Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επίδομα λοχείας και τοκετού

Recommended Posts

Κορίτσια μήπως ξέρετε να μου πείτε το επίδομα τοκετού όταν καταθέσω τα χαρτια στην 1 απο τις 56 μέρες πόσο καιρό κάνουν να τα δώσουν??και μόλις γεννησω με το καλο τι χαρτια χρειάζονται να έχω ετοιμα για να πάρω τα υπόλοιπα?:confused::confused:...

Διαφημίσεις

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσια μήπως ξέρετε να μου πείτε το επίδομα τοκετού όταν καταθέσω τα χαρτια στην 1 απο τις 56 μέρες πόσο καιρό κάνουν να τα δώσουν??και μόλις γεννησω με το καλο τι χαρτια χρειάζονται να έχω ετοιμα για να πάρω τα υπόλοιπα?:confused::confused:...

καλημερα! σου στελνω προσωπικο μηνυμα!

b1xOp2.png

QBskp2.png

Διαφημίσεις

Τα λεφτα απο τις 56 μερες εγω τα πηρα τον Απριλη αμεσως!!

αλλα τον ιουνιο που γεννηασα, τα πηραμε ιουλιο, γιατι αλλαξε ο νομος και λεφτα μπαινουν σε λογαριασμο με πρωτο ονομα της εγκυου!!

Και τα βαζει το Ικα καθε πρωτη ή δεκαπεντε του μηνα!

Τα λεφτα απο τις 56 μερες εγω τα πηρα τον Απριλη αμεσως!!

αλλα τον ιουνιο που γεννηασα, τα πηραμε ιουλιο, γιατι αλλαξε ο νομος και λεφτα μπαινουν σε λογαριασμο με πρωτο ονομα της εγκυου!!

Και τα βαζει το Ικα καθε πρωτη ή δεκαπεντε του μηνα!

Ευχαριστω πολύ ζωίτσα..αυτό ήθελα να ξέρω..Για παράδειγμα εγω που θα πάω στις 25 του μηνός να καταθέσω τα χαρτια για το επίδομα τοκετού θα μου βάλουν τα λεφτα στις 15 Δεκεμβρίου γιατι δεν προλαβαίνουν να μου τα βάλουν την 1 Δεκεμβρίου.

όλα τα επιδόματα δλδ πλέον θα μπαίνουν στο λογαριασμό,οπότε θα καθυστερούν αφού δε θα μπαίνουν την ίδια μέρα;;

επίσης,για τα χρήματα από αναρρωτική άδεια;τι χρειάζεται;πάμε στο γιατρό του ικα(κέντρο μάνας και παιδιού),μας γράφει την άδεια,τη στέλνουμε σαφώς στη δουλειά μας!μετά μας πληρώνει το ικα για κάποιες μέρες;τι κάνουμε για να πάρουμε τα χρήματα αυτά;

εγώ π.χ. έχω χαρτί από το γιατρό μου για 30 μέρες ξεκινώντας από αύριο,οπότε έχω ραντεβού αύριο στο κέντο μάνας και παιδιού!τις 15 θα τις πληρωθω κανονικά από το σχολείο μου και τις υπόλοιπες από το ικα,αλλά επειδή δεν έχω ξαναπάρει αναρρωτική δε ξέρω πώς γίνεται;;

τις πρωτες 15 μερες της ανναρωτικης τις πληρωνεσαι απο τον εργοδοτι κ τα υπολοιπα απο το ικα μεσω τραπεζης καθε 1 κ 15 του μηνα

συμφωνώ!

αλλά η διαδικασία ποια είναι;

πρέπει να δώσω σε κάποιο άλλο γραφείο το χαρτί του γιατρού με την αναρρωτική;

πώς γίνεται;

που θα ξέρουν να με πληρώσουν;αυτό εννοώ!

