Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οφθαλμικές σταγόνες για εξέταση - παρενέργειες?

Recommended Posts

καλημέρα σε όλους,

μόλις ξεκινήσαμε σταγόνες atropine 1% sulfate, cooper, ειδικό μίγμα με φυσιολογικό ορό, είναι οι σταγόνες που διαστέλλουν την κόρη για εξέταση από οφθαλμίατρο. Οι παρενέργειες που μου είπε πως μπορεί να έχουμε ποικίλουν, αλλά η κόρη μου, περίπου 3 ετών, διαμαρτύρεται οτι καινε τα ματάκια της και δεν θέλει φως... αυτό δεν είναι στην λίστα του γιατρού, και δεν ξέρω τί ν την κάνω...

ο γιατρός θα είναι διαθέσιμος αργά το απόγευμα, το έχει κάνει κανείς? το χειρότερο είναι πως πρέπει να βάζουμε από μία σταγόνα πρωί βράδυ, για μία ολόκληρη εβδομάδα...

τα μάτια στο μεταξύ, σαν πόστερ από 60's & 70's - τεράστια η κόρη!

αν έχετε τέτοια εμπειρία, πείτε μου πως πήγε η εβδομάδα με την ατροπίνη, και τί παρενέργειες είχατε, να έχω μία ιδέα παραπάνω...

ευχαριστώ

s-age.png

Διαφημίσεις

κινητο δεν εχει ο παιδιατρος.

Εμας ενα μειγμα που μας εβαλαν το εβαλαν μια ωρα πριν την εξεταση. Πολυ δεν ειναι μια εβδομαδα?

Κατι που διαστελει την κορη και τα κανει και βλεπουν θαμπα ηταν. 1 μερα εκανε να συνελθει με 2 δοσεις (στην ωρα του ξαναεβαλαν και περιμεναν 10' ακομα)

Τι εξεταση θα κανει?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ναι κι εμενα αυτό μου εκανε εντύπωση, μια εβδομάδα θα βαζει αυτές τις σταγόνες??? Γιατί?

Και πώς θα βλεπει το παιδάκι με διασταλμένες κόρες?

Οταν ειχα κανει βυθοσκόπιση και μου εβαλε ο οφθαλμίατρος τις σταγόνες για τη διαστολή της κορης θυμαμαι ότι με ενοχλούσε το φως, εβλεπα θολά και ζαλιζόμουν, ήταν πολύ ενοχλητικό. Και αυτό για λίγα λεπτά μόνο, όχι μια εβδομαδα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ναι ναι, μία ολόκληρη εβδομάδα, πρωί βράδυ, πρόκειται για πασίγνωστο παιδοοφθαλμίατρο της Θεσσαλονίκης, τον μπασιάκο, και απ' ότι έχω διαβάσει εδώ το κάνει σε όλους. ίσως γιατί το μείγμα αυτό δεν είναι καθαρή ατροπίνη 1%, αλλά μείγμα με φυσιολογικό ορό, εκείνος θα ξέρει γιατί το κάνει...

χώρια που στην λίστα με τις παρενέγειες έχει άλλα όμορφα πράγματα, εκζέματα, πυρετό κτλ...

φαντάζομαι οτι δεν ειναι κάτι επικύνδυνο, ίσως να θεωρείται και φυσιολογικά, αλλά θα ήθελα να ξέρω τί να κάνω να την ανακουφίσω λίγο...

και εγώ πραγματικά θα προτιμούσα το μπαμ κ΄έξω, μία φορά να τελειώνουμε, έπεσε πολύ βαρύ παζάρι για να κάτσει και αν την κάνει να νιώθει άσχημα δεν ξέρω τι θα κάνω - αν μέσα στην εβδομάδα θελησει να "ακυρώσει" το deal κάηκα - το μάτι δεν ανοίγει χωρίς μια κάποια συγκατάθεση, ή έστω την απόφαση της ανοχής, δεν είναι ούτε μύτη ούτε στόμα να το κρατάς χειροπόδαρα και να χώνεις σιρόπια.

και όχι, στην κάρτα που μου δώσανε, δεν υπάρχει κινητο - ωραίοοοος

s-age.png

Διαφημίσεις

Μιλησα όταν άνοιξε, δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει, σε άλλα παιδιά πολύ σε άλλα λίγο, και δεν υπάρχει τρόπος ανακούφισης...

τι να πω, δεν μπορούσε να πάρει κανα άλλο κουσούρι, την υπερμετρωπία μου βρήκε? θα παιδεύεται κι' αυτή για χρόνια πολλά...

s-age.png