Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ,ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

Recommended Posts

Καλημερα σας,οποτε αποφασιζω να γραψω στο forum,ειναι παντοτε για τα προβληματα υπνου του 3χρονου πλεον γιου μου.Αυτη τη φορα θελω να ρωτησω αν πιστευετε οτι ενας παιδοψυχολογος χρειαζεται να επεμβει,δεδομενου οτι το προβλημα εχει ξεφυγει περα απο καθε προηγουμενο,ειναι πλεον ενα διαχρονικο βασανο.Με αυτο εννοω οτι εδω κ 4 μηνες ξυπναει 3 ή 4 ή 5 και δεν ξανακοιμαται παρολο που πηγαινει ο μπαμπας του κ ξαπλωνει διπλα του γιατι εγω εχω και ενα βρεφος 5 μηνων να θηλασω ποτε με ξενυχταει ΚΑΙ αυτο..............τα προβληματα ,οπως ανεφερα πιο πανω ξεκινησαν απο την πρωτη μερα της ζωης τους,με μερικες περιοδους βελτιωσης αρα το νεο μωρο μπορει να επιβαρυνει την κατασταση,σιγουρα ομως δεν ειναι η μοναδικη κ πρωταρχικη αιτια της αυπνιας.τωρα πια εχω αρχισει στα σοβαρα να σκεφτομαι τη λυση ενος ψυχολογου,επειδη φοβαμαι ιτι η κατασταση αυτη μπορει να διαιωνιστει και να εχει αρνητικες συνεπειες στην υγεια του γιου μου,ο οποιος κατα τα αλλα ειναι ενα πανεξυπνο παιδι μεαπιστευτη ωριμοτητα λογου.Πλεον ειμαστε 2 απελπισμενοι και κουρασμενοι γονεις.Σας ευχαριστω,οποιος μπορει να με βοηθησει παρακαλω ας το κανει

.png

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

κατι μου θυμιζει... κατι μου θυμιζει....ακριβως τα ιδια περασαμε περσι ακριβως τετοια εποχη με την κορη μου,τοτε 2 ετων και τον νεογεννητο γιο μου.δεν αντεξαμε την αυπνια με τον συζυγο γαι 1 μηνα τραβηξε και πηγαμε παιδιψυχολογο ,εμεις οχι το παιδι,και διορθωθηκαν ολα σταδιακα.τωρα δεν μπορω να την σηκωσω απο το κρεβατι !!! υπομονη και σου συστηνω ενα βιβλιο απο εκδοσεις πατακη κοιμησου αγγελουδι μου ενος ξενου συγγραφεα

• 1 month later...

Καλησπέρα! Επαναφέρω το θέμα μια και έχω προβληματιστεί κι εγώ αρκετά με το θέμα του ύπνου της μικρής μου. Έχω ανοίξει πολλά θέματα σχετικά στο forum, ανάλογα με τις κάθε φορά σκέψεις μου. αυτή τη φορά , και δεδομένου ότι πλησιάζει ο ερχομός ενός καινούριου μωρού που πιστεύω ότι θα επιδεινώσει την κατάσταση (πόσο πια? Ξυπνάει κάθε 2 ώρες τους τελευταίους 10 μήνες!) σκέφτομαι τη λύση του παιδοψυχολόγου. Το βασικό μου κόλλημα είναι (και ο λόγος που δεν το έχω κάνει ως τώρα) ότι από όσους γνωστούς μου έχουν ακούσει τη γνώμη ειδικού αυτό που τους έχουν προτείνει είναι η μέθοδος του κλάματος (κοινώς του "κοιμήσου παιδί μου), η οποία μας βρίσκει αντίθετους με το σύζυγό μου και αρνούμαστε να την ακολουθήσουμε. ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος (ή έστω, αν υπάρχει κάποιος επιστημονικός συνεργάτης του forum) να μου συστήσει κάποιον ο οποίος να μη μου πει "κόψε το θηλασμό και άστη να κλαίει, μόνο έτσι θα κοιμηθεί". Αυτό το έχω ακούσει ήδη απ τον παιδίατρό μας. Υπάρχει αντίθετη άποψη στον κλάδο αυτό ή όλοι θεωρούν αυτή τη μέθοδο σωστή?

Θα μου πείτε τι ψάχνεις? να ακούσεις αυτό που θέλεις να ακούσεις? Δε γνωρίζω ποια είναι η λύση, απλώς ξέρω ότι αν είναι να πάω κάπου για να ακούσω ότι πρέπει να την αφήσω να κλαίει για να γίνει πιο ανεξάρτητο παιδί (έτσι είπε παιδοψυχολόγος σε γνωστή μου πρόσφατα) προτιμώ να μην πάω καθόλου. είμαι διατεθιμένη να ακούσω τη γνώμη ειδικού αλλά όχι να εφαρμόσω κάτι που είναι αντίθετο στο ένστικό μου.

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Επειδή η ίδια στάση συναντάται τελευταία σε πολύ δικό μου πρόσωπο, να σου απαντήσω πως έχετε ήδη αποφασίσει να μην αφήνετε το μωρό να κλαίει και δεν επιθυμείτε να κάνετε πίσω ούτε για μια δοκιμή σε οτιδήποτε μπορεί να σας συστήσει παιδίατρος ή μαμά μεγαλύτερων παιδιών. Επομένως θεωρώ χάσιμο χρόνου το να ζητάτε βοήθεια/συμβουλή απ τη στιγμή που επιθυμείτε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας...

Υ.Γ. Ειδικός πια βαπτίζεται ο έχων οποιοδήποτε δίπλωμα ιατρικής κι ας μην έχει παιδιά ο ίδιος ή ας μην έχει ασχοληθεί με την καθημερινότητά τους ποτέ...

Για μένα ειδικός είναι η φίλη/ξαδέλφη/κουμπάρα/μπατζανάκισα που έχει έστω και ένα παιδί μεγαλύτερο από εμένα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Επειδή η ίδια στάση συναντάται τελευταία σε πολύ δικό μου πρόσωπο, να σου απαντήσω πως έχετε ήδη αποφασίσει να μην αφήνετε το μωρό να κλαίει και δεν επιθυμείτε να κάνετε πίσω ούτε για μια δοκιμή σε οτιδήποτε μπορεί να σας συστήσει παιδίατρος ή μαμά μεγαλύτερων παιδιών. Επομένως θεωρώ χάσιμο χρόνου το να ζητάτε βοήθεια/συμβουλή απ τη στιγμή που επιθυμείτε να ακολουθήσετε το ένστικτό σας...

Υ.Γ. Ειδικός πια βαπτίζεται ο έχων οποιοδήποτε δίπλωμα ιατρικής κι ας μην έχει παιδιά ο ίδιος ή ας μην έχει ασχοληθεί με την καθημερινότητά τους ποτέ...

Για μένα ειδικός είναι η φίλη/ξαδέλφη/κουμπάρα/μπατζανάκισα που έχει έστω και ένα παιδί μεγαλύτερο από εμένα...

αναφορικά με το θέμα του ειδικού: δε θεωρώ ειδικό τον παιδίατρό μας γιατί το πτυχίο της ιατρικής του δεν έχει καθόλου να κάνει με παιδοψυχολογία, ούτε όμως θεωρώ ειδική την κάθε μητέρα που έχει εφαρμόσει την οποιαδήποτε μέθοδο στο παιδί της με το οποιοδήποτε αποτέλεσμα γιατί : 1) μου έχει τύχει να το συζητήσω με πολλές μητέρες οι οποίες περηφανεύονται ότι η μέθοδος του κλάματος τους έφερε αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα μετα΄από καιρό έχει τύχει να βρεθώ στο σπίτι τους και να ακούμε το παιδί να ξυπνάει τη νύχτα και να κλαίει, άρα δεν είναι πάντα αληθή και αντικειμενικά αυτά που ακούμε, ακόμα κι αν μας τα λένε πολύ κοντινά μας πρόσωπα (δυστυχώς)

2) αδιαμφισβήτητα κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες, γι αυτό και δεν υπάρχουν "συνταγές", και γι αυτό θα ήθελα να συζητήσω όλες τις παραμέτρους με έναν ειδικό.

Τέλος, ήθελα να τονίσω ότι προσπαθώ να μην έχω παρωπίδες και να έχω ανοιχτό μυαλό, γι αυτό και έχω διαβάσει πολύ προσεκτικά και το "κοιμήσου παιδί μου" (3 φορές) όσο και το "no cry sleep solution" και γενικότερα ανταλάσσω απόψεις με γονείς διαφόρων "σχολών". Αυτό που ρωτάω είναι αν και οι παιδοψυχολόγοι έχουν διάφορες "Σχολές" ή συστήνουν όλοι το ίδιο. τη μέθοδο του κλάματος δεν μπορώ να την εφαρμόσω, τι να κάνω? το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να πειστώ ότι μακροπρόθεσμα οφελεί το παιδί μου, έχω μάλιστα ακούσει και από τους ίδιους τους γονείς που την έχουν εφαρμόσει αρκετά αρνητικά της μεθόδου. Αλλά και ως φιλοσοφία διαφωνώ, δε θα ήθελα λοιπόν να πληρώσω κάποιον για να μου συστήσει κάτι με το οποίο διαφωνώ πλήρως. Γνωρίζετε αν υπάρχουν επαγγελματίες που να μην τη συστήνουν?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Και εγω ημουν σε σκεψεις να παω σε παιδοψυχολογο μιας και ο γιος μου 3 παρα τωρα απο οταν γεννηθηκε δεν ειχε κοιμηθει σερι βραδυ και δεν πιστεψα ποτε οτι με τον να τον αγνοησω και να τον αφησω να κλαιει θα γινοταν κατι και δεν το αντεχατο θεωρω απορριψη για το παιδι.

Ξαφνικα αρχισε να κοιμαται γυρω στα δυο και αλλα και παλι οταν βγαζει δοντι ξαναχαλαει που και που ο υπνος του. Αλλα σε γενικες γραμμες ειδαμε μεγαλη αλλαγη. Δεν ξερω για ειδικους που ρωτας ναα βρισκουν λυση χωρις κλαμα αλλα αν αντεχετε λιγο ακομα ισως στρωσει μονη της.

σ ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, λυπάμαι βέβαια γι αυτά που περνάς αλλά η αλήθεια είναι ότι όποτε διαβάζω για κάποιον ομοιοπαθή αισθάνομαι ανακούφιση :D εγώ απ ό,τι φαίνεται αντέχω, αφού πέρασα και τη δύσκολη φάση του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης με απίστευτο πόνο στις θηλές παράλληλα με την υπνηλία και τα ξενύχτια...το θέμα είναι ότι νιώθω τα περιθώρια να στενεύουν γιατί σε 4,5 μήνες έρχεται το καινούριο μπεμπέ και τότε είναι που δεν ξέρω τι θα κάνω-θα χωριστώ στα 2?? Προ εγκυμοσύνης το είχα αποδεχτεί αλλά τώρα προβληματίζομαι πάρα πολύ και φοβάμαι ότι πρέπει να βρω επειγόντως λύση..

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Εχεις δικιο λογω εγκυμοσυνης να ανησυχεις αλλα αν πολυπιεσεις την κατασταση ισως ειναι χειροτερα. Μεχρι τοτε μπορει να δεις τεραστιες αλλαγες. Εγω δεν θα ξεχασω την ημερα των δευτερων γενθλιων του βραδυ μαλλον που ξυπνησα το πρωι και συνειδητοποιησα οτι δεν ειχε ξυπνησει και επαθα σοκ δεν το πιστευα. Απο τοτε αρχισε να το κανει πιο συχνα και καποια στιγμη κοιμομασταν καλα σε γενικες γραμμες.

Πλεον εχω καταλαβει οτι οταν δεν κοιμαται καλα κατι τρεχει και συνηθως ειναι δοντια η υπερενταση. Τωρα βγαζει τα δυο τελευταια και και ελιζω να τελειωσουμε μια και καλη με τα ξενυχτια.

Στην ηλικια σας ειχαμε περασει και πολλα βραδια με κλαμματα λογω νυχτερινων τρομων και ονειρων που δεν μπρουσε να τα διαχειριστει. Πλεον του εξηγω οτι στον υπνο μας καμια φορα βλεπουμε κατι σαν ταινιες που αλλες φορες ειναι ομορφες και αλλες κακες και μας τρομαζουν αλλα μολις ξυπνησουμε περνανε.

Γενικα καποια παιδια περνανε πιο εντονα καποια σταδια και ειναι πιο δυσκολα στο να ξανακοιμηθουν . Ευχομαι συντομα πλησιαζοντας τα δυο να αρχισει να κοιμαται καλα και να ηρεμησεις.

Εχεις δικιο λογω εγκυμοσυνης να ανησυχεις αλλα αν πολυπιεσεις την κατασταση ισως ειναι χειροτερα. Μεχρι τοτε μπορει να δεις τεραστιες αλλαγες. Εγω δεν θα ξεχασω την ημερα των δευτερων γενθλιων του βραδυ μαλλον που ξυπνησα το πρωι και συνειδητοποιησα οτι δεν ειχε ξυπνησει και επαθα σοκ δεν το πιστευα. Απο τοτε αρχισε να το κανει πιο συχνα και καποια στιγμη κοιμομασταν καλα σε γενικες γραμμες.

Πλεον εχω καταλαβει οτι οταν δεν κοιμαται καλα κατι τρεχει και συνηθως ειναι δοντια η υπερενταση. Τωρα βγαζει τα δυο τελευταια και και ελιζω να τελειωσουμε μια και καλη με τα ξενυχτια.

Στην ηλικια σας ειχαμε περασει και πολλα βραδια με κλαμματα λογω νυχτερινων τρομων και ονειρων που δεν μπρουσε να τα διαχειριστει. Πλεον του εξηγω οτι στον υπνο μας καμια φορα βλεπουμε κατι σαν ταινιες που αλλες φορες ειναι ομορφες και αλλες κακες και μας τρομαζουν αλλα μολις ξυπνησουμε περνανε.

Γενικα καποια παιδια περνανε πιο εντονα καποια σταδια και ειναι πιο δυσκολα στο να ξανακοιμηθουν . Ευχομαι συντομα πλησιαζοντας τα δυο να αρχισει να κοιμαται καλα και να ηρεμησεις.

Κάποιες φορές κι εγώ καταλαβαίνω ότι είναι εφιάλτης γιατί ξυπνάει με φωνές, άλλες πάλι κλαίει και μόλις πιάσει το χέρι μου κοιμάται αμέσως, γενικά έχουν διάφορες παραλλαγές τα ξυπνήματά της, αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι ότι είναι σταθερή στο διωράκι της: Λες κι έχει ξυπνητήρι! είναι απίστευτο! Ξεκινήσαμε και ξένο τώρα και είδα παροδικά μια βελτιώση αλλά σε γενικές γραμμές στο ίδιο στάδιο παραμένει-ξύπνημα ανά 2 ώρες. Μακάρι να πιάσουν τόπο οι ευχές σου γιατί με βλέπω να ψάχνω εγώ για ψυχολόγο σε λίγο!! Καλούς ύπνους εύχομαι και σε σένα, μια και απ ό,τι βλέπω πλησιάζουν!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Ναι καθε φορα ειχε και αλλον λογο που ξυπνουσε συνδιασμος ηταν και δεν αγαπαει τον υπνο και ανασφαλεια ενα φεγγαρι να με βλεπει και δοντια ολα μαζι.

Α ξεχασα να σου πω αυτο που βοηθησε καπως ειναι οτι περπαταγαμε πολυ εκοψε το καροτσι ακαι κουραζοταν περισσοτερο. Φαντασου προχθες πηγα να τον κοιμησω και μου λεει καληνυχτα μαμα θα κοιμηθω μονος μου σοκ εγω!!!!!! Γυρισε και κοιμηθηκε ετσι απλα ξαφνικα.

Και εμεις ξενο πιναμε δεν θηλασε καθολου. Επιπλεον βοηθησε το οτι βγηκε απο την κουνια που δεν την γουσταρε ποτε και πηγε σε κρεββατι, ηρεμησε καπως.

Επιπλεον τις δυσκολες νυχτες λιποθυμουσα και εγω διπλα του στο κρεβατι.

Υπνος...μεγα προβλημα....εχω δοκιμασει τα παντα και δεν επιασε τιποτα...απο την ωρα που γεννηθηκε εχει θεμα με τον υπνο...μωρο δεν κοιμοταν ειχε απιστευτους κολικους,πιο μεγαλος αλμα ανπτυξης....μετα δοντακια....τωρα ονειρα...σε λιγο σχολεια μετα φανταρος και στο τελος θα την κοπανησει στην γυναικουλα του και παειιιιι εκει να δεις τι υπνους θα ριξω....και να δεις που εκει θα κοιμαται μια χαρα....η μανα τα τραβαει και η γυναικα τα χαιρεται...θα ερχεται η νυφη και θα λεει ..δεν μπορω να τον ξυπνησω και ασε που ροχαλιζει...γκρρρρρρρρρρρρρ....ας αφησουμε την πλακα και ας δουμε την σοβαρη πλευρα...να σου πω την αληθεια ειχα σκεφτει πολλες φορες να παω σε ψυχολογο αλλα ολο κατι με κρατουσε μεσα μου...ελεγα περιμενε λιγο ακομα και οντως σιγα σιγα στρωνει το πραγμα...μην φανταστεις οτι κοιμαται σερι ,δεν εχουμε ομως τα χαλια που ειχαμε....μιλαμε για ατελειωτα ξενυχτια.....ωωωωωωωρες ξυπνιος....γιαυτο σου λεω περιμενε λιγο και θα στρωσει σιγα σιγα...ειναι πολυ δυσκολο ειδικα τωρα που θα ερθει και το αλλο σας μπεμπε ομως θελει υπομονη....μην της δειχνεις το ποσο αγχωνεσαι για το θεμα,τα παιδια εχουν ενστικτο και ολα τα καταλαβαινουν....εγω το εχω παρει αποφαση οτι δεν ειναι του υπνου και ηδη νιωθω καλυτερα και εγω και αυτος.Ευχομαι συντομα βελτιωση και με το καλο το αλλο μωρακι και ελπιζω να μην σε ξενυχταει οπως η πρωτη.

Ναι καθε φορα ειχε και αλλον λογο που ξυπνουσε συνδιασμος ηταν και δεν αγαπαει τον υπνο και ανασφαλεια ενα φεγγαρι να με βλεπει και δοντια ολα μαζι.

Α ξεχασα να σου πω αυτο που βοηθησε καπως ειναι οτι περπαταγαμε πολυ εκοψε το καροτσι ακαι κουραζοταν περισσοτερο. Φαντασου προχθες πηγα να τον κοιμησω και μου λεει καληνυχτα μαμα θα κοιμηθω μονος μου σοκ εγω!!!!!! Γυρισε και κοιμηθηκε ετσι απλα ξαφνικα.

Και εμεις ξενο πιναμε δεν θηλασε καθολου. Επιπλεον βοηθησε το οτι βγηκε απο την κουνια που δεν την γουσταρε ποτε και πηγε σε κρεββατι, ηρεμησε καπως.

Επιπλεον τις δυσκολες νυχτες λιποθυμουσα και εγω διπλα του στο κρεβατι.

Κι εμείς τα έχουμε ρίξει τα κάγκελα της κούνιας και ξαπλώνω κι εγώ δίπλα της, μια χαρά ανεβοκατεβαινει όλη μέρα και φαίνεται ότι το γουστάρει πολύ το κρεβάτι της αλλά όταν είναι ωρα ύπνου δεν...

επίσης θα σου ξαναπώ ότι λυπάμαι μεν γι αυτά που πέρασες αλλά χαίρομαι που τα πέρασες παρ όλο που δε θήλασες γιατί με τον άντρα μου έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δε θήλαζα... φυσικά κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει, πάντως δεν μπορεί και κανείς αβίαστα να πει ότι φταίει ο θηλασμός (όπως πχ ο παιδίατρός μας που έχει λυσσάξει ότι τα τραβάω όλα αυτά επειδή θηλάζω ακόμα). Anyway, μη βγαίνω και εκτός θέματος, σ ευχαριστώ πολύ όπως και να έχει, μου δίνεις πολύ κουράγιο!

κάθε σύσταση για παιδοψυχολόγο no-cry δεκτή.... ας είναι και εκτός Αθηνών!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Υπνος...μεγα προβλημα....εχω δοκιμασει τα παντα και δεν επιασε τιποτα...απο την ωρα που γεννηθηκε εχει θεμα με τον υπνο...μωρο δεν κοιμοταν ειχε απιστευτους κολικους,πιο μεγαλος αλμα ανπτυξης....μετα δοντακια....τωρα ονειρα...σε λιγο σχολεια μετα φανταρος και στο τελος θα την κοπανησει στην γυναικουλα του και παειιιιι εκει να δεις τι υπνους θα ριξω....και να δεις που εκει θα κοιμαται μια χαρα....η μανα τα τραβαει και η γυναικα τα χαιρεται...θα ερχεται η νυφη και θα λεει ..δεν μπορω να τον ξυπνησω και ασε που ροχαλιζει...γκρρρρρρρρρρρρρ....ας αφησουμε την πλακα και ας δουμε την σοβαρη πλευρα...να σου πω την αληθεια ειχα σκεφτει πολλες φορες να παω σε ψυχολογο αλλα ολο κατι με κρατουσε μεσα μου...ελεγα περιμενε λιγο ακομα και οντως σιγα σιγα στρωνει το πραγμα...μην φανταστεις οτι κοιμαται σερι ,δεν εχουμε ομως τα χαλια που ειχαμε....μιλαμε για ατελειωτα ξενυχτια.....ωωωωωωωρες ξυπνιος....γιαυτο σου λεω περιμενε λιγο και θα στρωσει σιγα σιγα...ειναι πολυ δυσκολο ειδικα τωρα που θα ερθει και το αλλο σας μπεμπε ομως θελει υπομονη....μην της δειχνεις το ποσο αγχωνεσαι για το θεμα,τα παιδια εχουν ενστικτο και ολα τα καταλαβαινουν....εγω το εχω παρει αποφαση οτι δεν ειναι του υπνου και ηδη νιωθω καλυτερα και εγω και αυτος.Ευχομαι συντομα βελτιωση και με το καλο το αλλο μωρακι και ελπιζω να μην σε ξενυχταει οπως η πρωτη.

Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία (νομίζω ότι σε έχω ξανα"συναντήσει" σε κάποιο θέμα για τον ύπνο, μάλλον θα πρέπει να φτιάξουμε ένα club εμείς οι ξενύχτισσες!), μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα, η δική μου βρε παιδί μου το ξεκίνησε ανάποδα, στην αρχή κοιμόταν σερί 12 ωρα και με είχε κακομάθει, αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα! Μακάρι να γίνει κάτι κορίτσια γιατί με βλέπω στο δαφνί και τον άντρα μου με άλλη!

ΥΓ να σαι καλά, με έκανες και γέλασα μέσα στην απελπισία μου με τη νύφη! Τουλάχιστον ας κρατήσουμε το χιούμορ μας γιατί αλλιώς δε θα αντέξουμε!! Κουράγιο!!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png