Διαφημίσεις

όλα τα επιδόματα δλδ πλέον θα μπαίνουν στο λογαριασμό,οπότε θα καθυστερούν αφού δε θα μπαίνουν την ίδια μέρα;;

επίσης,για τα χρήματα από αναρρωτική άδεια;τι χρειάζεται;πάμε στο γιατρό του ικα(κέντρο μάνας και παιδιού),μας γράφει την άδεια,τη στέλνουμε σαφώς στη δουλειά μας!μετά μας πληρώνει το ικα για κάποιες μέρες;τι κάνουμε για να πάρουμε τα χρήματα αυτά;

εγώ π.χ. έχω χαρτί από το γιατρό μου για 30 μέρες ξεκινώντας από αύριο,οπότε έχω ραντεβού αύριο στο κέντο μάνας και παιδιού!τις 15 θα τις πληρωθω κανονικά από το σχολείο μου και τις υπόλοιπες από το ικα,αλλά επειδή δεν έχω ξαναπάρει αναρρωτική δε ξέρω πώς γίνεται;;

Ντέμη η άδεια που έχεις ειναι αναρρωτική ή επαπειλουμενη??30 μέρες ειναι η επαπειλουμενη γιαυτό ρωτάω..Η αναρρωτική ειναι 15 μέρες του ικα και 10 του εργοδότη..της αναρρωτικης τα λεφτα τα παιρνεις απο το ικα τα μισά και σου δίνουν ένα χαρτι πόσα λεφτα σε πλήρωσαν και το δίνεις στον εργοδότη και σου βάζει τα υπόλοιπα

Λοιπον πας στο μανας κ παιδιου σου γραφει την αδεια την πας στον εργοδοτι για υπογραφη μετα το πας στις παροχες μαζι με το βιβλιαριο σου κ τα βαζουν τα λεφτα στον λογαριασμο που εχεις καταθεση στο ικα.

Αν δεν εχεις δωσει λογαριαμο να ξερεις οτι πρεπει να πας εναν λογαριαμο της δεη φωτοτυπια της ταυτοτητας φωτοτυπια του βιβλιαριου της τραπεζας με πρωτο ονομα το δικο σου κ το εκκαθαριστο νομιζω.

καμια αλλη απορια?

ΑΑΑΑ μετα τον πρωτο μηνα περνας επιτροπη

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Ντέμη η άδεια που έχεις ειναι αναρρωτική ή επαπειλουμενη??30 μέρες ειναι η επαπειλουμενη γιαυτό ρωτάω..Η αναρρωτική ειναι 15 μέρες του ικα και 10 του εργοδότη..της αναρρωτικης τα λεφτα τα παιρνεις απο το ικα τα μισά και σου δίνουν ένα χαρτι πόσα λεφτα σε πλήρωσαν και το δίνεις στον εργοδότη και σου βάζει τα υπόλοιπα

έχει σχέση αυτό για το αν θα πληρωθώ και πώς από το ικα;

γιατί είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και δεν έχουμε εμείς επαπειλούμενη!

απλά ο γιατρός(δημόσιου νοσοκομείου) μου είπε ότι μπορεί να γράψει και για 30 μέρες κι έτσι μου έγραψε 30.λέτε να έχω πρόβλημα ;

εγώ δεν καταλαβαίνω αν αύριο αρκεί μόνο να πάω στο γιατρό του ικα και τπτ άλλο;σε κανένα άλλο γραφείο πχ να αφήσω την άδεια;;

έχω άγνοια!:oops:

Λοιπον πας στο μανας κ παιδιου σου γραφει την αδεια την πας στον εργοδοτι για υπογραφη μετα το πας στις παροχες μαζι με το βιβλιαριο σου κ τα βαζουν τα λεφτα στον λογαριασμο που εχεις καταθεση στο ικα.

Αν δεν εχεις δωσει λογαριαμο να ξερεις οτι πρεπει να πας εναν λογαριαμο της δεη φωτοτυπια της ταυτοτητας φωτοτυπια του βιβλιαριου της τραπεζας με πρωτο ονομα το δικο σου κ το εκκαθαριστο νομιζω.

καμια αλλη απορια?

ΑΑΑΑ μετα τον πρωτο μηνα περνας επιτροπη

ο εργοδότης μου είναι σε άλλο νομό!πώς να τον βρω την ίδια μέρα να μου υπογράψει και να πάω και στις παροχές;;

δεν μου επιτρέπονται ταξίδια!και μάλιστα σε μια μέρα!

Διαφημίσεις

δεν ειναι απαρετητο την ιδια μερα απλα θα καθυστερησεις να πληρωθεις

κατάλαβα!ολόκληρη διαδικασία δλδ!άντε να του στείλω το χαρτί,να το υπογράψει,να το στείλει πίσω και να ξαναπάω στο ικα!πω πω

και η επαπειλούμενη τι διαφορά έχει από την αναρρωτική;

την επομενη δλδ φορά που θα πάρω αναρρωτική θα περάσω από επιτροπή έτσι κι αλλιώς επειδή θα έχω πάρει 30 μέρες και όχι από το γιατρό του κέντρου μάνας και παιδιού;

ισχύει και για τις αναπληρώτριες αυτό;

Λογικα το ιδιο ειναι για ολες

Θα πας πρωτα μανας κ παιδιου να σου δωσει χαρτι για επιτροπη κ μετα κλεινεις ραντεβου για επιτροπη πας σου γραφουν αδεια μετα εργοδοτι παλι κ μετα παλι παροχες

Απλα πρεπει να εχεις καποιο χαρτι απο νοσοκομειο να πιστοποιει οτι εχει κατι για να σου δωσει χαρτι απο μανας κ παιδιου για να πας επιτροπη διαφορετικα δεν προκειτε να σου το δωσει στο λεω απο πειρα μεγαλη ταλαιπωρια εχω τραβιξει απο τον αυγουστο που ξεκινησα αναρωτικη ευτυχως τωρα μπαινω στην αδεια εγκυμοσυνης

κατάλαβα!ολόκληρη διαδικασία δλδ!άντε να του στείλω το χαρτί,να το υπογράψει,να το στείλει πίσω και να ξαναπάω στο ικα!πω πω

και η επαπειλούμενη τι διαφορά έχει από την αναρρωτική;

την επομενη δλδ φορά που θα πάρω αναρρωτική θα περάσω από επιτροπή έτσι κι αλλιώς επειδή θα έχω πάρει 30 μέρες και όχι από το γιατρό του κέντρου μάνας και παιδιού;

ισχύει και για τις αναπληρώτριες αυτό;

Όπως στα γράφει η αστερούλα πιο κάτω ειναι ντέμη..Η επαπειλούμενη ειναι αν εχεις κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη και δεν μπορεις για οποιοδήποτε λόγο να εισαι στην δουλεια.Απο την στιγμή που έχεις ικα γιατι να μην ισχύει και για σένα η επαπειλούμενη??και εγω εχω 2 μήνες με επαπειλούμενη στο σπίτι και την άλλη εβδομάδα βγαινω κανονικά με την άδεια λοχειας τοκετου

Λογικα το ιδιο ειναι για ολες

Θα πας πρωτα μανας κ παιδιου να σου δωσει χαρτι για επιτροπη κ μετα κλεινεις ραντεβου για επιτροπη πας σου γραφουν αδεια μετα εργοδοτι παλι κ μετα παλι παροχες

Απλα πρεπει να εχεις καποιο χαρτι απο νοσοκομειο να πιστοποιει οτι εχει κατι για να σου δωσει χαρτι απο μανας κ παιδιου για να πας επιτροπη διαφορετικα δεν προκειτε να σου το δωσει στο λεω απο πειρα μεγαλη ταλαιπωρια εχω τραβιξει απο τον αυγουστο που ξεκινησα αναρωτικη ευτυχως τωρα μπαινω στην αδεια εγκυμοσυνης

τι χαρτί εννοείς;

έχω χαρτί από το γιατρό μου που βεβαιώνει το πρόβλημα και είναι δημόσιου νοσοκομείου!

πήγαινες η ίδια στην επιτροπή ή έστελνες κάποιον δικό σου;

εμένα το προβλημα είναι ότι ο εργοδότης είναι 1 1/2 δρόμο αποδω και θα πρέπει να επιστρετεύσω τρόπο αλληλομεταφοράς!

φαντάζομαι όταν λέμε εργοδότη εννούμε τον υπεύθυνο στις άδειες στη δευτεροβάθμια έτσι;η το διευθυντή του σχολειου;

πειράζει που ο γιατρός μου εγραψε 30 μέρες και οχι 15 και 15;

τι χαρτί εννοείς;

έχω χαρτί από το γιατρό μου που βεβαιώνει το πρόβλημα και είναι δημόσιου νοσοκομείου!

πήγαινες η ίδια στην επιτροπή ή έστελνες κάποιον δικό σου;

εμένα το προβλημα είναι ότι ο εργοδότης είναι 1 1/2 δρόμο αποδω και θα πρέπει να επιστρετεύσω τρόπο αλληλομεταφοράς!

φαντάζομαι όταν λέμε εργοδότη εννούμε τον υπεύθυνο στις άδειες στη δευτεροβάθμια έτσι;η το διευθυντή του σχολειου;

πειράζει που ο γιατρός μου εγραψε 30 μέρες και οχι 15 και 15;

δεν κάνει το χαρτι του νοσοκομείου για το ικα.Κλείσε ενα ραντεβου σε ενα ικα που εχει κεντρο μανας και παιδιου και ο γιατρός εκει θα σου δώσει χαρτί για να περάσεις επιτροπή..Εγω για παραδειγμα πήγα μόνη μου στην επιτροπή γιατι ο άντρας μου δεν μπορούσε και δεν ειχα πρόβλημα.Εχω διαβασει απο άλλες κοπέλες εδω στο forum ότι πήγαν οι ίδιες στην επιτροπή και τους την ειπαν..Ειναι σε τι άτομα θα πέσεις..Όσον αφορα για την άδεια το χαρτι θα το πάς στον υπευθυνο για τις άδειες και αυτός με την σειρα του θα το δώσει για υπογραφές στον εργοδότη σου.Εγω το πάω στο λογιστηριο της εταιρίας και το παιρνω ετοιμο.

Οσο για τις μέρες που σου εγραψε 30 δεν ξέρω.Αυτο που ξέρω για τον ιδιωτικο τομέα πάντα ειναι ότι δικαιούμαστε 25 μέρες αναρρωτική.10 του εργοδότη και 15 του ικα.

δεν κάνει το χαρτι του νοσοκομείου για το ικα.Κλείσε ενα ραντεβου σε ενα ικα που εχει κεντρο μανας και παιδιου και ο γιατρός εκει θα σου δώσει χαρτί για να περάσεις επιτροπή..Εγω για παραδειγμα πήγα μόνη μου στην επιτροπή γιατι ο άντρας μου δεν μπορούσε και δεν ειχα πρόβλημα.Εχω διαβασει απο άλλες κοπέλες εδω στο forum ότι πήγαν οι ίδιες στην επιτροπή και τους την ειπαν..Ειναι σε τι άτομα θα πέσεις..Όσον αφορα για την άδεια το χαρτι θα το πάς στον υπευθυνο για τις άδειες και αυτός με την σειρα του θα το δώσει για υπογραφές στον εργοδότη σου.Εγω το πάω στο λογιστηριο της εταιρίας και το παιρνω ετοιμο.

Οσο για τις μέρες που σου εγραψε 30 δεν ξέρω.Αυτο που ξέρω για τον ιδιωτικο τομέα πάντα ειναι ότι δικαιούμαστε 25 μέρες αναρρωτική.10 του εργοδότη και 15 του ικα.

οκ,ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!

ελπίζω αύριο να τα ξεκαθαρίσω όλα από κοντά!:P

πολλά φιλιά!!

με το καλό το μωράκι!!!!

τωρα δεν θα περασεις απο επιτροπη μετα την ληξη της αδειας που σου εγραψε ο γιατρος κ τις μερες που θα σου δωσει αυριο ο γυν του μανας κ παιδιου θα πας επιτροπη.μπορει να σου δωσει ολο το μηνα δεν ξερω αναλογα στον γιατρο ειναι.

Εγω πηγαινα η ιδια στην επιτροπη διοτι δουλευω σε φουρνο κ ειμαι κ στην παραγωγη κ στο σερβις οποτε μου εγραφαν μηνα μηνα απο την επιτροπη.καλα ειναι ομως να πηγαινει ο αντρας σου γιατι υποτιθετε πως εισαι επαπιλουμενη...

οσο για το ποιος υπογραφει λογικα απο το λογιστηριο του σχολειου να παρεις να ρωτησεις εκει μη τρεχεις τζαμπα

τωρα δεν θα περασεις απο επιτροπη μετα την ληξη της αδειας που σου εγραψε ο γιατρος κ τις μερες που θα σου δωσει αυριο ο γυν του μανας κ παιδιου θα πας επιτροπη.μπορει να σου δωσει ολο το μηνα δεν ξερω αναλογα στον γιατρο ειναι.

Εγω πηγαινα η ιδια στην επιτροπη διοτι δουλευω σε φουρνο κ ειμαι κ στην παραγωγη κ στο σερβις οποτε μου εγραφαν μηνα μηνα απο την επιτροπη.καλα ειναι ομως να πηγαινει ο αντρας σου γιατι υποτιθετε πως εισαι επαπιλουμενη...

οσο για το ποιος υπογραφει λογικα απο το λογιστηριο του σχολειου να παρεις να ρωτησεις εκει μη τρεχεις τζαμπα

σ'ευχαριστώ καλή μου!!!

σε φιλώ!

με το καλό το παιδάκι σου!!

Γεια σου επειδη κι εγω βρισκομαι σε αναρρωτικη εδω και 45 ημερες περιπου(τρεις απο 15)κοιτα να δεις τι γινεται.(εχω αναρρωτικη λογο εγκυμοσυνης)εγω εχω ιδιωτη γιατρο στη 1η αδεια μου εδωσε ενα χαρτι που ελεγε για 15 ημερες με αυτο πηγα σε γυναικολογο του ικα μου την εγραψε πηγα στον εργοδοτη μου εφτιαξε τα χαρτια που επρεπε και μετα πηγα στο τμημα ασθενειας του ικα και τα κατεθεσα και μου δωσανε το χαρτι που ελεγε ποσα θα παρω(μπαινουν αυτοματα στη τραπεζα καθε 1η και 15η) μετα αυτο το χαρτι που θα παρεις απο το ικα το πας στον εργοδοτη σου για να σου δωσει τη διαφορα να ξερεις τις πρωτες 3 μερες δεν τις πληρωνεσαι ουτε απο το ικα ουτε απο τον εργοδοτη το λεει ο νομος ελπιζω να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα

την πήρα τελικά την άδεια,αλλά όχι από το γυναικολόγο του κέντρου μάνας και παιδιού.μου είπε να περάσω απο επιτροπή και έτσι έκανα.δε ξέρω γιατί δε μου την έδωσε,ίσως επειδη ήταν 30 μέρες;;;

αυτός μέχρι πόσες μέρες δίνει;;

γιατί εχω θα χρεαστώ ακόμη να πάρω 8 μέρες για το Δεκέμβρη και 14 για το Γενάρη.

θα τις δώσει ή να μην πάω καν σε αυτόν ξανά και να πάω επιτροπή;

αυτός ήταν και αρκετά απότομος!!

και στην επιτροπή έστειλα την πεθερά μου!

αλήθεια,μέχρι πότε έχω περιθώριο να πάω τα χαρτιά για την άδεια στις παροχές;

μίλησα με τις παροχές και τους είπα ότι ο εργοδόττης μου είναι σε άλλο νομό και πρέπει να σταλεί και να ξανασταλεί το χαρτί και μου είπαν εντάξει ας πάει το χαρτί κι όταν έρθει το φέρνετε.

να τον εμπιστευτώ;;

εγώ έγκριση από επιτροπή πήρα στις 18/11 (για άδεις από 16/11 έως 15/12)και θα έχω το χαρτί στις 28/11

λέτε 10 μέρες να είναι πολλές;;κι ούτε 10 μέρες βασικά αφού μεσολαβούν 2 σκ!

τι λέτε;;

είναι η πρώτη μου φορά που παίρνω άδειες και μου φαίνονται όλα περίεργα!:oops: