Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μα δεν τα προσέχουν καθόλου???

Recommended Posts

Αν είναι ποτέ δυνατόν τα νεύρα μου στο φουλ...Δεν νομίζω να κάνω λάθος.

Ο γιος μου φέτος πάει νήπιο σε άλλο σχολείο αφού ο παιδικός σταθμός μας ήταν μέχρι προνήπιο(δημόσιος).Κάποιες φορές λοιπόν μου λέει ότι του λοίπουν οι φίλοι του από τις άλλες χρονιές...Καθώς λοιπόν μια μέρα μιλάμε για το σχολείο και πως περνάει και όλα αυτά μου λέει:

1) Μαμά στο σχολείο έχουμε τον τάδε ο οποίος είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ τον αγοριών και μας λέει τι να κάνουμε....Εκεί λοιπόν μοιυ δίνει τροφή...Μα καλά του λέω εγώ αρχηγοί δεν υπάρχουν και είμαστε όλοι αργηγοί του εαυτού μας....Μπαίνουν όλα τα παιδάκια να κάνουν τον αρχηγό ή μόνο αυτός? -¨Οχι μαμά μόνο αυτός

2)Εγώ μαμά κάνω τον στρατιώτη και μου λέει να του πηγαίνω τα έντερα και τα συκώτια από τα κορίτσια....-Μα καλά παιδάκι μου τι παιχνίδια έιναι αυτά είναι σοβαρά πράγματα αυτά....?????

3)Μαμά υπάρχουν και ΔΟΥΛΟΙ...Τι είναι οι ΔΟΥΛΟΙ?????:evil::evil::evil::evil:

-Οι δούλοι είναι αυτό και αυτό...Σου αρέσει η ένοια του δούλου..?

όχι μαμά καθόλου:?:???::?Αλλά δεν τον κάνω εγώ:shock::shock:

-Δεν έχει σημασία ποιος τον κάνει η όχι του λέω εγώ...

Του λέω λοιπόν από πλευρά μου τι είναι σωστό και τι όχι και την επόμενη τα λέω στην δασκάλα όχι μπροστά στον μικρό για να μην νοιώσει άσχημα....

ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ η δασκάλα?????????:evil::evil::evil::evil:

Αυτές τις χαζομάρες ?????Ναι ναι τα ξέρουμε έχετε δίκιο θα κοπούν....

Μα καλά κυρά μου δεν τα προσέχετε???δεν βλέπετε???

Αν το δικό μου παιδί δεν μου τα έλεγε τι θα γινόταν θα <<παίζανε>>> αυτά??

Εσεις που είσαστε??Να ενημερώσετε όλα τα αγόρια γιατί μιλώντας μόνο στο γιο μου δεν θα φτιάξει τίποτα...

Τους μιλάνε λοιπόν και όλα καλά...Την επόμενη τα βράδυ αρχίζει να κάνει στον άντρα μου τον Γερμανό να χερετάει Γερμανικά και να του λέει ΝΤΙΑΜΠΟΛ....ΠΟυ τα έμαθες παιδί μου και μας λέει πάλι για το ίδιο παιδί.Το πρωί τον πήγε ο άντρας μου και λέει στην δασκάλα όλα αυτά αλλά με άλλο τόνο πλέον.Και της λέει επίσης να ενημερώσει και τους γονείς του αλλιώς θα το κάνουμε εμείς...:evil::evil::evil:Τώρα 2 μέρες πάμε καλά....Αλλά λέω εγώ τώρα...Το παιδί μου ασχολούμε και μου τα λέει και έχω μια εικόνα τα άλλα παιδάκια???οι δασκάλες που ήταν??Εντάξει λέμε στα παιδιά ελεύθερο παιχνίδι αλλά προσέχουν να μην ξεπερνάνε τα όρια???

Συγνώμη αν σας κούρασα έχω άδικο???:?:???:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock::shock::shock:Κατά τη γνώμη μου έχεις δίκιο να ανησυχείς...Είναι ιδιωτικό δηλ. το σχολείο (δεν κατάλαβα);;Μπορείς να μαζέψεις όλους τους γονείς να μιλήσετε και να δεις τι έχουν κι εκείνοι να πουν...Πραγματικά δεν μπορώ άλλο με τους ανεύθυνους δασκάλους..έλεος!!!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

¨Οχι δυστηχώς δεν μας παίρνει για ιδιωτικό.....

Αλλά αυτό δεν πάει να πει τίποτα...Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά....Και το θέμα είναι ότι τα ξέρανε...¨Ολα αυτά και δεν έκαναν τίποτα μέχρι να τους μιλήσω...Τα παιδιά δεν πρέπει να τα αφίνεις και τελείως ελεύθερα παρατηρείς και επεμβαίνεις όπου χρειαστεί...Θρίλερ τελείως ακού εκεί ο δικός μου του πήγαινε τα έντερα των κοριτσιών και τα συκώτια και τις καρδιές? Δηλαδή όταν τι περιμένεις όταν μεγαλώσει αυτό το παιδί...Και ο δικός μου είοναι πολύ καλόψυχο παιδί και για να παίζουν όλα μαζί το κάνει...Αλλά επειδή είναι καλόψυχο αυτό δεν πάει να πει ότι θα τον αφίσω να τον κάνουν τα άλλα παιδιά ότι θέλουν...:twisted:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Πω πω ανατρίχιασα!!!!!Λέω για τον ιδιωτικό γιατί καμιά φορά φέρονται καλύτερα λόγω χρημάτων...Δυστυχώς, πρέπει να αναλάβεις δράση, αυτά που λες είναι πολύ σοβαρά...Προτείνω να μιλήσεις άμεσα με τους άλλους γονείς και να απειλήσετε τον σταθμό με καταγγελία...

Διαφημίσεις

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να το αφίσω έτσι...¨Εχεις δίκιο το ότι τα διόρθωσαν και μίλησαν με τα παιδιά δεν πάει να πει ότι δεν έχω το άγχος ότι και κάτι άλλο δεν θα γίνει στραβά...Σαν αρχή να μιλήσω με τις άλλες μαμάδες και βλέπουμε...Τι να πω πραγματικά με έχει σταναχωρίσει αλλά και αγχώσει όλο αυτό...

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να το αφίσω έτσι...¨Εχεις δίκιο το ότι τα διόρθωσαν και μίλησαν με τα παιδιά δεν πάει να πει ότι δεν έχω το άγχος ότι και κάτι άλλο δεν θα γίνει στραβά...Σαν αρχή να μιλήσω με τις άλλες μαμάδες και βλέπουμε...Τι να πω πραγματικά με έχει σταναχωρίσει αλλά και αγχώσει όλο αυτό...

Μην ανησυχείς, όλα φτιάχνονται όταν κανείς αποφασίζει να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει...Μπράβο σε σένα και τον άντρα σου που δεν διστάζετε να ''το κάνετε θέμα''...Αυτή η δασκάλα επαναπαύεται γιατί κανείς δεν της λέει ποτέ τίποτα...τώρα που κάτι είπατε, τσουπ αμέσως πρόσεξε!Μην νομίζεις, και οι δημόσιοι φοβούνται τις καταγγελίες, μπορεί να μην απολύονται (για πόσο ακόμα βέβαια θα ισχύει και αυτό) αλλά στιγματίζονται, μπαίνει στον φάκελο τους...Μιλήστε μέχρι να βγάλει μαλλιά η γλώσσα σας!

Προσωπικά εγώ μιλούσα και σαν μαθήτρια, και πάρα πολύ μάλιστα και σαν αποτέλεσμα διορθωνόντουσαν αρκετά πράγματα. Είμαι τελείως κατά του ''Ωχ αδερφέ...'' Με ποιο δικαίωμα παίζουν με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που διαμορφώνουν τώρα τα μικρά παιδάκια;;;;;;;;;;;

Με ποιο δικαίωμα παίζουν με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που διαμορφώνουν τώρα τα μικρά παιδάκια;;;;;;;;;;;

Αυτό ακριβώς είναι που με φοβίζει και με νευριάζει!

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Εμένα αυτό που με ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ περισσότερο από όλα είναι πως πέραν από την τεράστια ευθύνη που φέρει το σχολείο και οι εκπαιδευτές του στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών (είτε είναι παιδικός, είτε νήπιο κλπ) είναι και η τεράστια ευθύνη που έχουμε ως γονείς για τα παιδιά που μεγαλώνουμε.. γιατί βρε κορίτσια συγνώμη αλλά αυτό το παιδάκι που το παίζει αρχηγός και θέλει να έχει τους δούλους του να του φέρνουν τα έντερα κλπ. που τα έμαθε???? σαφώς από την τηλεόραση, από τα βλακώδη παιχνίδια που κυκλοφορούν κλπ κλπ... και κάτσε εσύ τώρα αγαπημένη μου φίλη να έχεις από κοντά το παιδάκι σου να το προφυλλάσεις από όλους και από όλα πρώτον γιατί κανένας υπεύθυνος / ανεύθυνος δάσκαλος δεν κάνει καλά την δουλειά του και δεύτερον γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι που θέλουν να λέγονται γονείς και αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν όλες τις βλακείες στην τηλεόραση και τον υπολογιστή και να καυχιούνται κιόλας που τα παιδάκια τους το παίζουν ράμπο.... για την ιστορία πάντως πολύ καλά κάνατε και τα είπατε ένα χεράκι!! τόση γαιδουριά πια.. να αφήνουν τα νήπια να "παίζουν" έτσι... :evil::evil::evil::evil:

Κι εμένα έρχεται σπίτι με διάφορα η μεγάλη μου, βέβαια σε μας είναι θέμα του φαγητού πιο πολυ, κάποια παιδιά την κοροϊδεύουν όταν έχει μαζί της γιαούρτι, μπανάνα, μπιμπερό με καλαμάκι.... Την ρώτησα και μου είπε ότι η κυρία δεν είναι όλη την ώρα μαζί τους όταν τρώνε... Και έτρωγε και από το φαγητό των άλλων παιδιών. Όταν της το είπα της νηπιαγωγού μου απάντησε ότι τους αφήνει, γιατί έτσι μαθαίνουν. Μαθαίνουν τι; Να τρώνε κρουασάν και ζαμπόν; Και κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα εμείς την καθαριότητα των χεριών πριν το φαγητό, δεν πρέπει να φροντίζουν το κάθε παιδάκι να τρώει το δικό του φαγητάκι; Και γιατί αφήνουν τα παιδιά να κοροϊδεύουν; Κοροϊδεύον για το φαγητό, κοροϊδεύον για τη ζακέτα στο διάλειμμα, πρέπει δηλ. να ακολουθούμε αυτό που λέει η αυθεντία (γιατί για ένα δυο παιδιά πρόκειται) για να μην φοβόμαστε ότι θα μας κοροϊδεύουν; Φέτος είναι νήπιο, πέρυσι στο προνήπιο είχε πιο αυστηρή δασκάλα, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Μιλήσαμε και με άλλη μητέρα που και αυτής είχε πρόβλημα το παιδάκι της στο φαγητό και το έκανε και αυτή θέμα στο νηπιαγωγείο... Έχουν και αυτές πολλά παιδιά, αλλά νομίζω ότι είναι εμφανές ότι κάποια παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα άλλα και οφείλουν παρόλες τις συνθήκες στα δημόσια νηπιαγωγείο να φροντίζουν και για την ψυχική υγεία των υπόλοιπων παιδιών που απειλείται από διάφορους εκκολαπτόμενους νταήδες!

Διαφημίσεις

γιατί βρε κορίτσια συγνώμη αλλά αυτό το παιδάκι που το παίζει αρχηγός και θέλει να έχει τους δούλους του να του φέρνουν τα έντερα κλπ. που τα έμαθε???? σαφώς από την τηλεόραση, από τα βλακώδη παιχνίδια που κυκλοφορούν κλπ κλπ... και κάτσε εσύ τώρα αγαπημένη μου φίλη να έχεις από κοντά το παιδάκι σου να το προφυλλάσεις από όλους και από όλα πρώτον γιατί κανένας υπεύθυνος / ανεύθυνος δάσκαλος δεν κάνει καλά την δουλειά του και δεύτερον γιατί υπάρχουν ανεγκέφαλοι που θέλουν να λέγονται γονείς και αφήνουν τα παιδιά τους να βλέπουν όλες τις βλακείες στην τηλεόραση και τον υπολογιστή και να καυχιούνται κιόλας που τα παιδάκια τους το παίζουν ράμπο....

¨Ετσι ακριβώς και άντε τώρα να προσπαθώ να πω στο παιδί μου ότι δεν είναι από άλλο πλανήτη...και βέβαια ότι και εμείς δεν είμαστε <<περιέργοι γονείς>> που μιλήσαμε στην δασκάλα και που δεν συμφωνούμε με αυτα που είναι τα παιχνίδια τους..¨Οχι τίποτα άλλο αλλά σκεύφτομαι μην σταματήσει να μου τα λέει και όλα φοβούμενος ότι κάτι θα μας φανεί <<κακό>> και θα τον κάνουμε ρεζίλη στην δασκάλα του...:oops::oops:

qZmyp3.pngZmFZp3.png

λοιπον εχω πολυ δικο μου ατομο που δουλευει σε δημοσιο παιδικο σταθμο και ειναι 'νεα' ,αυτη κανει μαθημα ,τρεχει ,βαζει ταξη ,τα παει τουαλετα κλπ ολη τη δουλεια δηλ.οι "κυριες" που ειναι κολοπετσωμενες (συγχωρηστε μου την εκφραση) απλα κ α θ ο ν τ α ι και διαταζουν....γιαυτο δεν μου κανει εντυπωση αυτο που εγινε...τις βολεψε να παιζουν ετσι τα μικρακια κ πιναν το καφεδακι τους...φανταζομαι υπαρχουν και υπευθυνοι ανθρωποι σ αυτες τις θεσεις κ δεν γινεται παντου αυτο,τουλαχιστο ετσι ελπιζω.

To θεωρώ αδιανόητο όλο αυτό!!!! Τι σόι παιχνίδια είναι αυτά???? Έχω και εγώ παιδί στο νηπιαγωγείο και αν ειχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα το είχα κάνει θέμα....Αν είναι δυνατόν!!!! Έχω ανατριχιάσει ολόκληρη και εκπλαγεί παράλληλα με τις αντιδράσεις των δασκάλων...Συγνώμη κάθομαι όλη μέρα να της εξηγώ ποιο είναι το σωστό και θα πηγαίνει στο σχολείο να μαθαίνει να βγάζει τα έντερα των κοριτσιών και των αγοριών???????????? Μην το αφήσετε έτσι σας παρακαλώ......

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι πολλά τα παιδιά και δεν μπορούν να τα "βλέπουν" όλα. Γιατί τα ήξεραν και δεν έκαναν απλά κάτι. ¨Οπως δεν δέχομαι επειδή έιναι βολεμένες να μην κάνουν σωστά την δουλειά τους.Στο κάτω κάτω από εμάς πληρώνονται και από όλους μας.Γιατί πρέπει να κόψω το λαιμό μου να το πάω ιδιωτικά για να μου το προσέξουν καλύτερα? Το βλέπω ότι είναι αναγκασμένες..δεν νομίζω να το βλέπω λάθος,ούτε πιστευω ότι είμαι υπερβολική.Και όσο περνάει από το χέρι μου θα είμαι πάνω από τον σβέρκο τους.Τους αρέσει ή όχι.Θα ενημερώσω και τους άλλους γονείς για να μην είμαι μόνο εγώ που μιλάω και να έχουν όλοι γνώση για τα παιδάκια τους. Και όταν έχουν να κάνουν με παιδάκια που "μαθαίνουν" ακόμα και φτιάχνουν τον χαρακτήρα τους ΠΡΕΠΕΙ να είναι πιο προσεκτικές. ¨Οσο για τους γονείς που μεγαλώνουν τέτοια παιδιά είναι άξιοι της μοίρας τους αλλά δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδάκια των άλλων.¨οπως είπε μια κοπέλα παραπάνω ότι δεν γίνετε να προσπαθώ να περάσω στο παιδί μου σωστούς τρόπους και παραδείγματα και να μου καταστρέφοντε από το κάθε παιδάκι που έχει ξεφύγει από τα χέρια τον γονιών του...

qZmyp3.pngZmFZp3.png

οφείλουν παρόλες τις συνθήκες στα δημόσια νηπιαγωγείο να φροντίζουν και για την ψυχική υγεία των υπόλοιπων παιδιών που απειλείται από διάφορους εκκολαπτόμενους νταήδες![/QUO΄

????????????????

Διαφημίσεις

Κι εμένα έρχεται σπίτι με διάφορα η μεγάλη μου, βέβαια σε μας είναι θέμα του φαγητού πιο πολυ, κάποια παιδιά την κοροϊδεύουν όταν έχει μαζί της γιαούρτι, μπανάνα, μπιμπερό με καλαμάκι.... Την ρώτησα και μου είπε ότι η κυρία δεν είναι όλη την ώρα μαζί τους όταν τρώνε... Και έτρωγε και από το φαγητό των άλλων παιδιών. Όταν της το είπα της νηπιαγωγού μου απάντησε ότι τους αφήνει, γιατί έτσι μαθαίνουν. Μαθαίνουν τι; Να τρώνε κρουασάν και ζαμπόν; Και κάνουμε τόσο μεγάλο θέμα εμείς την καθαριότητα των χεριών πριν το φαγητό, δεν πρέπει να φροντίζουν το κάθε παιδάκι να τρώει το δικό του φαγητάκι; Και γιατί αφήνουν τα παιδιά να κοροϊδεύουν; Κοροϊδεύον για το φαγητό, κοροϊδεύον για τη ζακέτα στο διάλειμμα, πρέπει δηλ. να ακολουθούμε αυτό που λέει η αυθεντία (γιατί για ένα δυο παιδιά πρόκειται) για να μην φοβόμαστε ότι θα μας κοροϊδεύουν; Φέτος είναι νήπιο, πέρυσι στο προνήπιο είχε πιο αυστηρή δασκάλα, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Μιλήσαμε και με άλλη μητέρα που και αυτής είχε πρόβλημα το παιδάκι της στο φαγητό και το έκανε και αυτή θέμα στο νηπιαγωγείο... Έχουν και αυτές πολλά παιδιά, αλλά νομίζω ότι είναι εμφανές ότι κάποια παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα άλλα και οφείλουν παρόλες τις συνθήκες στα δημόσια νηπιαγωγείο να φροντίζουν και για την ψυχική υγεία των υπόλοιπων παιδιών που απειλείται από διάφορους εκκολαπτόμενους νταήδες!

Σε εμας τουλαχιστον τους εχουν μιλησει για τις σωστες τροφες και τι ειναι καλο να τρωμε για να τρωμε σωστα οποτε δεν εχουμε τετοιο θεμα αλλα πραγματικα ειναι παρα πολυ ασχημο 2-3 παιδια να χαλανε ολο το συνολο και εσυ απο πλευρα σου σαν γονεας να προσπαθεις....

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Εγώ παλι είμαι της άποψης να μην πολυ επεμβαίνει η νηπιαγωγός στα παιχνίδια του διαλείματος εκτός και αν κάνουν κάτι επικίνδυνο.

Καταλαμβαίνω τις ανησυχίες σου για τα παιχνίδια αυτά αλλά είναι μια ηλικία που η φαντασία οργιάζει και τα δικά μου στα διαλείματα πάντα παιζουν κάποιες φανταστικές ιστορίες. Ευτυχώς παίζουν ανάμικτα κορίτσια αγορια και τα κορίτσια τους καταφέρνουν να παίζουν ιστορίες όπως ραπουνζελ και σταχτοπουτα (και κάθε παιδάκι παίρνει ένα ρόλο). Αλλά όταν αποφασίσουν τα αγόρια διαλέγουν από κάτι καινούργια παιδικά που έχουν μάχες (και δεν τα ονόματα να τα πω ξέρω τα παιδιά μου δεν τα βλεπουν στο σπιτι αλλά τα μάθαν στο σχολείο) και έχει κακούς - καλούς, δυνατούς, αδύνατους αρχηγούς και στρατιώτες... Βασικά ναι είναι από αυτά που βλέπουν στην τηλεώραση και από παρόμοια ερεθίσματα. Εχουν βία μέσα και δεν μου αρέσει αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο τρομέρα έχουν και ένα ρόλο τα αγόρια εκτονώνονται με φανταστικές μάχες (αντί με πραγματικές)

Εγώ απλώς συζητώ πολύ μαζί τους για αυτά τα παιχνίδια και τους απότρέπω από τα χονδρά.

Για το θέμα των αρχηγών, πάντα θα υπάρχουν παιδιά με πιο ηγετικό χαρακτήρα - αντε και επενέβει η νηπιαγωγός τώρα, στο δημοτικό τι θα κάνεις?

Καλύτερα για μενα είναι να μην ζητήσω από την δασκάλα να επέμβει γιατί αυτό δεν θα σώσει το παιδί μου όταν δεν θα είναι κάποιος μπροστά. θα το έβλεπα περισσότερο σαν ευκαιρία να το καθοδηγήσω στο ότι πρέπει να κάνει το ίδιο τις επιλογές του και να μην ακολουθά τυφλά τον αρχηγό. Τώρα τουλάχισταν τα βλέπει η νηπιαγωγός και αν κάνουν κατι επικύνδυνο θα επέμβει, στο Δημοτικό δεν ξέρω τι επίβλεψη θα έχουν.

Αυτό είναι το 'ελεύθερο' παιχνίδι. Τα παιδιά είναι στην αυλή, οι δασκάλες απλά εποπτεύουν, και τα παιδιά πρέπει να εφαρμόσουν αυτά που τους μαθαίνει το σχολείο και η οικογένεια.

Κι εγώ το έβλεπα φοβερό στην αρχή, μετά κατάλαβα ότι είναι καλή αφορμή να διδαχθούν τα παιδιά σιγά σιγά πώς να λειτουργούν σε λιγότερο προστατευμένο περιβάλλον. Του χρόνου στο δημοτικό πρέπει να είναι κάπως προετοιμασμένα. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας. Αν δεν γουστάρουν να είναι εκείνα αρχηγοί, ας μην είναι, μπορεί να μην είναι στο χαρακτήρα τους. Αν πάλι δεν θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο παιδάκι αρχηγό, ας αλλάξουν παιχνίδι.

δεν γίνετε να προσπαθώ να περάσω στο παιδί μου σωστούς τρόπους και παραδείγματα και να μου καταστρέφοντε από το κάθε παιδάκι που έχει ξεφύγει από τα χέρια τον γονιών του...

Αυτό θα γίνεται μία ζωή ολόκληρη. Δε γίνεται να συνεργαστεί όλο το σύμπαν μαζί μας, ως προς τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Και τί θα γίνει στην εφηβία? Θα απαιτούμε όλα τα άλλα παιδάκια να γυρίζουν πχ. σπίτι την ώρα που θέλουμε εμείς, για να είναι πιο εύκολο για μας να πείθουμε το παιδί μας?

Καλά θα ήταν, αλλά εκεί είναι και η δυσκολία του ρόλου του γονιού. Και δυστυχώς, όπως διαπιστώνω, ξεκινάει από τα πέντε!

Εχω σπουδασει βρεφονηπιαγωγος (άσχετα αν δεν το εξασκώ)και γνωριζω για το ελευθερο παιχνιδι.Και η αδελφή μου το ίδιο ακριβώς και είναι στην δουλειά αυτή 20 χρόνια(ξερει πολλα παραπανω απο μενα...) Το ελευθερο παιχνιδι ειναι ακριβως αυτο..Εχεις τα παιδια ελευθερα γιαυτο και λεγετε ελευθερο να παιξουν με την φαντασια τους και να κανουν ότι θέλουν....ΑΛΛΑ όχι και ότι θελουν....Καταρχας για ολα του μιλησα και του εξηγησα...Αντε για τον αρχηγο του ειπα πως ολοι ειμαστε αρχηγοι του εαυτου μας και οτι αμα θελει να κανει κατι αλλο θα κανει αυτο που θελει εκεινος ΧΩΡΙΣ να πρεπει να κανει οτι του πουν....ΟμωςΠαρε τα εντερα,καρδιες συκωτια απο τα κοριτσια και σαν αρχηγος σας χωριζω σε στρατιωτες(ο γιος μου) ΣΚΛΑΒΟΥΣ(αλλα παιδακια) υπηρέτες(παλι αλλα παιδακια)Ε...νομιζω πως αυτα ξεφευγουν λιγο...Κατα την αποψη μου και την εμπειρια της αδελφης μου...Και οταν η δασκαλα μου λεει

Α ναι αυτες τις χαζομαρες...Ναι ,ναι εχετε δικιο θα κοπουν...Τα ξερει δηλαδη συμφωνει μαζι μου και απλα περιμενε να της το πω εγω για να κανει κατι?Η όποια αλλη μαμα? ¨Οταν το υείπα τι είναι ο σκλάβος που με ρωτησε δεν του άρεσε καθόλου και η απάντηση του ήταν μα δεν κάνω εγώ τον σκλάβο αλλά , άλλα παιδιά...Και του είπα πως και τα άλλα παιδάκια μανουλα τα έκανε...Δεν μίλησα όμως μόνο για το παιδί μου αλλά και για υπολοιπα παιδάκια.Μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλά αν τα παιδακια απο τα 5τους παιζουν με εντερα καρδιες και συκωτια .... Στα 20? Θα στα φερουν αληθινα?Εγω προσωπικα δεν το εβλεπα σωστο και θεωρισα οτι επρεπε να επεμβω όπως και τελικα η δασκαλα την ιδια κιολας μερα τα εκοψε μαχαιρι...:?

qZmyp3.pngZmFZp3.png

xrisa συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... και θα ήθελα να πω ότι ΌΛΑ ξεκινούν από εμάς τους γονείς... σίγουρα τα παιδάκια έχουν την φαντασία τους αλλά αυτή η φαντασία από κάπου τροφοδοτείται... όταν τους δίνεις τα αντίστοιχα ερεθίσματα είναι λογικό ότι τα παιδιά "μιμούνται" όλα όσα βλέπουν... για το καλό όλων μας λοιπόν και μιας καλύτερης κοινωνίας στο μέλλον (αν μας ενδιαφέρει ως γονείς) καλό θα ήταν να προσέχουμε τα παιδιά μας και στο τι βλέπουν και στο τι κάνουν... και αν δεν μας αρέσει κάτι στο σχολείο εννοείται ότι θα επέμβουμε.. γιατί αυτό ο "ωχαδελφισμός" μας οδήγησε εδώ που είμαστε ως κοινωνία... εννοείται ότι άλλα παιδάκια έχουν πιο ηγετικά χαρακτηριστικά και άλλα είναι πιο ντροπαλά.. αλλά sorry κιόλας μια σταλιά μικρούλια να κάθονται να ακούνε για έντερα και συκωταριές και σκλάβους αυτά καλή μου δεν μπορεί να τα "γεννήσει" η αθώα φαντασία τους αλλά η αρρωστημένη "φαντασία" όλων όσων δημιουργούν "παιδικά" παιχνίδια και όλων των ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ γονιών που επιτρέπουν να βλέπουν τα παιδιά τους όλες αυτές τις αηδίες στην τηλεόραση και στα dvd γιατί δεν "θυσιάζουν" τον πολύτιμο χρόνο τους για να ασχοληθούν με το παιδί τους... και τα λέω αυτά με τόσο θυμό γιατί είμαι μία εργαζόμενη μητέρα που έχω θυσιάσει όλη μου την προσωπική ζωή για το παιδί και προσπαθώ να του δίνω τα καταλληλότερα για την ηλικία του ερεθίσματα και όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου βλέπω γύρω μου την κατάντια (σε τηλεόραση, σε "παιχνίδια" κλπ).. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Εγώ λυπάμαι το παιδάκι που ξεκινάει αυτό το παιχνίδι.. άραγε τι το αφήνουν και βλέπει στην τηλεόραση? Τι εικόνες έχει στο μυαλουδάκι του? Πως τις εξηγεί? Εσείς είστε εκεί, προστατεύετε και εξηγείται στο παιδί σας αυτό μάλλον δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Καλά κάνατε, να εξηγείται τα πάντα στο παιδί. Επίσης η παρέμβαση σας στο σχολείο θα βοηθήσει όχι μόνο το δικό σας αλλά και τα άλλα παιδιά.

ΌΛΑ ξεκινούν από εμάς τους γονείς...

Σε αυτό ακριβώς συμφωνώ και εγώ...

σίγουρα τα παιδάκια έχουν την φαντασία τους αλλά αυτή η φαντασία από κάπου τροφοδοτείται... όταν τους δίνεις τα αντίστοιχα ερεθίσματα είναι λογικό ότι τα παιδιά "μιμούνται" όλα όσα βλέπουν...

αλλά sorry κιόλας μια σταλιά μικρούλια να κάθονται να ακούνε για έντερα και συκωταριές και σκλάβους αυτά καλή μου δεν μπορεί να τα "γεννήσει" η αθώα φαντασία τους αλλά η αρρωστημένη "φαντασία" και όλων των ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ γονιών που επιτρέπουν να βλέπουν τα παιδιά τους όλες αυτές τις αηδίες στην τηλεόραση και στα dvd γιατί δεν "θυσιάζουν" τον πολύτιμο χρόνο τους για να ασχοληθούν με το παιδί τους...

Μα αυτό είναι το θέμα μου...Νιώθω ανίκανη όταν προσπαθώ να του περάσω ΄τα καλύτερα όσο μπορώ ερεθίσματα και απλά ΕΝΑ παιδί το οποίο δεν έχει την προσοχή των γονιών του να περνάει όλα αυτά στα παιδάκια και στο δικό μου αλλά και στα υπολοιπα...

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Εγώ λυπάμαι το παιδάκι που ξεκινάει αυτό το παιχνίδι.. άραγε τι το αφήνουν και βλέπει στην τηλεόραση? Τι εικόνες έχει στο μυαλουδάκι του? Πως τις εξηγεί?

Που είναι αυτοί οι γονείς δίπλα του να το προφυλάξουν....

Καλά κάνατε, να εξηγείται τα πάντα στο παιδί. Επίσης η παρέμβαση σας στο σχολείο θα βοηθήσει όχι μόνο το δικό σας αλλά και τα άλλα παιδιά.

Στην αρχή φοβόμουν μήπως 1 στις 1000 ήμουν παράλογη αλλά δεν θα μπορούσα να μην το συζητήσω στο σχολείο έχω (χρέος) και για το δικό μου παιδί αλλά και για τα άλλα παιδάκια..Τώρα απότι μου λέει ο γιος μου έχουν φτιάξει τα πράγματα...Βλέποντας και κάνοντας...

Απλά βγήκαμε έξω από τα νερά μας γιατί ο μικρός πάει 4 χρόνια σε παιδικό και νηπιαγωγείο και δεν είχαμε ποτέ παρόμοιο θέμα...¨Ηταν όλα τα παιδάκια ναι μεν αγοράκια αλλά αγνά...Δεν είχαμε τέτοια θέματα.

Και αυτό που με στεναχωρεί πολύ είναι ότι τελικά όσο μεγαλώνουν οι <κίνδυνοι> αυξάνοντε...:(:(

qZmyp3.pngZmFZp3.png

Δεν χρειάζεται να τα έχουν δει στην τηλεόραση ή να είναι ανεύθυνοι οι γονείς.

Μπορεί να είναι απλώς παιδιά που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια ή τυγχαίνει να παίζουν με μεγαλύτερα παιδιά.

Περιμένετε σε ένα χρόνο να πάνε Δημοτικό,

εκεί να δειτε τι θα ακούνε...

Και εγώ μεχρι πολύ πρόσφατα προσπαθούσα να απαγορεψω/αποτρέψω τις κακές επιρροές και να ελέγξω το περιβάλλον. Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν μπορούσα πλεον να το κάνώ έτσι πέρασα στην "άμυνα" θέλει συζήτηση πολλή με το παιδί...

Το παιδί που έλεγε για τα έντερα δεν θα ήθελε να παίξει αυτό το παιχνίδι αν του έλεγαν όλα τα άλλα οχι.

Αυτό είναι το 'ελεύθερο' παιχνίδι. Τα παιδιά είναι στην αυλή, οι δασκάλες απλά εποπτεύουν, και τα παιδιά πρέπει να εφαρμόσουν αυτά που τους μαθαίνει το σχολείο και η οικογένεια.

Κι εγώ το έβλεπα φοβερό στην αρχή, μετά κατάλαβα ότι είναι καλή αφορμή να διδαχθούν τα παιδιά σιγά σιγά πώς να λειτουργούν σε λιγότερο προστατευμένο περιβάλλον. Του χρόνου στο δημοτικό πρέπει να είναι κάπως προετοιμασμένα. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας. Αν δεν γουστάρουν να είναι εκείνα αρχηγοί, ας μην είναι, μπορεί να μην είναι στο χαρακτήρα τους. Αν πάλι δεν θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο παιδάκι αρχηγό, ας αλλάξουν παιχνίδι.

Αυτό θα γίνεται μία ζωή ολόκληρη. Δε γίνεται να συνεργαστεί όλο το σύμπαν μαζί μας, ως προς τη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας. Και τί θα γίνει στην εφηβία? Θα απαιτούμε όλα τα άλλα παιδάκια να γυρίζουν πχ. σπίτι την ώρα που θέλουμε εμείς, για να είναι πιο εύκολο για μας να πείθουμε το παιδί μας?

Καλά θα ήταν, αλλά εκεί είναι και η δυσκολία του ρόλου του γονιού. Και δυστυχώς, όπως διαπιστώνω, ξεκινάει από τα πέντε!

:P:p:p:p ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ !!