Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα, όπως καταλάβατε, μπαίνω και γω στο λαβύρινθο των εξετάσεων για να βρώ τί έφταιξε. Για να πώ την αλήθεια, αν ήμουν 20-25 ετών, δε θα αγχωνόμουν τόσο. Τώρα όμως, στα 34, και με την κρυφή επιθυμία για απόκτηση 2 παιδιών, θα τα ψάξω όλα, γιατί μόλις έχασα το πρώτο μου!

Απόξεση στις 21-10-2011, 8,5 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα της ιστολογικής:

"Παρατηρούνται τμήματα προχωρημένου εκκριτικού ενδομητρίου με φθαρτοειδή μετατροπή του στρώματος μέσα στο οποίο παρατηρούνται νεκρώσεις και εστιακές λεμφοπλασματοκυτταρικές διηθήσεις. Διακρίνονται ακόμη συγκιτιακά κύτταρα, ενώ χοριακές λάχνες στο υλικό που εξετάστηκε δεν ανευρέθησαν. Συμπέρασμα: Ευρήματα ενδομήτριας παλίνδρομης κύησης".

Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να υπήρξε φλεγμονή στον τράχηλο, κάναμε τεστ παπ για να δούμε. Επίσης θα πάω να κάνω εξετάσεις για ουρεόπλασμα, Τ3,Τ4,ΤSH, Τοξόπλασμα, ερυθρά, προγεστερόνη και CMV. Αυτές μου έγραψε.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί τίποτα, μπορώ να πάω σε ανοσιολόγο για περισσότερες εξετάσεις, πολυδάπανες όπως μου είπε, αν και συνήθως παραπέμπουν σε ανοσιολόγο μετά από 2-3 παλίνδρομες. Αλλά δε θα κάτσω να περιμένω να πάθω ακόμη μία για να ψάξω την αιτία. Οπότε ξεκινάω με τις απλές εξετάσεις και ο θεός βοηθός..ξεκινάμε και όπου μας βγάλει.

Βαρέθηκα να ακούω "έίναι τυχαίο γεγονός". Εγώ θα φροντίσω να κάνω ό, τι μπορώ από την πλευρά μου και να αφήσω έτσι στην τύχη ένα μικρό ποσοστό.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Επίσης θα πάω να κάνω εξετάσεις για ουρεόπλασμα, Τ3,Τ4,ΤSH, Τοξόπλασμα, ερυθρά, προγεστερόνη και CMV. Αυτές μου έγραψε.

Αυτές καλή μου tsarli έπρεπε να τις είχες κάνει πριν μείνεις έγκυος. Έχω βαρεθεί να γράφω ότι ο προγεννητικός έλεγχος (όλο το πακέτο) πρέπει να γίνεται όταν αποφασίσει μια γυναίκα να κάνει παιδί και όχι αφού μείνει έγκυος. Τι να το κάνω να μάθω πχ ότι έχω μεγαλοκυτταροϊό μετά; Κι άλλες έπρεπε να σου γράψει, όχι μόνο αυτές.

Ο κοσμος δεν ξερει οτι αυτες οι εξετασεις πρεπει να γινονται πριν.

Τωρα,καλη φιλη μην αγχωνεσαι. Κι εγω ειχα μια παλινδρομη κυηση,(δεν εκανα επιπλεον εξετασεις για να δω αν εφταιξε κατι), τωρα ομως που χω τα δυο μου αγγελουδια,ολα φαινονται μακρινα και ασημαντα...

Τοτε βεβαια ειχα τρελαθει και σε καταλαβαινω...

Καλημέρα και καλό μήνα!

Θα σου πω και εγώ τη δική μου εμπειρία. Μετά από μία παλίνδρομη κύηση, μου έδωσαν το χαρτί της ιστολογικής εξέτασης και τρόμαξα! Τι γίνεται? Και εγώ ήμουν 33 χρόνων και είχα τις ίδιες ηλικιακές ανησυχίες.

Είναι δύο οι θεωρίες. Ή μπαίνεις σε ένα κύκλο ανεξάντλητων και δαπανηρών εξετάσεων με αμφίβολα αποτελέσματα (δεν ξέρουν οι ίδιοι οι επιστήμονες τι συμβαίνει και αν θα ξανασυμβεί) ή κάνεις έναν απλό έλεγχο (καλή ώρα αυτό που σου πρότεινε για αρχή ο γιατρός σου). Γνώμη μου: μην μπλέξεις! Εμένα με έστειλε ο γυναικολόγος σε παθολογοανατόμο για περαιτέρω έλεγχο και όταν έφυγα από το ιατρείο (κλαίγοντας…-δεν θυμάμαι πόσες ημέρες μετά έκλαιγα) νόμιζα ότι δε θα καταφέρω ποτέ να γίνω μανούλα. Μου πρότεινε να κάνω ένα κατεβατό εξετάσεις οι οποίες δεν γίνονταν μέσω του φορέα της ασφάλισής μου και δυστυχώς-ή μάλλον ευτυχώς τελικά, διότι γιʼ αυτό δεν έμπλεξα-ιδιωτικά δε μπορούσα ανταποκριθώ οικονομικά.

Ο καθένας τη δουλειά του κάνει και ο κάθε γιατρός θέλει να στήσει το πελατολόγιο του.

Τελικά και μετά από πολύ ψάξιμο, το μόνο που έκανα ήταν να πάω σε αιματολόγο. Έκανα λίγες εξετάσεις για θρομβοφιλία και η συμβουλή του αιματολόγου ήταν "όταν εκ νέου μείνεις έγκυος, πρώτα θα το μάθω εγώ και μετά ο σύζυγος" διότι στην αρχή της κάθε εγκυμοσύνης ο οργανισμός της γυναίκας αλλάζει. Έτσι και έκανα. Σήμερα είμαι μαμά και σύντομα θα είσαι και εσύ!

Ο κοσμος δεν ξερει οτι αυτες οι εξετασεις πρεπει να γινονται πριν.

Καλά, ο κόσμος δεν το ξέρει, οι γυναικολόγοι όμως; Το ξέρεις ότι οι περισσότεροι γιατροί σου λένε ότι δεν χρειάζεται να τον κάνεις πριν και ότι θα τον κάνεις ΑΦΟΥ μείνεις έγκυος; Ήμαρτον δλδ! Και η δικαιολογια είναι ότι μπορεί όλα να βγουν ΟΚ αλλά μέχρι να μείνεις έγκυος τελικά, μπορεί να κολήσεις κάτι στο μεταξύ. Εντάξει, αλλά αν όντως έχω κάτι, δεν πρέπει να το ξέρω για να το θεραπεύσω πριν μείνω έγκυος; Κοινή λογική.

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια και καλο μηνα .

Ετρεξα κ'εγω για της εξετασεις , πληρωσα τα λεφτα του κοσμου Ροδο , Αθηνα και δεν βρηκα ακρι.Ο αιματολογος στη Ροδο δεν ξερει την τυφλα του ενω η αιματολογος στην Αθηνα μου ειπε οτι πολλα λενε για την θρομβοφιλια που δεν εχουν βαση κ μ'εστειλε σπιτι μου χωρις φαρμακα .

Ο γυναικολος μου δεν τους υπολογισε και τωρα που ειμαι εγκυος μου εδωσε αντιπικτικες .Θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο .

Κορίτσια τρομάζω μ' αυτά που μου λέτε, γιατί προχθές που ήμουν στο γιατρό και μου είπε ότι θα μου γράψει τις τυπικές εξετάσεις, πετάγομαι και του λέω "γιατρέ να κάνουμε και προγεννετικό έλεγχο" και μου λέει "αυτό γίνεται αφού μείνεις έγκυος" και ένιωσα τόσο χαζή εκείνη τη στιγμή!!!!

Και μένα πάντως οι εξετάσεις μου φάνηκαν λίγες. Ρώτησα στο μικροβιολογικό για εξετάσεις θρομβοφιλίας και μου είπαν ότι αφού δεν υπάρχει ιστορικό και αφού δεν μου τις έγραψε ο γιατρός μου, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Βέβαια πέρα από το γιατρό μου που είναι μεγάλος μεν σε ηλικία, έμπειρος όμως και άριστος ως επιστήμονας, θα ξεκινήσω επισκέψεις και σε ακόμη έναν έξω, νέο, αλλά με ζήλο και πολύ συζητήσιμο, έχω ακούσει τα καλύτερα. Ασχολείται πολύ με γέννες κλπ. και το ψάχνει πολύ. Μου φαίνεται θα πάρω και τη δική του γνώμη για το αν θα πάω και σε ανοσιολόγο.

Αλλά βρε κορίτσια, αν δεν πάω και όλα παν καλά στην επόμενη εγκυμοσύνη, εντάξει, τότε όλα καλά, δε θα το μετανιώσω που δεν πήγα. Αν όμως μου ξανασυμβεί η παλίνδρομη, τότε πώς θα μπορέσω να συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν το έψαξα λίγι παραπάνω (έστω και αν δεν έβρισκα κάποια συγκεκριμένη αιτία). Αυτό με φοβίζει περισσότερο, ότι δε θα μπορέσω να συγχωρήσω στον εαυτό μου τέτοια παράλειψη και αδιαφορία. Τουλάχιστον αν ψάξω τα πάντα και ξανασυμβεί το κακό, ε, τότε θα οω "αυτά είναι του θεού, εγώ τουλάχιστον το έψαξα" και θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη.

Βέβαια έχω ακόμη καιρό για να αποφασίσω.

Όσο για το θέμα του πότε ξαναπροσπαθούμε, έχω βαρεθεί να ρωτάω όλο τον κόσμο, όλες τις φίλες με ιστορικό παλίνδρομης, όλους τους γιατρούς, με βαρέθηκα και γω η ίδια!! Δεν είναι τόσο ο χρόνος (τί 3 τί 6 οι μήνες) όσο το ότι θέλω εμπεριστωμένες απαντήσεις για την κάθε περίπτωση, θέλω να ξέρω τί είναι αυτό που διακιολογεί την απόκλιση των 3 (ή και λιγότερων ή περισσότερων) μηνών. Δυστυχώς όμως έχουμε μάθει να δεχόμαστε πληροφορίες από γιατρούς χωρίς να τις επεξεργαζόμαστε, "το είπε ο γιατρός" ή "αφού το λέει ο γιατρός, έτσι θα' ναι". Δε λέω να μπούμε στα χωράφια τους, και γω δε μπορώ να εξηγώ την επιστήμη μου στον κάθε πελάτη που μπαίνει στο γραφείο μου, αλλά αν μη τί άλλο να καταλαβαίνουμε το γιατί και το πώς.

sLvDp3.png

Αλλά βρε κορίτσια, αν δεν πάω και όλα παν καλά στην επόμενη εγκυμοσύνη, εντάξει, τότε όλα καλά, δε θα το μετανιώσω που δεν πήγα. Αν όμως μου ξανασυμβεί η παλίνδρομη, τότε πώς θα μπορέσω να συγχωρήσω τον εαυτό μου που δεν το έψαξα λίγι παραπάνω (έστω και αν δεν έβρισκα κάποια συγκεκριμένη αιτία). Αυτό με φοβίζει περισσότερο, ότι δε θα μπορέσω να συγχωρήσω στον εαυτό μου τέτοια παράλειψη και αδιαφορία. Τουλάχιστον αν ψάξω τα πάντα και ξανασυμβεί το κακό, ε, τότε θα οω "αυτά είναι του θεού, εγώ τουλάχιστον το έψαξα" και θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη.

Αυτό ακριβώς! Ξεκίνα με αυτά που σου έγραψε ο γιατρός σου και δες αν βρεθεί κάτι. Στη συνέχεια, ένα βήμα τη φορά, μπορείς να ψάξεις τη θρομβοφιλία, χαλαρά όμως, μην αγχώνεσαι. Αν θες μπορώ να σου γράψω τι συμπεριλαμβάνει ο πλήρης προγεννητικός έλεγχος και να απαιτήσεις από το γατρό σου να σου τον γραψει. Θα του πεις "αν δεν μου τις γραψεις εσύ, θα πάω σε άλλον" Στοίχημα ότι θα σου τις γράψει.

Επίσης, αν βρε κορίτσια βρεθεί από το τεστ παπ ότι π.χ. εγώ (ή η χ κοπέλα με παρόμοια εμπειρία) είχα τραχηλίτιδα γι' αυτό και το έχασα, δε θα πρεπε να προβλέπεται άμεσα 1 τεστ παπ από τη στιγμή που διαπιστώνεις ότι είσαι έγκυος? Ώστε να αποφύγεις ή να θεραπεύσεις ό, τι έχει προκύψει.

Εγώ πάντως κάνω ανέκαθεν τεστ παπ κάθε 6 μήνες. Τόσο γκαντέμω να είμαι και στο μεσοδιάστημα να έπαθα κάτι? Τελοσπάντων, τώρα μόνο υποθέσεις κάνω. Με πνίγει απλά το δίκιο και η κοινή λογική, την οποία δε βλέπω στους γιατρούς...αντιμετωπίζουν με 1 άνεση τις αποβολές, παλίνδρομες κλπ..."αν ξανατύχει 2η ή 3η φορά, το ψάχνουμε". Εντάξει, δεν είπα να τα βάψουμε και μαύρα, συμβαίνουν αυτά και συμβαίνουν και χειρότερα, απλά καλό θα ήταν να γινόταν ένας έλεγχος σε κάθε περίπτωση και όχι να τα αφήνουν όλα στην τύχη. Ας αφήσουμε στην τύχη το 50%. Το άλλο 50 όμως, αν και εφόσον είναι στο χέρι μας, ας το ξεσκονίσουμε!!

sLvDp3.png

Αυτό ακριβώς! Ξεκίνα με αυτά που σου έγραψε ο γιατρός σου και δες αν βρεθεί κάτι. Στη συνέχεια, ένα βήμα τη φορά, μπορείς να ψάξεις τη θρομβοφιλία, χαλαρά όμως, μην αγχώνεσαι. Αν θες μπορώ να σου γράψω τι συμπεριλαμβάνει ο πλήρης προγεννητικός έλεγχος και να απαιτήσεις από το γατρό σου να σου τον γραψει. Θα του πεις "αν δεν μου τις γραψεις εσύ, θα πάω σε άλλον" Στοίχημα ότι θα σου τις γράψει.

Χα χα!!! Αυτό θα κάνω, με τη διαφορά ότι είτε μου τις γράψει είτε όχι, εγώ θα πάω και σε άλλον. Όχι γιατί αμφισβητώ αυτόν που έχω, ίσα ίσα τον θεωρώ αυτθεντία, αλλά δε γίνεται να παρακαλάω για εξετάσεις, θέλω να είναι συζητήσιμος, να μου εξηγεί και να με καθοδηγεί. Στην τελική...ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα και από μένα!

Λοιπόν, το θέμα της παλλίνδρομης είναι μεγάλο και δυστυχώς το έχω ζήσει από πολύ κοντά! Στην πρώτη παλλίνδρομη λοιπόν, οι περισσότεροι γιατροί δεν στέλνουν καν το έμβρυο για ιστολογική, ούτε προτείνουν κάτι παραπάνω από εξετάσεις, γιατί πολύ απλά είναι κάτι που τυχαίνει! Ναι, όσο εκνευριστικό και εάν ακούγεται είναι καθαρά θέμα τύχης, έγινε μία λάθος αντιγραφή στο DNA και η φύση πολύ απλά αντιδρά ώστε να μην γεννηθεί μωρό με πρόβλημα και είναι κάτι που δεν θα ξανασυμβεί. Ο γιατρός μου μου έλεγε ότι 2 στις 10 εγκυμοσύνες παλλινδρομούν! Στο οικογενειακό μου περιβάλλον, είναι δύο κοπέλες που είχαν μία παλλίνδρομη και μετά γέννησαν φυσιολογικά, χωρίς καμία περαιτέρω εξέταση. ΑΛΛΑ, γιατί πάντα υπάρχει και ένα αλλά, μπορεί να ξανασυμβεί! Εάν ξανασυμβεί, τότε φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, είτε στο γεννετικό υλικό, είτε στη μητέρα! Ξέρω ότι η παλλίνδρομη είναι κάτι πολύ δύσκολο, απλά συνήθως δεν ζητάνε περισσότερες εξετάσεις την πρώτη φορά, γιατί μπορεί να πληρώσεις μία περιουσία, άσε το ψυχολογικό κόστος, να μην βρεθεί τίποτα, να μείνεις ξανά έγκυος και να πάνε όλα καλά!

Δε νομίζω να'παθε καμία παλίνδρομη από τραχηλίτιδα. Λίγο κουφό μου φαίνεται.

Λες ε?? Ξέρω και γω, ό, τι μου είπε γράφω.

Απλά όταν είδε την ιστολογική μου είπε ότι πιθανόν να υπήρχε κάποια φλεγμονή στον τράχηλο, θα ξέρουμε περισσότερα με το τεστ παπ.

Πάντως άρχισα να σκέφτομαι κάτι τρελούς λόγους ως αιτία της παλίνδρομης και έχει πολύ γέλιο...για παράδειγμα το γεγονός ότι πήρα πολλά κιλά (θέλω να πιστεύω επειδή έκοψα το τσιγάρο) με βάζει σε γελοίες σκέψεις του τύπου "δεν άντεξε ο οργανισμός την τόση ζάχαρη", ή το ότι έπαιρνα κορτιζόνη τις πρώτες μέρες...παράλογα πράγματα, αμέσως όμως καθαρίζει το μυαλό!!

sLvDp3.png

ή το ότι έπαιρνα κορτιζόνη τις πρώτες μέρες...

Η κορτιζόνη σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει. Εγώ την έπαιρνα από την εμβρυομεταφορά και σε όλο το πρώτο τρίμηνο. Τώρα την έκοψα. Όπως βλέπεις δεν έπαθα τιποτα. Αλλά για να φτάσω εδώ, έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας και στον ανοσολογικό έλεγχο βρέθηκαν αυξημένα αντισώματα κάποιου αυτοάνοσου, οπότε μου δώσανε κορτιζόνη για να τα ριξουμε. Βέβαια δεν ξέρω αν η εξωσωματική πέτυχε χάρη στην κορτιζόνη, αλλά αν δεν είχα κάνει τον έλεγχο, η εξωσωματική αποτύγχανε και το ανακάλυπτα μετά, τώρα θα τραβούσα τα μαλλιά μου.

Διαφημίσεις

Η κορτιζόνη σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθάει. Εγώ την έπαιρνα από την εμβρυομεταφορά και σε όλο το πρώτο τρίμηνο. Τώρα την έκοψα. Όπως βλέπεις δεν έπαθα τιποτα. Αλλά για να φτάσω εδώ, έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας και στον ανοσολογικό έλεγχο βρέθηκαν αυξημένα αντισώματα κάποιου αυτοάνοσου, οπότε μου δώσανε κορτιζόνη για να τα ριξουμε. Βέβαια δεν ξέρω αν η εξωσωματική πέτυχε χάρη στην κορτιζόνη, αλλά αν δεν είχα κάνει τον έλεγχο, η εξωσωματική αποτύγχανε και το ανακάλυπτα μετά, τώρα θα τραβούσα τα μαλλιά μου.

Εγώ βέβαια την κορτιζόνη (συγκεκριμένα τα medrol) την έπειρνα γιατί έπαθα αλλεργικό σοκ από τη βαφή μαλλιών στο κομμωτήριο, όταν πήγα να βάψω τα μαλλιά για το γάμο!!! Και από κει ξεκίνησα τις επισκέψεις μου στο νοσοκομείο, σε κανά 3 γιατρούς έξω και κατέληξα στον Σιδηρόπουλο στο Ιπποκράτειο, μου τον σύστησαν όπου κι αν πήγα, ο καλύτερος σε τέτοιες περιπτώσεις, (ξέρω άτομα που τον επισκέπτονται από Αθήνα). Γενικά όλα πήγαιναν στραβά πριν το γάμο, οπότε ήρθε αυτό και έδεσε!

sLvDp3.png

Κορίτσια τρομάζω μ' αυτά που μου λέτε, γιατί προχθές που ήμουν στο γιατρό και μου είπε ότι θα μου γράψει τις τυπικές εξετάσεις, πετάγομαι και του λέω "γιατρέ να κάνουμε και προγεννετικό έλεγχο" και μου λέει "αυτό γίνεται αφού μείνεις έγκυος" και ένιωσα τόσο χαζή εκείνη τη στιγμή!!!!

Και μένα πάντως οι εξετάσεις μου φάνηκαν λίγες. Ρώτησα στο μικροβιολογικό για εξετάσεις θρομβοφιλίας και μου είπαν ότι αφού δεν υπάρχει ιστορικό και αφού δεν μου τις έγραψε ο γιατρός μου, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Βέβαια πέρα από το γιατρό μου που είναι μεγάλος μεν σε ηλικία, έμπειρος όμως και άριστος ως επιστήμονας, θα ξεκινήσω επισκέψεις και σε ακόμη έναν έξω, νέο, αλλά με ζήλο και πολύ συζητήσιμο, έχω ακούσει τα καλύτερα. Ασχολείται πολύ με γέννες κλπ. και το ψάχνει πολύ. Μου φαίνεται θα πάρω και τη δική του γνώμη για το αν θα πάω και σε ανοσιολόγο.

Βέβαια έχω ακόμη καιρό για να αποφασίσω.

Όσο για το θέμα του πότε ξαναπροσπαθούμε, έχω βαρεθεί να ρωτάω όλο τον κόσμο, όλες τις φίλες με ιστορικό παλίνδρομης, όλους τους γιατρούς, με βαρέθηκα και γω η ίδια!! Δεν είναι τόσο ο χρόνος (τί 3 τί 6 οι μήνες) όσο το ότι θέλω εμπεριστωμένες απαντήσεις για την κάθε περίπτωση, θέλω να ξέρω τί είναι αυτό που διακιολογεί την απόκλιση των 3 (ή και λιγότερων ή περισσότερων) μηνών. Δυστυχώς όμως έχουμε μάθει να δεχόμαστε πληροφορίες από γιατρούς χωρίς να τις επεξεργαζόμαστε, "το είπε ο γιατρός" ή "αφού το λέει ο γιατρός, έτσι θα' ναι". Δε λέω να μπούμε στα χωράφια τους, και γω δε μπορώ να εξηγώ την επιστήμη μου στον κάθε πελάτη που μπαίνει στο γραφείο μου, αλλά αν μη τί άλλο να καταλαβαίνουμε το γιατί και το πώς.

Δυστυχώς είχα κι εγώ πριν από μερικές μέρες την εμπειρία μιας παλίνδρομης κύησης. Ήμουν 10 εβδομάδων έγκυος, είχαμε ακούσει και καρδιακό παλμό στις 7 εβδομάδες, αλλά δυστυχώς η εγκυμοσύνη διεκόπη κατά πάσα πιθανότητα λόγω χρωμοσωμικής ανωμαλίας (που οφείλεται σε κάποιο "λάθος" που έγινε κατά τη σύλληψη), όπως μου είπε ο γιατρός μου, κι έκανα απόξεση. Εφόσον δεν έχεις ιστορικό καθ'έξιν αποβολών (από 3 και πάνω), η επόμενη εγκυμοσύνη σου μπορεί να είναι επιτυχής. Συνήθως ψάχνεις την αιτία εφόσον υπάρχει το ιστορικό των αποβολών. Εγώ έχω ήδη μια κόρη 9,5 μηνών οπότε, η παλίνδρομη κύηση οφείλεται μάλλον σε τυχαίο γεγονός (η χρωμοσωμική ανωμαλία που ανέφερα παραπάνω). Η φύση "προβλέπει" να μην εξελιχθεί μία κύηση απ'την οποία θα προκύψει ένα μη υγιές βρέφος.

Ο γιατρός μου μου είπε να ξεκινήσουμε πάλι προσπάθεια για νέα σύλληψη μετά από 2 μήνες, ώστε να έχει "ξεκουραστεί" η μήτρα. Όπως είπε ο γιατρός, εάν προσπαθήσω νωρίτερα μπορεί να μείνω έγκυος αλλά υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να μην το "κρατήσει" η μήτρα. 2 φίλες μου που είχαν επίσης μία παλίνδρομη κύηση 10 εβδομάδων περίπου (η πρώτη τους εγκυμοσύνη), έμειναν έγκυος σε σύντομο χρονικό διάστημα, και γέννησαν και οι 2 υγιέστατα μωράκια!!! Να είσαι αισιόδοξη και να μην απογοητεύεσαι!

AmpSp3.png hiukp3.png

Το ίδιο είχαν πει και σε μένα είχα παλλίνδρομη κύηση τον Μάρτιο 8 εβδομάδων και επειδή δεν το ήξερα γιατί ήταν χημική εγκυμοσύνη και είχε ξεκνήσει με κανονική περίοδο δεν είχα προλάβει να κάνω εξετάσεις.Μετά την απόξεση είχα ρωτήσει τους γιατρούς να κάνω εξετάσεις και μου είπαν ότι δεν χρειάζεται γιατί είναι τυχαίο γεγονός και να μην ασχοληθώ άλλο μετά από δική μου επιμονή τον Ιούλιο έκανα κάποιες εξετάσεις δεν ήθελα να ξεκινήσω μια καινούργια εγκυμοσύνη στα τυφλά και να έχω πάλι τα ίδια.Τελικά βρέθηκα θετική σε MCR και μυκόπλασμα.Όταν ρώτησα τους γιατρούς αν ευθύνεται κάτι από αυτά μου είπαν μπορεί κάτι από αυτά η και τίποτα από αυτά.Οπότε καλύτερα να ξέρεις απο πρίν για να το αντιμετωπίσεις ανάλογα παρά όταν μίνεις έγκυος.

Είχα κι εγώ μία παλλίνδρομη στα 33. Μετά από 8 χρόνια κι αφού έχω κάνει πια τα παιδιά μου, είμαι ευγνώμων στο γιατρό μου, που το θεώρησε τότε "τυχαίο γεγονός" και δεν μ' έστειλε να κάνω εξετάσεις, ενώ εγώ είχα μείνει με την απορία και μ' έτρωγε το γιατί. Ξαναέμεινα αμέσως έγκυος, τον επόμενο μήνα.

Συμφωνώ με την philio, πιστεύω ότι η διαδικασία των εξετάσεων θα με άγχωνε και θα με στεναχωρούσε χειρότερα.

Σου εύχομαι να το ξεπεράσεις γρήγορα και να κάνεις όσα παιδιά θέλεις με υγεία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν με αγχώνει το "γιατί" ή το από πού προέκυψε αυτή η παλίνδρομη. Ούτε υπάρχει κάποιο ψυχολογικό κόστος πλέον, αφού την όλη κατάσταση την ξεπέρασα σε 1 βδομάδα-10 μέρες. Και τώρα μάλιστα είμαι πολύ καλύτερα, τώρα πλέον θα προσπαθήσουμε συνειδητά για μωράκι, τώρα το θέλουμε και το επιδιώκουμε. Τότε ήταν αμέσως μετά το γάμο, απλά κάναμε χωρίς προφύλαξη και έγινε, ούτε το είχαμε προγραμματήσει, τίποτα, ούτε καν συζητούσαμε γι' αυτό το θέμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι πολύ ρεαλίστρια και προσγειωμένη, οπότε δε στενοχωριέμαι καθόλου τώρα που ξεκινώ τις εξετάσεις, επειδή "μου θυμίζουν το γεγονός". Πραγματικά αισθάνομαι σαν να μην έγινε.

Εγώ έχω πάθει το άλλο. Έχω πάθει ψύχωση, θέλω 1 μωράκι και βιάζομαι να ξεκινήσω! Γι' αυτό θέλω να κάνω τις εξετάσεις και να ξεμπερδεύω, να πάρω το οκ για να βάλουμε μπρος! Προχθές όταν φύγαμε από το γιατρό, λέω στον άντρα μου με σατανικό ύφος "θα κάνω όλες τις εξετάσεις και θα δεις που θα μας πει να ξεκινήσουμε νωρίτερα προσπάθεια, θα τον διαψεύσω". Αυτό νομίζω ότι είναι πλέον, μία προσπάθεια να "διαψεύσω " με την καλή έννοια τον γιατρό (είπε εξ αρχής, πριν καν κάνουμε την απόξεση, να δοκιμάσουμε μετά από ένα 6μηνο πάλι). Τελικά ίσως με αυτόν τον τρόπο θέλω να πεισθώ ότι μπορώ να γεννήσω και γω ένα παιδί, ίσως να υποβόσκει ο φόβος του ότι δε θα γίνω μάνα...αλλά εδώ χρειάζεται ψυχολόγος, ή καλύτερα ένας ζουρλομανδύας!! Και επειδή είμαι πρακτικός τύπος, καταλήγω τελικά στο ότι συνειδητά πλέον θέλω παιδί, και το θέλω σύντομα!! Κάνω ολόκληρο αγώνα, δεν καπνίζω πλέον, ακολουθώ τις συμβουλές του γιατρού, κάνω τις εξετάσεις..είμαι "καλό παιδί"! Ε, περιμένω τώρα και την επιβράβευση: "τελικά όλα παν καλά και μπορείς να ξεκινήσεις προσπάθεια". Δεν ξέρω, αλλά αισθάνομαι πολύ έτοιμη, τουλάχιστον ψυχολογικά (το άλλο θα δείξει), πολύ γόνιμη να το πώ?, υπάρχει γενικά 1 διάθεση ερωτισμού, έχω γλυκάνει πολύ..φυσιολογικό είναι να υποθέσω!!

sLvDp3.png

Τελικά πήρα τις εξετάσεις που μου έγραψε ο γιατρός (αυτές τις λίγες τελοσπάντων), το μόνο ανησυχητικό ήταν η TSH:6,97 (με φυσιολογική τιμή 0,27 έως 4,2). Το γιατρό μου θα τον δω τέλη Δεκέμβρη, γνωρίζει καμία κάτι για τις τιμές της TSH?

sLvDp3.png

Τελικά πήρα τις εξετάσεις που μου έγραψε ο γιατρός (αυτές τις λίγες τελοσπάντων), το μόνο ανησυχητικό ήταν η TSH:6,97 (με φυσιολογική τιμή 0,27 έως 4,2). Το γιατρό μου θα τον δω τέλη Δεκέμβρη, γνωρίζει καμία κάτι για τις τιμές της TSH?

Καλησπέρα tsarli,

νομίζω ότι η TSH πρέπει να είναι μέχρι 2-2,5 ? το πολύ (δεν το θυμάμαι ακριβώς - πάντως πρέπει να είναι χαμηλή) για να μείνεις έγκυος.. γιατί με το που μένεις έγκυος αυξάνεται λόγω ορμονών...

Μήπως έχεις θυρεοειδή? Πήγαινε κ σε ένα καλό ενδοκρινολόγο για καλό και για κακό.....;)

Ελπίζω να πάνε όλα καλά....:)

Gdt4p2.png

Από τα 18 μέχρι τα 24 περίπου (αν θυμάμαι καλά) έπαιρνα Τ4 75mg. Μετά ήταν όλα καλά και έκανα τακτικά εξετάσεις και ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση.

Βρήκα τώρα τις εξετάσεις από 13-1-2010 : TSH : 3,8 και ενάμιση χρόνο μετά (rώρα δηλαδή,40 μέρες μετά την απόξεση) : 6,97. Σαν πολύ δεν είναι βρε κορίτσια? Κάτι τέτοιο διάβασα και γώ, ότι στην εγκυμοσύνη πρέπει να το ελέγχεις να μην ανέβει τόσο. Φαντάζομαι για να ξαναμείνεις έγκυος πρέπει να κάνεις θεραπεία και να το κατεβάσεις. Και πόσοι μήνες άραγε χρειάζονται για να την κατεβάσεις? Αμάν πια, όλο κάτι προκύπτει!!

sLvDp3.png

Καλησπέρα tsarli,

νομίζω ότι η TSH πρέπει να είναι μέχρι 2-2,5 ? το πολύ (δεν το θυμάμαι ακριβώς - πάντως πρέπει να είναι χαμηλή) για να μείνεις έγκυος.. γιατί με το που μένεις έγκυος αυξάνεται λόγω ορμονών...

Μήπως έχεις θυρεοειδή? Πήγαινε κ σε ένα καλό ενδοκρινολόγο για καλό και για κακό.....;)

Ελπίζω να πάνε όλα καλά....:)

Πήγαινα Θεσσαλονίκη (τότε που είχε παρουσιαστεί πρόβλημα με το θυρεοειδή) στον Καλτσά και στον Κρασά, δε θυμάμαι με ποιόν συνέχισα, πέρασαν πολλά χρόνια!! Πρέπει να δω τα αρχεία μου (ευτυχώς κρατάω όλες τις εξετάσεις). Επίσης σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάω στο Διαβαλκανικό για ενδοκρινολόγο. Είμαι από επαρχία και σίγουρα θα πάω Θεσσαλονίκη, οπότε κάποιος καλός ενδοκρινολόγος Θεσσαλονίκη??? Επίσης να ρωτήσω, να πάω άμεσα σε ενδοκρινολόγο ή να περιμένω να μιλήσω πρώτα με τον γυναικολόγο μου (έχουμε ραντεβού τέλη Δεκέμβρη)?

sLvDp3.png