μικρή ποσότητα αντλημένου γάλακτος που αφήνω)

14:30 μεσημεριανό – λαχανικά και άντληση

16:00 5λεπτος-10λεπτος θηλασμός, μόλις επιστρέφω από τη δουλειά

18:30 θηλασμός

10:00-10:30 θηλασμός

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!!

Από ότι κατάλαβα το μωρό δεν πίνει όλο το αντλημένο γάλα που αφήνεις, έτσι;

Αν ναι, γιατί δεν κόβεις σταδιακά κάποια άντληση ώστε να ρυθμιστεί η παραγωγή σου σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού;

Με 4 θηλασμούς και 1 άντληση δεν νομίζω ότι θα κοπεί το γάλα σου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Πράγματι, το μωρό δεν πίνει όλο το αντλημένο γάλα που αφήνω΄, μεταξύ δεκατιανού και μεσημεριανού γεύματος κι αυτό στην ουσία του το προσφέρει η baby sitter, συνήθως το μωρό δεν το ζητάει..

Για την ώρα κάνω 3 αντλήσεις μες στη μέρα, εκ των οποίων τη μία αξημέρωτα (η οποία με εξαντλεί, μια και ξυπνάω 5:30 καθημερινά για να την κάνω!) Αυτή η άντληση είναι έξτρα, οι άλλες γίνονται στη θέση των γευμάτων στερεών, από τα οποία πλέον το μωρό φαίνεται να χορταίνει...

Αν σταδιακά κόψω τις αντλήσεις, ξεκινώντας από αυτές των γευμάτων κι έπειτα, την πρωινή (που ούτως ή άλλως μετά θηλάζω), λέτε να προσαρμοστεί η παραγωγή μου και να καλύπτει το μωρό μου;;

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα!!

Πράγματι, το μωρό δεν πίνει όλο το αντλημένο γάλα που αφήνω΄, μεταξύ δεκατιανού και μεσημεριανού γεύματος κι αυτό στην ουσία του το προσφέρει η baby sitter, συνήθως το μωρό δεν το ζητάει..

Για την ώρα κάνω 3 αντλήσεις μες στη μέρα, εκ των οποίων τη μία αξημέρωτα (η οποία με εξαντλεί, μια και ξυπνάω 5:30 καθημερινά για να την κάνω!) Αυτή η άντληση είναι έξτρα, οι άλλες γίνονται στη θέση των γευμάτων στερεών, από τα οποία πλέον το μωρό φαίνεται να χορταίνει...

Αν σταδιακά κόψω τις αντλήσεις, ξεκινώντας από αυτές των γευμάτων κι έπειτα, την πρωινή (που ούτως ή άλλως μετά θηλάζω), λέτε να προσαρμοστεί η παραγωγή μου και να καλύπτει το μωρό μου;;

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα!!

Το σίγουρο είναι ότι το μωρό αν θελήσει παραπάνω γάλα θα θηλάζει περισσότερο όταν θα είσαι σπίτι. Πιστεύω ότι ταλαιπωρείσαι τσάμπα με τις αντλήσεις. Γιατί δεν βάζεις περισσότερο το μωρό στο στήθος όταν είσαι σπίτι ώστε να μην ανησυχείς για την παραγωγή σου; Με αυτό τον τρόπο θα κόψεις και τις αντλήσεις που σε εξαντλούν. Άλλωστε όσο το παιδί τρώει περισσότερο μειώνει και το γάλα. Δεν εννοώ ότι το κόβει αλλά δεν πίνει τόση ποσότητα όση όταν τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα.

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να προσφέρεις όσο πιο συχνά μπορείς το στήθος όσο είσαι σπίτι.

Κάλο θα ήταν βέβαια να απαντήσει και κάποια άλλη κοπέλα αν κάνω κάπου λάθος.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις yotasam! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Αν υπάρχει και κάποια άλλη κοπέλα που μπορεί να με συμβουλέψει, θα το εκτιμούσα πολύ!!!

Διαφημίσεις