Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ??

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ, ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΓΟΕΡΑ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ??ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ

Διαφημίσεις

Περασαμε απο μαι τετοια φαση που καρτησε περιπου ενα χρονο.. Ξεκινησε σχεδον απο οταν εβγαλε την πανα. Ερχισε να ελεγχει τα κακα και παρουσιασε δυσκοιλιοτιτα. Μετα ζοριστκε κια αρχισε το δραμα. Του εφευγαν σε 2 φασεις ή γιατι τα ρατγε μεχρι που δεν αντεχε αλλο και εφευγαν μονα τους ή γιατι ηταν πολυ ρευστα απο τα βοηθηματα...

Η δυσκοιλιότητα προκαλείται επειδή κρατάει τα κακά του? Αυτό θα το καταλάβεις αν παραπονιέται για πόνο στην κοιλιά, δεν κάθεται ευθεία ( γιατί ζορίζεται ο πρωκτός που είναι γεμάτος), έχει ρίγος- ιδρώνει, προτιμάει να ξαπλώνει,σταματάει να τρώει ακόμα και το αγαπημένο του σνακ.

Αν όντως τα κάνει όλα αυτά θα πρέπει να είσαι απόλυτη και αυστηρή. Σαν νταντά είχα αντιμετωπίσει τέτοια χρόνια κατάσταση. Οι γονείς πίστευαν-λυπόντουσαν- πόναγαν το παιδί τους ( λογικό είναι). Εγώ την καταλάβαινα με την μια και την έστελνα στην τουαλέτα μέχρι να κάνει κακά. Ενα ζεστό γάλα με κακάο και κατευθείαν στην τουαλέτα. Κράτησε απο τα δύο- δυόμιση χρονών μέχρι 7.

Το βρισκω φυσιολογικο , και εμας ο πιτσιρικας εκοψε την πανα 3 ετων ακριβως , τα τσισα τα ελεγχε απολυτα , ομως ειχαμε μεγαλο προβλημα με τα κακα . Δυσκοιλιοτητα φοβερη , φοβοτανε οτι αμα παει τουαλετα θα πονεσει , οποτε και τα κραταγε , τα κραταγε , τα κραταγε 2-3 μερες ισως και παραπανω . Να καθομαστε μαζι του τουαλετα, να τον παρακαλαμε να τα αφησει να του υποσχομαστε οτι δεν θα πονεσει , τιποτα ο μικρος . 2 φορες παιδικο κλισματακι , 1 φορα εμμετος , 1 βραδυ με φοβερο πονο στην κοιλιτσα και τελικα η πρωτη φορα που τα αφησε στην τουαλετα γιατι δεν αντε3ε αλλο . Αυτο ηταν , ειδε οτι δεν πονεσε , οτι δεν ειναι τιποτα και απο τοτε λυθηκε . Η παιδιατρος μου ειχε συστησει μια διατροφη με φρουτα , φυτικες ινες και γενικως τετοιες τροφες και μια μικρη κουταλια ντουφαλακ καθε μερα μεχρι να παρει μπρος το εντερακι , ομως δεν χρειαστηκε , το ελυσε μονος . Πρεπει να επιμενεις να παει τουαλετα , ειναι πραγματικα θεμα 1-2 φορες και μετα γινεται συνηθεια .

QRyOp2.png

ευχαριστώ για τι απαντήσεις, για το ντουφαλακ, επειδή το πήρα και εγώ λογω του οτι ειμαι 5 μήνών στο δευτερο παιδάκι μας, δνε του εδωσα γιατί προκαλεί μεγάλο πόνο, αλλά επειδή η συμπεριφορά του μάλλον ειναι απο φόβο......μου πειργράφετε ακριβώς οτι περνάμε τον τελευταίο μήνα.....αρα η μόνη λυση ειναι σταθερότητα και επιμονή για την τουαλέττα.....καθαρά ψυχολογικό......αυτό νομίζω οτι μπορούμε να το παλέψουμε....σας ευχαριστώ πραγματικά γιατί και τα δικά μου νεύρα λογω και της εγκυμοσύνης είναι σε πολύ οριακό σημείο.....

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αντιμετωπίζω, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Αρνειτε να κάνει κακά στην τουαλέτα, θέλει πάνα. Και πλέον τα κρατάει.

Με αποτέλεσμα να προσπαθει όλη την ώρα, αλλά δεν....

Να παραπονιέτε ότι ποναει η κοιλιά της...

Να μην τρώει παρά ελάχιστα....

Σήμερα πριν κοιμηθει μου ειπε "Μαμά το μυαλό μου θέλει να κάνει κακά, αλλα εγώ δεν θέλω...":-| ΜΑ γιατί γλυκιά μου? "Ετσι, δεν μου αρέσει...":-?

Τι της είπαμε και εγώ και ο μπαμπάς της, τίποτα. Δεν με νοιάζει που τα κάνει στην πάνα, αυτό είναι παρεπόμενο του ότι πονάει, επειδή τα κρατάει.

Αν ξεπεράσουμε αυτό, θα πάει στην τουαλέτα.

Αλλά φοβάμαι μην πάθει τίποτα άσε που δεν τρώει, πέρασε πρόσφατα και μία ίωση και έχει χάσει βάρος (οχι ότι ήταν παχιά πριν....).

Δεν ξέρω πως να το χειριστώ, τι να κάνω.

Αποφασίσαμε με τον άνδρα μου, να της δίνουμε ντουφαλακ 2 φορές την ημέρα για καμμιά 10 μέρες ώστε να πάψει να πονάει, να της είναι πιο εύκολο, και βλέπουμε(μας ο ειχε πει και ο γιατρος).

Αν αυτό δεν δουλέψει, μας βλέπω για παιδοψυχολόγο:?.

Δεν μπορει, ψυχολογικό είναι...

Αλλωστε, πριν΄λίγο καιρό, μου είχε πει ότι δεν θέλει να κόψει την πάνα, για να είναι για πάντα το μωράκι μου......:?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Αντιμετωπίζω, ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Αρνειτε να κάνει κακά στην τουαλέτα, θέλει πάνα. Και πλέον τα κρατάει.

Με αποτέλεσμα να προσπαθει όλη την ώρα, αλλά δεν....

Να παραπονιέτε ότι ποναει η κοιλιά της...

Να μην τρώει παρά ελάχιστα....

Σήμερα πριν κοιμηθει μου ειπε "Μαμά το μυαλό μου θέλει να κάνει κακά, αλλα εγώ δεν θέλω...":-| ΜΑ γιατί γλυκιά μου? "Ετσι, δεν μου αρέσει...":-?

Τι της είπαμε και εγώ και ο μπαμπάς της, τίποτα. Δεν με νοιάζει που τα κάνει στην πάνα, αυτό είναι παρεπόμενο του ότι πονάει, επειδή τα κρατάει.

Αν ξεπεράσουμε αυτό, θα πάει στην τουαλέτα.

Αλλά φοβάμαι μην πάθει τίποτα άσε που δεν τρώει, πέρασε πρόσφατα και μία ίωση και έχει χάσει βάρος (οχι ότι ήταν παχιά πριν....).

Δεν ξέρω πως να το χειριστώ, τι να κάνω.

Αποφασίσαμε με τον άνδρα μου, να της δίνουμε ντουφαλακ 2 φορές την ημέρα για καμμιά 10 μέρες ώστε να πάψει να πονάει, να της είναι πιο εύκολο, και βλέπουμε(μας ο ειχε πει και ο γιατρος).

Αν αυτό δεν δουλέψει, μας βλέπω για παιδοψυχολόγο:?.

Δεν μπορει, ψυχολογικό είναι...

Αλλωστε, πριν΄λίγο καιρό, μου είχε πει ότι δεν θέλει να κόψει την πάνα, για να είναι για πάντα το μωράκι μου......:?

Η συνονοματη ειναι? η ντροπαλουλα? Μηπως αισθανεται ανασφαλεια για κατι? Θελει να τραβηξει την προσοχη σου? Η αδερφη της παει κανονικα? Δεν ξερω αυτο θελει τραγικο μπλα μπλα απο εσας. Αλλα οσο δεν παιρνει συνεχεια κουβεντα. Πηγαινε μαζι της τουαλετα και καντε τα μαζι.

Στο δια ταυτα γιατι ντουφαλακ που αδρανοποιει το εντερο και οχι Νιουζολ που απλα τα μαλακωνει? Ρωτα τον γιατρο σου για το δευτερο. Και επισης ρωτα τον για υποθετα γλυκερινης. Στα δυσκολα θα σε σωσουν.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Η συνονοματη ειναι? η ντροπαλουλα? Μηπως αισθανεται ανασφαλεια για κατι? Θελει να τραβηξει την προσοχη σου? Η αδερφη της παει κανονικα? Δεν ξερω αυτο θελει τραγικο μπλα μπλα απο εσας. Αλλα οσο δεν παιρνει συνεχεια κουβεντα. Πηγαινε μαζι της τουαλετα και καντε τα μαζι.

Στο δια ταυτα γιατι ντουφαλακ που αδρανοποιει το εντερο και οχι Νιουζολ που απλα τα μαλακωνει? Ρωτα τον γιατρο σου για το δευτερο. Και επισης ρωτα τον για υποθετα γλυκερινης. Στα δυσκολα θα σε σωσουν.

Ναι η συνονόματη είναι. Η άλλη πάει κανονικά, κανένα πρόβλημα.

Μωρε και μπλα μπλα έχουμε, και μαζί πάμε τουαλέτα (λες και αφήνουν να πάω μόνη..) και από όλα. Και ακόμα προσπαθώ. Υπόθετά έχω, αλλά ούτε να το ακούσει.. Φεύγει τρέχοντας και ουρλιάζει...

Για το φάρμακο, θα τον ρωτήσω. Μου το είχε δώσει για να δίνω όχι συνεχεια, απλά μου είπε ότι για 10 μέρες, μπορώ, δεν θα πάθει κάτι...

Πολύ άρνηση ρε παιδί μου. Τα κρατάει, μετά στουπώνει, μετά πονάει και κλαίει και οδύρεται...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κι εμείς το περάσαμε με τον μεγάλο σε λίγο πιο μικρή ηλικία. Συμβουλή παιδιάτρου και ψυχολόγας νονάς, αφήστε το παιδί να ελέγξει τους σφιγκτήρες του. Είναι στάδιο εξέλιξης και πρέπει να το περάσει ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορείς να πας πουθενά και το παιδί υποφέρει. Σας νιώθω όσο δεν φαντάζεστε αλλά μην ανησυχείτε. Όπως μου εξήγησε η νονά μας, άλλα παιδάκια κάνουν το αντίστροφο. Πάνε και τα κάνουν πάνω στο χαλί επίτηδες. Υπομονή. Τροφές που βοηθάνε και ας τα κάνει πάνω της. Την καθαρίζετε, δεν την μαλώνετε, της λέτε "δεν πειράζει, την επόμενη φορά καλύτερα στην τουαλέτα για να μην λερώσουμε το βρακάκι με την πριγκήπισσα...". Κουράγιο

Κι εμείς το περάσαμε με τον μεγάλο σε λίγο πιο μικρή ηλικία. Συμβουλή παιδιάτρου και ψυχολόγας νονάς, αφήστε το παιδί να ελέγξει τους σφιγκτήρες του. Είναι στάδιο εξέλιξης και πρέπει να το περάσει ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορείς να πας πουθενά και το παιδί υποφέρει. Σας νιώθω όσο δεν φαντάζεστε αλλά μην ανησυχείτε. Όπως μου εξήγησε η νονά μας, άλλα παιδάκια κάνουν το αντίστροφο. Πάνε και τα κάνουν πάνω στο χαλί επίτηδες. Υπομονή. Τροφές που βοηθάνε και ας τα κάνει πάνω της. Την καθαρίζετε, δεν την μαλώνετε, της λέτε "δεν πειράζει, την επόμενη φορά καλύτερα στην τουαλέτα για να μην λερώσουμε το βρακάκι με την πριγκήπισσα...". Κουράγιο

Μα, τους ελέγχει τους σφικτήρες της μια χαρά.

Τόσο πολύ καλά, που αυτό είναι το πρόβλημα. της έρχονται τα κακά και τα κρατάει.. Δεν θέλει να τα κάνει!!!

Με αποτέλεσμα να στουπώνει και μετά να υποφέρει και δωστου από την αρχη....

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια, εμεις περασαμε και απο νουγιολ και απο ντουφαλακ.. μαλιστα απο χτες ξεκινησαμε παλι ντουφαλακ, γιατι ειδα οτι ζοριζομαστε λιγο, μην εχουμε παλι ιστοριες..

νουγιολ εδινα καιρο και σταματησα, πρωτον γιατι μου φαινεται λιγοτερο αποτελεσματικο απο το ντουφαλακ, και δευτερον γιατι κανει 'ψευδοδιαρροια' που με ειχε φρικαρει... ενα πορτοκαλοκαροτί υγρο αντι για κακα.... ή μαζι με κακα, που δεν ηξερα τι ειναι... (δεν ειναι κατι σοβαρο, το νουγιολ το κανει)

με ντουφαλακ εμεις, 7 εμελ το πρωι με γαλα, και 7 το βραδυ, σωθηκαμε.. η παιδογαστρεντερολογος μας ειχε πει να το παιρνουμε για 3 μηνες τουλαχιστον για να μαλακωσουν τα κακα, να ξεχασει το παιδι τις φορες που πονεσε, και να μπει σε ρουτινα..

χρειαστηκε λιγοτερο, καπου ενας μηνας..

αλλα το εχω παντα κοντα, αμα δω την μικρη να ζοριζεται δεν την αφηνω ετσι, της δινω για να μην υποφερει και ξαναεχουμε μεγαλο προβλημα

κοριτσια, εμεις περασαμε και απο νουγιολ και απο ντουφαλακ.. μαλιστα απο χτες ξεκινησαμε παλι ντουφαλακ, γιατι ειδα οτι ζοριζομαστε λιγο, μην εχουμε παλι ιστοριες..

νουγιολ εδινα καιρο και σταματησα, πρωτον γιατι μου φαινεται λιγοτερο αποτελεσματικο απο το ντουφαλακ, και δευτερον γιατι κανει 'ψευδοδιαρροια' που με ειχε φρικαρει... ενα πορτοκαλοκαροτί υγρο αντι για κακα.... ή μαζι με κακα, που δεν ηξερα τι ειναι... (δεν ειναι κατι σοβαρο, το νουγιολ το κανει)

με ντουφαλακ εμεις, 7 εμελ το πρωι με γαλα, και 7 το βραδυ, σωθηκαμε.. η παιδογαστρεντερολογος μας ειχε πει να το παιρνουμε για 3 μηνες τουλαχιστον για να μαλακωσουν τα κακα, να ξεχασει το παιδι τις φορες που πονεσε, και να μπει σε ρουτινα..

χρειαστηκε λιγοτερο, καπου ενας μηνας..

αλλα το εχω παντα κοντα, αμα δω την μικρη να ζοριζεται δεν την αφηνω ετσι, της δινω για να μην υποφερει και ξαναεχουμε μεγαλο προβλημα

Και το βάζεις και στο γάλα ε?

Δεν το είχα σκεφτει αυτο....

Ενα μήνα? Κάνει να το παίρνει τόσο καιρό? Ο γιατρός μου είχε πει για 15 μέρες. Θα τον ρωτήσω.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι καθαρά ψυχολογικό και δεν ξέρω ακριβώς γιατί...

TbSdp2.png

κοιτα, εγω ειχα παει στην ρωμα.. μαζι με την ζελου, θεωρουνται οι κορυφαιες παιδογαστρεντερολογοι στην αθηνα..

εκεινη μου εδωσε το ντουφαλακ, και μου ειπε να μην με απασχολει η διαρκεια, γενικα δεν προκαλει παρενεργειες ακομα και αν το παιρνει ενα παιδι για πολυ καιρο (ξερω περιπτωση παιδιου που το επαιρνε χρονο)

μιλα ομως και με τον παιδιατρο σας

Πρέπει να την πάω σε γαστρεντερολόγο?:shock:

Δεν το είχα σκεφτει...

Για παιδοψυχολόγο σκεφτόμουν...:oops:

TbSdp2.png