Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνική λατρεία για την πιπίλα...

Recommended Posts

Και νάμαστε πάλι....

Ενώ όλα τα παιδάκια στην ηλικία μας (3χρ. +1 μην) έχουν κόψει την πιπίλα... εμείς έχουμε φάει κόλλημα!!!!

Φυσικά την πιπίλα την έχουμε μόνο για τον ύπνο. Μέχρι πριν λίγο καιρό, μόλις ξυπνούσαμε, την βγάζαμε...

Τώρα τελευταία, δεν την βγάζει με τίποτα.. πρέπει να βρω κόλπα (τώρα θα πιούμε γάλα, τώρα θα πάμε βόλτα) για να της την πάρω και να την κρύψω... γιατί πάει και την ψάχνει...

Και σε άσχετες ώρες της ημέρας την ζητάει... και φυσικά (πάλι με διάφορα κόλπα) δεν της την δίνω...

Με ανησυχεί αυτό γιατί νομίζω ότι δηλώνει κάποιου είδους ανασφάλεια...

Λέει επίσης (προκειμένου να πάρει την πιπίλα): "Είμαι μικρούλα. Είμαι νινάκι" και διάφορα τέτοια.

Στο σπίτι δεν έχει αλλάξει κάτι για να πω ότι την επηρέασε. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι η κοιλιά μου έχει μεγαλώσει πολύ ([εχω ακόμη έναν μήνα max μέχρι την γέννα)... Αλλά και πάλι, δεν μιλάμε για το μωρό, ούτε της λέμε ότι πλησιάζει ο καιρός για να γεννηθεί (λέτε τέτοια διαίσθηση να έχει;;). Της φερόμαστε όπως και πριν, χωρίς να κάνουμε κουβέντα για το νέο μέλος.

Που μπορεί να οφείλεται όλο αυτό;;;

Κι εγώ είχα την ψευδαίσθηση ότι θα της την έκοβα μέχρι να γεννηθεί το μωρό!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Ναι ρε παιδιά... αλλά γιατί έτσι ξαφνικά;;;

Πρώτον... η κοιλιά μου φαίνεται από 4-5 μηνών... πού καταλαβαίνει ότι πλησιάζει ο καιρός;;;

Δεύτερον... Δεν της συμπεριφερόμασταν ποτέ σαν νινάκι... γιατί να το ζητάει τώρα;;

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω...

Μπιζέλι, από γιαγιά σίγουρα δεν έχει ακούσει τίποτα...

Στον παιδικό πάλι... δεν μπορώ να ξέρω.

Ρούλα, μπορεί να είναι όπως τα λες... πιάνει κάτι απίστευτα πράγματα η άτιμη...

Ίσως το καταλαβαίνει κι επειδή ετοιμάσαμε το νέο δωμάτιο... Πήραμε και το κρεβατάκι της και της βάλαμε εκείνης μεγάλο κρεβάτι...

Αλλά παρόλο που της είπαμε ότι αυτό το κάναμε γιατί μεγάλωσε τώρα, και της βάζουμε μεγάλο κρεβάτι για να χωράει καλύτερα... μερικές φορές λέέι ότι θέλει να κοιμηθεί στο κρεβατάκι!!!

Μάλλον κι αυτό το κάνει από αντίδραση για το μωρό...

Απλά εκπλήσομαι ... γιατί έχω ξαναπεί ότι είναι πολύ ώριμη για την ηλικία της και γενικά αρκετά προχωρημένη και δεν περίμενα να μου κάνει τέτοια νούμερα!!!!

Δηλαδή αν κάνει τώρα έτσι.... όταν θα γεννηθεί το μωρό... τί θα το κάνει το καημένο;;;;

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σοφάκι μήπως έχει καταλαβει οτι έχεις διάθεση να της κόψεις την πιπίλα?? Πριν κανα μήνα είχε πιασει τον Κώστα (συζυξ) μια μανία και μια ξεροκεφαλιά με την πιπίλα και καλά να την κόψει σιγα σιγα ο Δημήτρης.. Και αυτός από αντίδραση την ζήταγε και στη διάρκεια της ημερας έντονα.. αφού το συζητήσαμε και ο Κωστας πλέον σταμάτησε οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα και του πέρασε και η μανία :twisted: ο Δημήτρης επανήλθε στους ρυθμους του.. Βράδυ και μεσημέρι πριν τον υπνο..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Όχι Σοφία μου...

Στο παρελθόν το είχαμε συζητήσει... κάναμε και μια αποτυχημένη προσπάθεια... αλλά τώρα ειδικά δεν το έχω αναφέρει καθόλου... κυρίως επειδή δεν ήθελα να συμπέσει χρονικά με το ξεκίνημα του παιδικού και το κόψιμο των πάμπερς....

Από τώρα και πέρα ήθελα να ξεκινήσω την προσπάθεια... αλλά με τέτοιο κόλλημα δεν κάνω τον κόπο... Πρέπει να το θέλει και μόνη της...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Αχου το μωρε το ζουζουνι.

Θα συμφωνησω και εγω οτι ειναι λογω της αφιξης του νεου μελους. Πολλες φορες καταλαβαινουν πολλα περισσοτερα απο οσα νομιζουμε. Αφησε την να εχει την πιπιλα της χωρις την πιεζεις . Μολις νοιωσει ετοιμη θα την πεταξει. :lol: Πολλα παιδακια επιστρεφουν στην πανα οταν ερχεται νεο μελος . Εκεινη θελει την πιπιλα της. Εγω πχ στα δυσκολα θελω τσιγαρακι :lol::lol: . Ολοι εχουμε κατι :lol::lol:

Μην σε ανησυχει το πως θα αντιμετωπισει το μωρο παντως. Ειναι μια νεα κατασταση και θα χρειαστει μια περιοδος προσαρμογης. Να ζητησετε απο τους γυρω σας να ειναι διακριτικοι στις εκδηλωσεις λατρειας προς το νεο μελος (γιατι λογικα θα συμβουν και αυτα). Οταν συνειδητοποιησει οτι δεν της παιρνει κατι το μωρο θα επανελθει.

Με το καλο !!! :D Να σου ζησουν και να τα δεις να μεγαλωνουν λατρευοντας το ενα το αλλο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σοφία, αυτό που λές με το κρεβατάκι….

Όποτε αναφέρουμε και εμείς στον Αναστάση ότι τώρα μεγάλωσε και πρέπει να του αλλάξουμε κρεβάτι και να πάρουμε ένα μεγάλο,. μας απαντάει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ότι είναι μωράκι και δεν θέλει μεγάλο κρεβάτι, παρόλα που δεν υπάρχει κάποια εγκυμοσύνη στην μέση ή κάτι άλλο το οποίο να του απειλεί την πρωτιά.

Σε ανύποπτο χρόνο, κάνω ότι συζητώ με τον σύζυξ του στιλ ( χωρίς να δίνω σημασία στον Αναστάση): Αχ! Γιώργο τώρα που θα πάρουμε αυτό το καινούργιο κρεβάτι θα βάλουμε και σεντόνια του κεραυνού Mac Queen!! Πω, πω, τι ωραία, αφού δεν θα κοιμάται κανείς πάνω στο κρεβάτι αυτό, θα κοιμάμαι εγώ……με αυτά τα ωραία σεντόνια του κεραυνού…….θα πάρουμε και σεντόνια Bob μάστορα?? Αχ πολύ ωραία θα είμαι στα καινούργια………….

Ξαφνικά έρχεται μέσα στην τσατίλα ο Αναστάσης…….δικό μου θα είναι το κρεβάτι!! Εγώ θέλω να κοιμάμαι στον κεραυνό Mac Queen κλπ, κλπ. Δοκίμασε το…..

έχουν γίνει αλλαγές...μάνι μάνι το κρεββάτι είναι μεγάλη υπόθεση..

νομίζω ότι όσο λιγότερες αλλαγές γίνουν, ακόμα και στο σπίτι, θα τη βοηθήσουν περισσότερο να αντιμετωπίσει το θέμα "νεο αδερφάκι"!

Συμφωνώ και εγώ με το bizeli όλες αυτές οι αλλαγές την έχουν βάλει σε σκέψεις και όπως λες είναι έξυπνη δεν θέλει και πολλα για να ζηλέψει. Θα περάσει όμως σιγά σιγά.

κάπου το ειχα διαβάσει στο forum αλλά δε θυμάμαι που :?:?

να βάλεις μια photo της στη κούνια του μωρού και να γράψεις η μεγάλη αδερφή του/της.....

όταν το ειχα διαβάσει μου φάνηκε πολύ έξυπνο τέχνασμα!!!!

Διαφημίσεις

Ναι, μπιζέλι, κι εγώ το διάβασα αυτό, στο άρθρο σχετικά με το πως να φερθείς στο πρώτο παιδί, όταν περιμένεις και δεύτερο.

Εμείς πάντως τα κάνουμε όλα (ή σχεδόν όλα) αυτά που λεέι το άρθρο και από πριν το διαβωάσω... λίγο πολύ είναι πράγματα αυτονόητα.

Αλλαγές στο σπίτι έχουμε κάνει μόνο τις απαραίτητες. Ας πούμε το δωμάτιο έπρεπε να ετοιμαστεί γιατί πριν ήταν κάτι μεταξύ αποθήκης-δωμάτιο φιλοξενούμενων-χώρος εργασίας. Δεν θα προλαβαίναμε αν το αφήναμε κι άλλο. Και μην φανταστείτε τίποτα φοβερό. Απλά το καθαρίσαμε (μαζέψαμε ό,τι σαβούρα είχε μαζευτεί μέσα σε 2 χρόνια που μένουμε σ' αυτό το σπίτι) βάλαμε μέσα μια ντουλάπα, μια συρταριέρα και το κρεβατάκι.

Γενικά με το κρεβάτι το καινούριο, δεν είχε στην αρχή πρόβλημα. Ίσα ίσα που το χάρηκε.... Και τώρα απλά λεέι πού και πού ότι θέλει το μικρό αλλά κοιμάται κανονικά στο μεγάλο, χωρίς να γκρινιάζει ιδιαίτερα....

Τί να πω;; μάλλον υπομονή θέλει και λίγο κανάκεμα...

Να δείτε όμως πως το χαίρεται όταν την ζουπάω, την αγκαλιάζω και την φιλάω... που πιο πριν ήταν αυτοκόλλητη με τον μπαμπά της κι εμένα δεν μου πολυέδινε σημασία!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Να δείτε όμως πως το χαίρεται όταν την ζουπάω, την αγκαλιάζω και την φιλάω... που πιο πριν ήταν αυτοκόλλητη με τον μπαμπά της κι εμένα δεν μου πολυέδινε σημασία!!!!

Αυτο και μονο που παρατηρησες Σοφακι σημαινει οτι η μικρη σου εχει καταλαβει οτι θα σε "μοιραζεται" και προσπαθει να αναπληρωσει τον χρονο μαζι σου!! :)

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Sofia , έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος από τότε που η γεννήθηκε η κόρη μου κι ο γιος μου ακόμα να το ..."ξεπεράσει "το γεγονός :lol:

Για να καταλάβεις, ενώ τους πρώτους μήνες της γέννησης της ήταν φυσιολογικός στις αντιδράσεις του , τους τελευταίους έχουν γίνει πολλές αλλαγές στη συμεπριφορά του. Έχει φάει το ίδιο κόλλημα με τις πιπίλες, μιμείται τη μικρή , μιμείται εμένα προς τη μικρή , κολλάει στο θέμα της πάνας και του γιογιο, ενώ περάσαμε και περίοδο έντασης, φωνών, θυμού, άρνησης κλπ. Δε συζητάμε και την προσκόλληση σε μένα , που φυσικά δικαιολογείται γιατί περνάμε και πολλές ώρες μαζί.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ :lol::wink:

Μη σε ξαφνιάζει το γεγονός ότι σας συμβαίνει αυτό. Όσο ώριμη κι αν είναι για την ηλικία της δεν παύει να είναι παιδάκι. Και μάλιστα ένα παιδάκι που παρατηρεί να συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στο σπίτι και στη ζωή της.

ΥΠΟΜΟΝΗ και ...ΥΠΟΜΟΝΗ !!!! :D

s-age.pngs-age.png

αυτά που είπε η medea, κατα λέξη, ισχύουν όλα 10000%.

)... Αλλά και πάλι, δεν μιλάμε για το μωρό, ούτε της λέμε ότι πλησιάζει ο καιρός για να γεννηθεί (λέτε τέτοια διαίσθηση να έχει;. Της φερόμαστε όπως και πριν, χωρίς να κάνουμε κουβέντα για το νέο μέλος.

αυτό όμως είναι λάθος.... :cry::shock: ! γιατί δεν της λέτε ότι πλησιάζει ο καιρός για να γεννηθεί το μωρό?.....?

Τα παιδιά έχουν όχι 5 αισθήσεις αλλά 15 σε αυτά τα θέματα. πρέπει να ξέρει γιατι συμβαίνουν οι αλλαγές στο σπίτι, και τι σημαίνουν κιόλας.....!

για το κρεβάτι είναι και αυτό τεράστια αλλαγή στα μάτια του παιδιού.

να είσαι ετοιμασμένη για πολλές αλλαγές στην συμπεριφορά, κάποιες απο αυτές και αρκετά εκνευριστικές (κακά τα ψέμματα), αλλά όμως απολύτως φυσιολογικές, και θα περάσουν μετά απο αρκετό καιρό....

όσο και ώριμο να είναι ένα παιδάκι, η αλλαγή αυτή είναι όλο το σύμπαν για εκείνο.

η πιπίλα είναι μια γνώριμη πηγή ασφάλειας την οποία μόνο του μπορεί να προσεγγίσει - και για αυτό, την θυμήθηκε τώρα που αισθάνεται απο μόνο του την επερχόμενη αλλαγή.

μην σου φαίνεται καθόλου παράξενο :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Συμφωνώ με τα προαναφερθέντα και να προσθέσω και κάτι άλλο: το άγχος και η ανασφάλεια της μικρής τώρα που είσαι έγκυος ισοδυναμεί με το φόβο του αγνώστου για μας τους ενήλικες, που τελικά είναι εντονότερος όταν δεν ξέρει ακόμα ακριβώς τι έχει να αντιμετωπίσει... Όταν με το καλό έρθει το μωρό να δεις που θα ηρεμήσει κάπως, ειδικά αν το χειριστείτε σωστά :wink: Τουλάχιστον η δικιά μου έτσι έκανε:είχε κάποια τρομερά ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου φαινομενικά ανεξήγητα, όταν γέννησα άλλαξε προς το καλύτερο σε πολλούς τομείς. Σαν να σκέφτηκε δηλαδή: "α, αυτό ήταν; τζάμπα ανησυχούσα τόσο καιρό! " και να έγινε ξανά ο εαυτός της! Δεν ξέρω μπορεί και να κάνω λάθος, το ένσικτό μου πάντως μου λέει ότι αυτό συνέβαινε. Τώρα βέβαια αρχίζει πάλι καθώς μεγαλώνει το μωρό να εμφανίζει τέτοιες συμπεριφορές! Και που 'σαι ακόμα! Τα καλύτερα έρχονται! :?

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

medea... θα κάνω υπομονή και κουράγιο :D τί άλλο να κάνει κανείς;;

Μαρία, όταν λέω ότι δεν της λέμε για το μωρό, εννοώ ότι δεν αρχίζουμε στα καλά καθούμενα να συζητάμε για το μωρό και πότε θα γεννηθεί και τέτοια... Όταν ρωτάει η ίδια, φυσικά και της λέμε (αν και δεν μπορεί να καταλάβει την έννοια του χρόνου - της έχουμε πει ότι θα γεννηθεί το καλοκαίρι). Επίσης όταν ρωτάει οτιδήποτε για το μωρό της εξηγούμε τα πάντα.

Απλά όλα αυτά τα συζητάμε ύστερα από δική της πρωτοβουλία...

Rosi :) να είναι έτσι απλά τα πράγματα και μόλις γεννηθεί το μωρό να επανέλθουμε στα φυσιολογικά μας .... Που δεν το βλέπω δηλαδή!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)