Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φοβάται τις μέλισσες!

Recommended Posts

Ο γιος μου φέτος άρχισε να έχει τρομερή φοβία με τις μέλισσες. Δεν μας έχει ξαναεκδηλώσει τέτοιο φόβο όλα αυτά αυτά τα χρόνια. Δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ μέλισσα ούτε κανέναν από εμάς. Με το που βλέπει μέλισσα, τρέχει και φωνάζει πανικόβλητος.

Προσπαθώ να τον καθησυχάσω αλλά μάταια. Προχθές είμασταν με παρέα στη θάλασσα και ψήναμε. Φυσικά ερχόταν αρκετές μέλισσες κοντά στα φαγητά και ο μικρός έφτασε στο σημείο να κλαίει και να τρέχει φωνάζοντας.

Δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να του πώ, εκτός του ότι οι μέλισσες δεν μας πειράζουν, ότι μας δίνουν το μέλι και ότι είναι χειρότερο να τρέχουμε. Δεν μπορώ να του πώ, ότι δεν έχουμε φόβο να μας τσιμπήσουν γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Του έχω πεί ότι δεν έχει τσιμπήσει κανέναν από εμας μέλισσα, ούτε και εκείνον. Αρα δεν πρέπει να τις φοβόμαστε. Ότι κι αν λέω όμως, δεν μειώνω το φόβο του. Χθες το απόγευμα για να πάμε στο γαλατάδικο της γειτονιάς, ήθελε να πάρουμε το αυτοκίνητο. Του αρνήθηκα, λέγοντας του ότι θα περπατήσουμε. Με το που βγήκαμε από την πολυκατοικία, άρχισε να τρέχει και να κοιτάει με φόβο τριγύρω του. Ευτυχώς τα βράδια, δεν τις φοβάται μια που έχει διαπιστώσει ότι δεν κυκλοφορούν. Τί άλλο μπορώ να του πώ για να τον καθησυχάσω και να του εξαλείψω το φόβο;;

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Mata ισως αν του μάθαινες πολλά πράγματα γυρω απο τις μελισσες ....

πιστευω οτι θα μπορούσε ετσι να ξεπεράσει τις φοβίες του & θα το έβρισκε και ο ιδιος αρκετά ενδιαφέρον (μιας και ειναι ενα παιδί με ανησυχίες απο οτι εχω καταλάβει) :wink::)

Ευχομαι ολα να πάνε καλά

φιλια πολλά :)

Για τους περισσότερους οι μέλισσες είναι ενοχλητικά έντομα με κεντρί ή απλά ένας τρόπος για να πέρνουμε μέλι.

Κάποιοι διαφωνούν και το http://www.beedreams.com έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι μέλισσες είναι πραγματικά υπέροχες

& http://www.bees.gr/blog/

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Mata ισως αν του μάθαινες πολλά πράγματα γυρω απο τις μελισσες ....

πιστευω οτι θα μπορούσε ετσι να ξεπεράσει τις φοβίες του & θα το έβρισκε και ο ιδιος αρκετά ενδιαφέρον (μιας και ειναι ενα παιδί με ανησυχίες απο οτι εχω καταλάβει) :wink::)

Ευχομαι ολα να πάνε καλά

φιλια πολλά :)

Για τους περισσότερους οι μέλισσες είναι ενοχλητικά έντομα με κεντρί ή απλά ένας τρόπος για να πέρνουμε μέλι. Κάποιοι διαφωνούν και το http://www.beedreams.com έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι μέλισσες είναι πραγματικά υπέροχες & http://www.bees.gr/blog/

Συμφωνώ! Και να του έπαιρνες και κανένα βιβλιαράκι ή παραμυθάκι σχετικό μπορεί να βοηθούσε.

Και να του έπαιρνες και κανένα βιβλιαράκι ή παραμυθάκι σχετικό μπορεί να βοηθούσε.

Αααα γεια σου βρε Αντιγόνη :wink: . Μια ταινία με μέλισσα cartoon ή ένα παραμυθάκι.

