Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αναγκαία η πρόκληση τοκετού;

Recommended Posts

Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετά θέματα σχετικά με την πρόκληση τοκετού στο site αλλά τελικά πότε είναι πραγματικά αναγκαία;:?::?: Διάβασα εμπειρίες γυναικών που είχαν όντως πρόβλημα, ζάχαρο, πίεση , ολιγάμνιο κ.α., αλλά και περιπτώσεις που απλά ημερολογικά δεν συνέφεραν τον κάθε γιατρό!

Γέννησα με πρόκληση 39εβδ+3ημ την μεγάλη μου κόρη γιατί επέμενε τότε ο γιατρός και ήταν όχι μόνο επώδυνη και τραυματική εμπειρία αλλά και άκρως επικίνδυνη τόσο για μένα όσο και για το μωρό.

Τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη άλλαξα γιατρό, άλλαξα μαιευτήριο, μόνο χώρα δεν άλλαξα! Η συμφωνία ήταν από την αρχή όχι πρόκληση αλλά καταλήξαμε στον ιδίο παρονομαστή να προτείνει δηλ ο γιατρός να μπω με πρόκληση και μάλιστα έπρεπε να διαπραγματευτώ την ημερομηνία, να με αφήσει δηλαδή μέχρι και 20/11 που έχω ΠΗΤ!:shock: Όταν μιλάμε για μικρή μείωση αμνιακού και λίγες ασβεστώσεις πλακούντα, δεν θεωρούνται φυσιολογικά στην 39εβδ; Ναι υπάρχει γήρανση πλακούντα αλλά απ'ότι έχω διαβάσει είναι φυσιολογική διαδικασία και γίνεται σταδιακά και όχι κάτι παθολογικό:confused::confused:!

Το μωρό είναι μια χαρά, το ίδιο κι εγώ, απλά δεν έχω ακόμα κάμια ένδειξη επικείμενου τοκετού. Έχω σκάσει από τη στεναχώρια μου, από εχθές που πήγα να με δει, όλο το βράδυ ειμαι ξύπνια κι έχω και τον άντρα μου να με πρήζει, τι περιμένεις, είναι και δικό μου παιδί και δεν έχεις δικαίωμα να το διακινδυνεύεις, πάρʼτο απόφαση αν δεν βγει μέχρι την Κυριακή, Δευτέρα πάμε μαιευτήριο!:-(:sad: Γονείς και συγγενείς πάλι...ε, αφού το λέει ο γιατρός....Από την μια εκνευρίζομαι γιατί αισθάνομαι ότι πιέζομαι να γεννήσω με το ζόρι και από την άλλη μου έχουν βάλει και την ιδέα ότι θα κάνω κακό στο μωρό μου! Καλή η εμπιστοσύνη στο γιατρό και όλα τα σχετικά αλλά όταν βλέπεις το μωρό σου να έχει πληγές στο κεφάλι 45 μέρες μετά τον τοκετό, από την βεντούζα που το τράβηξαν να βγει, και να μην μπορεί να θηλάσει γιατί του έσπασαν την κλείδα για να το βγάλουν, πως να υποβάλλω και το δεύτερο κοριτσάκι μου σε τέτοια βασανιστήριο;; Είμαι εγώ τόσο λάθος;;:confused::confused:

Aιτείτε και Δοθήσεται..

as1cA1R-O7-0000Nzc3MTIxZHwzMDY2MDBkfEVsbGllIGlz.gif

SSx4p2.png

Διαφημίσεις

Εγω, πηγαινα για οποτε γεννησω, απλα ο μπεμπης ηταν μεγαλος για το μποι μου, 150 ειμαι, και επισης το κεφαλακι ηταν 10εκατοστα, οριακα χωρουσε!

Με πηγε στην 39+4μερα εμενα!

Ασχετα βεβαια που ο μικρος δεν κατεβαινε και ηταν τυλιγμενος με το λωρο, και εμενα δεν με επιασαν πονοι , και πηγαμε για καισαρικη!

εγω πιστευω, και ειναι δικη μου γνωμη για να μην παρεξηγηθω απο καμμια κοπελα, οτι οταν τα πραγματα φτανουν στο οριο και δεν προχωραει φυσιολογικα ο τοκετος, οτι ειναι καλυτερα να κανεις καισαρικη παρά πρόκληση. η βεντουζα δηλαδη θεωρειται φυσιολογικος τοκετος; για μενα οχι

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

εγω πιστευω, και ειναι δικη μου γνωμη για να μην παρεξηγηθω απο καμμια κοπελα, οτι οταν τα πραγματα φτανουν στο οριο και δεν προχωραει φυσιολογικα ο τοκετος, οτι ειναι καλυτερα να κανεις καισαρικη παρά πρόκληση. η βεντουζα δηλαδη θεωρειται φυσιολογικος τοκετος; για μενα οχι

Θα συμφωνήσω 1000 φορές να έκανα καισαρική την πρώτη φορά!!!! Με έπεισε ο γιατρός που είχα τότε ότι το μωρό ήταν πολύ μεγάλο γιατί πάντα πήγαινε 2,5εβδ παραπάνω στις μετρήσεις και έπρεπε και καλά να το βγάλουμε! Τελικά από 3.850 που έλεγε γεννήθηκε 3.450 απλά ήταν 54εκ! Μπήκα με τη συνήθη διαδικασία, κολπικό υπόθετο το προηγούμενο βράδυ, ορός το πρωί αλλά το παιδάκι σφήνωσε με αποτέλεσμα να έχω τρία άτομα να μου πατάνε τη κοιλιά, να τρέξουν δύο παιδίατροι στην αίθουσα τοκετού γιατί το μωρό έφτασε να έχει 60 παλμούς, να με κατακρεουργήσει για να το βγάλει (έραβε μετά πάνω από 1 ώρα) και να του σπάσει και την κλείδα! :mad::mad::mad:

Και το καλύτερο; Τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη από την πίεση παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κόλπο γιατί δεν φτάνει η μία του πατάτα με έραψε και τόσο χάλια που θα χρειαστώ τώρα μετά τη γέννα να διορθώσω χειρουργικά τη κατάσταση!! Πιστεύω ότι αν γεννούσα πριν από 100 χρόνια με μαμή στο σπίτι θα ήμουν σαφώς καλύτερα!!!

Aιτείτε και Δοθήσεται..

as1cA1R-O7-0000Nzc3MTIxZHwzMDY2MDBkfEVsbGllIGlz.gif

SSx4p2.png

• 6 months later...

εγω κοριτσια ζω στην Ολλανδια κ εχουν αλλο συστημα γεννας καπου συμφωνω καπου διαφωνω...σημερα ειμαι 39+4 κ εδω και 6 ωρες εχω συσπασεις αλλα την τελευταια ωρα δεν ειναι τοσο εντονες αρα δεν ηρθε η ωρα μας ακομη....ανησυχω για το ποτε θα γεννησω ευχομαι το συντομοτερο γιατι εχω σκασει και η μαια μου με ενημερωσε οτι αν δεν θελησει ο μπεμπουκος μου να βγει απο μονος του θα κανουμε προκληση αναμεσα στην 41η και 42η εβδομαδα...δεν ειναι πολυ να μεινει τοσο ο μικρος μου?αραγε τι θα γινει?μ εχει φαει η αγωνια....

Διαφημίσεις

Γέννησα Ελλάδα 40εβδομάδων και δεν τέθηκε ποτέθέμα πρόκλησης. Ο γιατρός μου θεωρούσε ότι αφού όλα βαίνουν φυσιολογικά,μπορούμε να περιμένουμε όσο χρειάζεται το μωρό.

Το θεμα ειναι τι θεωρειται φυσιολογικο απο καθε γιατρο. Και καμια φορα σε πανε για προκληση χωρις ιδιαιτερα σοβαρο λογο για να ειναι εξασφαλισμενοι ή απλα για να ξεμπερδευουν.

Απο οτι εχω καταλαβει ο γιατρος μου τις βαζει ολες με προκληση μολις περασει η ΠΗΤ.Επισης χρησιμοποιει οκυτοκινη ακομη κι αν εχει ξεκινησει ομαλος φυσιολογικος τοκετος για να τον επισπευσει. Αποφευγει ετσι πιθανες επιπλοκες αλλα αυτη η βιάση με ξενιζει λιγο.

Ειμαι της λογικης οτι κανονικα το μωρο πρεπει να βγει οποτε θελει εκεινο - εκτος αν υπαρχει πολυ σοβαρος λογος να το βγαλουμε νωριτερα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Καλημέρα και από μένα:).Γέννησα λόγω ζαχάρου 37η και 5η ημέρα.Όπως μας είχε πει και μία μαία από το Έλενα σε μία συνάντηση στην Ρrenatal αν σου πει ο γιατρός σου πως πρέπει να γενννήσεις να να να εσύ τι θα κάνεις;Θα αναγκαστείς να τον ακούσεις γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή.Ο γιατρός θέλει καλό ψάξιμο κορίτσια αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες για τίποτα...Για τους γιατρούς είμαστε χρήμα και τίποτα άλλο.Λίγοι πιστεύω είναι οι ¨ Άνθρωποι ¨...

Λογω ζαχαρου ξερω οτι κανουν καισαρικη. Αλλα γιατι σε πηγε νωριτερα;

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να το συζητησεις, να παρεις μια δευτερη γνωμη ή στην εσχατη περιπτωση να αλλαξεις γιατρο -εστω και τελευταια στιγμη (πραγμα δυσκολο το ξερω).

Κορίτσια πρέπει να απαιτήσουμε απο τους γυναικολόγους να γίνουν "άνθρωποι" και να πάψουν να μας βλέπουν σαν πορτοφόλι.

Γέννησα την κόρη μου καισαρική (με πρόκληση) στις 38+ 2 ημ. δήθεν λόγο αύξησης παλμών. Ήμουν ανημέρωτη και "ψάρι".

Τώρα όμως ξέρω και θα επιμείνω να γεννήσω αν μη τι άλλο όποτε θελήσει να βγεί απο μόνο του, είτε φυσιολογικά είτε σε καισαρική καταλήξει.

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι γιατροι σου βαζουν εστω και λιγη δοση οκυτοκινης στον ορο ειτε πας με δικους σου πονους ειτε με προκληση? για να τελειωνουν γρηγοροτερα? μπορω να ζητησω να μην μου δωσουν? φοβαμαι γιατι διαβασα οτι η οκυτοκινη προκαλει πολυ δυνατες και πυκνες συσπασεις που προκαλουν δυσφορια στο παιδι και πολλες φορες χανονται οι παλμοι του και καταληγουμε σε καισαρικη !!!!! πειτε αν εχετε εμπειρια....

ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι γιατροι σου βαζουν εστω και λιγη δοση οκυτοκινης στον ορο ειτε πας με δικους σου πονους ειτε με προκληση? για να τελειωνουν γρηγοροτερα? μπορω να ζητησω να μην μου δωσουν? φοβαμαι γιατι διαβασα οτι η οκυτοκινη προκαλει πολυ δυνατες και πυκνες συσπασεις που προκαλουν δυσφορια στο παιδι και πολλες φορες χανονται οι παλμοι του και καταληγουμε σε καισαρικη !!!!! πειτε αν εχετε εμπειρια....

το έχω ακούσει αυτό! Πελάτης δεν είσαι? ¨ολα μπορείς να τα ζητήσεις, ή μάλλον απαιτήσεις, κι αν επιμένει ας αλλάξεις γιατρό, εκτός κι αν κρίνεται απαραίτητο για άλλους λόγους να μπεί η ωκυτοκίνη κι συ δε τους γνωρίζεις...

Νομίζω ότι σε ΦΤ χωρίς πρόκληση δεν έχει καμμιά θέση η κυρία...ωκυτοκίνη αλλά οι περισσότεροι το κάνουν!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

απ'οτι καταλαβα παντως ειναι ελαχιστοι οι γιατροι που καθονται να ασχοληθουν πολλες ωρες με εναν φ.τ. ειναι αρκετα καλος αυτος που εχω και φυσικα τωρα δεν τον αλλαζω διοτι ειμαι μια βδομαδα πριν την πητ μου. η οκυτοκινη στον ορο μαλλον βοηθαει να γεννησουμε πιο γρηγορα.. τι να πω! μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας και κυριως για τα μικρα μας!!!!!!

Να σας πω και εγω τη γνωμη μου , γεννησα το ενα παιδι χωρις προκληση και το αλλο ,με προκληση λογω δικης μου προτροπης προς το γιατρο μου . Ετυχε τον μεγαλο και τον γεννησα σε 2 ωρες παραπανω , καπως δυσκολη η θεση του , θα πηγαιναμε για καισαρικη αμα ο γιατρος μου δεν ητανε εμπειρος , τελικα τον πηρε με βεντουζα και η φαση της ε3ωθησης φανηκε αιωνας .Δεν με επιανε η επισκληρειδιος , πονεσα αρκετα αλλα ολα καλα . Η Μαρια ηταν πολυ ευκολη , 8 βαλαμε την προκληση 1 γεννηθηκε , θα μπορουσε να γεννηθει και 1 ωρα νωριτερα . Πονεσα ομως παρα πολυ την ωρα του τοκετου παρολο την επισκληρειδιο , δεν ειναι φημη οτι η προκληση ποναει , την ωρα της εξωθησης ομως ητανε 3 δευτερολεπτα χωρις υπερβολη . Και τα 2 μου παιδια γεννηθηκανε 38 εβδομαδων . Μερικα πραγματα ομως δεν μπορεις να τα αφησεις απλα στην τυχη . Επεμενα τοσο για προκληση στην κορη μου επειδη δεν ειχαμε κανενα στην πολη μας να μας κρατησει το γιο μας , επρεπε να ειναι ουτως η αλλως κλεισμενο ραντεβου γιατι με αγχωνε υπερβολικα το να με πιασουνε οι πονοοι και να μην εχει παει το παιδι στο χωριο στη μητερα του αντρα μου για να τον κρατησει . Δεν ενοιωσα οτι εκβιασα τη φυση , ειχα ουτως η αλλως διαστολη 2 για παραπανω απο 1μιση βδομαδα . Τωρα στην 3η ?? εννοειτε ειναι απλα αδυνατον να ερθει στην τυχη , εχουμε 2 παιδια και still κανενα εδω να αφησουμε τα παιδια , οποτε πρεπει η πεθερα να ερθει εδω αυτη τη φορα να τα κρατησει για να παω να γεννησω εγω και να κανονισει την αδεια του ο αντρας μου για να ειναι διπλα μου . Απο επιλογη μου για καθαρα δικους μου λογους επελε3α καισαρικη αυτη τη φορα , με αγχωνουνε τα παντα θελω ολα να ειναι κανονισμενα και να 3ερω ποτε θα ερθει στον κοσμο ο μπεμπης γιατι εχω και αλλες ψυχες να σκεφτω .

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!! ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ , ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!!!!! ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?? ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ?? :(

Διαφημίσεις

Σοφακι δεν εχω εμπειρια.

Καταρχας να ξεκαθαρισουμε οτι ειναι αλλο θεμα η προκληση κι αλλο η επισκληριδιος.

-Θα μεταφερω οτι εχω διαβασει και το εχω διασταυρωσει με τη μαια σχετικα με την επισκληριδιο: ειτε πας με προκληση ειτε οχι, οταν γινεται πολυ νωρις μπορει σε ενα βαθμο να δρασει ανασταλτικα ως προς τις συσπασεις κατι που δεν θελουμε. Γι' αυτο το φαρμακο της επισκληριδιου το βαζουμε μετα απο διαστολη 5 νομιζω /το σωληνακι το βαζουμε απο νωρις να ειμαστε ετοιμοι. Συνηθως αυτο τηρειται και δεν δημιουργειται προβλημα ουτε πιθανοτητα καισαρικης.

-Τωρα για την προκληση νομιζω αν πας με φυσικους πονους κι απλα σου βαλουν λιγη οξυτοκινη δεν υπαρχει προβλημα.

-Με την εξ ολοκληρου προκληση ομως μεγαλωνουν οι πιθανοτητες νομιζω.

Ας με διορθωσουν οι εμπειρες.:cool:

ΥΓ

Η οξυτοκινη λεει χρησιμοποιειται γιατι "τακτοποιει" τις συσπασεις, δηλ τις βαζει σε μια ταξη χρονικα: 3λεπτες, μετα πιο συντομες κτλ. Ενω στον φυσικο τοκετο μπορει να ειναι ακανονιστες, δηλ στην αρχη 5λεπτες, μετα 3λεπτες και μετα παλι 5λεπτες κ.ο.κ.

εγω κοριτσια ζω στην Ολλανδια κ εχουν αλλο συστημα γεννας καπου συμφωνω καπου διαφωνω...σημερα ειμαι 39+4 κ εδω και 6 ωρες εχω συσπασεις αλλα την τελευταια ωρα δεν ειναι τοσο εντονες αρα δεν ηρθε η ωρα μας ακομη....ανησυχω για το ποτε θα γεννησω ευχομαι το συντομοτερο γιατι εχω σκασει και η μαια μου με ενημερωσε οτι αν δεν θελησει ο μπεμπουκος μου να βγει απο μονος του θα κανουμε προκληση αναμεσα στην 41η και 42η εβδομαδα...δεν ειναι πολυ να μεινει τοσο ο μικρος μου?αραγε τι θα γινει?μ εχει φαει η αγωνια....

Όχι, δεν είναι πολύ. Απλά έχεις συνηθίσει από την Ελλάδα που έχει άλλα "πρωτόκολλα" που καταλήγουν σε καισαρική τις μισές φορές. Κι εδώ στην Αγγλία μέχρι 42 σε αφήνουν, ειδικά στο πρώτο.

Εγώ μπήκα με πρόκληση στις 38 εβδομάδες και γέννησα φυσιολογικά!

Βέβαια, δε ξέρω αν βοηθάει αυτό, αλλά το σπάσιμο των νερών έγινε απο το χέρι του γιατρού!

Aυτο ειναι μυθος για τους πονους.....και τις συσπασεις....η ιδια διαδικασια που γινεται με φτ η ιδια γινεται αν πας και με προκληση πχ και σου βαλουν οκυτοκινη...!!!

Και με φτ να γεννησεις χωρις προκληση(οπως εγω) και να σου βαλουν οκυτοκινη(μ εβαλαν) δεν εχει καμμια διαφορα.....Μην στεναχωριεσαι.....;)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!! ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ , ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ!!!!! ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?? ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ?? :(

Βρε κοριτσι μου τι ειναι αυτα που ακους????

Κλεισε τα αυτακια σου......απολαυσε οσες μερες σου μενουν και μην ασχολεισαι με το τι σ λεει ο καθενας η τι διαβαζεις μονο αγχος θα σ προκαλουν...;):P

Με το καλο τ μωρακι σου

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εγω μπηκα με εξολοκληρου προκληση, μ εσπασε ο γιατρος μαλιστα τα νερα, στις 39 κ 4, λογω σκληρου τραχηλου κ μεγαλου μωρου, 3.900 κ επισκληριδιο που εκανα το φαρμακο το αρχισαν απο τη 4 διαστολη κ μετα.κ γεννησα φυσιολογικα παρολο που διηρκησε πολλες ωρες ο τοκετος.δεν υπηρξε ποτε καμια νυξη για καισαρικη.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

κοριτσια σας ευχαριστω ολες πολυ για τις απαντησεις!!!! πραγματικα μου λυσατε τις αποριες. δεν ειναι που αγχωνομαι, ειναι που απλα δεν θελω να κανω καμια βλακεια! εννοειται πως απολαμβανω τις τελευταιες μερες με την κοιλιτσα μου.. θα μου λειψει το μικρουλι εδω μεσα!!! με το καλο σε ολες μας!!! γερα μωρακια ευχομαι και ευκολες γεννες!!!! :P