Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φυσιολογικός τοκετός ή καισαρική ανάλογα με τη θέση του μωρού

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας! Είμαι στην 37η εβδομάδα όπως βλέπεται απ΄το τικεράκι μου :P Δηλαδή ... κοντεύω!!!

Ενώ αρχικά λέγαμε ότι θα πάρω και τις 40 εβδομάδες τώρα ο γιατρός εκτιμά ότι θα φτάσω μεταξύ 38-39 γιατί το μωρό έχει κατέβει ήδη αρκετά χαμηλά.

Το θέμα είναι ότι ενώ είχα όλα τα στοιχεία για φυσιολογικό τοκετό, ο μικρός δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του θέση. Είναι με το κεφαλάκι κάτω αλλά το κορμάκι του είναι σε πλαγιαστή στάση. Καμιά φορά νομίζω ότι θα βγει κανένα πόδι απ΄τα πλευρά μου ... Αυτό συμβαίνει απ΄τον 8ο μήνα περίπου, δηλαδή βρίσκεται αρκετό καιρό σ΄αυτήν την στάση. Ο γιατρός λέει ότι πιθανόν να πάρει την κατάλληλη θέση την ώρα που θα ξεκινήσουν οι πόνοι, σ' αυτές τις 4-5 ώρες που θα ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού. Αν όχι θα προχωρήσουμε σε καισαρική :(

Κοπέλες που έχουν βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, πως γέννησαν τελικά??? Υπάρχει περίπτωση ο μικρός να γυρίσει τελευταία στιγμή?

Έχω προετοιμαστεί να γεννήσω φυσιολογικά και έχω λίγο ψιλοαπογοητευτεί τώρα ...Φοβάμαι την καισαρική, στο νου μου έχει καρφωθεί το ενδεχόμενο αιμορραγίας μιας και γενικά όταν χτυπήσω το αίμα τρέχει ποτάμι, δύσκολα σταματά, είχα και αποκόλληση στην αρχή με πολλή αίμα ...

Διαφημίσεις

Εφόσον ο γιατρός σου γνωρίζει το ιστορικό σου είναι βέβαιο ότι θα λάβει τα μέτρα του. Να μη φοβάσαι τίποτα κορίτσι όλα θα πάνε όπως τους πρέπει. Το παρήγορο είναι ότι δε σου είπε αρλούμπες του στυλ "α, δε γίνεται φυσιολογικά με τίποτα", αλλά είπε το προφανές βλέποντας και κάνοντας.

Σου εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά και να έχεις σύντομα στην αγκαλιά σου ένα υγιές μωράκι που θα γεννηθεί όπως εκείνο διαλέξει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σ΄ευχαριστώ πολύ miriki, κι εσύ να χαίρεσαι το παιδάκι σου! :P Στο γιατρό μου η αλήθεια έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Τόσες και τόσες τα έχουν περάσει ... θα το περάσω κι εγώ, μόνο να είναι καλά το μωράκι μου, να έρθει γερό και υγιές με οποιον τρόπο θελήσει αυτό.

Kοίταξε, εμένα είχε πάρει θέση με το κεφάλι αλλά θα έβγαινε πρώτα το μέτωπο, πράγμα επικίνδυνο για φυσιολογικό τοκετό. Μου είπε ότι πάμε για καισαρική αν δεν πάρει άλλη στάση κι επειδή εγώ επέμενα να προσπαθήσει, συμφώνησε ότι θα το δούμε εκείνη τη στιγμή στον τοκετό και αρκεί να μην κινδυνέψει το παιδί.

Τελικά μου έσπασε τα νερά η γιατρός κι εκείνη τη στιγμή το έσπρωξε με το χέρι της λίγο μέσα και αυτό γύρισε κανονικά, Γέννησα φυσιολογικά, όμως δε θα το ρισκάρε με τίποτα αν δε γύρναγε. Με το καλό σου εύχομαι!

Διαφημίσεις

να προτείνεις στο γιατρό σου να μην περιμένει 3 - 4 ώρες, από την έναρξη του τοκετού....