Διαφημίσεις

Ειδαμε με τον Βασιλη μια ταινια παιδικη με μελισσες. Ηταν πολυ καλο και εξηγουσε οτι οι μελισσες αποφευγουν να τσιμπησουν γιατι μετα πεθαινουν

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και ένα κουκλάκι-μελισσάκι αν έβρισκες ίσως βοηθούσε. Να του το έδινες να το "υιοθετήσει". Και καλά ότι το βρήκες εσύ κάπου χτυπημένο και στεναχωρημένο και πρέπει να το φροντίσετε. :wink:

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμες οι απαντήσεις σας. Θα τις εφαρμόσω οπωσδήποτε. Θα δώ και τα λίνκ που μου βάλατε, γιατί ο υπολογιστής από το σπίτι μου έκανε διάφορα και δεν άνοιγαν. :? Elenik πώς λέγανε το έργο; Αντιγόνη μου, θα βρώ και ένα μελισσάκι - κουκλάκι μια που του αρέσουν πολύ τα κουκλάκια και τα έχει για παρέα!Κορίτσια ευχαριστώ!!Είστε θησαυρός!!! :wink::D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Και ας μην βλεπει Γουινι τουλαχιστον για λιγο καιρο μεχρι να το ξεπερασει.

Του Αλεξανδρου απο αυτο το αθωο παιδικο ξεκινησε η φοβια με τις μελισσες και γενικα τα εντομα.Και γενικα με του ντισνευ τα παιδικα που ΠΑΝΤΑ ειναι κακες.Ο Ντοναλτ ας πουμε εχει πολυ συχνα κοντρα με αυτες!!!

Καποια στιγμη ακουσα μεσα στην νυχτα φωνες απο τον Αλεξανδρο που ειδε ονειρο ,μελισσες να μπαινουν στα αυτια του στην μυτη του,και στο στομα του :cry:Εκεινο το βραδυ εμεινα κοντα του,εβαλε τα χερια μου στα αυτια του και τα δικα του στο στομα του,και ετσι τον πηρε ο υπνος και παλι :cry::cry::cry:

Το επομενο βραδυ ειπα στο παιδι μου ενα ψεμα.Κατι που δεν κανω ποτε!!!!

Για να μπορεσει να χαλαρωσει και να το παρει ο υπνος εριξα αρωμα στο ξυλο του κρεβατιου του και του ειπα οτι στα ζουζουνια δεν αρεσει καθολου αρωμα και δεν θα ερθουν :oops::oops::oops:

Επιασε μα ηταν ψεμα!

Του πηρα βιβλιο" τα ατακτα ζουζουνια",πηγαμε στην ταινια μιας μελισσας,του εχω πει οοολα αυτα που του λες και εσυ.

Δεν τρεχει και δεν κλαιει αν δει καποιο ζουζουνι μα....δεν του αρεσει κιολας.Αν δει καποιο θα ερθει κοντα μου η θα με φωναξειΤα φοβαται ακομα.Διαβασα και εγω για τις φοβιες.Και το νοημα ηταν να μην τις κοροιδευουμε ποτε,να κατανοουμε και να παρηγορουμε.Οτι ολοι μας μικροι και μεγαλοι εχουμε φοβιες περισσοτερο ή λιγοτερο.Να προσπαθουμε να ειμαστε διπλα στα παιδια μας σε αυτο χωρις να τα μειωνουμε και με την σταση μας να δειχνουμε οτι δεν υπαρχει λογος να φοβασαι μα μπορω να σε καταλαβω.

Διαφημίσεις

Mata,

Ο τίτλος του έργου στα αγγλικά είναι Bee Movie, είναι φετινό.

Εγώ πήγα τα παιδιά μου και ξετρελάθηκαν!!

Πρόκειται για ένα αγόρι μελισσάκι που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο έξω από τη κυψέλη του και μακριά από τους δικού του. Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια και μια μεγάλη φιλία με μια κοπέλα (άνθρωπο)

Δυστυχώς δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο αλλά σίγουρα υπάρχει μεταγλωττισμένο.

