Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια αποφαση με πολλά ταμπου......

Recommended Posts

Ναι καλα το καταλαβατε..... η μπεμπα ειναι.....

Μετα λοιπον απο απειρες light αποπειρες με ενα γυναικολογο ο οποιος ειχε αποκλείσει απο την αρχη την περιπτωση εξωσωματικης λογω... επικυνδυνότητας, αν και δεν εχω πειστει οτι δεν ηταν απλά για....οικονομικούς λογους.

Αλλαζω γυναικολόγο, και παω σε εναν τον Μακη, που πηγαινα πολυ παλιοτερα.

Αφου το συζητησαμε για μια ωρα μετα απο ενα πρωτο προχειρο ελεγχο μου ειπε οτι δεν βλεπει ΚΑΝΕΝΑ λογο να μην δοκιμασουμε, κανονικη εξωσωματικη, απο την στιγμη που προφανως και τελειως συνειδητα θελαμε παιδι....

Μας εκλεισε λοιπον ραντεβου με την Εμβρυογεννεση στο Μαρουσι με γιατρό τον Κο Μαστρομηνα.

Ενα πρωτο σχολιο εδω ειναι οτι μπαινοντας στην αιθουσα αναμονης εντυπωσιαστικα απο το γεγονος οτι... εμοιαζε να ημουν απο τις μεγαλυτερες.... μα να παρει... νεαρες κοπελες και να υπαρχει θεμα???

Τελος παντων

Ο Μακης ηρθε λοιπον μαζι μας στο 1ο ραντεβου και ηταν παρον στην συζητηση. Μας πηραν εμενα και του Φωκίωνα ιστορικο, μου εκαναν εναν υπερηχο οπου δεν φανηκε απολυτως τιποτα παθολογικο, αν και πιστευα οτι ειχα ( ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει ο αλλος γυναικολογος) και ο Κος Μαστομηνας το πρωτο πραγμα που μας ειπε ηταν ξεκαθαρα ΤΙ πιθανοτητες ειχαμε απο αυτη την πρωτη εξεταση ( ο Φωκίωνας επρεπε να κανει σπερμοδιαγραμμα να ειμαστε σιγουροι ) μας εξηγησε λεπτομερως την ολη διαδικασία και μας αφησε να το σκεφτουμε.....

Ομως βλεπετε δεν ειχαμε να σκεφτουμε και πολλά πραγματα καθοτι το ειχαμε συζητησει με το Φωκιωνα επισταμενα και..... ξεραμε που παμε να μπλεξουμε ( το αποτελεσμα εννοω :D:D:D:D ).

Ετσι λοιπον μας εδωσαν ενα χαρτι που ελεγε τα φαρμακα ( Σημειωση 1)ποτε παιρνεις τι και για ποσο καιρο και βεβαια καθε 3 μερες να πηγαινω απο εκει για υπερηχο και εξεταση αιματος για να βλεπουν την ωρίμανση των ωοθυκων. Αυτο κρατησε μεχρι που ηξεραν με σαφηνεια ποτε οι ωοθηκες ειναι ετοιμες για να γινει η διαδικασία.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η ολη σταση τους. Απολυτα ανετη και χαλαρη.. οχι με την εννοια της αδιαφορίας, ισα-ίσα, αλλα με την εννοια του "ξερουμε τι κανουμε" και "οχι αγχος"...

Σε καμια περιπτωση δεν προβληθηκε πουθενα καμια οικονομικη απαιτηση εκ μερους τους ουτε ξανα συζητηθηκε μετα την πρωτη φορα που μας ειπαν το πόσο και το γιατί...( σημειωση 2)

Και εφτασε λοιπον η πρωτη κρισιμη μερα, αυτη της ωοληψίας.... ειχε πλάκα ( μεσα σε ολο το αγχος ) γιατι...... με μεθυσαν :D:D:D:D:D μιλάμε ήμουν αυτο που λενε "διατελών εν ευθυμία", ο σκοπος βεβαια ηταν να ειμαι απολυτα χαλαρη μην....σπασω τα αυγα :D:D:D:D:D:D:D

Ο γιατρός μου και εδω παρον ( και χωρις αμοιβη όπως και στην πρωτη φορα που ηρθε μαζι μας)...

Α ναι... και ο Φωκίωνας ειχε φερει μαζι του τον..... οβολό του :lol::lol::lol::lol::lol: και ηταν αγχωμενος..

Απο εδώ και περα θα γινοταν η τεχνητη γονιμοποιηση στο εργαστηριο...

Αγχος πόσα ωάρια θα γονιμοποιηθούν ( μας ειχαν πει οτι ιδανικο ειναι τουλαχιστον 4 )

Μετα απο 3 μερες μας παιρνουν τηλεφωνο με τα αισιοδοξα νεα οτι οντως γονιμοποιηθηκαν και τα 4 που ειχαν παρει και οτι ολα ειναι αψογα, και μας είπαν να παμε την επομενη ( θυμαμαι Σαββατο ηταν) για την εμβρυομεταφορα.

Μη φανταστείτε τιποτα φοβερο.. σαν μια απλη εξεταση ηταν... και αντιο σπιτι σας... ξαπλα ηρεμια οχι αγχος οχι τσιγαρο (ηταν οι μονες μερες που το εκοψα) και σε 15 μερες να παμε να κανουμε εξεταση αιματος για να δουμε τι.... ψαρια πιασαμε...

Οσο και να λες οχι αγχος... δε παυει να ηταν οι 15 πιο αγχωτικες μερες μας... αλλες φορες καναμε πως δεν τρεχει τιποτα αλλες φορες μας επιανε η αγωνια...

Κατα ενα περιεργο τροπο, απο την επομενη σχεδον μερα ημουν 100% σιγουρη οτι πλεον ημουν εγκυος... μη με ρωτησετε πως το ηξερα... απλά το ηξερα....

Την ημερα που πηγαμε και παλι στην Εμβυογεννεση για ΤΗΝ εξεταση πηγαμε αμιλητοι..... και φυγαμε αμιλητοι περιμενοντας το μεσημερι ( πηγαμε το πρωι στις 8) οπου θα μας επαιρναν τηλεφωνο για το αποτελεσμα.....

Και μας πηραν.....

Και ξανα μειναμε αμιλητοι :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ε απο κει και περα ολα πηγαν....φυσιολογικά.... λιγες ανακατοσουρες, συχνουρίες.... τα γνωστα τελος παντων..

Τελικό συμπερασμα...

ΜΗΝ νιωθετε "ευθυνες" περι ανικανοτητας... λυσεις υπαρχουν... Πιστη θελει και τυχη....

Τα γραφω ολα αυτα γιατι μεχρι να πατησω το σκαλι του κεντρου επρεπε να υπερνικησω φοβους και για την υγεία μου αλλά και τα.. ταμπου...

Σημειωση 1 - Τα φαρμακα ειναι ακριβα.. καλο ειναι να σας τα γραψουν στο ικα να πληρωσετε μονο την συμετοχη σας

Σημειωση 2 - Το ποσό πληρώθηκε μετα το περας και της εμβρυομεταφοράς... χαλαρα και χωρις πιεση απο μερους τους.

Διαφημίσεις

ΡΟΥΛΑ ΜΟΥ

Θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης.Τι γινεται ομως εαν δεν πετυχει.Και σε ρωταω γιατι εχω προσφατο παραδειγμα των κουμπαρων και κολλητων μου φιλων που μετα απο ενα χρονο εξετασεων φαρμακων κτλ εκαναν εξωσωματικη αλλα τελικα το αυγουλακι ηταν εξωμητριο.Και επειδη εζησα απο κοντα το αγχος και την αγωνια τους σε τετοιες περιπτωσεις θελεις να τους βοηθησεις και αισθανεσαι πολυ λιγος.

Επισης να σε ρωτησω εαν δεν γινομαι αδιακριτη εκανες εξωσωματικη λογω ηλικιας σε ρωταω γιατι ειμαι στα 39 .Οχι πως εχω αποφασισει να κανω δευτερο παιδι αλλα να εχω μια υποψια για το τι παιζει ηλικιακα.

2eaW.jpg.png

Irini από όσο ξέρω μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις, το ότι μια φορά έγινε μια στραβή δεν λέει κάτι, στο κέντρο που πήγα γνώρισα κοπέλες που είχαν κάνει έως και 10 προσπάθειες. Αυτό που μπορείς να πεις στην φίλη σου είναι ότι από την στιγμή που γονιμοποιθήκε το ωάριο είναι σε καλό δρόμο απλά έκατσε στραβά.

Εγώ έκανα εξωσωματική εκτός από την ηλικία (40) έχω πολυκηστηκές ωοθήκες, και την μεγάλη μου την έκανα όχι με εξωσωματική αλλά μετά από ορμονική θεραπεία για ένα χρόνο και τότε ήμουν 26 ετών.

Εγω έκανα την εξωσωματική σε μικρότερη ηλικία - στα 34 - μετα απο μια αποτυχημένη σπερματέγχυση. Αποφασίσαμε ότι δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθουμε με περισσότερες, και προχωρήσαμε κατευθείαν στην εξωσωματική - μετα βεβαια από τις απαραίτητες εξετάσεις (μπορώ να πω ότι πιο επωδυνη ήταν η σαλπιγγογραφία παρά όλα τ'αλλα..).

Ο γιατρός μου μας έστειλε στον Κ.Πάντο (Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής) - κλεισαμε ένα πρωτο ραντεβου, ειδε τις εξετάσεις μας και πριν καλά καλά το καταλάβω...ξεκινήσαμε.

Ενέσεις κάθε μέρα - λιγο μπελαλίδικη διαδικασία. Πολλές τις κάνουν μόνες τους, εγω δεν δοκιμασα καν, κι έτσι πήγαινα σε φαρμακεία ή στα εξωτερικά ιατρεία του Ιατρικου.

Υπερηχογραφήματα για να βλέπουν πώς πάει η "παραγωγή", μετά 2 ενέσεις την ημέρα και μετά ... η τελευταία..και η ωρα της ωοληψίας. Όπως λέει και η Ρούλα, σε μια κατάσταση μέθης, μου πηραν ΠΟΛΛΑ ωάρια ενω ο άντρας μου ήταν στο δωματιακι με τα περιοδικα..

Ευτυχως γονιμοποιήθηκαν αρκετά - αγχος κι αυτο μέχρι να μάθουμε πόσα!! - κι έτσι μπορέσαμε να εμφυτεύσουμε 5 και μας έμειναν και κάποια για μελλοντική χρήση.

Από εκει και μετα ξεκίνησε το πιο αγχωδες για μενα κομματι της διαδικασιας. Στην αρχή ηταν χαλαρα - προσοχη, άδεια απο τη δουλεια, τακτικές εξετάσεις για παρακολουθηση των ορμονων, χάπια, ωσπου να φτάσει η μερα των τελευταιων αποτελεσμάτων...Εκεί δεν άντεξα, έβαλα τον άντρα μου να πάρει τηλέφωνο και όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι ήμουν έγκυος εβαλα τα κλάματα!!

Τα υπόλοιπα εξελίχθηκαν κατα τα γνωστα - με λίγη παραπάνω προσοχή. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν λιγο, κι έτσι έμεινα σπιτι λιγο παραπάνω, αλλά τελικά όλα καλά!

Μέχρι που όταν ο γιος μου έκλεισε χρόνο, αποφασίσαμε να παμε και για το δεύτερο παιρνοντας απο τα έτοιμα! Έτσι λοιπόν περίμενα να μου ερθει περιοδος για να παρω τα φάρμακα και να κανουμε εμβρυομεταφορα αλλά ... τιποτα. Κάνω ενα τεστ εγκυμοσύνης για να ειμαστε σιγουροι, αρνητικό. Μου έδωσε λοιπον ο γιατρος μου καποια χαπια - ουτε θυμαμαι τι- για να έρθει περιοδος, συνενοούμαστε και με το κέντρο για την αποψυξη, πάλι τιποτα. Ξανα λοιπον για τεστ εγκυμοσύνης και, απο το σπιτι παιρνω τηλ. στο εργαστηριο για να μαθω το αποτελεσμα και να προχωραμε σιγα σιγα. "Θετικο" μου λενε.. Σχεδον μου έπεσε το τηλέφωνο απο το χέρι!!! Λεω "δεν μπορεί, αφου ετοιμαζομαι για εμβρυομεταφορά!!!"

Ε, και ετσι αποκτήσαμε το δεύτερο ζουζουνι μου!

Τωρα καποιες φορές που ξανασκέφτομαι τα πράγματα, συνειδητοποιώ ότι σταθηκαμε πολύ τυχεροι, δεν ταλαιπωρηθήκαμε.

Στην πορεία διαπίστωσα οτι υπάρχει αρκετη προκατάληψη για το θέμα, και στο μυαλο πολλών η εξωσωματική ταυτίζαεται με πολλές προσπαθειες, ταλαιπωρία, αποτυχίες, δυσκολίες. Δεν είναι πάντα έτσι, υπάρχει και η άλλη πλευρα.

Το πιο σημαντικο ειναι οτι ηρθαν στον κοσμο τα ζουζουνια σας και τα χαιρεστε!

Λιγη ταλιαπωρια παραπανω δεν πειραζει!

Δυστυχως οπως ειπατε κι εσεις υπαρχουν πολυ νεες κοπελες που κανουν πολλες εξωσωματικες κι ομως δεν γινεται τιποτα......

Κουραγιο σ'αυτες τις γυναικες και μακαρι να εχουν πιστη και δυναμη και να μην τα παρατανε.

Διαφημίσεις

Ζώντας απο πολύ κοντά την αγωνία και την προσπάθεια 4η στη σειρά δύο υπέροχων ανθρώπων να αποκτήσουν ένα παιδί που πιστέψτε με ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ, εχω να πω ότι είναι πολύ δυσκολο πράγμα.. ειδικά αυτή η αναμονή μετά την εμβρυομεταφορά και αυτές οι ώρες απο την εξέταση αίματος μέχρι την γνωστοποιηση των αποτελεσμάτων... είναι οδυνηρες... Δεν συζητώ για το μετά όταν η απάντηση είναι αρνητική.. Ειλικρινά τους θαυμάζω για τη δύναμη και το κουράγιο τους και τους δύο αλλά ειδικά εκείνη...

Το χω ξαναπεί και θα το ξαναπώ για μένα θα ναι πολύ μα πολύ ευτυχισμένη η στιγμή που θα σηκώσω το τηλεφωνο και θα μου πει 'πέτυχε'.. την περιμένω πως και πως και θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά...

Ευχομαι σε όλες τις γυναίκες και σε όλα τα ζευγάρια να αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το παιδί που επιθυμούν..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Πάντως κι εγώ αν και ευτυχώς δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο ακόμα κι αν το περάσεις μια φορά (πόσο μάλλον 10-20 ! ) και σέβομαι ιδιαίτερα τους ανθρώπους που απέκτησαν παιδί μετά από επίμονη προσπάθεια (είτε μετα από εξωσωματικές είτε μετά από αποτυχίες, αποβολές κτλ). Και θεωρώ ότι αυτοί στην πλειονότητά τους είναι πιο συνειδητοποιημένοι γονείς!

ΣΟΦΙΑ πιστεψέ με αυτές οι ώρες αναμονής είναι οι χειρότερες, προσωπικό εμείς περιμέναμε αμίλητοι να χτυπήσει το τηλέφωνο. Απο την μια το περιμέναμε από την άλλη φοβόμασταν τι θα ακούσουμε.

Εύχομαι στους φίλους σου το καλύτερο και γρήγορα να έχουν το απότελεσμα που επιθυμούν.

Να σαι καλά Ρούλα!!!!

Εδώ είμαι αμίλιτη εγώ και όσο βλέπω ότι περνάει η ωρα και δεν χτυπάει το τηλεφωνο μου ρχεται να σπάσω τους τοίχους.. γιατί ο κώδικας είναι ότι μόλις χτυπήσει το τηλεφωνο την ημέρα των αποτελεσμάτων και δούμε τον αριθμός τους παει να πει ότι ΠΕΤΥΧΕ... δυστυχώς δεν μας έχουν κάνει το πολυπόθητο τηλέφωνο ακόμα.. αλλά ΘΕΛΩ - Πιστεύω - Ελπίζω και Εύχομαι να το κάνουν πάρα πολύ σύντομα!!!!!!!!!!

Οι θησαυροί μου:

ΣΟΦΙΑ, εύχομαι ειλικρινά να είναι θετικά τα αποτελέσματα!!!

Ξερω ότι για την υποψήφια μαμα αυτη η αναμονή ειναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας, και εκεί χρειάζεται να είναι κάποιος πολυ δικός της κοντά για να τη μοιραστεί. Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε όλα καλά!!!!

Διαφημίσεις

ΣΟΦΙΑ καλό κουράγιο και στο ζευγάρι αλλά και σε εσένα που τους νοιάζεσαι και έχεις αγχωθεί... Όλα να πάνε καλά εύχομαι και εγώ...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Να στε καλά κοριστάκια μου γλυκά!!! Οταν όλο το σύμπαν (parents) συνομοτεί.... δεν φοβάμαι τίποτα!!

Οι θησαυροί μου:

Μακαρι να πανε ολα καλα!Κι εγω νιωθω μεγαλο σεβασμο για γονεις που παιδευτηκαν να αποκτησουν το αγγελουδι τους.Ευχομαι ολες οι γυναικες του κοσμου να μπορουσαν να αποκτησουν ζουζουνακια ευκολα και να μην ταλαιπωρουνταν.

Απο την αλλη παλι δεν ειναι κι αυτο ενα θαυμα?Να μπορεις μεσω της επιστημης να κανεις το ονειρο σου πραγματικοτητα,κατι που σε αλλες εποχες δεν θα ηταν δυνατον!Νομιζω πρεπει να ειμαστε ευγνομωνες στην ιατρικη του 20ου αιωνα για αυτο το συγκλονιστικο βοηθημα σε χιλιαδες ζευγαρια!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

• 5 weeks later...

Kάποιος κάποτε Rena μας είχε πει φωναχτά και θυμωμένα: "Μα πότε επιτέλους θα το καταλάβετε ότι για να μην μπορείτε να κάνετε παιδί σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε? Ότι ο Θεός για κάποιο λόγο δεν θέλει να κάνετε παιδί?"

Φυσικά με όσο κουράγιο είχα γιατί μας το είχε πει μετά από την 3η αποτυχημένη προσπάθειά μας, του είπα " ότι αν ο Θεός πραγματικά δεν θέλει να αποκτήσουμε παιδί, δεν θα μας το δώσει ούτε έτσι" χωρίς φυσικά να του αναφέρω όλα εκείνα τα παιδάκια που επιτρέπει ο Θεός να γεννηθούν από εντελώς ανίκανους και διεστραμμένους γονείς που όμως το επιτρέπει άρα είναι Θεάρεστον....

Καλώς ή κακώς το θέμα εξωσωματική εξακολουθεί να είναι ταμπού για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ακόμα. Στο εξωτερικό αναφέρονται σ'αυτό όπως όταν είναι να πάνε στο μανάβη για ψώνια. Του στυλ : πήγα να πάρω ντομάτες και πήγα και για ωοληψία σήμερα! Και σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση.

Δεν ξέρω αν είναι πιο συνειδητοποιημένοι οι γονείς που κάνουν παιδιά με αυτόν τον τρόπο, γιατί το να σου έρθει εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν το αντιμετωπίζεις σαν τον θησαυρό σου. Ο γυναικολόγος μου, μου είπε η δική σου εγκυμοσύνη είναι πολύτιμη, και του είπα κάνεις λάθος. Όλες οι εγκυμοσύνες είναι πολύτιμες. Είναι το θαύμα που γεννιέται κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζετε ασχέτως τον τρόπο επίτευξης. Γιατί μη ξεχνάμε ότι το μυαλό του ανθρώπου παίζει περίεργα σενάρια. Μπορεί να σου γίνει έμμονη ιδέα επειδή είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις και να μην είναι αυτό που πραγματικά θέλεις.

Ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα για τον θησαυρό που μου χάρισε, αυτόν που ξυπνάει κάθε πρωί και μου χαμογελά μόλις με βλέπει, που μου κάνει αγαπουλιές με πρώτη ευκαιρία κι εγώ λιώνω και που σε λίγο καιρό αυτός ο θησαυρός θα διπλασιαστεί καλώς εχόντων των πραγμάτων και θα έχουμε δύο ζευγάρια αθώα ματάκια να μας κοιτάνε, και 2 ζευγάρια πατούσες να τρέχουν από'δω κι από κει...

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανατρέφεις την αθωότητα...

Εύχομαι σε όλες εσάς που θέλετε να γίνετε μανούλες να πραγματοποιηθεί αυτή σας η επιθυμία σύντομα....και να έχετε σύντομα στην αγκαλιά σας ένα αγγελούδι...

• 1 month later...
Να στε καλά κοριστάκια μου γλυκά!!! Οταν όλο το σύμπαν (parents) συνομοτεί.... δεν φοβάμαι τίποτα!!

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΤΥΠΗΣΕ!!!! :lol::lol::lol::lol:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ!!!

.png

[.png

• 1 month later...

Σχετικά με το θέμα εξωσωματικής, ξέρετε υπάρχουν τόσες γυναίκες

που προσπαθούν με τόσα φάρμακα και αποτυχίες και όμως είναι

δυνατές και δεν χάνουν την θετική ψυχολογία τους.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στη σελίδα http://www.ivfforums.gr

Εγώ εκεί είχα μπει πριν μείνω έγκυος ...... , ακόμα και τώρα διαβάζω

το φορουμ.

Εγω να σας πω την αληθεια ειμαι ΥΠΕΡ της εξωσωματικης.Απλα δε καταλαβαινω γιατι οταν ενα ζευγαρι αναγκαστει να κανει κατι τετοιο, πρεπει να το ξερουν οι γυρω;;;; Να μην το συζητατε ουτε καν με τους γονεις σας (δε το λεω με κακια, απλα ξερω οτι και οι γονεις ολο και καπου θα το πουν εμπιστευτικα και στο τελος που ο ενας συγγενης θα το συζηταει με τον αλλο ''εμπιστευτικα'', θα το εχουν μαθει ολοι). Για να μη σας αγχωνει και κανεις. Αυτο ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Δε χρειαζεται να το ξερουν οι γυρω, κυριως γιατι με την κακια τους μονο κακο κανουν.

Δε καταλαβαινω οταν θελει καποια γυναικα να βιωσει το θαυμα της μητροτητας, γιατι μερικοι το βρισκουν αρνητικο. Και επικαλουνται το θεο; Ποιον θεο; Αν τα εκανε ολα σωστα ο θεος δε θα υπηρχαν τοσα παιδακια σε ιδρυματα ή σε ενα σκοτεινο δωματιο κακοποιημενα....

Και η εξωσωματικη ειναι κατι ιερο...

Εφοσον θελετε ενα μωρο, μη σας εμποδιζει η ηλιθιοτητα του κακου κοσμου.Αυτο υπαρχει παντου και θα υπαρχει για παντα. Εμενα μου αρεσει μαλιστα η ιδεα της εξωσωματικης, κυριως επειδη μπορει να ερθουν ταυροχρονα πανω απο 1 μωρακια!!!! Να σκεφτεστε λοιπον το μωρακι που θα αγκαλιαζετε, που θα φωναζει ''μανουλα'' καθως θα το ''λιωνετε'' στα φιλια...αυτο το αγγελουδι πρεπει να το αποκτησετε με οποιο τροπο και αν χρειαστει... :P

• 4 years later...
Ναι καλα το καταλαβατε..... η μπεμπα ειναι.....

Μετα λοιπον απο απειρες light αποπειρες με ενα γυναικολογο ο οποιος ειχε αποκλείσει απο την αρχη την περιπτωση εξωσωματικης λογω... επικυνδυνότητας, αν και δεν εχω πειστει οτι δεν ηταν απλά για....οικονομικούς λογους.

Αλλαζω γυναικολόγο, και παω σε εναν τον Μακη, που πηγαινα πολυ παλιοτερα.

Αφου το συζητησαμε για μια ωρα μετα απο ενα πρωτο προχειρο ελεγχο μου ειπε οτι δεν βλεπει ΚΑΝΕΝΑ λογο να μην δοκιμασουμε, κανονικη εξωσωματικη, απο την στιγμη που προφανως και τελειως συνειδητα θελαμε παιδι....

Μας εκλεισε λοιπον ραντεβου με την Εμβρυογεννεση στο Μαρουσι με γιατρό τον Κο Μαστρομηνα.

Ενα πρωτο σχολιο εδω ειναι οτι μπαινοντας στην αιθουσα αναμονης εντυπωσιαστικα απο το γεγονος οτι... εμοιαζε να ημουν απο τις μεγαλυτερες.... μα να παρει... νεαρες κοπελες και να υπαρχει θεμα???

Τελος παντων

Ο Μακης ηρθε λοιπον μαζι μας στο 1ο ραντεβου και ηταν παρον στην συζητηση. Μας πηραν εμενα και του Φωκίωνα ιστορικο, μου εκαναν εναν υπερηχο οπου δεν φανηκε απολυτως τιποτα παθολογικο, αν και πιστευα οτι ειχα ( ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει ο αλλος γυναικολογος) και ο Κος Μαστομηνας το πρωτο πραγμα που μας ειπε ηταν ξεκαθαρα ΤΙ πιθανοτητες ειχαμε απο αυτη την πρωτη εξεταση ( ο Φωκίωνας επρεπε να κανει σπερμοδιαγραμμα να ειμαστε σιγουροι ) μας εξηγησε λεπτομερως την ολη διαδικασία και μας αφησε να το σκεφτουμε.....

Ομως βλεπετε δεν ειχαμε να σκεφτουμε και πολλά πραγματα καθοτι το ειχαμε συζητησει με το Φωκιωνα επισταμενα και..... ξεραμε που παμε να μπλεξουμε ( το αποτελεσμα εννοω :D:D:D:D ).

Ετσι λοιπον μας εδωσαν ενα χαρτι που ελεγε τα φαρμακα ( Σημειωση 1)ποτε παιρνεις τι και για ποσο καιρο και βεβαια καθε 3 μερες να πηγαινω απο εκει για υπερηχο και εξεταση αιματος για να βλεπουν την ωρίμανση των ωοθυκων. Αυτο κρατησε μεχρι που ηξεραν με σαφηνεια ποτε οι ωοθηκες ειναι ετοιμες για να γινει η διαδικασία.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η ολη σταση τους. Απολυτα ανετη και χαλαρη.. οχι με την εννοια της αδιαφορίας, ισα-ίσα, αλλα με την εννοια του "ξερουμε τι κανουμε" και "οχι αγχος"...

Σε καμια περιπτωση δεν προβληθηκε πουθενα καμια οικονομικη απαιτηση εκ μερους τους ουτε ξανα συζητηθηκε μετα την πρωτη φορα που μας ειπαν το πόσο και το γιατί...( σημειωση 2)

Και εφτασε λοιπον η πρωτη κρισιμη μερα, αυτη της ωοληψίας.... ειχε πλάκα ( μεσα σε ολο το αγχος ) γιατι...... με μεθυσαν :D:D:D:D:D μιλάμε ήμουν αυτο που λενε "διατελών εν ευθυμία", ο σκοπος βεβαια ηταν να ειμαι απολυτα χαλαρη μην....σπασω τα αυγα :D:D:D:D:D:D:D

Ο γιατρός μου και εδω παρον ( και χωρις αμοιβη όπως και στην πρωτη φορα που ηρθε μαζι μας)...

Α ναι... και ο Φωκίωνας ειχε φερει μαζι του τον..... οβολό του :lol::lol::lol::lol::lol: και ηταν αγχωμενος..

Απο εδώ και περα θα γινοταν η τεχνητη γονιμοποιηση στο εργαστηριο...

Αγχος πόσα ωάρια θα γονιμοποιηθούν ( μας ειχαν πει οτι ιδανικο ειναι τουλαχιστον 4 )

Μετα απο 3 μερες μας παιρνουν τηλεφωνο με τα αισιοδοξα νεα οτι οντως γονιμοποιηθηκαν και τα 4 που ειχαν παρει και οτι ολα ειναι αψογα, και μας είπαν να παμε την επομενη ( θυμαμαι Σαββατο ηταν) για την εμβρυομεταφορα.

Μη φανταστείτε τιποτα φοβερο.. σαν μια απλη εξεταση ηταν... και αντιο σπιτι σας... ξαπλα ηρεμια οχι αγχος οχι τσιγαρο (ηταν οι μονες μερες που το εκοψα) και σε 15 μερες να παμε να κανουμε εξεταση αιματος για να δουμε τι.... ψαρια πιασαμε...

Οσο και να λες οχι αγχος... δε παυει να ηταν οι 15 πιο αγχωτικες μερες μας... αλλες φορες καναμε πως δεν τρεχει τιποτα αλλες φορες μας επιανε η αγωνια...

Κατα ενα περιεργο τροπο, απο την επομενη σχεδον μερα ημουν 100% σιγουρη οτι πλεον ημουν εγκυος... μη με ρωτησετε πως το ηξερα... απλά το ηξερα....

Την ημερα που πηγαμε και παλι στην Εμβυογεννεση για ΤΗΝ εξεταση πηγαμε αμιλητοι..... και φυγαμε αμιλητοι περιμενοντας το μεσημερι ( πηγαμε το πρωι στις :cool: οπου θα μας επαιρναν τηλεφωνο για το αποτελεσμα.....

Και μας πηραν.....

Και ξανα μειναμε αμιλητοι :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ε απο κει και περα ολα πηγαν....φυσιολογικά.... λιγες ανακατοσουρες, συχνουρίες.... τα γνωστα τελος παντων..

Τελικό συμπερασμα...

ΜΗΝ νιωθετε "ευθυνες" περι ανικανοτητας... λυσεις υπαρχουν... Πιστη θελει και τυχη....

Τα γραφω ολα αυτα γιατι μεχρι να πατησω το σκαλι του κεντρου επρεπε να υπερνικησω φοβους και για την υγεία μου αλλά και τα.. ταμπου...

Σημειωση 1 - Τα φαρμακα ειναι ακριβα.. καλο ειναι να σας τα γραψουν στο ικα να πληρωσετε μονο την συμετοχη σας

Σημειωση 2 - Το ποσό πληρώθηκε μετα το περας και της εμβρυομεταφοράς... χαλαρα και χωρις πιεση απο μερους τους.

Γεια σου Ρουλα και καλημερα. Πραγματι σε αυτην την μονοδα ολα ειναι χαλαρα. Εγω αυτην την στιγμη ειμαι στην διαδικασια με την αγωγη και παω πολυ καλα αυτην την στιγμη εχω 15 ωοθυλακια. απο εβδομαδα πιστευω οτι θα παω για την ωοληψια,

Απλα θελω να σε ρωτησω γιατι ειναι το μονο που δεν ρωτησα και δισταζω να το κανω σε αυτην την φαση. Για να μην μου πουνε καλα ξεκινησες χωρις να ρωτησεις το ΚΟΣΤΟΣ?

Ποσο κοστιζει? σε αυτο το κέντο η εξωσωματικη?

οσο και να ειναι δεν με πηράζει για τον σκοπο που ειναι αλλα ας ειμαι και λιγο ψιλιασμενη.

ευχαριστω

Δεν υπάρχουν χαλαρά στα λεφτά. Αφού στο τέλος τα παιρνουν. Είτε είναι αμέσως είτε μετά από ένα μήνα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και οι περισσότερες κοπέλες που κάνουν εξωσωματική είναι ταλαίπωρες. Αν δεν πετύχει η πρώτη ή αν αποβάλλουν μπαίνουν σε σωρεία εξετάσεων, ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του καθώς δεν παίρνεις μόνο μία γνώμη. Ολα αυτά με τεράστιο σωματικό, ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.