αν δεν υπάρχει κύνδινος για το παιδί, γιατί να κάνει καισαρική;

ας φτάσει μέχρι πλήρη διαστολή και αν μετά δεν κατεβαίνει με τίποτα κάνετε τότε....

εγώ γέννησα φυσιολογικά με μωρό σε οπίσθια ινιακή προβολή (ανάσκελα) το οποίο δεν γύρισε στη σωστή θέση βγήκε έτσι.... αν ο γιατρός μετά από 3 - 4 ώρες που πέρασαν μου είχε κάνει καισαρική επειδή το μωρό δεν γύρναγε θα χα χάσει το φυσιολογικό ......

πρότεινε του το

Ναι, γιατί να περιμένει τόσο λίγο; Αν είναι ο πρώτος σου τοκετός και δεν χρησιμοποιηθούν φάρμακα μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο και το μωρό μπορεί να αλλάξει θέση μέχρι και την τελευταία στιγμή. Συζήτησέ το, βέβαια, μαζί του ή πάρε και μια δεύτερη γνώμη.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Μια μέρα πρίν γεννήσω(απόγευμα) πήγα στο γιατρό, μου έκανε μόνο υπέρηχο δεν με εξέτασε απο κάτω, και ενώ το μωρό ήταν με το κεφάλι κάτω η θέση του δεν ήταν καλή για φ.τ.Στεναχώρήθηκα λίγο.

Την άλλη μέρα το πρωί είχα πονάκια και σε 4 ώρες είχα γεννήσει φυσιολογικά!

Οπότε μέχρι τελευταία στιγμή ολα μπορούν να αλλάξουν!!!

με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Σήμερα που πήγα στο γιατρό, ο μπέμπης έχει κατέβει ακόμη πιο κάτω και ο γιατρός το βλέπει να πηγαίνουμε για φυσιολογικό.

Ναι είναι πρώτος τοκετός. Τώρα είδα τις απαντήσεις σας αλλά ο ίδιος ο γιατρός μου είπε για χρονικό περιθώριο περίπου 5-6 ώρες, ότι δεν θα αφήσουμε περιθώριο τουλάχιστον πέραν των 10 ωρών. Για τον τράχηλο δεν με εξέτασε από κάτω, την επόμενη φορά αν προλάβω γιατί υπολογίζει ότι θα έχω ήδη γεννήσει πριν το προκαθαρισμένο ραντεβού. Μόλις κρατιέται ο μπέμπης απ΄ότι μου είπε.

giordi μακάρι να έχω το ίδιο εύκολο φυσιολογικό τοκετό :P

δεν θα αφήσουμε περιθώριο τουλάχιστον πέραν των 10 ωρών

Χμμμμ...δεν μου αρέσει... Αν δεν σου σπάσει τα νερά, γιατί να σ'αφήσει τόσο λίγο. Μια φίλη μου στην Αμερική 3 μέρες την είχαν στην πρόκληση, δεν την έπιασε και την έστειλαν σπίτι!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

neverland γέννησα την κόρη μου σε 14 ώρες - τις πρώτες 9 το κεφάλι δεν είχε καν μπει στην λεκάνη και γενικά ήταν πλάγια γυρισμένη. ο γιατρός μου έχει πολύ μεγάλο ποσοστό φ/τ - είναι από τους λίγους που ξεγεννάν δίδυμα φυσιολογικά - γι αυτό και τον επέλεξα. μου έλεγε αν θες να μην πας καισαρική θα περιμένεις όσο χρειαστεί. και στις μέρες και στις ώρες. κατά την διάρκεια με έβαζαν να ξαπλώνω σε περίεργες πόζες (δεξί γόνατο πάνω και στο πλάι αριστιρό πόδι ίσιο και πίσω κτλ) η μαία είχε σχεδόν ανεβεί στην κοιλιά μου - να μήν τα πολυλογώ, ήθελαν να το γυρίσουν και το γύρισαν, και μιλάμε για 4 κιλά μωρό, πρώτος τοκετός και με δυστοκία όμων. στην αγγλία ξεγεννάν φυσιολογικά τα breech babies, αυτά που έρχονται με τα πόδια, και εδώ το αυτί να είναι διπλωμένο καισαρική...

