Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ανακαίνιση ντουλάπας ή τοποθέτηση καινούριας??

Recommended Posts

..Πρόκειται να κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας όπου έχουμε τρεις παλιές ντουλάπες με ανοιγόμενα φύλλα που τρώνε χώρο, χαλασμένα συρτάρια που κολλάνε και έλλειψη μηχανισμού ασανσέρ για το πάνω τμήμα. Είναι πάντως ψηλές κι ευρύχωρες και με σωστή διαρρύθμιση.

.. τί είναι προτιμότερο από πλευράς οικονομίας σε χρόνο και χρήμα, φασαρίας - ξηλώματα, μπάζα -κλπ. ...να κάνουμε ανακαίνιση στις ντουλάπες με αλλαγή συρταριών, προσθήκη ασανσέρ και αλλαγή σε συρόμενες πόρτες ή να γίνει τοποθέτηση νέων από το μηδέν??

Θα θέλαμε γνώμες και τις εμπειρίες σας από όσους έχουν περάσει το δράμα της ντουλάπας :roll:!!!

Αν επίσης γνωρίζετε κάποιον μάστορα που αναλαμβάνει ανακαίνιση ντουλαπών στείλτε μου π.μ.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

εγω εχω μια παλια ντουλαπα που επιανε μουχλα..ειπα να την ανακαινισω..την μονωσαμε..της αλλαξαμε τα παντα εσωτερικα..χρηματικα δεν μας πηγε και λιγα...το σημαντικο ειναι οτι παλι εμφανισε μουχλα..σε αλλη φαση θα εφτιαχνα καινουρια...καινουρια και παλι καινουρια

...θέμα με υγρασίες και μούχλες δεν υπάρχει ευτυχώς στις τρεις ντουλάπες που θέλουμε να δούμε τί θα τις κάνουμε, είναι καθαρά πρακτικό το θέμα όπως λέω παραπάνω.Το ξήλωμα και ξεμπάζωμα είναι επίσης ένα πρόσθετο κόστος σε χρόνο εργασίας και σε χρήμα.

Περιμένω κι άλλες γνώμες-εμπειρίες, το θέμα ντουλάπα ξέρω ότι ενδιαφέρει πολλές οικογένειες μια και ποτέ δεν είναι τόσες ή όπως ακριβώς τις θέλουμε σε κάθε σπίτι..

Αχ! Κι εγώ πριν λίγο καιρό, το ίδιο πράγμα έψαχνα... αλλά τελικά κατέληξα στο να τις αφήσω ως έχουν!! Είχα ακούσει κάτι τιμές που ξεκινάνε από 150 ? το τμ2 για καινούρια μέχρι....... πολλά περισσότερα... επειδή κι εγώ έψαχνα απλά να αλλάξω τις πόρτες τις συρρόμενες βρήκα αυτό http://www.vialex.gr/alphanualphakappaalpha943nuiotasigmaeta-pialphalambdaiota940sigmaf-nutauomicronupsilonlambda940pialphasigmaf.html

Δεν το έχω δοκιμάσει, και δεν το ξέρω, το βάζω ενδεικτικά!

Διαφημίσεις

...θέμα με υγρασίες και μούχλες δεν υπάρχει ευτυχώς στις τρεις ντουλάπες που θέλουμε να δούμε τί θα τις κάνουμε, είναι καθαρά πρακτικό το θέμα όπως λέω παραπάνω.Το ξήλωμα και ξεμπάζωμα είναι επίσης ένα πρόσθετο κόστος σε χρόνο εργασίας και σε χρήμα.

Περιμένω κι άλλες γνώμες-εμπειρίες, το θέμα ντουλάπα ξέρω ότι ενδιαφέρει πολλές οικογένειες μια και ποτέ δεν είναι τόσες ή όπως ακριβώς τις θέλουμε σε κάθε σπίτι..

Ναι, αλλά ακόμα κι αν τελικά βάλεις καινούρια ντουλάπα, πάλι δεν θα έχεις το ξήλωμα της παλιάς; Άρα αυτό το κομμάτι δεν το γλιτώνεις.

Γνώμη μου είναι, αν το εξωτερικό της ντουλάπας είναι καλό και σου αρέσουν και οι χώροι της μέσα από πλευράς περιεκτικότητας, μπορείς να βάλεις ό,τι μηχανισμούς και συρτάρια θέλεις με σχετικά μικρό κόστος από ΙΚΕΑ. Εγώ για μια παιδικό τρίφυλλη που ρώτησα στη ΝΕΟΣΕΤ πάντως (ύψος 2,40 με πατάρι, φάρδος 1,35), μου ζήτησαν 650 ευρώ. Με 2 εσωτερικά συρτάρια και ράβδο για τα ρούχα. Στο ΙΚΕΑ βρήκα και με 250 έως 500, αλλά δεν μου άρεσε καμία και ήταν και μικρότερες.

Από την εμπειρία μου ως Αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων, θα σε συμβούλευα να αντικαταστήσεις ολόκληρη την ντουλάπα, για τους εξής λόγους:

Το κόστος δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από την «ανακαίνιση», όπως την ονομάζεις.

Σκέψου πως για τον τεχνητή που θα αναλάβει την προσαρμογή, ενδέχεται να είναι πιο πολύ δουλειά να προσαρμόσει νέες πόρτες και μηχανισμούς σε έναν υπάρχοντα σκελετό, από το να το φτιάξει από την αρχή.

Άσε που υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτείτε να βρείτε τους μηχανισμούς και τα εξαρτήματα που θα ταιριάζουν στον υπάρχοντα σκελετό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνετε «πατέντες», με αμφίβολα αποτελέσματα.

Τέλος δεν αποκλείεται να ανακαλύψετε ξηλώνοντας την ντουλάπα που ήδη υπάρχει πως έχουν φθαρεί και θέλουν επιδιόρθωση ή και αντικατάσταση κομμάτια του σκελετού, άρα επιπλέον κόστος και βαβούρα, και είναι γνωστό πως τα μερεμέτια μερικές φορές κοστίζουν περισσότερο από κάτι καινούργιο.

Ξέρω πως οι καιροί είναι δύσκολοι και πως ακόμη και μια μικρή διαφορά στην τιμή μας επηρεάζει τις αποφάσεις μας.:( Επειδή όμως οι ντουλάπες είναι κάτι που δεν αλλάζει συχνά ή εύκολα και η σωστή διαρρύθμιση και καλή ποιότητά τους κάνει τη ζωή και την οργάνωσή μας ευκολότερη, προτείνω να τις αντικαταστήσεις με νέες, ακριβώς σχεδιασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Άλλωστε κανείς δεν απαγορεύει να περιγράψεις στον τεχνίτη που θα τις κατασκευάσει ποια από τα στοιχεία σου αρέσουν και θα ήθελες να υπάρχουν και στην νέα ντουλάπα, ποια θες να αλλάξουν και τι επιπλέον χρειάζεσαι, ώστε να σου προτείνει την τέλεια για εσάς λύση.