Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας.

Είμαι ο Φάνης από την Κω και πρόσφατα ανέλαβα γραμματέας στο σύλλογο του Δημοτικού σχολείου της περιοχής μου.

Με απασχολεί ένα σημαντικό θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας για βοήθεια.

Λόγω Καλλικράτη και οικονομικής κρίσης, τα κονδύλια για αγορά εξοπλισμού των σχολείων, είναι σχεδόν μηδενικά.

Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχουν οργανισμοί ή άλλοι φορείς οι οποίοι τρέχουν προγράμματα δωρεάν ενίσχυσης των σχολείων με υλικά και να μου δώσετε τα λινκ για να δω τι μπορεί να βγει απ`αυτό.

Παλιότερα υπήρχε ο Ο.Σ.Κ. αλλά καταργήθηκε και δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες πηγές που να βοηθούν σ`αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

kαλημέρα απο Λευκάδα.

Οπως κι εσείς κουράστηκα να ακουω να κλείνουν τα σχολεία και να γίνονται συγχωνεύσεις.

Γονείς πρεπει να δράσουμε.Εχω θέσει θέμα στο σύλλογο και θα στείλω και προσωπικά επιστολή στο υπουργείο για την αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας.

Στα χωρια μας παραμένουν απο χρόνια κλειστά και μάλλον τους πληρώνουμε και το ρεύμα τα σχολίκά κτίρια ,μερικά δε απο αυτά έχουν και αγροκτήματα στην κατοχή τους.

τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε να αξιοποιηθουν.Πρέπει αν θέλουμε να βρεθούν χρήματα για τις καινούριες σχολ.μονάδες που στριμώχνουν τα παιδιά μας.

Το συζητάμε...

• 3 weeks later...

μια απο τα ιδια και εδω.

η γυναικα μου ειναι δασκαλα στο δημοτικο σχολειο του οποιου ειμαι προεδρος του συλλογου γονεων και κηδεμονων καθως προσφατα ανελαβα.εδω και ενα μηνα σχεδον,εκτυπωνω στον εκτυπωτη του μαγαζιου μου φωτοτυπιες για το σχολειο και φυλλαδια που τους δινει γιατι δεν εχουν λεφτα να αγορασουν μελανια και τονερ.δεν παει αλλο η κατασταση,πρεπει να δρασουμε αμμεσα και εντονα,δεν πρεπει να τους κανουμε το χατηρι να κλεισουν τα μικρα σχολεια,πως θα μαθουν γραμματα τα παιδια μας? ζω σε ενα μικρο χωριο και εχουμε 6θεσιο σχολειο,σε αυτο το σχολειο πηγα εγω και σε αυτο θελω να πανε τα παιδια μου και οχι να αναγκαστουν να μεταφερονται στην διπλανη πολη 15χλμ αποσταση.δεν με νοιαζει αν δεν υπαρχουν χρηματα,να βρεθουν! οι αρμοδιοι να κοψουν τον λαιμο τους να τα βρουν.ηξεραν οταν ανελαβαν δημαρχοι οτι θα υπηρχαν τετοια προβληματα,ε ας βρουν και την λυση.εχω σκεφτει καποιες κινησεις,αλλα επειδη ειναι ακραιες για την ωρα προσπαθω να βρω λυσεις στα προβληματα οπως οπως.