Νινέττα μου σ'ευχαριστώ που μου έγραψες και την δική σας εμπειρία.Χαίρομαι που έχετε βελτίωση. Ε, δεν χρειάζεται να της αγαπήσει κιόλας. Αρκεί που δεν φοβάται πλέον τόσο! :wink:

Georgia, σ'ευχαριστώ για το όνομα της ταινίας. Θα δώ αν μπορώ να την κατεβάσω ή αν έχει βγεί σε dvd. :wink::D

Πήγα σε μαγαζί για να βρώ παραμύθι, αλλά δεν είχε κάτι σχετικό. :( Ούτε κουκλάκι βρήκα. Θα ψάξω όμως κι αλλού.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Mata όλες οι ιδέες ήταν πολύ ωραίες και βασικά δεν έχω να προτείνω κάποια άλλη ιδέα για μέλισσες απλά όταν φοβάται από κάτι ο δικός μου του υπενθυμίζω πως η μανούλα δεν θα του πρότεινε ποτέ να κάνει κάτι αν ήξερε πως θα βλάψει / πονέσει εκείνον και πως αν με εμπιστευτεί όλα θα πάνε καλά και ο ίδιος θα είναι μια χαρά. Και έτσι τον έχω πείσει αρκετές φορές να ξεπεράσει κάποιους φόβους που είχε. Στο τέλος φυσικά τον ενθαρύνο για την επιλογή του και βλέπω πως και αυτός μου δίνει δίκιο.

Rikiki & Καραμελίτσα

Σωστό κι αυτό rikiki. To κάνω βέβαια συχνά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πείθεται κι εύκολα. Του το έχω πεί πάντως, ότι αν κινδύνευαμε να μας τσιμπήσουν και μόνο που πετάνε, θα έτρεχα κι εγώ μαζί του. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Φαντάζεσαι γέλιο;;;

Ακόμα δεν βρήκα ευκαιρία να κατέβω ξανά στην αγορά για να ψάξω!!! :( Θέλω να δώ και αν μπορώ να κατεβάσω την ταινία. :roll:

n3kPp3.png

zewgp3.png

matoula, βέβαια, πρέπει να κάνεις και υπομονή, καθώς χρειάζεται και χρόνο. Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση πως τα παιδάκια αποβάλλουν-ξεπερνουν τις φοβίες μόνα τους. Με τη δική μας βέβαια βοήθεια, αλλά είναι σαν κάτι που κάνει τον κύκλο του.

καλημέρα ,

πάντως και εγω φοβάμαι πολύ τις μέλισσες και γενικότερα οτι πετάει απλά προσπαθώ όταν είμαι με τα παιδιά να μην το δείχνω..

καλά όταν είμαι μόνη μου δεν το συζυτώ τρέχω πανικόβλητη....

Ναι Αντιγόνη μου έχεις δίκιο. Πρέπει να κάνω και λίγο υπομονή. Απλά θέλω και να τον βοηθήσω, μήπως το αποβάλλει γρηγορότερα! Να 'σαι καλά πάντως! :wink::D

Μαμάκα ναι είναι πολύ άνθρωποι που φοβούνται τα έντομα. Εγώ φοβάμαι τις ακρίδες. Και τις σιχαίνομαι. Κάποια στιγμή που ήμουν μέσα σε αυτοκίνητο και είδα μια μεσα, άνοιξα την πόρτα και βγήκα. Ευτυχώς είμασταν σταματημένοι στο φανάρι.!!! :lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Πως παει τελικα?

Ο Αλεξανδρος εχει περασει στην αντεπιθεση :lol: Με ρωτησε αν μπορει να λεει παλιολογα για τις μυγες :lol: Του'πα πως ναι ειναι ο.κ.Ετσι τωρα οτι πεταει ,ακουει διαφορα του τυπου..φυγε απο εδω βρωμομυγα,δεν μου αρεσεις.κ.α.(αυτα τα παλιομυγα,βρωμοζουζουνο κ.λ.π.ειναι για τον Αλεξανδρο σουπερ -ντουπερ παλιολογα και τον ικανοποιει που εχει την ευκαιρια να τα λεει χωρις λογοκρισια)

Πως παει τελικα?

Ο Αλεξανδρος εχει περασει στην αντεπιθεση :lol: Με ρωτησε αν μπορει να λεει παλιολογα για τις μυγες :lol: Του'πα πως ναι ειναι ο.κ.Ετσι τωρα οτι πεταει ,ακουει διαφορα του τυπου..φυγε απο εδω βρωμομυγα,δεν μου αρεσεις.κ.α.(αυτα τα παλιομυγα,βρωμοζουζουνο κ.λ.π.ειναι για τον Αλεξανδρο σουπερ -ντουπερ παλιολογα και τον ικανοποιει που εχει την ευκαιρια να τα λεει χωρις λογοκρισια)

:lol::lol::lol::lol: