Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσο συχνα αρρωσταινουν τα παιδια σας?

Recommended Posts

6ετων πια η μικρη μου κι ενω το καλοκαιρι το περασαμε καπως καλα μολις τελειωσε ο σεπτεμβρης ξεκινησαμε με λοιμωξεις ανω κατω αναπνευστικου <ρινιτιδες βρογχιτιδες ωτιτιδες> πηρε μεχρι τωρα 4 μπουκαλια ζιναντολ κ συνεχιζει βηχας καταρροη.ΕΣΕΙς εχετε εμπειρια με τοσο συχνες ιωσεις π.χ 3 απανωτες μεσα σε 1 μιση μηνα?

Διαφημίσεις

Είμαστε 5,5 τώρα και δεν έχουμε πάρει αντιβίωση έως τώρα ούτε μία φορά!!! Εχουμε τα βηχαλάκια μας , καμμιά διάρροια ή λίγο κοιλίτσα , περάσαμε και κάτι πυρετούς βαρβάτους αλλά εδώ και κάτι μήνες έχουμε ηρεμήσει. Ευτυχώς σε αυτό το θέμα είμαστε τυχεροί!!!

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

και μεις ποτέ δεν έχουμε πάρει αντιβίωση.είμαστε 18 προς 19 μηνών. είμαστε τυχερές γιατί περναμε τις ιώσεις πολύ γρήγορα και ανώδυνα.λόγω βρεφικού είμαστε σχεδόν συνέχεια με μυξούλες...και κατά καιρούς βηχακο.2 φορές έχουμε αρρωστήσει πιο σοβαρά..για μία μέρα έκανε πυρετό ο οποίος επέμενε...και δεν έπεφτε με τίποτα..ξενυχτήσαμε στην μπανιέρα.. αλλά την άλλη μέρα έπεσε εντελώς..και μια άλλη φορά..για ένα απόγευμα ένα 38.5 το οποίο μέσα σε 2 ώρες έπεσε και αυτό ήταν..

την ίωση με τη διάρροια πρέπει να την πέρασαμε...γιατί μου έιπαν στον βρεφικό ότι έκανε 3 φορές..αλλά μετά στο σπίτι δεν είχε κάτι.

ο θηλασμός..νομίζω ότι την βοηθάει πάρα πολύ...αλλά πολλές οι ιώσεις..κουραστικό για τα παιδάκια και τους γονείς..το θέμα είναι να μην αρρωσταίνουν βαριά..καλή διατροφή..πλύσιμο χέρια..όχι κλειστούς χώρους..όχι φιλιά και πολλά πολλά από κανέναν..αλλά μάλλον είναι αναπόφεκτο..

τι να πω κι εμεις απο τον σεπτεμβρη και μετα ειμαστε διαρκως αρρωστοι οικογενειακως ομως δεν ειχε ξαναπαει σχολειο η μικρη και κολλαει ολες τις ιωσεις ευτυχως χωρις αντιβιωση αλλα ο μικρος ηδη πηρε αερολιν και singulair.

παντως περιμενω δυσκολο χειμωνα τι να κανουμε υπομονη, ιωσεις ειναι δεν γινεται να τις γλιτωσουν οτι και να κανουμε.

l86Tp3.png d6AUp3.png

6ετων πια η μικρη μου κι ενω το καλοκαιρι το περασαμε καπως καλα μολις τελειωσε ο σεπτεμβρης ξεκινησαμε με λοιμωξεις ανω κατω αναπνευστικου <ρινιτιδες βρογχιτιδες ωτιτιδες> πηρε μεχρι τωρα 4 μπουκαλια ζιναντολ κ συνεχιζει βηχας καταρροη.ΕΣΕΙς εχετε εμπειρια με τοσο συχνες ιωσεις π.χ 3 απανωτες μεσα σε 1 μιση μηνα?

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΘΑΜΕ ΩΤΙΤΙΔΑ,ΠΗΡΑΜΕ AUGMENTIN...ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΙΩΣΗ....ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΣΠΝΕΩΜΕΝΑ,ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΕΡ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΛΑΡΙΠΕΝ...

KgPVp3.png

pzd4p3.png

Διαφημίσεις

την πρώτη χρονιά που πήγε το παιδί παιδικό ήταν συνεχώς άρρωστο με αντιβιώσεις μέχρι που σταματήσαμε..πέρυσι κάπως καλύτερα και φέτος ακόμα αντιβίωση δεν έχει πάρει..κάτι μυξούλες μόνιμες και που και που κανένας βήχας αλλά τίποτα πιο σοβαρό

εγω το εχω χρονομετρησει το θεμα...με το ξεκινημα του παιδικου σταθμου αρρωσταινουμε καθε 10 μερες...αυτο που με τρομαζει περισσοτερο ειναι ο βηχας...ο βηχας που επιμενει μετα την ιωση...δεν θελω ουτε να σκεφτομαι οτι το παιδι μου θα βγαλει το χειμωνα περνωντας αντιβιωση...αν συνεχησουμε ετσι θα σταματησουμε τον παιδικο...:-(

KgPVp3.png

pzd4p3.png

την πρώτη χρονιά που πήγε το παιδί παιδικό ήταν συνεχώς άρρωστο με αντιβιώσεις μέχρι που σταματήσαμε..πέρυσι κάπως καλύτερα και φέτος ακόμα αντιβίωση δεν έχει πάρει..κάτι μυξούλες μόνιμες και που και που κανένας βήχας αλλά τίποτα πιο σοβαρό

δηλαδη μετα απο ποσο καιρο σταματησατε;;;
:roll:

KgPVp3.png

pzd4p3.png

Ελπιζω να εχετε συνερθει καπως και ακομη καλυτερα να ειστε τελειως καλα. Εγω περιμενω να πανε 6 μπας και σταματησουν να αρρωστενουν τοσο (ετσι μου ειπε η πνευμονολογος που πηγα για μενα).

Νομιζω οτι οι μυξες και ο βηχας ειναι κατι που δεν το γλυτωνουμε ευκολα.. Ισως να μην ακολουθουνται τοσο καλα οι κανονες υγεεινης πχ εμας στο σχολειο εχουν μερικα (αλλα οχι 20 κυπελα) και οταν καποιο διψαςι πινει απο εκει - αρα αν ειχε 1 ιωση ποσα θα κολλησουν??? Μετα εισαι (ειμαστε?) σιγουρη οτι σκουπιζουν την μυτη τους, πετανε το χαρτομαντιλο και σαπουνιζουν τα χερια τους?

Και μετα βεβαια εχει να κανει και με το ποσο ευαισθητος ειναι καθε οργανισμος... Πχ εγω εχω 13 μηνες το χρονο καταρροη και βηχα (και απο μονη μου και γιατι κολλαω απο τα παιδια). Ο αντρας μου αρρωστενει 1-2 φορες το χρονο αλλα κανει αμεσως 40 πυρετο...

Για να απαντησω και στην αρχικη ερωτηση εμενα ειναι συναχωμενα απο τον Σεπτεμβριο (ο μικρος εκανε και δεκατα προχτες) αλλα το αντιμετοπιζουμε με σιροπακια και σταγονιτσες απο το φαρμακειο και δεν εχει χρειαστει μεχρι τωρα αντιβιωση..

Διαφημίσεις

7 σεπτεμβρη ξεκινησαμε παιδικο 10 σεπτεμβρη αρρωστησαμε εκτοτε παιρνει συνεχως αντιβιωση εισπνεομενα aerolin, flixotide, singulair, atarax, soldesanil πηραμε χθες πρωτη φορα. με το που τελειωνει την οποια θεραπεια σε 2 -3 ημερες ξανακυλαει. μυξα βηχας διαροια εμετοι.....τα παντα εχει ποικιλοτρόπως.

ποσο πολυ στεναχωριεμαι δεν ξερω τι να κανω.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Η μεγάλη μου κόρη πάει φέτος πρώτη δημοτικού, ήδη από πέρυσι στο νηπιαγωγείο δεν αρρώστησε καθόλου, αντιβίωση δεν έχει πάρει ποτέ στη ζωή της και γενικώς το μόνο που θα έχει καμιά φορά είναι κανά συναχάκι. Η μικρή είναι 2 ετών και φέτος πάει πρώτη φορά παιδικό. Ξεκίνησε 20 Σεπτεμβρίου και τί να πώ, όχι μόνο δεν έχει αρρωστήσει καθόλου, ούτε η μύτη της δεν έχει τρέξει. Μακάρι να πάει έτσι όλη η χρονιά!