Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

9 μηνων; αγχος αποχωρισμου ή κατι αλλο;

mariadi

Recommended Posts

Καλη σας μερα1

Θα ηθελα την βοηθεια σας! Ο μικρουλης μου ειναι 9 μηνων. Ειναι ενα ηρεμο κ καλοβολο παιδακι, που μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα ουτε στο φαγητο, ουτε στον υπνο, ουτε πουθενα. Μεχρι λιγες μερες πριν, επεφτε για υπνο στις 20.30 κ ξυπνουσε κατευθειαν κατα τις 7 το πρωι για γαλα. Μπορει να ξυπνουσε κ λιγο νωριτερα ή κ αργοτερα. Ολη την διαρκεια της νυχτας δεν ξυπνουσε καθολου, ουτε για πιπιλα ή νερο.

Εχει λιγες μερες που ενω πεφτει πολυ ευκολα για υπνο, ξυπναει με κλαμα. Παμε τον χαιδευουμε λιγο στην πλατουλα κ ηρεμει, αλλα μολις αντιληφθει οτι φευγουμε σπαραζει στο κλαμα. Αν ειμαστε διπλα του ειναι ηρεμος. Στο ενδιαμεσο ανοιγει τα ματια του για να σιγουρετει οτι ειμαστε ακομη εκει κ μολις φυγουμε κλαιει. χθες εφαρμοσαμε την μεθοδου του ελεγχομενου κλαματος, δλδ πηγαινοντας ανα συγκεκριμενα διαστηματα κ μετα απο καποια ωρα κοιμηθηκε. Ξυπνησε μετα απο κανενα 2ωρο παλι κ εκανε ξανα τα ιδια.

Εχετε να μου προτεινετε κατι; Ειναι αγχος αποχωρισμου; Μπορει να ειναι κατι αλλο; πως να το αντιμετωπισω;

να σημειωσω οτι δεν εχει αλλαξει κατι στην ζωη του. Εγω εχω ξεκινησει δουλεια απο τοτε που ηταν 2 μηνων κ δεν εχω αλλαξει τον χρονο που περναω μακρια του. Οσο για τα δοντια, απο 7,5 μηνων εβγαλε τα 2 κατω κ εχει βγει κ ο κυνοδοντας(!!!!:shock::shock::shock::shock::shock:) κ τα 2 πανω γρατζουνανε, αλλα δεν εχουν φανει ακομη, οποτε μαλλον δεν ειναι τα δοντια. Αλλωστε αν πονουσε δεν θα ηρεμουσε μονο με την παρουσια μας! Θα τον παρηγορουσε, αλλα δεν θα ηρεμουσε...

Καμια βοηθεια;;

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...

Διαφημίσεις

Τα μικρά μας έχουν την ίδια ηλικία οπότε θα σου πω για την μικρή μου. Από 2 μηνών ξεκίνησε να κλαιεί ξαφνικά και την σηκώναμε αγκαλιά μήπως ήθελε να ρευτεί. Είχε και παλινδρόμηση. Η μικρή όμως έκλαιγε γοερά κι εγώ την έσφιγγα στην αγκαλιά μου και της μιλούσα καθησυχαστικά και στο τέλος ηρεμούσε. Να σημειώσω ότι είχε τα μάτια κλειστά. Το είπα στην παιδίατρο και ρώτησα αν βλέπει εφιάλτες. Μου είπε ότι είναι το άγχος του αποχωρισμού και ότι οι εφιάλτες αρχίζουν από 8 μηνών και μετά.

Και στις 2 περιπτώσεις πάντως μου είχε πει να την παίρνω αγκαλιά και να της μιλάω χαμηλόφωνα μέχρι να ηρεμήσει. Αύτο κάνω και πιάνει.

Μην τον χαιδεύεις απλά στην πλατούλα, πάρτον αγκαλιά, μπορεί να έχει δει κάτι και να έχει τρομάξει και να θέλει να σε νιώσει ότι είσαι εκεί. Η δικιά μου πάντως δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ και δεν το έκανε για αγκαλιά μέσα στην νύχτα αν αυτό φοβάσαι.

εγω θα σας πω τι ΑΛΛΑΞΑ στο μωρο μας και ειδα αποτελεσμα!!

γυρω στον 8ο-9ο που κι εμενα μου εκανε τη νυχτα :cry: , του εβγαλα την κουβερτουλα που ειχα ως τοτε και εβαλα παπλωματακι. τον σκεπαζω και στα πλαϊνα της κουνιας το "παραχωνω" οποτε αυτος ολη νυχτα στριφογυριζει κατω απο το παπλωμα χωρις να ξεσκεπαζεται. το δευτερο που εκανα ηταν να βαλω ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΩΣΕΝΤΟΝΟ (δηλαδη αναμεσα στο στρωμα και το κατωσεντονο) ενα μαξιλαρι δικο μας αλλα σχετικα λεπτο. οποτε σας το λεω με 100% βεβαιοτητα οτι λιωνει στον υπνο!!! ελπιζω αν δεν εχετε δοκιμασει κατι απο αυτα , να βοηθησουν!! :-P

σας ευχαριστω για την ανταποκριση!

Maiden1 οταν τον παιρνω αγκαλια οντως ηρεμει, αλλα οταν τον ξαναβαζω στο κρεβατι αρχιζει παλι το κλαμα γιατι ξυπναει κ με θελει μαζι του. Πραγματι, φοβαμαι μην κακομαθει να κοιμαται στην αγκαλια, γιατι μεχρι τωρα ειχαμε καταφερει να κοιμαται μονος του.

Tonia7 εμενα δεν θελει να ειναι καθολου σκεπασμενος. Οταν καταλαβαινει σκεπασματα τα κλωτσαει. Ετσι εχω καταληξει να τον κοιμιζω με υπνοσακο κ να τον αφηνω ξεσκεπαστο, οποτε μαλλον δεν θα πιασει αυτο με το κουκουλωμα. Οσο για το μαξιλαρι, δεν το εχω δοκιμασει, αλλα μηπως ειναι επικινδυνο να ειναι μαλακο το υποστρωμα τους;;

Mariadi εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα, τα μωρα μας εχουν την ιδια ηλικια η μονη διαφορα ειναι πως εγω προσφατα ξεκινησα δουλεια. εγω αυτο που κανω ειναι γυρω στις 3- 4 του δινω ζεστο τσαι πινει χαλαρωνει κ ξανακοιμαται για ενα γεματο 2ωρο!!! τι να πω εχω καταρρευσει μολις τον εβαλα για υπνο κ σκεφτομαι πως μια νυχτα μαρτυριο μολις ξεκινησε. δεν εχω διαθεση για τιποτα πια.

Διαφημίσεις

basic σε καταλαβαινω.... παντως ειναι παρηγορο το οτι δεν ειμαστε οι μονες!!

αν ειναι αγχος αποχωρισμου, θα ηθελα να ξερω πως να το χειριστω, ετσι ωστε να μην το εκλαβει ως απορριψη...

κ εγω δεν ξερω τι γινεται με το αγχος αποχωρισμου. γενικα δεν εχω βγαλει ακρη τι γινεται.. δοντια? τρομος? πεινα? διψα? δεν ξερω τι... παντως εχω κουραστει τοσο μα τοσο πολυ.. ποτε επιτελους θα κοιμηθει ενα βραδυ σερι.. κουραγιο λοιπον κουραγιο!

εμενα αυτο που με μπερδευει ειναι οτι μεχρι τωρα κοιμοταν πολυ καλα κ μαλιστα ολο το βραδυ, χωρις να ξυπνησει ουτε για πιπλα, νερο κτλ. εχει μπει σε δικο του δωματιο εδω κ 2μηνες κ στην δουλεια εχω παει απο τον απριλιο, οταν ηταν δλδ 2 μηνων... τι να ειναι;;

Κορίτσια κι εμένα η κόρη μου μέχρι 7 1/2 - 8 μηνών δεν ξύπναγε το βράδι. Από 8 μηνών μέχρι και σήμερα που γίνεται ακριβώς 10 μηνων ξυπνάει κάθε νύχτα 5-6 φορές. Κι εγώ άρχισα να διερωτόμαι τι συμβάινει και γιατί τοσο ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά την ώρα που κοιμάται. Μόλις πάω κοντά της και της μιλήσω σταματα. Οπως φαίνεται ειναι μια φαση που την περνούν τα μωράκια αυτης της ηλικίας... ποιος ξέρει τι μπορει να είναι...

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Και μένα η δικιά μου 9 μηνών σήμερα ξυπνά τη νύχτα και κλαίει και για να ηρεμήσει πρέπει να πάω κοντά της, να τη νανουρίσω και να ξανακοιμηθεί...

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μωρά αυτής της ηλικίας ή όχι?

Διαφημίσεις

Μόλις διάβασα ένα άρθρο που λέει κατα τον 8, 9 και 10 μήνα τα μωρά περνούν μια φάση μεγάλης ανάπτυξης και αυτό τους προκαλεί είτε υπερένταση, είτε ανησυχία, είτε φόβο κλπ. Απλά, κατά το άρθρο, είναι μια φάση και θα περάσει... και δεν πρεπει λέει να καθιερώσουμε νέα συστηματα ύπνου, όπως αγκαλίτσες για να κοιμηθουν και διαφορα τετοια γιατί θα μάθουν και θα τα θέλουν κι όταν περάσει αυτη η δύσκολη φάση για αυτα. Είδωμεν!!!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

καλημέρα!

Mariadaki μου κι εμένα η μικρή μου είναι 11 μηνών και κάποιες φορές ξυπνάει το βράδυ και κλαίει, κι έχουμε καταλήξει ότι μάλλον βλέπει όνειρα. Την κρατάω αγκαλιά χωρίς να την κουνάω μέχρι που ηρεμεί και κοιμάται, οπότε τη βάζω απαλα στην κούνια της και αφήνω το χέρι μου στην πλάτη της για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να ξέρει ότι είμαι ακόμα κοντά της.

Επίσης, έκανα κι εγώ πριν από ένα μηνα αλλαγή στα σκεπάσματα, τη σκεπάζω με μία απαλή κουβερτούλα και από πάνω πάπλωμα κι έχω δει μεγάλη διαφορά στον ύπνο της, κοιμάται πλέον σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς να ξυπνάει...και συμφωνώ με την Maiden1 ότι τα παιδάκια μας χρειάζονται την αγκαλιά της μαμας και ούτε η δικιά μου το εκμεταλλεύεται...εδω εμείς και μερικές φορές τρομάζουμε στον ύπνο μας και ψάχνουμε παρηγοριά, πόσο μάλλον τα μωράκια μας! :)

Το εχω ξαναπει σε αλλο ποστ. Εγω εβαζα την μπλουζα του μπαμπα μαζι στην κουνια και ουυυυυ νανι.

Την φορουσε λιγο ο μπαμπας και μετα διπλα τους. Και τα 2 βρε παιδι μου μια μπαμπακιαση :lol: Επισης εναλλακτικα μπορεις να εχεις μια κουβερτουλα αναμεσα σας οταν τον εχεις αγκαλια η οποια μετα θα τον συνοδευει στον υπνο.

Ερωτηση. Τον κοιμηζεις αγκαλια? Αν ναι ειναι αναμενομενο να κλαιει οταν ξυπναει γιατι αλλου κοιμαται και αλλου ξυπναει οποτε ...

Ριξε μια ματια και σε αυτο 8,5 μηνών ξυπνάει κάθε μια ώρα κλαίγοντας....

Αγχος αποχωρισμου παντως δεν ειναι και για να συμβαινει σε ολες μας ειναι και φυσιολογικο πανω κατω. Μην αγχωνεσαι μανουλα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!