Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχει πεταχτει ο ομφαλος...μηπως ειναι κοκκιωμα;;;

Recommended Posts

Καλημερα, ο ανηψιος μου ειναι 49 ημερων και εδω και καιρο με το που εκλαιγε πεταγοταν ο ομφαλος του.Τις τελευταιες μερες βγηκε και δεν ξαναμπαινει μεσα.

Πηγανε στον παιδιατρο και παλι καλα τους ειπε οτι δεν ειναι ομφαλοκηλη,αλλα θα πρεπει να τον δει παιδοχειρουργος!

Το μεγεθος που πεταει ειναι λιγο πιο μικρο απο ενα στραγαλακι......εψαξα εδω μεσα και το μονο που βρηκα ειναι μια περιπτωση που το μωρο ειχε κοκκιωμα.

Υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο;;;

Οποιος γνωριζει ας μου πει παρακαλω.....μεχρι να τον δει ο παιδοχειρουργος ειμαστε σε αναμμενα καρβουνα και ανησυχουμε πολυ!!!

Διαφημίσεις

Και ο ανηψούλης μου είχε το ίδιο θέμα λόγω πολύ κλάματος (εξαιτίας ΓΟΠ).

πέρασε η ΓΟΠ, πέρασαν τα κλάματα, ξεφούσκωσε και ο αφαλός...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Ο πεταχτός οφαλός οφείλεται στο πολύ κλάμα. Το πολύ κλάμα μπορεί να οφείλεται σε ΓΟΠ (φανερή ή κρυφή) μπορεί και όχι.

Μερικά χαρακτηριστικά:

1. Προφανή

-Γουλιές ή Ρουκέτες

_Εμετοί

-Μικρή πρόσληψη βάρους

2. Λιγότερο προφανή

-Συχνό κλάμα

-Συνέχεια θέλει αγκαλιά (ψυχολογικό αλλά και γιατί η τάση αναγωγής επιδεινώνεται όταν είναι ξαπλωμένο το μωρό)

Βεβαίως σ΄τα μικράκια παίζει ρόλο και οι κολικοί...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Γαλατακι δεν βγαζει ουτε σε γουλιες,ουτε ρουκετες!!

Αλλα κλαιει συνεχως και θελει να ειναι συνεχεια αγκαλιτσα!!!

Το ειπα στον αδελφο μου καλου κακου να του κανουν κι εναν υπερηχο για ΓΟΠ ποτε δεν ξερεις!!!

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!

Ελπιζω να μην εχει τιποτα και να ειναι απλως γκρινιαρουλης ή να εχει κολικους!

Διαφημίσεις

Λοιπόν, ο γιος μου είχε το ίδιο πρόβλημα λόγω του ότι έκλαιγε πολύ εξαιτίας των κολικών. Ο ομφαλός του είχε πεταχτεί σαν μια μικρή κεραία και το πρόβλημα τον εμπόδιζε να φάει. Δεν το γνωρίζουν πολλοί, όμως ο ομφαλός στην ουσία είναι έντερο. Η παιδίατρος μας είχε πει να δούμε παιδοχειρουργό, πράγμα που κάναμε. Αυτός μας είπε ότι πιθανόν να χρειαστεί εγχείριση αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα και να πιέζουμε τον ομφαλό μέσα με μια γάζα την ώρα του ταίσματος για να μπορεί να φάει. Είχαμε απελπιστεί γιατί έχανε βάρος και πιέζαμε την παιδίατρο. Αυτή μισοαστεία - μισοσοβαρά μας είπε γιατί δεν δοκιμάζετε αυτό που έκαναν οι γιαγιάδες παλιά; Όταν ρωτήσαμε τι είναι αυτό που έκαναν, μας είπε τα εξής:

Οι παλιές έπαιρναν ένα μεγάλο νόμισμα, το τύλιγαν με γάζα. Από την μέσα μεριά έβαζαν βαμβάκι με γάζα και το έραβαν για να γίνει ένα εξόγκωμα όπως είναι μερικά κουμπιά που από την μεριά που τα ράβουν έχουν ένα εξόγκωμα με τρυπούλα για να ράβεται το ύφασμα από την τρυπούλα του εξογκώματος. Το εξόγκωμα αυτό πρέπει να εφαρμόζει στην τρύπα του ομφαλού και να είναι από αποστειρωμένη γάζα.

Φτιάξαμε λοιπόν από κάτι παλιά πεντακοσάρικα αυτά τα "κουμπιά", ράψαμε αποστειρωμένη γάζα από επάνω με το εξόγκωμα από μέσα, προσοχή στην καθαριότητα την ώρα του ραψίματος, να μην αγγίζετε το εσωτερικό της γάζας, καλύτερα να φοράτε γάντια, και εφαρμόσαμε αυτά τα "κουμπιά" στον ομφαλό. Τα κολλήσαμε με λευκοσίλκ ή κάπως έτσι, ταινία που μπαίνει για τα τραύματα πάνω από την γάζα και ξεκολλάει σχετικά εύκολα για να παραμένει σταθερό το "κουμπί" και να μην μετακινείται. Το λευκοσίλκ σε σχέση με τις άλλες ταινίες έχει την ιδιότητα να μην ερεθίζει το δέρμα. Όταν θέλαμε να κάνουμε μπάνιο στο μωρό βγάζαμε αυτό το κουμπί και το ακουμπούσαμε σε άλλη αποστειρωμένη γάζα ανάποδα με πολλή προσοχή να μην το αγγίξουμε. μετά ξαναβάζαμε το κουμπί με άλλο λευκοσίλκ και το κολλούσαμε σε διαφορετικά σημεία για να μην ερεθίζεται το δέρμα στο ίδιο σημείο. Είχαμε 5-6 τέτοια κουμπιά και τα αλλάζαμε για καθαριότητα κάθε τόσο και τα ξαναφτιάχναμε από την αρχή.

Το "κουμπί" αυτό το είχαμε μέρα νύχτα για κάποιους μήνες. Ο ομφαλός που πεταγότανε κεραία 2 εκατοστών όταν έκλαιγε ή έτρωγε τελικά μπήκε μέσα. Το έκανε κι' άλλο παιδάκι γνωστής μου που είχε το ίδιο πρόβλημα και γιατρεύτηκε κι αυτό.

Η πλάκα ήταν ότι όταν μίλησα με τον παιδοχειρουργό την μόνη και μοναδική φορά που τον επισκέφτηκα μου είπε: "Δεν πιστεύω να βάζετε στο παιδί νομίσματα όπως έβαζαν παλιά οι γιαγιάδες;" Ε βέβαια, γι'αυτόν το να σφάξω το παιδί μου στο χειρουργικό τραπέζι το είχε για τίποτε!

Το πρόβλημα λοιπόν διορθώθηκε χωρίς χειρουργείο και το παιδί μου έχει ωραιότατο ομφαλό. Ελπίζω να βοήθησα.

και η κορη μου παρουσιασε κοκκιωμα και ο παιδοχειρουργος προτεινε την ευκολη λυση....την οποια φυσικα και δεν εφαρμοσαμε γιατι θεωρω αδιανοητο πεφτει στο τραπεζι χειρουργειο για το τιποτα. εμεις καναμε ομοιοπαθητικη θεραπεια και περασε με ενα ελαιο που βαζαμε καθημερινα. εχουμε ενα υπεροχο φαλουδακι!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Ομολογω οτι δεν το εχω ξανακουσει αυτο!!!!!

Θα το μεταφερω στην νυφη μου....αν και πιστευω οτι δεν θα δεχτει να κανει κατι τετοιο...ειναι πολυ φοβιτσιαρα με το μωρο και θα φοβηθει μην μολυνθει ο αφαλος.....

καμια φορα τα γιατροσοφια των γιαγιαδων μας αποδιδουν....τωρα να δουμε αρχικα τι θα πει και ο παιδοχειρουργος!

Σ ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου!!

και η κορη μου παρουσιασε κοκκιωμα και ο παιδοχειρουργος προτεινε την ευκολη λυση....την οποια φυσικα και δεν εφαρμοσαμε γιατι θεωρω αδιανοητο πεφτει στο τραπεζι χειρουργειο για το τιποτα. εμεις καναμε ομοιοπαθητικη θεραπεια και περασε με ενα ελαιο που βαζαμε καθημερινα. εχουμε ενα υπεροχο φαλουδακι!

περαν του ελαιου αυτου κανατε και κατι αλλο;;; ή μονο το λαδακι;;

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

• 4 months later...