Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συγκατοίκηση με φορέα ηπατίτιδας C

Recommended Posts

Μπαινω στο θεμα κατ ευθείαν.

Χρειάζεται να φιλοξενήσουμε στενό συγγενή για μερικές εβδομάδες, ο οποιος ειναι φορέας της ηπατίτιδας C (δε νοσεί, αλλά ο ιός υπάρχει στον οργανισμό του).

Δεδομένου ότι εχω δυο πιτσιρίκια, με αγχωνει το θεμα. Ο συγγενής μας ενώ γνωρίζει την ασθένειά του, δε δειχνει την πρεπουσα σημασία.

Ξερω τα θεωρητικά, ότι δεν κολλάει ευκολα, μονο με άμεση επαφη με το μολυσμένο αίμα ή σεξουαλική επαφή. Στην πράξη όμως τι γίνεται?.... εχει κανεις εμπειρία? Δε θελω να ειμαι υπερβολική ή να κινδυνολογώ, για τα παιδιά μου ανησυχώ...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Μια γνωστη μου ειναι φορεας ηπατιτιδας c και εχει ενα γιο 14 ετων που δεν εχει κολλησει (προσεχει μονο το αιμα με το παιδι) κατα τ αλλα ειναι να το πω ευγενικα πολυ χαλαρη με την καθαριοτητα (της τουαλετας ας πουμε)

Μην αγχωνεσαι Ολα καλα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Μια γνωστη μου ειναι φορεας ηπατιτιδας c και εχει ενα γιο 14 ετων που δεν εχει κολλησει (προσεχει μονο το αιμα με το παιδι) κατα τ αλλα ειναι να το πω ευγενικα πολυ χαλαρη με την καθαριοτητα (της τουαλετας ας πουμε)

Μην αγχωνεσαι Ολα καλα

Φαντάζομαι όμως θα έχει εμβολιάσει και το παιδί για ηπατίτιδα C.....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ναι, πρεπει να μεινει σπίτι μας, δεν μπορει να γινει αλλιώς...

Κι εμενα αυτό το "αγνωστος τρόπος μετάδοσης" με φοβίζει. Ούτε κι ο ίδιος δεν ξερει πώς το κόλλησε (αποδεδειγμένα δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου), μάλλον από μετάγγιση αίματος σε χειρουργειο που εκανε πριν περίπου 30 χρόνια.

Και η τουαλέτα με φοβίζει, και ο νιπτήρας που πλενουμε τα δόντια μας και το ντουζ ακόμα...

Απ' οσο γνωρίζω δεν υπαρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα C.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Φαντάζομαι όμως θα έχει εμβολιάσει και το παιδί για ηπατίτιδα C.....

Θαυματακι μου νομιζω δεν υπαρχει ειδικο εμβολιο για ηπατητιδα c..

Παντως το αιμα το προσεχε πολυ ..θυμαμαι μια φορα ηταν μονη με το παιδι πολυ μικρο και ειχε κοπει ασχημα(η ιδια)..ηταν πολυ αναστατωμενη

p7z6p3.pngsQqep3.png

Ναι, πρεπει να μεινει σπίτι μας, δεν μπορει να γινει αλλιώς...

Κι εμενα αυτό το "αγνωστος τρόπος μετάδοσης" με φοβίζει. Ούτε κι ο ίδιος δεν ξερει πώς το κόλλησε (αποδεδειγμένα δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου), μάλλον από μετάγγιση αίματος σε χειρουργειο που εκανε πριν περίπου 30 χρόνια.

Και η τουαλέτα με φοβίζει, και ο νιπτήρας που πλενουμε τα δόντια μας και το ντουζ ακόμα...

Απ' οσο γνωρίζω δεν υπαρχει εμβόλιο για την ηπατίτιδα C.

Υπάρχει, το έχει κάνει γνωστή μου....

iyuNp3.png4hNCp3.png

απο τα 18 μου ειμαι μεσα σε νοσοκομεια, σαν φοιτητρια στην αρχη και μετα σαν μαια. ξερετε ποσοι συναδελφοι κολλησαν ηπατιτιδα και αλλες μολυσματικες ασθενειες επειδη οι φορεις ειτε το απεκρυψαν, ειτε δεν το ηξεραν, ειτε δεν το θεωρησαν τοοοσο σοβαρο; ζουζουνελ ρωτησε τον παιδιατρο σου πως να προφυλαξεις τα παιδια, αλλα και εσας. φανταζομαι εχουν γινει οι πρωτες δοσεις εμβολιασμου στα πιτσιρικια. ομως αν κολλησετε κατι εσεις; οι περισσοτεροι ιοι (συμπεριλαμβανομενου και της ηπατιτιδας) εξουδετερωνονται με την κοινη χλωρινη του εμποριου. σφουγγαρισμα και μπανιο λοιπον μονο με χλωρινη, καθως και πομολα, βρυσες, κλπ. βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να εισαι με τη χλωρινη στο χερι, να κυνηγας τα μικρα και να το παιζεις χαρωπη οικοδεσποινα.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

εχω στενό συγγενή που την κόλλησε μέσω χειρουργείου πριν κάποια χρόνια, τι σύμπτωση!ο άνθρωπος το ανακάλυψε τυχαία, γιατί λόγω προβλημάτων υγείας κάνει συχνά εξετάσεις.οι δικοί του που ζουν μαζί φαντάζομαι ότι θα ακολουθούν αυστηρότατους κανόνες καθαριότητας.η δε γυναίκα του ήταν ανέκαθεν μανιακή με αυτά.ερωτική ζωή δεν έχουν από τον καιρό του Νώε λόγω σοβαρής καρδιοπάθειας.

τι να πώ...

εμείς οι υπόλοιποι συγγενείς, από τότε που το μάθαμε αποφεύγουμε τα πολλά πολλά, πέραν μιας απλής χειραψίας.

είναι γαϊδουριά να περιθωριουμε ανθρώπους για τέτοιο λόγο...αλλά από τότε που έχω το μωρό μου, δεν τα υπολογιζω αυτά...

ασφαλώς και δεν το εχει δει

Ενημερωθείτε βρε κορίτσια, έλεος!

Δεν έχει φόβο, στο λέω από μέσα στα πράγματα.

Γεννήθηκα από μητέρα-φορέα ηπατίτιδας C λόγω μετάγγισης. Ούτε εγώ κόλλησα (in uterus θα ήταν πολύ πιθανό, από το αίμα της έγινα!), ούτε ο πατέρας μου, ούτε οι χειρουργοί της, ούτε κανείς. Κολλάει αποκλειστικά και μόνο με το αίμα, αν το αίμα του φιλοξενούμενου έρθει σε επαφή με πληγή ανοικτή άλλου ανθρώπου.

it's never too late to start all over again

Ενημερωθείτε βρε κορίτσια, έλεος!

Δεν έχει φόβο, στο λέω από μέσα στα πράγματα.

Γεννήθηκα από μητέρα-φορέα ηπατίτιδας C λόγω μετάγγισης. Ούτε εγώ κόλλησα (in uterus θα ήταν πολύ πιθανό, από το αίμα της έγινα!), ούτε ο πατέρας μου, ούτε οι χειρουργοί της, ούτε κανείς. Κολλάει αποκλειστικά και μόνο με το αίμα, αν το αίμα του φιλοξενούμενου έρθει σε επαφή με πληγή ανοικτή άλλου ανθρώπου.

Εdit, ποτέ δεν το απέκρυψε η μαμά μου, πάντα ειδοποιούσε, ακόμη και σε απλή λήψη αίματος. Δεν κολλάει έτσι ρε παιδιά... από νιπτήρα και τέτοια, μην είστε υπερβολικές!

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Εdit, ποτέ δεν το απέκρυψε η μαμά μου, πάντα ειδοποιούσε, ακόμη και σε απλή λήψη αίματος. Δεν κολλάει έτσι ρε παιδιά... από νιπτήρα και τέτοια, μην είστε υπερβολικές!

εχει η νυφη μου..δεν κοληαε ουτε ο αδερφος μου ουτε το παιδι τους

Μπράβο κορίτσια που μπήκατε στον κόπο να γράψετε. Μεγάλο κακό η άγνοια. Δημιουργεί άδικο φόβο...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Θα νοιωθατε τεραστια εκπληξη αν ξερατε ποσοι ανθρωποι τριγυρω μας ειναι φορεις (ειτε το ξερουν , ειτε το αγνοουν)

Για την ηπατιτιδα C ΔΕΝ υπαρχει εμβολιο.

Πολυ-πολυ προσφατα ανακοινωσαν οτι βρισκονται πολυ κοντα στην παρασκευη εμβολιου αλλα δεν υπαρχει ακομα.

Και ναι μεν ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι να κολλησεις, ολοι ξερουμε οτι κυριως η μεταδοση γινεται απο αιμα, ολοι οσοι εχουν καποιον στο οικειο τους περιβαλλον ειναι πολυ πιο ψυχραιμοι, αλλα μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας. Κι'εγω στη θεση της ζουζουνελ θα ανησυχουσα. :(

Ζουζουνελ εχεις δευτερο μπανιο να του το παραχωρησεις αποκλειστικα;

Πολύ παλιά πολλοί κόλλαγαν από τον οδοντίατρο όταν δεν χρησιμοποιούσαν κλιβάνους.

Όλες αυτές οι ασθένειες είναι ο λόγος που παίρνω μαζί μου δικά μου εργαλεία όταν πηγαίνω για μανικιούρ πεντικιούρ.

είναι γαϊδουριά να περιθωριουμε ανθρώπους για τέτοιο λόγο...αλλά από τότε που έχω το μωρό μου, δεν τα υπολογιζω αυτά...

ασφαλώς και δεν το εχει δει

δεν ειναι υπερβολη αυτο;δηλ θα κολλησει το μωρο απο τον αερα;

ζουζουνελ, δεν ξερω ακριβως πως κολλαει κτλ. αλλα εγω προσωπικα ειναι αρκετα μικροβιοφοβικη και θα ανησυχουσα και εγω αν ηξερα οτι με δυο μικρα πρεπει να φιλοξενησω καποιον με την οποιαδηποτε ασθενεια. και εγω θα σου ελεγα να ρωτησεις τον παιδιατρο αν το επιτρεπει. αν δεν το επιτρεπει πρεπει ν δειξει κατανοηση ο νοσων και οχι τα μωρα.

Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι στο ακουσμα τετοιων ασθενειων πανικοβαλομαστε ποσο μαλλον αν αφορα αυτο τα παιδακια μας και την φιλοξενεια ενος φορεα. Εγω θα ελεγα να ενημερωθεις υπευθυνα απο καποιον γιατρο, ισως αν δεχοσουν συμβουλη απο ειδικο στις λοιμωξεις ωστε να εισαι σιγουρη 100%, π.χ. εγω θα πηγαινα μια βολτα απο το Λοιμωδων να ρωτησω. Μερικες φορες οι πληροφοριες στο ιντερνετ δεν ειναι ακριβης. Παντως ειναι πολυ καλο που καποιες κοπελες μας εδωσαν τις δικες τους εμπειριες και μας καθησυχασαν. Αλλα οπως και να εχει ζητα συμβουλη απο γιατρο.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Πραγματικα δεν ξερω τι θα κανα στην θεση σου,μαλλον θα ειχα τα ματια μου 400 αλλα πιστευω θα ημουν πιο χαλαρη.Γνωριζω ζευγαρι παντως με 2 παιδια που η γυναικα το κολησε απο χειρουργειο,για πολλα χρονια δεν το ηξερε κ οι δικοι της δεν εχουν κολησει.

pEJHp3.png

εχει η αδερφη της μαμας μου την κολλησαν απο μεταγγιση αιματος εδω και δεκα χρονια και βαλε..........εχει 4 παιδια και 16 εγγονια που μπαινοβγαινουν σπιτι της καθε ΣΚ, χωρια εμεις που πηγαινουμε......δεν τρεχει κατι κανενας δεν εχει κολλησει αλλα εχει δικη της τουαλεττα την οποια απολυμαινει συνεχως, ειναι πολυ επικινδυνη η μεταδοση απο την τουαλεττα

κουράγιο αδέρφια...

Η ημιμάθεια είναι λοιπόν χειρότερη από την άγνοια..οχι εαν καθαρίζεις την τουαλέτα καλά, έχει δικές του πετσέτες στο μπάνιο κλπ δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Εχει ενας γνωστός μας και επειδή εκείνος ήταν ψείρας το έψαξε πιο πολύ από εμας...