φίλη μου της το πήρε καισαρική γιατί λέει είχε το χεράκι στο αυτί και δεν έβγαινε, τί να πεις! - η μισή ανθρωπότητα δεν θα έβγαινε από την κοιλιά της μάνας της αν ήταν έτσι!

s-age.png

Μην αγχώνεσαι κορίτσι μου! Από ότι βλέπεις είμαστε περίπου το ίδιο σε εβδομάδες. Το δικό μου το μωρό έχει κατέβει χαμηλά και έχει το κεφάλι κάτω και το σωματάκι της είναι γυρισμένο προς τα δεξιά. Ο γιατρός που την είδε στον υπέρηχο μου είπε ότι είναι πολύ καλή η στάση της. Και από ότι ξέρω όλα τα μωράκια είναι είτε δεξιά είτε αριστερά και ευθυγραμίζονται μόνο κατά την ώρα του τοκετού.

Και ο πρώτος μου έτσι ήταν και όλα πήγαν καλά για φυσιολογικό τοκετό. Άρχισαν οι πόνοι κατά τις 8 και μισή το βράδυ και 4 και μισή είχα γεννήσει. Όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι από τώρα. Δεν είναι ένδειξη καισαρικής αυτό από ότι ξέρω.

Με το καλό να το δεχθείς το μωράκι σου.

xAh6.png h1d6.png

Χμμμμ...δεν μου αρέσει... Αν δεν σου σπάσει τα νερά, γιατί να σ'αφήσει τόσο λίγο. Μια φίλη μου στην Αμερική 3 μέρες την είχαν στην πρόκληση, δεν την έπιασε και την έστειλαν σπίτι!

neverland γέννησα την κόρη μου σε 14 ώρες - τις πρώτες 9 το κεφάλι δεν είχε καν μπει στην λεκάνη και γενικά ήταν πλάγια γυρισμένη. ο γιατρός μου έχει πολύ μεγάλο ποσοστό φ/τ - είναι από τους λίγους που ξεγεννάν δίδυμα φυσιολογικά - γι αυτό και τον επέλεξα. μου έλεγε αν θες να μην πας καισαρική θα περιμένεις όσο χρειαστεί. και στις μέρες και στις ώρες. κατά την διάρκεια με έβαζαν να ξαπλώνω σε περίεργες πόζες (δεξί γόνατο πάνω και στο πλάι αριστιρό πόδι ίσιο και πίσω κτλ) η μαία είχε σχεδόν ανεβεί στην κοιλιά μου - να μήν τα πολυλογώ, ήθελαν να το γυρίσουν και το γύρισαν, και μιλάμε για 4 κιλά μωρό, πρώτος τοκετός και με δυστοκία όμων. στην αγγλία ξεγεννάν φυσιολογικά τα breech babies, αυτά που έρχονται με τα πόδια, και εδώ το αυτί να είναι διπλωμένο καισαρική...

φίλη μου της το πήρε καισαρική γιατί λέει είχε το χεράκι στο αυτί και δεν έβγαινε, τί να πεις! - η μισή ανθρωπότητα δεν θα έβγαινε από την κοιλιά της μάνας της αν ήταν έτσι!

Ναι το έχω ακούσει αυτό με το εξωτερικό. Εδώ στην Κύπρο -και φαντάζομαι και Ελλάδα- με την πρώτη δυσκολία γίνονται καισαρικές και κάποιες φορές γίνονται και εσκεμμένα χωρίς σημαντικό λόγο.

Στο νοσοκομείο μόνο σε αφήνουν με τις ώρες μέχρι να γεννήσεις αλλά δεν θέλω να φτάσω και στο άλλο άκρο όπου μια γνωστή μου λυποθήμησε απ΄την εξάντληση και ευτυχώς συνήλθε την κατάλλληλη στιγμή και γέννησε. Θέλημα Θεού ...

Για τις 10 ώρες μου είπε ότι θα προχωρούσαμε σε καισαρική για να μην ταλαιπωρούμε άδικα. Δεν ρώτησα κάτι σε αυτό, είμαι και πρωτότοκη ... δεν γνωρίζω πολλά.

Όμως πιο ψύχραιμα σκεφτόμενη τώρα, δεν νομίζω ότι ο γιατρός μου με προωρίζει για καισαρική. Μίλησε για φυσιολογικό τοκετό και για την καισαρική μίλησε μετά από δικές μου ερωτήσεις, αν το ένα, αν το άλλο. Με ενημέρωσε για κάθε ενδεχόμενο, είναι άλλωστε γιατρός που γενικά είναι επεξηγηματικός για όλα. Γιατί μου είπε και το ενδεχόμενο να γυρίσει την ώρα που θα ξεκινήσουν οι πόνοι.

Πέραν τούτου, ο ομφάλιος λώρος είναι μια φορά περασμένος απ΄το κεφάλι και αυτό δεν τον ανησυχεί καθόλου μα καθόλου. Απ΄ότι μου είπε αυτό συμβαίνει στους 3 στους 10 φυσ.τοκετούς. Άρα αν ήθελε να με κάνει καισαρική δεν θα μπορούσε να το πει αυτό σαν λόγο??

effie salonika εμένα είναι ήδη με το κεφάλι στην λεκάνη άρα έτσι και αλλιώς νομίζω δεν θα έχω τόσες πολλές ώρες περιθώριο, έτσι δεν είναι??

Μην αγχώνεσαι κορίτσι μου! Από ότι βλέπεις είμαστε περίπου το ίδιο σε εβδομάδες. Το δικό μου το μωρό έχει κατέβει χαμηλά και έχει το κεφάλι κάτω και το σωματάκι της είναι γυρισμένο προς τα δεξιά. Ο γιατρός που την είδε στον υπέρηχο μου είπε ότι είναι πολύ καλή η στάση της. Και από ότι ξέρω όλα τα μωράκια είναι είτε δεξιά είτε αριστερά και ευθυγραμίζονται μόνο κατά την ώρα του τοκετού.

Και ο πρώτος μου έτσι ήταν και όλα πήγαν καλά για φυσιολογικό τοκετό. Άρχισαν οι πόνοι κατά τις 8 και μισή το βράδυ και 4 και μισή είχα γεννήσει. Όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι από τώρα. Δεν είναι ένδειξη καισαρικής αυτό από ότι ξέρω.

Με το καλό να το δεχθείς το μωράκι σου.

Σε ευχαριστώ Sonia28!

Να χαίρεσαι το μωράκι σου και με το καλό να δεχτείς και το νέο μέλος της οικογένειας σου :P

Αυτό με το ότι όλα τα μωράκια είναι σε πλαγιαστή στάση δεν το ήξερα, αλλά ναι ο γιατρός μου είπε ότι το πιθανότερο να ισιώσει κατά την ώρα του τοκετού. Μάλλον εγώ πανικοβλήθηκα στο άκουσμα και μόνο της λέξης καισαρική :rolleyes:

Παρ΄όλα αυτά, αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να γεννηθεί καλά το μωράκι μου, κι ας έρθει με οποιοδήποτε τρόπο. Έτσι πρέπει να το δω, για να είμαι προετοιμασμένη για πάν ενδεχόμενο.

Ναι το έχω ακούσει αυτό με το εξωτερικό. Εδώ στην Κύπρο -και φαντάζομαι και Ελλάδα- με την πρώτη δυσκολία γίνονται καισαρικές και κάποιες φορές γίνονται και εσκεμμένα χωρίς σημαντικό λόγο.

Στο νοσοκομείο μόνο σε αφήνουν με τις ώρες μέχρι να γεννήσεις αλλά δεν θέλω να φτάσω και στο άλλο άκρο όπου μια γνωστή μου λυποθήμησε απ΄την εξάντληση και ευτυχώς συνήλθε την κατάλλληλη στιγμή και γέννησε. Θέλημα Θεού ...

Για τις 10 ώρες μου είπε ότι θα προχωρούσαμε σε καισαρική για να μην ταλαιπωρούμε άδικα. Δεν ρώτησα κάτι σε αυτό, είμαι και πρωτότοκη ... δεν γνωρίζω πολλά.

Όμως πιο ψύχραιμα σκεφτόμενη τώρα, δεν νομίζω ότι ο γιατρός μου με προωρίζει για καισαρική. Μίλησε για φυσιολογικό τοκετό και για την καισαρική μίλησε μετά από δικές μου ερωτήσεις, αν το ένα, αν το άλλο. Με ενημέρωσε για κάθε ενδεχόμενο, είναι άλλωστε γιατρός που γενικά είναι επεξηγηματικός για όλα. Γιατί μου είπε και το ενδεχόμενο να γυρίσει την ώρα που θα ξεκινήσουν οι πόνοι.

Πέραν τούτου, ο ομφάλιος λώρος είναι μια φορά περασμένος απ΄το κεφάλι και αυτό δεν τον ανησυχεί καθόλου μα καθόλου. Απ΄ότι μου είπε αυτό συμβαίνει στους 3 στους 10 φυσ.τοκετούς. Άρα αν ήθελε να με κάνει καισαρική δεν θα μπορούσε να το πει αυτό σαν λόγο??

effie salonika εμένα είναι ήδη με το κεφάλι στην λεκάνη άρα έτσι και αλλιώς νομίζω δεν θα έχω τόσες πολλές ώρες περιθώριο, έτσι δεν είναι??

δυστυχώς δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σε καμία περίπτωση - συνήθως οι πρωτοτόκες κάνουν πάνω από 12 ώρες - αν θυμάμαι καλά μαία φίλη μου είχε πει πρόσφατα οτι ο μέσος όρος της πρωτότοκης είναι 16 ώρες, και από φίλες και γνωστές έχω ακούσει πολύ μεγαλύτερα νούμερα. πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να κάνεις σαφές οτι θα μείνεις ψύχραιμη και θα περιμένεις την ώρα του, οτι δεν θέλεις καισαρική. συνήθως, και δυστυχώς είναι αλήθεια, το δρόμο για την καισαρική ανοίγουν και οι επίτοκες λόγω ανυπομονησίας και αδυναμίας, και φυσικά οι γιατροί ακολουθούν - ναι, να παιδευτείς, όσες ώρες χρειαζεται, και 10 και 20, αν είσαι υγιής και μπορείς γιατί να μήν το κάνεις? νομίζεις οτι η καισαρική είναι λιγότερο παίδεμα? εκεί να δεις παίδεμα για μέρες και μέρες... εγώ μετά από 2 μέρες που πέρασε η ενόχληση από τα κάτω ράμματα ήμουν σαν να μήν έγινε τίποτε!

άσε που θα γεννήσεις με επισκληρίδιο - που είναι σαν μήν κάνεις τίποτε - σκέψου και μένα, με ένα μωρό 3300 στις 37 εβδομάδες που μέχρι να γεννήσω θα έχει φτάσει 4 και, και που αυτή την φορά θα γεννήσω όπου εφημερεύει και θα τα κάνω όλα εντελώς φυσικά, χωρίς επισκληρίδιο, και χωρίς τον γιατρό μου?

να θυμάσαι το εξής, το έλεγα και γω στον εαυτό μου την πρώτη φορά όταν αγχωνόμουνα, δεν θα κάνεις εσύ κάτι λάθος, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος - το σώμα ξέρει τί πρέπει να κάνει και τα κάνει όλα μόνο του, εσύ μόνο θα το βιώνεις και θα παρακολουθείς. στην τελική είμαστε ζώα, αυτά γιατί γεννάνε χωρίς ποτέ να τα ακούει κανείς?

s-age.png

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα προσπαθήσω να παραμείνω ψύχραιμη, δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι αυτό :rolleyes:

Η αλήθεια όσες φορές χρειάστηκε, σε θέματα υγείας, βρήκα δύναμη μέσα μου απ΄εκεί που δεν το περίμενα και ανταποκρίθηκα αλλά γενικά είμαι και λίγο ευαισθητούλα. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν θα αμφισβητήσω τον γιατρό μου, έχω περάσει αρκετά μέχρι τελικά να μείνω έγκυος, αρκετά δύσκολη και η εγκυμοσύνη στη συνέχεια, οπόταν για μένα δεν παίζει οποιοδήποτε ρίσκο ακόμα κι αν υπάρχουν περιθώρια.

Μακάρι όλα να πάνε καλά, να γεννήσω φυσιολογικά -θα ζητήσω όσο περιθώριο έχω- αλλά αν γιατρός πει αλλιώς το ξέρω, δεν θα επιμείνω.

Εύχομαι με το καλό και σε σένα, γερό και υγιές να είναι το μωράκι σου! :P

• 2 weeks later...

Κορίτσια γέννησα!!! :P:p:p

Πήγα στο εβδομαδιαίο μου ραντεβού στο γιατρό και τελικά έμεινα και γέννησα! Είχα ήδη διαστολή 5 εκατοστά και δεν είχα καταλάβει τίποτα! Γέννησα φυσιολογικά χωρίς επιακληρίδιο σε 4 περίπου ώρες απ΄την στιγμή που μπήκα στην αίθουσα τοκετού!

Να χαιρόμαστε όλες τα μωράκια μας και καλώς να τα δεχτούν στην αγκαλιά τους οι εγκυούλες!

Ειδες βρε, τζάμπα το άγχος! για πρωτοτόκα ο χρονος σου ειναι σούπερ - θεωρήσαι από τις πολύ τυχερές! να σου ζήσει!

Σόνια απ' ότι βλέπω από το τικεράκι είμαστε ακριβώς μαζί... και σύ τίποτε ακόμη? εμένα μου φάγαν και γιατροί και μαίες οτι δεν θα περάσω την 38 εβδομάδα, κι όμως είμαι ακόμη εδώ, και μεθαύριο κλείνω τις 40! πεντόκιλο βαράκι θα κάνω!

s-age.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου κορίτσι μου. Άντε και σειρά μας τώρα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι να έχεις μια όμορφη γέννα -αν δεν έχεις γεννήσει ήδη μέχρι σήμερα :P- και ένα γερό υγιές μωράκι!

Ειδες βρε, τζάμπα το άγχος! για πρωτοτόκα ο χρονος σου ειναι σούπερ - θεωρήσαι από τις πολύ τυχερές! να σου ζήσει!

Σόνια απ' ότι βλέπω από το τικεράκι είμαστε ακριβώς μαζί... και σύ τίποτε ακόμη? εμένα μου φάγαν και γιατροί και μαίες οτι δεν θα περάσω την 38 εβδομάδα, κι όμως είμαι ακόμη εδώ, και μεθαύριο κλείνω τις 40! πεντόκιλο βαράκι θα κάνω!

Όντως τζάμπα άγχος! Και ευτυχώς είχα ραντεβού εκείνη την μέρα γιατί δεν ξέρω πότε θα το καταλάβαινα ότι γεννούσα :rolleyes:

Σ' ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι και σε σένα να γεννήσεις καλά, με έναν πόνο που λένε! :P

Και εμένα έτσι μου έλεγαν όλοι ότι θα έρθει πιο νωρίς αλλά τελικά το πήρε απόφαση να έρθει στις 10 του μήνα στις 02:30. Ναι γεννήσαμε και εμείς. Να σας ζήσουν τα μωράκια σας κορίτσια!!!

xAh6.png h1d6.png

Και εμένα έτσι μου έλεγαν όλοι ότι θα έρθει πιο νωρίς αλλά τελικά το πήρε απόφαση να έρθει στις 10 του μήνα στις 02:30. Ναι γεννήσαμε και εμείς. Να σας ζήσουν τα μωράκια σας κορίτσια!!!

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Γερό και καλότυχο ναι είναι :P:p:p!