Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αναγουλες-εμετοι και βιωσιμοτητα εγκυμοσυνης

Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω τις εγκυουλες αλλα και τις μανουλες, αν γνωριζουν ή εχουν ακουσει γενικοτερα, αν οι αναγουλες-εμετοι ειναι ενα σημαδι οτι η εγκυμοσυνη εξελισσεται κανονικα.

Σε ολες τις εγκυμοσυνες που κατελεξαν σε παλινδρομες, δεν ειχα ποτε τετοια συμπτωματα, αλλα ο γιατρος μου ελεγε οτι δεν εχει καμια σημασια.

Αλλα εμενα λιγο με προβληματιζει αυτο... :oops:

Εσεις τι εμπειρια εχετε? :roll:

Διαφημίσεις

μου ειχε πει η γιατρος μου οταν βασανιζομουν απο ναυτιες στο πρωτο τριμηνο (ακομα εχω δηλαδη... μιλαμε για τεραστιο βασανο, και κοντευω να μπω στον 8ο) οτι οι ανακατασουρες εχουν να κανουν με αυξηση των ορμονων της εγκυμοσυνης και ειναι ενδειξη οτι το μωρο αναπτυσσεται... βεβαια, μου ειπε οτι πολλες γυναικες που δεν ειχαν καθολου τετοια προβληματα, μια χαρα πηγαν οι εγκυμοσυνες τους (οι τυχερες!!), και ειναι αναλογα με τον οργανισμο... παντως σε γενικες γραμμες νομιζω, οσο πακετο κι αν ειναι για τη γυναικα οι ναυτιες, δειχνουν καλη προοδο της εγκυμοσυνης

αυτό που ξέρω για τις ναυτίες και αναγούλες είναι ότι συνήθως είναι περισσότερες και πιο έντονες αν κυοφορείται κοριτσάκι...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΞΗ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΔΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ... :D ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΗΞΗ ΟΤΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΔΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ... :D ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

και τι δεν θα εδινα να ειχα ολα αυτα τα "ενοχλητικα" συμπτωματα... :lol:

αλλα λενε οτι πρεπει να προσεχεις για το τι ευχεσαι...

Διαφημίσεις

αααααχχχχχχχ μη το λες αυτο.......... μην ευχεσαι να χες αυτο το μπελα!!!!!

πες να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη........... οχι αναγουλες και εμετους!!!!

ειναι ΑΠΑΙΣΙΟ και σου ξαναλεω, ειμαι σχεδον στον 8ο.... 8 μηνες ναυτια!!!!! ουτε σε καραβι που κανει το γυρο του κοσμου να χα μπαρκαρει!!!!! χαλαλι για το παιδακι, δε λεω, αλλα... :cry::cry::?:? δυσκολη κατασταση!!!

Όταν ήμουν έγκυος στον Μανώλη,δεν ένοιωσα την παραμικρή αναγούλα και ούτε καν τάση για εμετό!!Μόνο μια φορά ζαλίστηκα λίγο την ώρα που έπλενα τα πιάτα...

Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου (που κατέληξε σε παλλίνδρομη )είχα κάθε απόγευμα φοβερές αναγούλες,πονοκέφαλο τύπου ημικρανίας και εμετούς...

Αυτή την φορά δεν έχω κανένα περίεργο συμπτωμα εκτός του ότι η όσφρησή μου είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη και μυρίζω τα πάντα σε μεγάλες αποστάσεις ...

σαν κυνηγόσκυλο!!! :shock:

:oops:

ΣΤΕΛΛΑ blbnp2.png DF5ip2.png

μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα έχεις το μωράκι σου αγκαλίτσα.οι ναυτίες είναι ένδειξη ότι η εγκυμοσύνη εξελίσσεται καλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν δεν έχεις, υπάρχει κάποιο πρόβλημα!σε λίγο κλείνω τον 7ο και έχω να φάω 2 μέρες από την ανακατωσούρα..σε καταλαβαίνω όμως απόλυτα στο ότι τα θέλεις και ας σε βασανίσουν :cool: δεν είχα κάποια παλλίνδρομη αλλά προσπαθούσα 20 μήνες να μείνω έγκυος :cry::cry:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Ηθελα να ρωτησω τις εγκυουλες αλλα και τις μανουλες, αν γνωριζουν ή εχουν ακουσει γενικοτερα, αν οι αναγουλες-εμετοι ειναι ενα σημαδι οτι η εγκυμοσυνη εξελισσεται κανονικα.

Σε ολες τις εγκυμοσυνες που κατελεξαν σε παλινδρομες, δεν ειχα ποτε τετοια συμπτωματα, αλλα ο γιατρος μου ελεγε οτι δεν εχει καμια σημασια.

Αλλα εμενα λιγο με προβληματιζει αυτο... :oops:

Εσεις τι εμπειρια εχετε? :roll:

Είμαι στο τέλος του 3ου μήνα και μέχρι τώρα δεν έχω καταλάβει οτι είμαι έγκυος, ούτε απο ναυτίες, ούτε απο πόνους, ούτε καν απο υπνηλίες. Ωστόσο όλες οι εξετάσεις είτε ορμονικές είτε υπέρηχοι, δείχνουν ότι όλα πάνε καλά (ΦΤΟΥ - ΦΤΟΥ - ΦΤΟΥ). Αρχικά προβληματιζόμουν και πίστευα οτι κάτι πάει στραβά. Η γιατρός μου όμως μου έλεγε να μην γκρινιάζω γιατί είμαι απο τις τυχερές. Μάλιστα μου είπε, πως σε άλλη εγκυμοσύνη μου μπορεί να μην είμαι έτσι. Δηλαδή, όχι μόνο διαφέρει απο γυναίκα σε γυναίκα, αλλά και απο εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Σε καμία από τις 2 εγκυμοσύνες μου δεν είχα εμετούς, ούτε καν αναγούλες. Η πρώτη εξελίχθηκε άριστα, η δεύτερη είναι ακόμη στον 5ο μήνα. Δε νομίζω πως συνδέονται τα 2, εκτός & αν συσχετίσει κανείς τις αναγούλες με την ύπαρξη του μωρού στις αρχές που ακόμα δεν αισθάνεσαι τις κινήσεις του. Αυτό όμως είναι ένα άγχος που όλες το περνάμε, είναι καλά το μωρό, τι πονάκια είναι αυτά, δε βλέπω να φουσκώνει η κοιλιά μου, κλπ, κλπ...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Μέχρι τώρα δεν είχα καθόλου εμετούς, εκτός από περιστασιακές ανακατωσούρες το βραδάκι... και το πιτσιρίκι μας (δόξα τω Θεώ) αναπτύσσεται κανονικά!

Και εγω δεν ειχα καθολου ανακατωσουρες παρα μονο αυξημενη σφρηση οπου με ενοχλουσανε αρωματα και το πως μυριζει ο σκυλος μου :P Ο μπιζελης μεχρι τωρα μεγαλωνει - φτου φτου - φυσιολογικοτατα.

δε νομίζω ότι έχουν σημασία τελικά τα συμπτώματα με την καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης

εγώ από την 5 εβδομάδα είχα ναυτίες εμετούς υπνηλία κόπωση πόναγε η μέση μου το στήθος μου ήταν πρησμένο είχα δυσκηλιότητα

και στην 11 εβδομάδα που τελικά το έμβρυο παλινδρόμησε η κοιλία μου είχε αρχίσει ήδη να προεξέχει

οπότε ας μην ψάχνουμε από κάτι τέτοιο να πιαστούμε αν είναι μία εγκυμοσύνη να πάει καλά θα πάει και χωρίς συμπτώματα

αυτό που ξέρω για τις ναυτίες και αναγούλες είναι ότι συνήθως είναι περισσότερες και πιο έντονες αν κυοφορείται κοριτσάκι...

Δεν ξέρω αν μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό άλλες κοπέλες...αλλα εγώ που κυοφορώ κοριτσάκι δεν αισθάνθηκα ούτε μία φορά ναυτία και δεν ταλαιπωρήθηκα με αναγούλες και εμετούς. Προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς. :wink:

Η αλήθεια ειναι ότι όταν έχεις τις πρωινές αδιαθεσίες κτλ καταλαβαίνεις ότι η εγκυμοσύνη προχωράει κανονικά.

Έτσι κι εγω κάθε πρωί που τα λέγαμε με τη λεκάνη δεν μας ένοιαζε γιατί ξέραμε ότι το μωράκι μεγαλώνει :)

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαινει ότι αν δεν έχεις τα συμπτώματα αυτά κάτι πάει στραβά!

Πάντως εγω δεν ενοχλήθηκα καθόλου και ισα ισα κατάλαβα βρε παιδί μου οτι ειμαι έγκυος μέχρι να τα καταλάβω κιόλας τις κινήσεις του μωρού.

Διαφημίσεις

Η αλήθεια ειναι ότι όταν έχεις τις πρωινές αδιαθεσίες κτλ καταλαβαίνεις ότι η εγκυμοσύνη προχωράει κανονικά.

Ναι αλλα πολλες κοπελες ακουγοντας αυτο τρομαζουν οταν δεν εχουν ενα συμπτωμα ή σταματαει καποιο ξαφνικα. Εγω δεν ειχα ούτε αναγουλες, ουτε πονουσε το στηθος μου, ουτε πηρα ξαφνικα κιλα, ουτε τιποτα και αμα σκεφτομουν ετσι θα ειχα πηδηξει απο το παραθυρο απο την αγωνια.

Απλα, οι αναγουλες ειναι ενα πολυ συνηθισμένο συμπτωμα εγκυμοσυνης που οι περισσοτερες πρεπει να υπομεινουμε και να καθησυχαζομαστε με την ιδεα οτι δεν ειμαστε οι μονες που το τραβανε. Καθε οργανισμος και καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη. Το οτι τα ετονα συμπτωματα δειχνουν οτι προχωραει νορμαλ μια κυηση ειναι και μια θεωρια που εχει τις ριζες της απο τοτε που δεν υπηρχαν ουσιαστικες εξετασεις - υπερηχοι κλπ - που να δειχνουν ακριβως τι γινεται.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν έιχα ουτε αναγούλες, ούτε εμετούς και όλα πήγαν μια χαρά...

Στη δευτερη μπορώ να πω ότι είχα καποιες ενοχλήσεις τετοιου είδους, όχι έντονες βέβαια, αλλά είχα.. Τελικά παλλινδρόμησε στις 10 εβδομάδες...

Οπότε δε νομιζω ότι έχουν καμια σχεση με την εξελιξη της εγκυμοσύνης...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ευχαριστω πολυ για την καταθεση των εμπειριων σας! :D

Ναι, συνεχως ακουω και εγω περιπτωσεις εγκυμοσυνων με ναυτιες και εμετους που ολα πηγαν καλα, αλλα και αλλες που παλινδρομησαν.

Απο την αλλη η μη υπαρξη συμπτωματων δεν σημαινει οτι κατι παει στραβα.. :roll:

Προσθετω εδω και ενα ενδιαφερον αρθρο.

Πηγη 

-----------------------------------------------------------------------------------

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως από τις πιο ευχάριστες και σίγουρα από τις πιο δημιουργικές περιόδους μιας γυναίκας. Κατάσταση βέβαια που η κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον τρόπο μεταβολής του σώματός της που συνήθως έχει σαν πρώτα συμπτώματα την αύξηση του βάρους της, το πρήξιμο του στήθους, διακοπή της εμμήνου ρύσεως και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται μερικές φορές η πρωινή ναυτία και ο εμετός.

Η κατάσταση αυτή συνήθως συμβαίνει κάθε πρωί και τις περισσότερες φορές τελειώνει μετά το πρώτο τρίμηνο δηλαδή μετά την 12η εβδομάδα κυήσεως. Υπάρχουν όμως γυναίκες που βιώνουν διαφορετικά αυτή τη κατά τα άλλα φυσιολογική «δυσλειτουργία» όπως για παράδειγμα να νιώθουν ναυτία και να κάνουν ακόμα και εμετό διάφορες στιγμές μέσα στην ημέρα όταν μυρίσουν μαγειρεμένες τροφές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή κατά την σωματική άσκηση. Επίσης μια ομάδα γυναικών μπορεί να έχει παράταση αυτών των συμπτωμάτων ακόμα έως και τις 16 εβδομάδες ή σε ακραίες περιπτώσεις έως και το τέλος της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα διαφόρων μελετών, η ναυτία και ο εμετός προσβάλλει το 70% έως 85% των εγκύων. Οι μισές γυναίκες έχουν και τα δύο συμπτώματα, ενώ το ένα τρίτο έχει μόνο ναυτία. Η σοβαρή ναυτία και ο εμετός, μια κατάσταση που ονομάζεται υπερέμεση εγκυμοσύνης, εμφανίζεται σε ποσοστό 1%- 2% των εγκύων

Τα αιτία δεν είναι απόλυτα γνωστά απλά έχουν ενοχοποιηθεί η αλλαγή των ορμονών όπως είναι η B-hcg αλλά και αίτια που έχουν να κάνουν με το άγχος και τη ψυχολογική διάθεση της γυναίκας.

Στις νεότερες θεωρίες ανήκει μια εξελικτική θεωρία δύο επιστημόνων του Cornell –του Paul W. Sherman, εξελικτικό βιολόγο και του Samuel M. Flaxman που υποστηρίζουν ότι η ναυτία και ο εμετός της κύησης αναπτύσσονται για να προλάβουν την έκθεση σε πιθανές βλαβερές μολύνσεις και σε τοξικούς οργανισμούς που βρίσκονται στις τροφές, ιδιαίτερα μάλιστα σε εκείνο το χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης στη διάρκεια του οποίου αναπτύσσονται τα συστήματα οργάνων του εμβρύου.

Επίσης η πιθανότητα μια έγκυος γυναίκα να νιώσει αυτά τα συμπτώματα κατά ένα μέρος καθορίζεται από την κληρονομικότητα. Αν για παράδειγμα η μητέρα ή η αδελφή της εγκύου είχε το ίδιο πρόβλημα, τότε πολύ πιθανόν να το έχει κι εκείνη.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο είναι οι δίδυμες κυήσεις, η εμφάνιση του προβλήματος σε προηγούμενη εγκυμοσύνη και το ιστορικό της υποψήφιας μητέρας σε γαστρεντερικές διαταραχές .Τέλος υπάρχουν και παθολογικά αίτια τα οποία είναι νόσος του θυρεοειδή ,παγκρεατίτιδα, έλκος, σκωληκοειδίτιδα, πέτρες στα νεφρά, διαβήτης κ.λ.π.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι αν η υπερέμεση είναι έντονη τότε η γυναίκα πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο για εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο και λήψη υγρών για να αποφευχθεί πιθανή αφυδάτωση και άλλες επιπλοκές.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μια γυναίκα για να αντιμετωπίσει καλύτερα αυτή την φυσιολογική κατά τα άλλα αντίδραση του οργανισμού της.

1. Να ενημερώσει το ιατρό της ώστε να γίνει ο ανάλογος εργαστηριακός και κλινικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος – υπερηχογράφημα)

2. Να τρώει μικρά γεύματα και κυρίως όχι «βαριά» φαγητά.Ιδανικά θα ήταν να τρώει το πρωί κάποια φρυγανιά και να συνεννοηθεί με τον ιατρό της σχετικά με τη σωστή λήψη φαρμάκων.

3. Να περιορίσει τις αναίτιες μετακινήσεις εκτός σπιτιού και την έντονη σωματική άσκηση.

4. Να περιορίσει όσον γίνεται το άγχος και να οριοθετήσει τις ανάγκες της

5. Τέλος αν εργάζεται να διακόψει τη δουλειά της για ένα χρονικό διάστημα έως ότου νιώσει καλύτερα.

Η ανάμνηση της περιόδου της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι ευχάριστη ζωγραφισμένη με φωτεινά χρώματα και στις μέρες μας η επιστήμη και κυρίως οι σύγχρονοι μαιευτήρες έχουν τον τρόπο να προσφέρουν στην κάθε έγκυο αυτή την πραγματικότητα.

-------------------------------------------------------------------------------------