Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το ταιζετε οταν πιναει???...η στο τριωρο???

Recommended Posts

γεια σας μανουλες....θελω τα φωτα σας....

εχω μια κορουλα 2 μηνων που ολο με μπερδευει....και εκει που λεω σε εμαθα παλι τα αναιρω ολα.την ταιζω στο τριωρο...και επειδη ειματσε και φαγανες...τρωμε ηδη 130-150-110-100...αναλογα της ορεξης μας.

ομως τωρα εχω δει σιγα σιγα οτι δεν μου κλαει και δεν πιναει στο τριωρο...περνανε και 4 και 4,5 ωρες..την ημερα παντα.το βραδυ τρωει στις 21.30 και μετα γυρο στις 4-5 το πρωι.αλλες φορες κλαει στο 3ωρο....

ασε που εχει μειωσει τα γευματα της...80-90-100..και μετα πινει και ενα 150...!!!να την ταιζω οταν πιναει???να την ταιζω στο τριωρο πιναει δεν πιναει???εκει που στρωνανε λιγο τα πραγματα...παλι μπερδεμα....

ειναι και λιγο στρουμπουλουλα...μηνα και κιλο εχει παει μεχρι στιγμης...γεννηθηκε 3400 και τωρα ειναι 5400!!!

τι να κανω...πειτε μου!!!!

Διαφημίσεις

να ταιζεις το μωρο οπως θα ετρωγες εσυ : οταν πειναει. Να μη μετρας ουτε ωρες ουτε ml. Οσο χρειαζεται για να χορτασει. Ουτε περισσοτερο ουτε λιγοτερο. Μονο ετσι θα αναπτυξει υγιη ελεχο της λειτουργιας πεινας/κορεσμου.

Να σου ζησει :P

Ναι και εγω έτσι κάνω, ΜΟΝΟ όταν πεινάει το ταιζω...Στις αρχε΄ς και εγω στο τριωρο προσπαθουσ ακαι εβλεπα ότι πεταγα μισο γάλα μισο φαγητό...Λέω δεν γινετε άλλο αυτο, οποτε θελει αυτος...Ετσι το τρώει και ΟΛΟ ...χαχα

συμφωνω κ εγω ταιζε την οποτε θελει να φαει αφου ομως ελεγξεις τις υπολοιπες αναγκες πριν καταφυγεις στο οτι πειναει.ικανοποιησε της ολα τα υπολοιπα κ στο τελος το φαι!ειναι μικρουλα ακομη ,αν ακολουθησεις την παραπανω τακτικη θα μπει μονη της σε προγραμμα.κ εμεις στην αρχη ψαχνομασταν λιγο με τις ποσοτητες κ τον αριθμο γευματων αλλα πλεον 5 κ μισο μηνων τρωμε καθε 3-3,5 ωρες .

Εμένα γενικά είναι πολύ ησυχούλα και δεν κλαίει σχεδόν ποτέ οπότε αν περίμενα να κλάψει για να την ταϊσω δεν θα το έκανα ποτε!:P

Γενικά έχω στο νου μου το τρίωρο.Βέβαια υπάρχει περίπτωση να μην φάει αρκετά,δεν την πιέζω,το συμπληρώνει στα επόμενα γεύματα.Άλλωστε σαφής οδηγία του γιατρού μας: θα τρώει όσο θέλει!!:P

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Διαφημίσεις

και γω συμφωνω με τα κοριτσια.εγω βεβαια τον θηλαζα τον δικο μου αλλα του προσφερα στηθος οποτε ηθελε.δεν χρειαστηκε να τον πιεσω να φαει αλλα εμενα ηταν καιολη μερα στο στηθος.οποτε μη το πιεζεις το μωρο οταν πεινασει θα φαει.και γω αμα με βαλουν φαω με το ζορι η που δε θα το φαω ολο η αν με πιεσουν πολυ θα το βγαλω!!!

qcKmp2.png

ετσι θα κανω....οποτε πειναει....αφου δω οτι δεν ειναι καποια αλλη αιτια το κλαμα και ειμαστε σε λογικα πλαισια ωρας...μετα απο 2,5-3 ωρες (να εχει χωνεψει το προηγουμενο γευμα) θα την ταιζω...το οτι εχει ελλατωσει τις ποσοτητες???δηλαδη εχω δει διαφορα και 100-140μλ την μερα πιο λιγο οσο περναει ο καιρος...????αυτο?:?:

ετσι θα κανω....οποτε πειναει....αφου δω οτι δεν ειναι καποια αλλη αιτια το κλαμα και ειμαστε σε λογικα πλαισια ωρας...μετα απο 2,5-3 ωρες (να εχει χωνεψει το προηγουμενο γευμα) θα την ταιζω...το οτι εχει ελλατωσει τις ποσοτητες???δηλαδη εχω δει διαφορα και 100-140μλ την μερα πιο λιγο οσο περναει ο καιρος...????αυτο?:?:

το παιδια δε μεγαλωνει συνεχως με τον ιδιο ρυθμο κι ετσι δεν εχει τςι ιδιες αναγκες σε φαγητο απο τη μια εβδομαδα στην αλλη.

Αν ειναι υγιης και παιρνει βαρος σταματα να μετρας την ποσοτητα. Σκεψου πως θα ηταν αν θηλαζες. Θα ηξερες ποσα ml τρωει; Οχι. Τωρα γιατι σε αγχωνει;

Πώς καταλαβαίνουμε ότι πεινάει; ΄Όποτε και να την βάλω στο στήθος τρώει...και ενίοτε το βγάζει διότι κάποιες φορές σκάει από το πολύ γάλα. Βέβαια οκ είναι μικρή ...ακόμη δεν έχουμε σαραντίσει...αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κάθε φορά που μασουλάει θέλει γάλα...

το παιδια δε μεγαλωνει συνεχως με τον ιδιο ρυθμο κι ετσι δεν εχει τςι ιδιες αναγκες σε φαγητο απο τη μια εβδομαδα στην αλλη.

Αν ειναι υγιης και παιρνει βαρος σταματα να μετρας την ποσοτητα. Σκεψου πως θα ηταν αν θηλαζες. Θα ηξερες ποσα ml τρωει; Οχι. Τωρα γιατι σε αγχωνει;

εχεις δικιο!!!!πολυ καλο αυτο που ειπες!!!....ευχαριστω για την βοηθεια!!!....

Διαφημίσεις

το οτι εχει ελλατωσει τις ποσοτητες???δηλαδη εχω δει διαφορα και 100-140μλ την μερα πιο λιγο οσο περναει ο καιρος...????αυτο?:?:

τα μωρακια κανουν αλματα αναπτυξης και μπορει να τρωνε πολυ περισσοτερο απ οτι συνηθως,ειδικα τους 3 πρωτους μηνες.εμεις εχουμε φαει 340μλ σε γευμα 3μηνων μωρο!τελειωνε το μπιμπερο κ τσιριζε ηθελε κ αλλο...σοκ εγω.τωρα τα κοψαμε αυτα.τρωμε φυσιολογικα .μην σε στενοχωρει η μειωση στην ποσοτητα εφοσον αναπτυσεται κανονικα,ειναι φασεις που περνανε.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι πεινάει; ΄Όποτε και να την βάλω στο στήθος τρώει...και ενίοτε το βγάζει διότι κάποιες φορές σκάει από το πολύ γάλα. Βέβαια οκ είναι μικρή ...ακόμη δεν έχουμε σαραντίσει...αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κάθε φορά που μασουλάει θέλει γάλα...

θ αρχισεις με τον καιρο να καταλαβαινεις το μωρακι σου!συνηθως βαζουν χερια στο στομα ,γκρινιαζουν ,κλαινε οταν ειναι και στην αγκαλια κ τα κανεις βολτες!

Εγώ πάντα τάϊζα τον μικρό όποτε πεινούσε.

Βέβαια ο δικός μου ήταν προωρούλης και αδυνατούλης;) Για 7 συνεχόμενους μήνες έτρωγε ανά 2 το πολύ 2,5 ώρες:shock: μέρα και νύχτα...μετά μπήκε σε πρόγραμμα και επιτέλους κοιμήθηκα κι εγώ:rolleyes:

γεια σου μανουλα. εχω και γω μια κορπυλα 2 μηνων και 7 ημερών.

Γεννηθηκε 3200 και τωρα ειναι 5200. η δικη μου συμβουλη ειναι ταισ το μωρακι σου οποτε πειναει και μην κοιταζεις ποσοτητες καθολου. Παρε για παραδειγμα εναν ενηλικα.τα γευματα του δεν ειναι ποτε της ιδιας ποσοτητας.ακριβως ετσι λειτουργουν και τα μωρακια. επισης ποτε μην προσπαθεις να τις υποδειξεις ποσο να φαει πιεζοντας την λιγο παραπανω.το μονο που θαπετυχεις ειναι να εκνευριστει, και να το βγαλει. το χειροτερο δε...ειναι οτι οταν τα ταιζουμε χωρις να δειχνουν σημαδια πεινας , πας κοντρα στον χαρακτηρα της προσπαθοντας να της επιβληθεις και αυτό λειτουργει αρνητικα στη σχεση σας. το ιδιο ακριβως κανουμε και με τον υπνο.αφηνουμε το μωρακι να κοιμηθει οσο χρειαζεται αυτο και οχι οποτε βολευει εμας. και γω ξενυχτω και γω υποφερω, αλλα ειναι πολυ νωρις να βαλεις προγραμμα σε ενα ανθρωπακι 60 ημερων ,το οποιο προγραμμα θα χαλασει σιγουρα οταν βγαινουν δοντια-βλεπει ασχημα ονειρα-απλα νοιωθει μοναξια. Αλλωστε μην ξεχναμε οτι αυτη η περιοδος κραταει τοσο λιγο τελικα....καλη επιτυχια

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

• 7 months later...

Αργότερα, όταν θα 'ναι ΠΑΙΔΙ το τορινό ΜΩΡΟ, μπορεί να μπει σε πρόγραμμα φαγητού (πχ. "είναι 13:00, ώρα να φάμε Μαράκι")...

Τώρα, που 'ναι ΒΡΕΦΗ, ακολουθούμε το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ πρόγραμμα.

Θέλουν ΤΩΡΑ να φάνε; Θα ΠΡΕΠΕΙ να φάνε;

Θέλουν ΤΩΡΑ να ενεργηθούν; Καλά, δεν θα σας ρωτήσουν, θα... τα κάνουν!

Θέλουν ΤΩΡΑ να γκρινιάξουν (όχι απαραίτητα γιατί κάτι συμβαίνει, επικοινωνούν!); Θα το πράξουν.

Θέλουν ΤΩΡΑ να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ (και να ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ κι εσάς); Θα το πράξουν.

Δεν μπαίνουν σε "πρόγραμμα" τα μωρά. Τα ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ άνεση/βολή...

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου εμείς είχαμε τελείως άλλες οδηγίες. Στην αρχή λόγω ίκτερου το ξυπνούσαμε ανά τρίωρο το πολύ, μόλις έφυγε ο ίκτερος δεν το ξυπνούσαμε το βράδυ (ξυπνούσε μόνος του συνήθως). Επειτα, τώρα κοντά που είμασταν 2 μηνών όπως εσείς, το παιδί τρώει πάλι ανά τρίωρο επειδή το ζητάει εκείνο όταν είναι ξύπνιο. Οταν κοιμάται μπορεί να χάσει γεύμα αλλά είπε η παιδίατρος αφού κάνει 5 γεύματα συνολικά είμαστε οκ.

Για να καταλάβεις 2 μηνών έπινε 180 ανά τρείς ώρες, τώρα 210 (2,5 μηνών και πάμε στα 3). Το ωράριο μας είναι 11 βραδυνο, 6μιση ή 7μιση πρωινό, μετά αν είναι ξύπνιος πάει κυριολεκτικά ανά τρίωρο. Δηλαδή χοντρικά είμαστε 7 - 11 - 3 - 7 -11 (οι ώρες είναι όταν αρχίζουμε το γεύμα).

Εμείς ποτέ σχεδόν δεν του δώσαμε φαγητό πρίν το τρίωρο, γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι το πολύ ανά 2,5 ώρες, για να μη βαραίνει το στομαχάκι. Αφού και κόψαμε το θηλασμό χρησιμοποιήσαμε πιπίλα, χαμομηλάκι, αλλά όχι γάλα.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κορίτσι μου εμείς είχαμε τελείως άλλες οδηγίες. Στην αρχή λόγω ίκτερου το ξυπνούσαμε ανά τρίωρο το πολύ, μόλις έφυγε ο ίκτερος δεν το ξυπνούσαμε το βράδυ (ξυπνούσε μόνος του συνήθως). Επειτα, τώρα κοντά που είμασταν 2 μηνών όπως εσείς, το παιδί τρώει πάλι ανά τρίωρο επειδή το ζητάει εκείνο όταν είναι ξύπνιο. Οταν κοιμάται μπορεί να χάσει γεύμα αλλά είπε η παιδίατρος αφού κάνει 5 γεύματα συνολικά είμαστε οκ.

Για να καταλάβεις 2 μηνών έπινε 180 ανά τρείς ώρες, τώρα 210 (2,5 μηνών και πάμε στα 3). Το ωράριο μας είναι 11 βραδυνο, 6μιση ή 7μιση πρωινό, μετά αν είναι ξύπνιος πάει κυριολεκτικά ανά τρίωρο. Δηλαδή χοντρικά είμαστε 7 - 11 - 3 - 7 -11 (οι ώρες είναι όταν αρχίζουμε το γεύμα).

Εμείς ποτέ σχεδόν δεν του δώσαμε φαγητό πρίν το τρίωρο, γιατί μας είχε πεί η παιδίατρος ότι το πολύ ανά 2,5 ώρες, για να μη βαραίνει το στομαχάκι. Αφού και κόψαμε το θηλασμό χρησιμοποιήσαμε πιπίλα, χαμομηλάκι, αλλά όχι γάλα.

καλα στο θηλασμο οχι τριωρο ουτε διωρο πολλες φορες σε αυτη την ηλικια που ησαστε,,,,οσο αυτο που λεει η παιδιατρος διαφωνω απο την εμπειρια μου και μονο,,,,υπαρχουν στιγμες και περιοδοι που το παιδι μπορει να πεινασει στο δυωρο,,,αμα ειναι να περιμενεις αλλη μια ωρα θα εκνευριστει και μετα θα ειναι πολυ ανησυχο,,,,,εσυ οταν πεινας μπορεις να περιμενεις??ουτε αυτο

οποτε τα μωρα τα ταϊζουμε οταν και οσο θελουν,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καλα στο θηλασμο οχι τριωρο ουτε διωρο πολλες φορες σε αυτη την ηλικια που ησαστε,,,,οσο αυτο που λεει η παιδιατρος διαφωνω απο την εμπειρια μου και μονο,,,,υπαρχουν στιγμες και περιοδοι που το παιδι μπορει να πεινασει στο δυωρο,,,αμα ειναι να περιμενεις αλλη μια ωρα θα εκνευριστει και μετα θα ειναι πολυ ανησυχο,,,,,εσυ οταν πεινας μπορεις να περιμενεις??ουτε αυτο

οποτε τα μωρα τα ταϊζουμε οταν και οσο θελουν,,,,,

νομίζω ήμουν σαφής, αφού και κόψαμε τον θηλασμό. Επίσης εμείς δεν θηλάσαμε απευθείας αλλά έπινε αντλημένο.

Η κοπέλα προφανώς δίνει μπιμπερό. Η' κατάλαβα λάθος?

Το παιδί μου παρεπιπτόντως δεν πείνασε ποτέ. Ολα τα παιδάκια συνήθως ανα 2,5 - 3 ώρες πεινάνε, όταν έχουν κάνει σωστό γεύμα και όχι διαφορετικά mL κάθε φορά.

Εμάς του έκατσε καλά το 3ωρο (και στον ύπνο και στην τροφή), γι'αυτό και κοιμάται 7-8ωρα τα βράδυα πλέον.

υγ προς τη θεματοθέτρια. Τί εννοείς ρωτώντας να την ταίσεις πεινάει δε πεινάει? Εμάς ή πεινάει και τρώει ή δεν πεινάει και δεν τρώει. Το παιδί σου κάνει το πρόγραμμα. Οταν λες ταίζεις ανά τρίωρο είναι με δικιά σου πρωτοβουλία ή τότε αρχίζει και πεινάει το παιδί? Εμάς στο τρίωρο ακριβώς λες κι έχει ξυπνητήρι, αν είναι ξύπνιος μόνο αυτό.

υγ συχνά τη μέρα ξυπνάει ακριβώς στο 3 ωρο για να φάει!

νομίζω ήμουν σαφής, αφού και κόψαμε τον θηλασμό. Επίσης εμείς δεν θηλάσαμε απευθείας αλλά έπινε αντλημένο.

Η κοπέλα προφανώς δίνει μπιμπερό. Η' κατάλαβα λάθος?

Το παιδί μου παρεπιπτόντως δεν πείνασε ποτέ. Ολα τα παιδάκια συνήθως ανα 2,5 - 3 ώρες πεινάνε, όταν έχουν κάνει σωστό γεύμα και όχι διαφορετικά mL κάθε φορά.

Εμάς του έκατσε καλά το 3ωρο (και στον ύπνο και στην τροφή), γι'αυτό και κοιμάται 7-8ωρα τα βράδυα πλέον.

υγ προς τη θεματοθέτρια. Τί εννοείς ρωτώντας να την ταίσεις πεινάει δε πεινάει? Εμάς ή πεινάει και τρώει ή δεν πεινάει και δεν τρώει. Το παιδί σου κάνει το πρόγραμμα. Οταν λες ταίζεις ανά τρίωρο είναι με δικιά σου πρωτοβουλία ή τότε αρχίζει και πεινάει το παιδί? Εμάς στο τρίωρο ακριβώς λες κι έχει ξυπνητήρι, αν είναι ξύπνιος μόνο αυτό.

υγ συχνά τη μέρα ξυπνάει ακριβώς στο 3 ωρο για να φάει!

εννοουσα οτι και με ξενο γαλα υπαρχουν διαστηματα που τα παιδια πεινανε πιο νωρις απο το τριωρο μπορει να μην εγινα σαφης ,,,, ειδικα οταν αρχισουν τα δοντακια κλπ που δε θα εχουν πολυ ορεξη ,,,,:cool:

οσο για τη κοπελα επειδη το μωρο της μπορει να πεινασει και περαν του τριωρου καπου στο τετραωρο καπου λεει ρωταει αν πρεπει να το ταϊζει νωριτερα και ας μη πειναει,,,,και αυτο που συμφωνουμε ολες ειναι οτι οταν ενα παιδι πειναει τρωει χωρις ρολοϊ ειτε θηλαζει ειτε οχι,,,,,:cool:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Και φυσικά δεν επιτρέπεται κανείς να έχει αντίθετη άποψη, ε ας το πώ άλλη μια μήπως γίνει αντιληπτό ότι δεν συμφωνούν όλες όπως λες, εμείς δεν το ταίζουμε πρίν το 3ωρο. Σε μεγάλη πείνα 2,5 ώρες.

Κάτω από αυτό δεν έχουμε πέσει ποτέ ακόμα κι αν ήπιε μόνο 100 mL.

Εκανε το γεύμα του και τέλος. Υπάρχουν και οι πιπίλες και τα χαμομηλάκια, βοηθούν πολύ στο να μπεί σε πρόγραμμα το στομαχάκι του παιδιού, να μη τουμπανιάζει και ταλαιπωρείται.

Τα παιδιά που έχουν περάσει ίκτερο δεν είναι τυχαίο ότι μαθαίνουν στο τρίωρο πρόγραμμα. Διότι ναι, είναι δεκτικά σε προγράμματα από ημερών. Αυτή είναι η γνώμη και η εμπειρία μου.

Εκτός κι αν δε μπορούμε και να μιλάμε πια. Τουλάχιστο κοιμόμαστε και δε θέλει ανά μισή ώρα φαγητο το παιδί μας ;)

εννοουσα οτι και με ξενο γαλα υπαρχουν διαστηματα που τα παιδια πεινανε πιο νωρις απο το τριωρο μπορει να μην εγινα σαφης ,,,, ειδικα οταν αρχισουν τα δοντακια κλπ που δε θα εχουν πολυ ορεξη ,,,,:cool:

οσο για τη κοπελα επειδη το μωρο της μπορει να πεινασει και περαν του τριωρου καπου στο τετραωρο καπου λεει ρωταει αν πρεπει να το ταϊζει νωριτερα και ας μη πειναει,,,,και αυτο που συμφωνουμε ολες ειναι οτι οταν ενα παιδι πειναει τρωει χωρις ρολοϊ ειτε θηλαζει ειτε οχι,,,,,:cool:

τα δοντάκια από όσο έχω διαβάσει εδώ δεν βγαίνουν στον τρίτο μήνα που προβληματίζει την θεματοθέτρια.

τα δοντάκια από όσο έχω διαβάσει εδώ δεν βγαίνουν στον τρίτο μήνα που προβληματίζει την θεματοθέτρια.

εμας λοιπονμαθε οτι στη μεγαλη τρων μηνων σκασανε τα δυο πρωτα :wink:ναι οκ το ξερω νωριτερα απο οτι διαβασες αλλα τι να κανουμε ετσι εγινε,,και γκρινια δεν ειχαμε,,,,επισης το οτι βγαινουν τα δοντια δε σημαινει οτι θα γκρινιαζει μονο οταν θα βγουνε ,,,υπαρχουν μωρακια που ταλαιπωρουντε και δυο μηνες πριν σκασει το δοντακι τους,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Και φυσικά δεν επιτρέπεται κανείς να έχει αντίθετη άποψη, ε ας το πώ άλλη μια μήπως γίνει αντιληπτό ότι δεν συμφωνούν όλες όπως λες, εμείς δεν το ταίζουμε πρίν το 3ωρο. Σε μεγάλη πείνα 2,5 ώρες.

Κάτω από αυτό δεν έχουμε πέσει ποτέ ακόμα κι αν ήπιε μόνο 100 mL.

Εκανε το γεύμα του και τέλος. Υπάρχουν και οι πιπίλες και τα χαμομηλάκια, βοηθούν πολύ στο να μπεί σε πρόγραμμα το στομαχάκι του παιδιού, να μη τουμπανιάζει και ταλαιπωρείται.

Τα παιδιά που έχουν περάσει ίκτερο δεν είναι τυχαίο ότι μαθαίνουν στο τρίωρο πρόγραμμα. Διότι ναι, είναι δεκτικά σε προγράμματα από ημερών. Αυτή είναι η γνώμη και η εμπειρία μου.

Εκτός κι αν δε μπορούμε και να μιλάμε πια. Τουλάχιστο κοιμόμαστε και δε θέλει ανά μισή ώρα φαγητο το παιδί μας ;)

και φυσικα λοιπον επειδη πιαστηκες απο μια λεξη ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ συμφωνουμε οτι οταν πειναμε ταιζουμε οκ???(στη θεματοθετρια το λεω)

α και εμεις περασαμε ικτερο δεν ισχυει αυτο που λες οτι μαθαινουν προγραμματα συγκεκριμενο,,,ειναι στο παιδι

συνηθως τρωγαμε ανα δυωρο γιατι ετσι ητανε το στομαχακι της,,,ηθελε μικρα γευματα,,,ακομη και τωρα που μεγαλωσε θελει μικρα γευματα,,,,,

α και αν νομιζεις οτι σου επιτιθεμαι λυπαμαι δεν ειχα καμια τετοια προθεση ενω εσυ απο την αλλη φανηκε οτι εχεις μια δοση ειρωνιας,,,,και ναι αναφερομαι στα δοντια κλπ γιατι τα μωρα (κατι ακομη που δε το εχεις δει γιατι ειναι μικρο το μωρο σας ) αλλαζουνε πολυ συχνα συνηθειες,,,,,για αυτο ειπα οτι οταν πειναει ενα παιδι καλο ειναι να το ταϊζουμε χωρις ωραριο ,,,αν δε μπορεις να καταλαβεις τι λεω λυπαμαι,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγώ θήλαζα. Νομίζω πάντως ότι και με το μπιμπερό ο κανόνας "όποτε θέλει όσο θέλει" πρέπει να ισχύει. Βέβαια βλέπεις τα ml που ήπιε χτές και κάπως έτσι πορεύεσαι και σήμερα, αλλά οι διακυμάνσεις είναι στο πρόγραμμα. Σίγουρα το πρόγραμμα το φτιάχνει το παιδί πάντως

ssttaa

εμας λοιπονμαθε οτι στη μεγαλη τρων μηνων σκασανε τα δυο πρωτα :wink:ναι οκ το ξερω νωριτερα απο οτι διαβασες αλλα τι να κανουμε ετσι εγινε,,και γκρινια δεν ειχαμε,,,,επισης το οτι βγαινουν τα δοντια δε σημαινει οτι θα γκρινιαζει μονο οταν θα βγουνε ,,,υπαρχουν μωρακια που ταλαιπωρουντε και δυο μηνες πριν σκασει το δοντακι τους,,,,

ακριβώς δεν είναι πάντα ό,τι διαβάζεις! Κάθε παιδί είναι μοναδικό, αλλά το να πιστεύετε ότι ένα παιδί δεν κάνει να μπεί σε πρόγραμμα επειδή εσείς δεν το κάνατε δεν το βρίσκω σωστό. Ναι ακριβώς, νόμιζα ότι μου επιτίθεσαι.