Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μετα το εμρυοκαρδιογραφημα...καρδιογραφημα?

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!!!στην εγκυμοσυνη ειχα μονηρη ομφαλικη και εκανα εμρυοκαρδιογραφημα στον κ.ρουβαλη ο οποιος μου ειπε οτι ολα ειναι φυσιολογικα και πως οτι πιθανοτητες εχουν οι υπολοιπεσ εγκυμοσυνες για καρδιολογικο προβλημα εχει κ η δικη μου.αφου γεννησα αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να παω τον μπεμπη μου για καρδιογραφημα παλι?αλλαζει κατι το οποιο μπορουσε ο γιατρος να μην δει οσο ηταν ακομη εμρυο??εχω ξαναρωτησει στην ενοτητα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα εκει ειναι οι περισσοτερες ακομη εγκυμονουσες οποτε δεν γνωριζουν!ανησυχω μηπως εχει κατι το οποιο δεν μπορει να δει ενας παιδιατρος!η γυναικολογος μου σε καθαρα προσωπικο επιπεδο και χωρις να ειναι ειδικος μου ειπε να σταματησω να το ψαχνω περισσοτερο.εσεις τι κανατε?ευχαριστω εκ των προτερων...

2009-2011

Διαφημίσεις

Αν υπήρχε καποιο πρόβλημα φανταζομαι θα φαινοταν στο εμβρυοκαρδιογράφημα. Ειναι πολύ αναλυτική εξέταση, εχω κανει 3 στη μπεμπα μου, λόγω διαβήτη κύησης. Οταν πανε 3 χρονων τα πιτσιρίκια μου, μου ειχε πει η καρδιολόγος να τα παω για έναν ελεγχο, αν και δεν περιμενει να δει κατι, εντελώς προληπτικά.

Εχεις δει το θεμα αυτό?: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24605&highlight=%EC%EF%ED%DE%F1%E7%F2+%EF%EC%F6%E1%EB%E9%EA%DE+%E1%F1%F4%E7%F1%DF%E1

Καποιες κοπελες ανεφεραν ότι δεν εκαναν τιποτε άλλο περα από ενα εμβρυοκαρδιογράφημα. Κάποιες άλλες παλι αναφερουν ότι θα κανουν έναν ελεγχο και στο μωρό, μετά τη γέννα.

Κι εγώ θα το έψαχνα, για να ειμαι ειλικρινής.

Γιατί δεν παιρνεις τηλ, τον καρδιολόγο που σου εκανε το εμβρυοκαρδιογράφημα να σου πει τη γνωμη του? Και στο κατω κατω αν ειναι να σε αγχώνει, ας το κανετε, ανώδυνο ειναι.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

η αληθεια ειναι οτι πηγα να το κανω στην κλινικη που γεννησα η οποια συνεργαζεται με τον γιατρο που πηγα κ ετσι θα μας το εκανε ο ιδιος αλλα επειδη επεφτε σκ δεν ηταν εκει και ετσι εκανα μονο τις καινουργιες εξετασεις που βγηκαν οραση/ακοη/10 μεταβολικα και ο παιδιατρος μου ειπε 'αστο αφου το κανατε ειναι οκ' αλλα αγχωνεσαι δεν αγχωνεσαι???εχεις δικιο θα τον παρω ενα τηλ κ βλεπουμε.και κατι αλλο αφου ειναι τοσο αναλυτικο γιατι σου ειπαν να το κανεισ 3 φορες?

2009-2011

H δική μου περιπτωση ήταν διαφορετική. Ο διαβητης κύησης μπορεί να επηρεάσει την καρδιά σε οποιοδήποτε στάδιο, πχ τωρα να ειναι καλά και τον άλλο μηνα να εχει πρόβλημα, ετσι μου ειχε πει η γιατρός. Επειδή δεν μπορούσαμε να ξερουμε την τιμή του σακχάρου κατα την οργανογέννεση (όταν καταλαβα ότι ήμουν έγκυος τη δευτερη φορά, ήμουν ήδη στη 10 εβδομάδα) και δεν ειχαμε καλή εικονα της καρδιάς στο πρωτο u/s, εκανα και τα άλλα δυο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια!!!στην εγκυμοσυνη ειχα μονηρη ομφαλικη και εκανα εμρυοκαρδιογραφημα στον κ.ρουβαλη ο οποιος μου ειπε οτι ολα ειναι φυσιολογικα και πως οτι πιθανοτητες εχουν οι υπολοιπεσ εγκυμοσυνες για καρδιολογικο προβλημα εχει κ η δικη μου.αφου γεννησα αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να παω τον μπεμπη μου για καρδιογραφημα παλι?αλλαζει κατι το οποιο μπορουσε ο γιατρος να μην δει οσο ηταν ακομη εμρυο??εχω ξαναρωτησει στην ενοτητα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα εκει ειναι οι περισσοτερες ακομη εγκυμονουσες οποτε δεν γνωριζουν!ανησυχω μηπως εχει κατι το οποιο δεν μπορει να δει ενας παιδιατρος!η γυναικολογος μου σε καθαρα προσωπικο επιπεδο και χωρις να ειναι ειδικος μου ειπε να σταματησω να το ψαχνω περισσοτερο.εσεις τι κανατε?ευχαριστω εκ των προτερων...

κ εγω ειχα μονηρη ομφαλικη αρτυρια..κ δυστυχως ο μικρος μου πασχει απο συγγενη καρδιοπαθεια με δυο χειρουργεια στο ενεργητικο του... δεν θελω προς θεου να τρομαξω καμια μανουλα..αλλα ενα τριπλεξ καρδιας δεν ειναι εποδυνη εξεταση ας γινει κ αυτο μεσα σε πολλα αλλα αγχη που εχει η καθημερινοτητα μας για νε ειμαστε εμεις μπροστα απο τυχων γεγονοτα κ οχι να τα ακολουθουμε..

μαλλον θα το κανω παρολο που κ ο παιδιατρος στην κλινικη κ ο δικος μας ειπε οτι εφοσον εχει γινει το εμβρυοκαρδιογραφημα δεν χρειαζετε.αληθεια εσυ στην εγκυμοσυνη ειχες κανει εμβρυοκαρδιογραφημα???κ αν οχι πως καταλαβες οτι εχει κατι με την καρδουλα του???σου ευχομαι ολα να πανε καλα μεσα απο την ψυχη μου!!

2009-2011

μαλλον θα το κανω παρολο που κ ο παιδιατρος στην κλινικη κ ο δικος μας ειπε οτι εφοσον εχει γινει το εμβρυοκαρδιογραφημα δεν χρειαζετε.αληθεια εσυ στην εγκυμοσυνη ειχες κανει εμβρυοκαρδιογραφημα???κ αν οχι πως καταλαβες οτι εχει κατι με την καρδουλα του???σου ευχομαι ολα να πανε καλα μεσα απο την ψυχη μου!!

η μονηρης ομφαλικη αρτυρια με εναγκασε να κανω την fetall αλλα το μωρο στον 5 μηνα της κυησης ηταν με το κεφαλακι στην πλατη μου κ ετσι δεν μπορεσαμε να δουμε την καρδουλα του..ισως για καλυτερα απο την στενοχωρια μου θα το γεννουσα πιο προωρο απο την 37 που γεννησα..το ανακαλυψαν οι γιατροι 3 ημερων κ 17 εγινε το πρωτο χειρουργειο..ευχαριστω για τις ευχες σου κοριτσι μου να ειστε παντα υγιειης..

κ εγω ειχα μονηρη ομφαλικη αρτυρια..κ δυστυχως ο μικρος μου πασχει απο συγγενη καρδιοπαθεια με δυο χειρουργεια στο ενεργητικο του... δεν θελω προς θεου να τρομαξω καμια μανουλα..αλλα ενα τριπλεξ καρδιας δεν ειναι εποδυνη εξεταση ας γινει κ αυτο μεσα σε πολλα αλλα αγχη που εχει η καθημερινοτητα μας για νε ειμαστε εμεις μπροστα απο τυχων γεγονοτα κ οχι να τα ακολουθουμε..

ΝΑ ΠΑΣ .ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ 2 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩς ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

μαρια

Διαφημίσεις

ΝΑ ΠΑΣ .ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ 2 ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩς ΜΕΣΟΚΟΙΛΙΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

λοιπον πηρα τον ρουβαλη τηλ κ μου ειπε οτι εφοσον εκανα το καρδιογραφημα στη εγκυμοσυνη κ ειναι ολα καλα να παω μονο αν το κρινει ο παιδιατρος απαραιτητο!!!μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση που δεν μου κλεισε απευθειας ραντεβου!(100 ευρω η επισκεψη)παρολα αυτα εγω θα παω κατευθειαν μετα τα χριστουγεννα!να μου φυγει το αγχος!!!εσυ σθννεφακι ειχες κανει στην εγκυμοσυνη??απο περιεργεια ρωταω για να ξερω τι μπορει να αντιμετωπισω!απο οτι ειδα η μεσοκ. επικοινωνια στρωνει μονη της σε πολλες περιπτωσεισ!!!αυτο ευχομαι να γινει κ στη δικη σασ περιπτωση!!!!:)

2009-2011

οχι μπεα μου , ειχα μονηρη κανεις δεν μου ειπε να παω.Αλλα τωρα στο Ωνασειο μου ειπαν πως εκει που ειναι η τρυπουλα ουτε οι ιδιοι δε θα το βλεπαν.Μακαρι να περασει γιατι δε θελω να ταλαιπωρηθει αλλο ο μπεμπης μου.

μαρια

οχι μπεα μου , ειχα μονηρη κανεις δεν μου ειπε να παω.Αλλα τωρα στο Ωνασειο μου ειπαν πως εκει που ειναι η τρυπουλα ουτε οι ιδιοι δε θα το βλεπαν.Μακαρι να περασει γιατι δε θελω να ταλαιπωρηθει αλλο ο μπεμπης μου.

.

μην τρομαζεται κοριτσια με την μεσοκοιλιακη εποικινωνια θα δειτε που σε 8? 13 μηνες? σε ενα απλο τριπλεξ η καρδια απο μονη της θα προσπαθει εκει να φτιαξει ιστο για να κλεισει την τρυπουλα... παιρνω κ την αλλη πλευρα εστω οτι δεν το κανει υπαρχουν μεσοκοιλιακες 60 χρονων κοριτσια κ οι ανθρωποι το καταλαβαν σε αυτην την ηλικια απο εναν απλο ελεγχο..