Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκλειστικος θηλασμος νεογέννητου και συμπεριφορά μεγαλύτερου παιδιού

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Το ξέρω ότι είναι λίγο νωρίς να ζητάω τα φώτα σας γι' αυτό το θέμα, αλλά προβληματίζομαι και θέλω να είμαι λίγο προετοιμασμένη. Έχω ένα παιδάκι 14 μηνών και σε 3 περίπου μήνες θα αποκτήσω και το δεύτερο. Κατάφερα με αρκετό κόπο να θηλάσω το μεγάλο μου παιδάκι αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών. Θα ήθελα να είχα συνεχίσει περισσότερο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφερα. Το μεγάλο μου παιδάκι, όπως ίσως τα περισσότερα απ' ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας το parents, πέρασε τους δύο σχεδόν πρώτους μήνες κολλημένο στο στήθος μου. Όλη μέρα δεν έκανα σχεδον τίποτε άλλο από το να κάθομαι στον καναπέ και να θηλάζω. Επειδή λοιπόν όπως είναι φυσικό θα ήθελα αν όλα πάνε καλά να καταφέρω να θηλάσω καιτο δεύτερο παιδάκι όσο το δυνατόν περισσότερο, αυτό που με προβληματίζει είναι αν έχει και αυτό αντίστοιχο "πρόγραμμα" στο θηλασμό (ώρες ατελείωτες) τι κάνω με το μεγάλο μου μωρό. Αφενός φαντάζομαι ότι κάποιου είδους ζήλια θα υπάρχει. Αφετέρου, πρακτικά χρειάζεται να περνάω μαζί του κάποιο χρόνο τον οποίο δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορεί να γίνει. Επίσης, παρόλο που δεν νομίζω ότι θα θυμάται το θηλασμό, αν ζητήσει να θηλάσει, είναι οκ? Γενικά αν έχει κάποια μαμά ανάλογη εμπειρία θα ήθελα πολύ ν' ακούσω την άποψη της και αν έχετε κανένα "κόλπο" να προτείνετε για το πώς χειριζόμαστε την κατάσταση, θα με βοηθούσατε πολύ. Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Δυστυχώς δεν μπορω να σου απαντήσω, απλά έχουμε τις ιδιες απορίες.Έτσι κι εγω θήλασα αποκλειστικά 6 μήνες, τώρα η μικρή μου είναι 15 μηνών και σε 3 μήνες περιμένω και τον μπέμπη.Συνεχώς αναρωτίεμαι πως θα τα καταφέρω με τον θηλασμό!Ελπίζω να βρεθούν μανούλες να μας βοηθήσουν!!Με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας και πιστεύω κάπως θα τα καταφέρουμε!

Καλησπέρα! Εμένα ο μεγάλος μου είναι 4μιση ετών και η μπουμπού μου την οποία και θηλάζω αποκλειστικα 3 μηνών. Το θετικό όμως είναι ότι ο γιος μου είναι σε θέση να καταλαβαίνει την ανάγκη της αδερφούλας του για θηλασμό και παρόλο που καμιά φορά τσατίζεται γιατί δεν ασχολούμαι μαζί του λόγω αυτού, ωστόσο καταλαβαίνει, όμως αυτός είναι και σε πιο ευνοϊκή ηλικία. Για τα μεγαλύτερα παιδάκια σας που όμως εκ των πραγμάτων είναι μικρά, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Το ιδανικό θα είναι να έχετε βοήθεια στο σπίτι και κάποιον να ασχολείται αρκετά μαζί τους τις ώρες που εσείς θηλάζετε, σύζυγος, γιαγιά, παππούς....τώρα αν αυτό δεν είναι εφικτό, νομίζω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατό να θηλάζετε επί ώρες, καθώς και το μεγάλο έχει τις ανάγκες του και θέλει τη μαμά να ασχολείται μαζί του, όχι μόνο για να το αλλάζει, να το ταίζει, να το πλένει, αλλά και για μια απλή αγκαλιά, ένα παιχνίδι, μια κουβέντα. Πολύ δύσκολο... Σας εύχομαι το δεύτερο παιδάκι σας να είναι εύκολο στο θηλασμό, να έχει κάποιο πρόγραμμα, όσο είναι αυτό δυνατό, γιατί διαφορετικά, για το μεγάλο η κατάσταση θα είναι δυσάρεστη και με το δίκιο του. Από την άλλη, έχω διαβάσει ότι αν το μεγαλο θελήσει να θηλάσει κι αυτό, τότε να το αφήσετε να το κάνει, έτσι ώστε να απομυθοποιήσει τη διαδικασία και να μην σας το ξαναζητήσει...ελπίζω!! ;) Αισιοδοξία, με το καλό να γεννηθούν τα μωράκια σας και λύσεις βρίσκονται!

Η κόρη μου είναι 3.5 ετών τώρα και την θήλασα 14 μήνες. Δεν θα το θυμόταν όμως αν δεν της το θύμιζα καμιά φορά. Αυτό έκανα και πριν γεννηθεί ο μπέμπης, της εξηγούσα οτι τα μωρά κλαίνε και όλο θέλουν μαμ κακά και άλλαγμα και μπάνιο. Το κάναμε και σαν παιχνίδι με κούκλα.

Αντέδρασε λογικά λίγο όταν τον είδε στο στήθος μετά από τις πρώτες φορές, και ακόμα έρχεται και με πειράζει την ώρα εκείνη ειδικά όταν τη διώχνω. Έβγαλε και νεύρα μια φορά και πήγε να τον κλωτσήσει (προσεκτικά όμως όχι σαν από μίσος,πώς να το εξηγήσω) αλλά μόνο μια φορά. Κατά τα άλλα πάει και του χαϊδεύει το κεφαλάκι (παρόλο που της έχω πει να μην τον ενοχλεί όταν τρώει, όπως και τα γατάκια δεν τα ενοχλούμε). Κατάλαβα οτι δεν πρέπει να τη διώχνω και το καλύτερο είναι να της διαβάζω ένα βιβλίο. Ξέρεις δυσκολεύουν τα πράγματα με δύο παιδιά. Γινόμαστε τιραμόλα!

Μια φορά μου είπε "κι εγώ όταν ήμουν μωρό έπινα από το στήθος σου... να κάπως έτσι..." και πάει στη θηλή αλλά δεν ήξερε πώς να θηλάσει. Αυτό ήταν και τέλος. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά...

Τον πρώτο μήνα κανόνισε να 'χεις κάποιον μαζί σου αν μπορείς γιατί χρειάζεται για δουλειές, για να βγαίνει λίγο με το μεγάλο και για ώρα ανάγκης/πανικού!

g4BDp3.pngyCdLp3.png

17 μηνών ήταν ο γιος μου όταν γεννησα την κόρη μου, οποτε μιλάμε για ίδιες ηλικίες.

Βοήθεια θα εχεις? Γιατί ειναι πολύ σημαντικό να ασχολείται κάποιος συνέχεια με το "μεγάλο". Βαζω τη λεξη σε εισαγωγικά, γιατί εννοείται ότι 17 μηνων ειναι κι αυτό μωρό ακόμα και θελει τη φροντίδα του και τη μαμά του. Το καταλαβαινεις κι εσύ ότι δε θα ειναι ευκολα. Εγω ειχα ζητήσει από την πεθερά μου και εμεινε μαζί μας σχεδόν 3 μήνες. Ειχα όμως τη μπεμπα κολλημενη επανω μου μερα-νύχτα, αν εισαι τυχερή και εχει "προγραμμα" (ας το πούμε έτσι) στον θηλασμό το μωρό σου, ίσως και να μη χρειαστεις βοήθεια. Τον γιο μου τον θηλασα 14 μήνες, αποθηλασε μόνος του. Οταν ειδε τη μικρή που θηλαζε, ηθελε κι εκεινος να δοκιμασει. Δεν ξερω αν εκανα καλά, αλλά δεν τον άφησα, ειχα διαβασει στο βιβλιο της Πατσούρου ότι αφού ενα παιδάκι εχει αποθηλάσει, δεν ειναι καλό να επιστρεφουμε στον θηλασμό. Του ειπα ότι όταν ήταν μικρούλης σαν την μπεμπα επινε κι εκεινος τετοιο γαλατακι, του εβαλα και dvd που εχουμε τραβηξει για να δει, και κατα καιρούς το λεμε ακομα (η μπεμπα ειναι τωρα 15 μηνων και θηλαζει ακομα).

Οποτε εχεις ελευθερο χρονο θα ασχολείσαι με το μεγάλο παιδακι σου. Το ίδιο και ο μπαμπας. Το πρωτο εξάμηνο θα ειναι δύσκολο για σενα, μετά το εξάμηνο θα ειναι πιο δύσκολο για το μεγάλο, αφού εκεί περίπου θα συνειδητοποιήσει ότι ο "εισβολέας" ήρθε για να μεινει. Οταν ξεκινησει και το μικρό να περπαταει, θα ειναι όλα πιο εύκολα. :)

Εγω περιμένω πώς και πώς να βγάλουμε τις πάνες... όλα τα άλλα υπομένονται. :)

Με το καλό!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, να χαίρεστε τα παιδάκια σας. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Ευτυχώς θα έχω βοήθεια, αλλά και πάλι όπως το σκέφτομαι τώρα δεν μ' αρέσει να με ζητάει το παιδί κι εγώ να το "πασάρω" στη γιαγιά για να θηλάσω. Σκεφτόμουν μήπως σε κάποιες φάσεις χρησιμοποιώ ένα sling (σωστά το λέω) και να βάζω μέσα το μωρό για να το θηλάσω, ελπίζοντας ότι θα έχω ελεύθερα τα χέρια και θα μπορώ να κινούμαι μέσα στο σπίτι για να κάνω πράγματα με το "μεγάλο". Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν. Αν βρω στην πορεία καμία ωραία ιδέα θα σας πω μήπως βοηθήσουμε και καμία άλλη μανούλα. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Η αλήθεια είναι πώς το να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα...εν προκειμένω θηλασμό και παιγνίδι με το μεγαλύτερο παιδί..είναι λίγο δύσκολο. Τουλάχιστον όσο ακόμη είναι πολύ μικρό το πρώτο.Η μεγάλη μου είναι 4 ετών και η μικρή έκλεισε μήνα. Παρότι έχει πρόγραμμα θηλασμού...όσο μπορεί να έχει σε αυτή την ηλικία...είμαστε σχεδόν αυτοκόλλητες...διότι δεν είναι μόνο ο θηλασμός..αλλά και το ρέψιμο και η αλλαγή πάνας και το χάδι που χρειάζεται. Είναι πολύ καλό να έχεις κάποιον να απασχολεί το μεγαλύτερο παιδί ή να κρατάει αγκαλίτσα το μικρό ώστε να έχεις την δυνατότητα να παίξεις με το μεγάλο. Πάντως νιώθω ότι με την μεγάλη μου έχουμε λίγο χαθεί....αλλά ελπίζω ότι σε μερικούς μήνες τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ευτυχώς θα έχω βοήθεια, αλλά και πάλι όπως το σκέφτομαι τώρα δεν μ' αρέσει να με ζητάει το παιδί κι εγώ να το "πασάρω" στη γιαγιά για να θηλάσω.

Δεν θα το "πασάρεις", απλά θα έχει την ευκαιρία να ξεδίνει. Σκέψου ότι μετά από λίγη ώρα είναι βαρετό για ένα παιδάκι να βλέπει τη μαμά του να κάθεται στον καναπέ. Δεν γίνεται να περνάει όλη τη μέρα αγκαλιά με τη μαμά ακούγοντας ιστορίες. Τις πρώτες μέρες ίσως, αλλά κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα θέλει και λίγη δράση. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεται κάποιος να τον βγάζει στην παιδική χαρά, ειδικά αν δεν έχετε σπίτι με κήπο, να τον παίρνει μαζί για ψώνια και να βλέπει κόσμο.

Το σλιγκ είναι πολύ καλή λύση, αν αρέσει και στο μωρό.

Με το καλό!

Το σλιγκ είναι πολύ καλή λύση, αν αρέσει και στο μωρό.

Αν αρεσει στο μωρό και αν βολεψει τη μαμα, θα συμπληρώσω.

Εγω εχω δυο σλινγκ, τα χρυσοπλήρωσα και τα εχω αχρησιμοποιητα, γιατι δε με βολεψαν καθολου!

Σε εμας το πρωτο τρίμηνο δουλεψε καλά το εξης: μπαμπας με τον μεγάλο, γιαγια για τις δουλειές, μαμα με το νεογέννητο

Τωρα ειμαστε ενταξει, παιζουμε όλοι μαζί, τρωμε όλοι μαζί, βολτάρουμε όλοι μαζί και οταν η μπεμπα θηλαζει ο μικρός κατι βρισκει να κανει (ενταξει, πλεον δεν κραταει μια ωρα ο θηλασμος)

Ο πρωτος καιρός ειναι δύσκολος, αλλά μετα ειναι ωραια να τα βλεπεις να μεγαλώνουν μαζί. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

δυσκολο.. και γω αυτο παλευω αλλα.... τωρα ειναι ενα μηνων το μωρο και εχω αλλα 2 παιδακια.7 και 5 χρονων. την ημερα το θηλαζω και το βραδυ αποφασισα και δινω συμπληρωμα τις περισσοτερες φορες για το λογο να εχω δυναμεις για τις υποχρεωσεις που δεν ειναιλιγες μεστην ημερα. δεν αντιδρουνα ΑΚΟΜΑ αλλα στεναχωριεμαι γιατι πραγματικα τρωει πολυ χρονο και προσοχη ο θηλασμος και με αποσπα απο τα αλλα παιδια που οσο κατανιηση και να εχουν δε γινετε..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις