Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερώτηση σχετικά με το κλίσμα

Recommended Posts

Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ..Στην τελευταία επίσκεψη στον γιατρό μου και ενώ συζητούσαμε λίγο τα του τοκετού ,τι θα νιώσω ,πότε να τον πάρω τηλέφωνο κλπ μου ανέφερε ότι θα ζητήσει να μην μου κάνουν κλίσμα γιατί δεν το χρειάζεται:shock::shock::oops::oops:Δεν ξέρω αν είναι αυτή η τακτική του γιατί στο άκουσμα και μόνο χάρηκα αλλά μετά από 3' που το ξανασκέφτηκα τρομοκρατήθηκα!!!!!:shock::shock::shock:Γίνεται να μην το κάνει αυτό?υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει?Και τι θα γίνει αν έχουμε περίεργα ατυχήματα την ώρα των εξωθήσεων που θα είμαι και με επισκληρίδιο και θα έιναι και ο άνδρας μου μέσα???:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω άσχετα με την επισκληριδιο κ να κανείς κλισμα τα περίεργα ατυχήματα μάλλον είναι γενικός κανόνας κ συμβαίνει σε κάθε γέννα στις εξωθησεις...δυστυχώς.τώρα στο εξωτερικό δεν κάνουν κλισμα,οι περισσότεροι γιατροί κάνουν αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν προλαβαινουν κιόλας...μην αγχωνεσαι πάντως!όλα είναι φυσιολογικα

Ωχ δηλαδή με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο δεν θα το αποφύγω ε??Ρεζίλι θα γίνω..μου φαίνεται θα πω του άνδρα μου να μην κάνει καν τον κόπο να μπει μέσα..:-/

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ..Στην τελευταία επίσκεψη στον γιατρό μου και ενώ συζητούσαμε λίγο τα του τοκετού ,τι θα νιώσω ,πότε να τον πάρω τηλέφωνο κλπ μου ανέφερε ότι θα ζητήσει να μην μου κάνουν κλίσμα γιατί δεν το χρειάζεται:shock::shock::oops::oops:Δεν ξέρω αν είναι αυτή η τακτική του γιατί στο άκουσμα και μόνο χάρηκα αλλά μετά από 3' που το ξανασκέφτηκα τρομοκρατήθηκα!!!!!:shock::shock::shock:Γίνεται να μην το κάνει αυτό?υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει?Και τι θα γίνει αν έχουμε περίεργα ατυχήματα την ώρα των εξωθήσεων που θα είμαι και με επισκληρίδιο και θα έιναι και ο άνδρας μου μέσα???:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι "Γιατί γίνεται κλύσμα σε κάθε γέννα;"! Στις κατευθυντήριες γραμμές της Π.Ο.Υ. το κλύσμα αναφέρεται στις τακτικές που είναι σίγουρα επιβλαβείς και πρέπει να εξαλειφθούν! Ο οργανισμός μας αποβάλλει τα κόπρανα κατά τον τοκετό. Κατά την 1η φάση, η οποία αν είσαι πρωτοτόκος κατά κανόνα διαρκεί πολύ. Ειδίως αν δεν κάνει και παρεμβάσεις, θα πας κανονικά τουαλέτα! Άρα ο γιατρός σου έχει δίκιο. http://www.birthchoices.gr/wp-content/uploads/2010/04/%CE%A6%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%8C.pdf Β1

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

κοριτσια,ο συζηγος ειναι στο υψος σου κεφαλιου σας και οχι διπλα στο γιατρο, οποτε δεν βλεπει τιποτα...και για να ειστε σιγουρες απλα ζητηστε του να μην φυγει λεπτο απο κοντα σας και καλα για να σας χαιδευει τα μαλλακια!!!!εχω παρακολουθησει πολλους τοκετους και συμβαινουν πολλα ατυχηματα, ακομα και σε γυναικες που τους ειχα κανει το κλισμα η ιδια...

Ευχαριστώ πολύ νεραίδα11:) Έχω προβληματιστεί λίγο...:rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

κοριτσια,ο συζηγος ειναι στο υψος σου κεφαλιου σας και οχι διπλα στο γιατρο, οποτε δεν βλεπει τιποτα...και για να ειστε σιγουρες απλα ζητηστε του να μην φυγει λεπτο απο κοντα σας και καλα για να σας χαιδευει τα μαλλακια!!!!εχω παρακολουθησει πολλους τοκετους και συμβαινουν πολλα ατυχηματα, ακομα και σε γυναικες που τους ειχα κανει το κλισμα η ιδια...

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι "Γιατί γίνεται κλύσμα σε κάθε γέννα;"! Στις κατευθυντήριες γραμμές της Π.Ο.Υ. το κλύσμα αναφέρεται στις τακτικές που είναι σίγουρα επιβλαβείς και πρέπει να εξαλειφθούν! Ο οργανισμός μας αποβάλλει τα κόπρανα κατά τον τοκετό. Κατά την 1η φάση, η οποία αν είσαι πρωτοτόκος κατά κανόνα διαρκεί πολύ. Ειδίως αν δεν κάνει και παρεμβάσεις, θα πας κανονικά τουαλέτα! Άρα ο γιατρός σου έχει δίκιο. http://www.birthchoices.gr/wp-content/uploads/2010/04/%CE%A6%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%8C.pdf Β1

Δεν το έχω ψάξει τόσο και σ'ευχαριστώ για το άρθρο,απλώς ξέρεις..επειδή ακούμε ότι είναι στάνταρ διαδικασία η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι τώρα που μου είπε ο γιατρός ότι δεν το χρειάζεται. Συγκεκριμένα μου είπε "αυτά είναι για παππούδες, δεν χρειάζομαι να σου κάνουν υποκλυσμό":rolleyes::rolleyes: και όταν το συζήτησα γενικώς μπορείς να φανταστείς το τι άκουσα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

πωπω και χθες είχαμε αυτή την κουβέντα, για το πόσα βλέπει ο άντρας στον τοκετό, είπαμε και για τα κόπρανα...που διαφεύγουν και επειδή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο σαν ιδέα του είπα ότι θα είναι πλάι μου για να μου βαστάει και το χέρι και να μου μιλάει.

Με αποστόμωσε! Δε θα δώ λέει το παιδί να βγαίνει για τα κακά?!

Τί να του πώ, του είπα ότι δε βγαίνει με τη μία το μωρό και όταν θα είναι να βγεί θα βλέπει. Αλλά πριν τον θέλω να μου συμπαραστέκεται!

Ως τότε ελπίζω να με έχουν καθαρίσει (ή αυτό δεν παίζει)??

Μας καθαρίζουν μια και καλή μετά ή υπάρχει φρόντιδα και πρίν?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

πωπω και χθες είχαμε αυτή την κουβέντα, για το πόσα βλέπει ο άντρας στον τοκετό, είπαμε και για τα κόπρανα...που διαφεύγουν και επειδή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο σαν ιδέα του είπα ότι θα είναι πλάι μου για να μου βαστάει και το χέρι και να μου μιλάει.

Με αποστόμωσε! Δε θα δώ λέει το παιδί να βγαίνει για τα κακά?!

Τί να του πώ, του είπα ότι δε βγαίνει με τη μία το μωρό και όταν θα είναι να βγεί θα βλέπει. Αλλά πριν τον θέλω να μου συμπαραστέκεται!

Ως τότε ελπίζω να με έχουν καθαρίσει (ή αυτό δεν παίζει)??

Μας καθαρίζουν μια και καλή μετά ή υπάρχει φρόντιδα και πρίν?

αμεσως σε καθαριζουν για να μην ερθει το μωρο σε επαφη με τα μικροβια...

αλλωστε υποτιθεται οτι οι αντρες μας ειναι μεσα για να μας στηριζουν και οχι για να παρακολουθουν καρε καρε τον τοκετο

ακριβώς! Κι γω σε αυτό μετα μικρόβια πόνταρα ότι μας καθαρίζουν... Εντάξει λοιπόν ηρέμησα :D

Ευτυχώς που σας έχω και ρωτάω και τα πιο...τρελά! Στον μήνα μου τί θα σκέφτομαι :confused:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν το έχω ψάξει τόσο και σ'ευχαριστώ για το άρθρο,απλώς ξέρεις..επειδή ακούμε ότι είναι στάνταρ διαδικασία η αλήθεια είναι ότι προβληματίζομαι τώρα που μου είπε ο γιατρός ότι δεν το χρειάζεται. Συγκεκριμένα μου είπε "αυτά είναι για παππούδες, δεν χρειάζομαι να σου κάνουν υποκλυσμό":rolleyes::rolleyes: και όταν το συζήτησα γενικώς μπορείς να φανταστείς το τι άκουσα..

Φαντάζομαι (και περιμένω ν'ακούσω παρόμοια όταν με το καλό έρθει το δεύτερο, σχετικά με τις επιλογές που θα κάνω τότε.). Γενικά είμαστε αρκετά πίσω στον τομέα γέννα. Αλλά αν ακούς τον καθένα με το μακρύ του και το κοντό του, μόνο τη διάθεσή σου χαλάς! Με το καλό το μωράκι σου!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι όταν μια γυναίκα κάνει κλίσμα υπάρχει πιθανότητα να έχει και ατύχημα στον τοκετό.Εγω θα πω την δική μου εμπειρία.Ο τοκετός μου ήταν οξύς.Απο την ώρα που μου έσπασαν τα νερά γέννησα σε 45 λεπτά.Έφτασα στη κλινική με 10 διαστολή και περίμενα τον γιατρό μου αλλιώς θα με ξεγεννούσε η μαία.Κλίσμα λοιπόν δεν μου κάνανε αφού δεν προλαβαίναμε.Μερικές ώρες πρίν όμως είχα πάει τουαλέτα.Προφανώς είχα και άδειο έντερο.Δεν ξέρω όμως αν είχα ατύχημα κατά τον τοκετό!!!Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.Δεν το καταλαβαίνεις!Ο γιατρός την ώρα των εξωθήσεων μου είπε "τώρα θα σπρώξεις σαν να θέλεις να κάνεις κακά" και εγώ έντρομη του λέω "και αν κάνω γιατρέ???δεν μου κάνανε κλίσμα!!!" και μου είπε "κάνε δεν πειράζει,το θέμα είναι να σπρώξεις μην τα σκέφτεσαι αυτά" Για αυτό σου λέω,δεν ξέρω αν έγινε,δεν έβλεπα ούτως ή άλλως εκεί κάτω!Η μια μαία (εγώ είχα 2 στον τοκετό) είναι δίπλα στον γιατρό και η άλλη σε πατάει στην κοιλιά.Αυτή που είναι δίπλα στον γιατρό θυμάμαι ότι με σκούπιζε απο μπροστά προς τα πίσω συνέχεια πριν βγει το μωρό:confused: Προφανώς για να είναι καθαρή η περιοχή απο αίματα,υγρά ή "ότι άλλο προκύψει".Πάντως κορίτσια μην κολλάτε σε αυτά.Ο γιατρός τα συναντάει αυτά σε καθημερινή φάση.Και να συμβεί κάτι τέτοιο σίγουρα δεν γίνεστε ρεζίλι.Είναι απολύτως φυσιολογικό.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Διαφημίσεις

Σε πατάει στην κοιλιά?

Γιατί δεν έκαναν αναρρόφηση?

Αναρρόφηση????Τι εννοείς?Για ποιο πράγμα να γίνει αναρρόφηση??Την ώρα των εξωθήσεων η μαία σε πιέζει με πολύ δύναμη κάτω απο θώρακα.Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει το μωρό να κατέβει.Γίνεται πάντα αυτό απο ότι ξέρω.Σε όλους τους τοκετούς.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Η αδελφή μου με 3 φυσιολογικούς τοκετούς δεν το ανέφερε ποτέ.

Και όταν έτυχε να ακούσουμε στις ειδήσεις παλιά (δεν ξέρω αν το θυμάστε) για γιατρό που πίεζε την κοιλιά της εγγύου για να βγεί το παιδί τρελάθηκε!

Οπότε συμπέρανα ότι δεν παίζει αυτό.

Βρήκα και πρόχειρα αυτό για να δείς για αναρρόφηση http://www.babyspace.gr/Article/normal-vaginal-labor/119-740.html

οχι το πατημα στην κοιλια δεν γινεται παντα!και εγω ειχα 2 μαιες και καμια δεν πατησε την κοιλια μου κ γενικως δεν με πατησαν ζορισαν πουθενα ο τοκετος εξελισοταν μια χαρα με τις δικες μου εξωθησεις :D.και για να μην αγχωνεστε οσες περιμενετε μωρακι συντομα ο αντρας μου που εβλεπε οοολη τη γεννα κακα δεν ειδε καθολου!εκανα κλυσμα ομως πριν.καλη και καθαρη λευτερια ευχομαι!

Η αδελφή μου με 3 φυσιολογικούς τοκετούς δεν το ανέφερε ποτέ.

Και όταν έτυχε να ακούσουμε στις ειδήσεις παλιά (δεν ξέρω αν το θυμάστε) για γιατρό που πίεζε την κοιλιά της εγγύου για να βγεί το παιδί τρελάθηκε!

Οπότε συμπέρανα ότι δεν παίζει αυτό.

Βρήκα και πρόχειρα αυτό για να δείς για αναρρόφηση http://www.babyspace.gr/Article/normal-vaginal-labor/119-740.html

Δεν ξέρω αν είναι κανόνας ή γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά σε όσες γνωστές μου γέννησαν με φυσιολογικό τοκετό όλες μου ανέφεραν το ίδιο.Σε εμένα πάντως το κάνανε.Με ένα συγκεκριμένο τρόπο κιόλας.Η μαία είχε δεμένα τα χέρια της και άσκησε πίεση λίγο πιο κάτω απο το στήθος μου με τον αγκώνα της!Ο γιατρός της έκανε παρατήρησε και της είπε πιο χαμηλά!Εγώ λέω την εμπειρία μου.Δεν ξέρω τώρα για την αδερφή σου.Μπορεί να γέννησε με μια εξώθηση!Εγώ δεν θυμάμαι καν πόσες εξωθήσεις έκανα.Θυμάμαι ότι έσπρωχνα για ένα τέταρτο συνέχεια.Παίζουν πολλά ρόλο στον τοκετό.Καλά αυτό δεν είναι τίποτα όταν σε πατάνε μετά τη γέννα εκεί είναι "όλα τα λεφτά".Και αυτό γίνετε και στις καισαρικές.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

οχι το πατημα στην κοιλια δεν γινεται παντα!και εγω ειχα 2 μαιες και καμια δεν πατησε την κοιλια μου κ γενικως δεν με πατησαν ζορισαν πουθενα ο τοκετος εξελισοταν μια χαρα με τις δικες μου εξωθησεις :D.και για να μην αγχωνεστε οσες περιμενετε μωρακι συντομα ο αντρας μου που εβλεπε οοολη τη γεννα κακα δεν ειδε καθολου!εκανα κλυσμα ομως πριν.καλη και καθαρη λευτερια ευχομαι!

Καλά που το ανέφερες!Για να ξέρουμε!Άρα δεν γίνετε πάντα!Αλλά το θέμα είναι να εξελίσσεται και ο τοκετός με τις εξωθήσεις.Αλλιώς το "βοηθάνε" λίγο...

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Καλά που το ανέφερες!Για να ξέρουμε!Άρα δεν γίνετε πάντα!Αλλά το θέμα είναι να εξελίσσεται και ο τοκετός με τις εξωθήσεις.Αλλιώς το "βοηθάνε" λίγο...

παντως εκανα αρκετη ωρα εξωθησεις ...το σκεφτοταν ο μαγκας μου να βγω να μην βγω...!!!σιγουρα κανενα μισαωρο αφου αλλαξα κ 3 φορες θεση και τελικα βολευτηκαμε στο πλαι :).

Κοριτσια αυτό που λετε με τη μαια μου το εκανε κι εμενα..και μπορω να πω οτι πιο πολυ με πονεσε αυτη η πιεση παρα το παιδι που εβγαινε.Επισης δεν καταλαβα καν για ποιο λογο το εκανε αφου δεν προλαβα καλα καλα να σπρωξω.Με την τριτη βγηκε ο μικρός.

Δεν ειναι δηλαδη οτι ζοριζομουνα ωρα κι ηρθε να βοηθησει.Με το που ειπαν ξεκιναμε με επιασε και με παταγε στην κοιλια με τον αγκωνα της.Μαλλον το εχουν συστημα για να κανουν γρηγορα...

xceZp3.png

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό ότι γίνεται γενικώς -το πάτημα εννοώ στην κοιλιά!..Τι να πω..Ίσως να είναι τακτική του γιατρού μου να μην κάνει κλίσμα..Θα τον ρωτήσω ξανά αύριο που θα πάω να με δει για τις λεπτομέριες επί του θέματος:Ρ

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μήπως μου έδωσες λάθος λίνκ?Το διάβασα και δεν λέει πουθενά για αναρρόφηση.

Mια χαρά είναι το λινκ, εγώ το βρήκα.

"Τι είναι η βεντούζα – αναρρόφηση;

Η μέθοδος της βεντούζας προτιμάται συνήθως από αυτή του εμβρυουλκού και χρησιμοποιείται όταν υπάρχει καθυστέρηση στο δεύτερο στάδιο της γέννας. Η βεντούζα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν ο τράχηλος δεν έχει πλήρη διαστολή. Ο γιατρός εισάγει στον κόλπο της εγκύου ένα μικρό μεταλλικό πώμα, το οποίο συνδέεται με ειδική αναρροφητική συσκευή και τοποθετείται επάνω στο κεφάλι του βρέφους. Καθώς δημιουργείται ένα κενό αέρος, η βεντούζα κολλάει στο κεφάλι του μωρού και με ένα αργό τράβηγμα το μωρό οδηγείται προς τη λεκάνη. Αν γίνει χρήση της βεντούζας, θα παρατηρήσουμε ότι το κεφάλι του μωρού θα έχει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, το πρήξιμο θα υποχωρήσει σε μια δυο μέρες μόνο του."