Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τips για καταστροφη στην κουζινα!


Recommended Posts

Κοριτσια να ειμαι ειληκρινης δεν ξερω αν υπαρχει κατι παρομοιο εδω μεσα αλλα σκεφτηκα να γραψω αυτα που ξερω εγω και ας γραψετε και εσεις οτι ξερετε!

 

Κρεας που δεν βραζει με τπτ!

Λυση = βαλτε μεσα στην κατσαρολα σας 2 ακτινιδια ξεφλουδισμενα ή χυμο απο δυο προτοκαλια!

Τα οξεα βοηθουν στο να μαλακωσει το κρεας

 

Αμαν εγινε λυσσα!!!

Λυση = βαλτε δυο πατατες για να τραβηξουν το αλατι και αφηστε το να βρασει για 10 λεπτα!

 

Μου επεσε παραπανω νερο!

Λυση = αφηστε το φαγητο να βρασει με ανοιχτο καπακι εαν συνεχιζει να υπαρχει νερο περισσευουμενο βαλτε 10 λεπτα πριν τελειωσει το μαγειρεμα 2-3 κουταλιες της σουπας ρυζι ή μανεστρα!

 

Αμαν αυτα τα μπαχαρικα δεν τα βρισκω μεσα εδω και τα μασαμε!

Λυση = παρτε ενα τουλι και βαλτε ολα τα μπαχαρικα που θελετε να προσθεσετε στο φαϊ σας ή εγω χρησιμοποιω ενα gadget που ειναι γαι τα βοιτανα γαι να φτιαξεις τσαι και ειναι σιδερενιο και βολευει!

 

Αυτα αν θυμηθω κατι θα σας πω περιμενω τα δικα σας μυστικα κοριτσια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ποτε δεν τριβω κατατσαρολες.Εχουν δεν εχουν καει,την ωρα που πλενω τα πιατα,τις βαζω με λιγο νερακι και ξυδακι να ζεσταινονται στο ματι της Κουζινας.Ετσι και απολυμαινονται και καθαριζουν χωρις τριψιμο!!!

 

Με ξυδι καθαριζω και το εσωτερικο του φουρνου.Τελος,γεμιζω ενα κατσαρολακι με νερο και φλουδες απο λεμονι,κλεινω το φουρνο και ανοιγω την θερμοκρασια.Σε λιγα λεπτα ο φουρνος μοσχομυριζει!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θέμα!!!!!!

 

- Κρέας που δεν βράζει. Για το κρέας που δεν βράζει με τίποτα, έχω να προτείνω (δοκιμασμένο) να ρίξετε λίγη ζάχαρη, περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή και λιγότερο σε 1.5 κιλό κρέας.

 

- Μυρίζει το κουνέλι; Πριν μαγειρέψετε το κουνέλι, για να μην μυρίζει βάλτε το για μισή ώρα σε μια λεκάνη με 2/3 νερό και 1/3 ξύδι. Στη συνέχεια ξεπλύντε το καλά και στραγγίξτε το.

 

- Κρεμμύδια που καίνε. Όταν καθαρίζετε κρεμμύδια για να μην καίνε τα μάτια σας, ρίχνετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε μια λεκάνη με νερό.

 

- Όσπρια που δεν βράζουν. Άν θέλετε να βράζουν γρήγορα τα όσπρια, μην ρίχνετε την ντομάτα από την αρχή αλλά κανά τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό.

 

- Μοσχάρι που δεν βράζει με τίποτα. Μην προσθέτετε από την αρχή το αλάτι και πάντα να το σιγοβράζετε.

 

Τώρα δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Όταν θυμηθώ θα επανέλθω.

aYVcp2.png
Link to comment
Share on other sites

9 συμβουλές για οικολογικό μαγείρεμα

Μπορείτε να μαγειρέψετε έξυπνα και οικολογικά και να εξοικονομήσετε ενέργεια εφαρμόζοντας μερικές απλές συμβουλές. Αξίζει να τις δοκιμάσετε και να τις συνηθίσετε.

 

1. Καλύψτε την κατσαρόλα για να μη διασκορπίζεται η θερμότητα.

2. Φροντίστε πάντα η κατσαρόλα ή το τηγάνι να είναι στο ίδιο μέγεθος με το μάτι. Αν είναι μικρότερο σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια.

3. Προτιμήστε τα φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, όπως οι σούπες, το ρύζι, το κοκκινιστό.

4. Μερικά λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος, κλείστε το μάτι και αφήστε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο.

5. Οσο λιγότερα υγρά και λίπος χρησιμοποιήσετε τόσο μειώνεται ο χρόνος ψησίματος.

6. Φτιάξτε λίγη παραπάνω ποσότητα και καταψύξτε το υπόλοιπο φαγητό για μια άλλη φορά.

7. Προτιμήστε να ζεστάνετε το φαγητό στο μάτι αντί για τον φούρνο.

8. Τα κρύα ζυμαρικά ή το ριζότο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Φτιάξτε παραπάνω και φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο για την άλλη μέρα.

9. Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας όταν μπορείτε, κάνετε σημαντική οικονομία χρόνου και ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καθαρίστε εύκολα το σκόρδο.

Για να καθαρίσετε γρήγορα τις σκελίδες του σκόρδου, ρίχνετέ τις για 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Η πέτσα ξεκολλά πιο εύκολα.

 

Λεκέδες από ποτήρια στα ξύλινα τραπέζια.

Για να βγάλετε τους λεκέδες από τα ποτήρια, στα ξύλινα τραπέζια, τρίψτε απαλά με λίγη βαζελίνη.

Ξεχωρίστε τα κολλημένα ποτήρια.Για να ξεχωρίζετε τα ποτήρια τα οποία έχουν κολλήσει, χωρίς να τα σπάτε, γεμίστε τό από πάνω με κρύο νερό και βάλτε τό από κάτω σε ζεστό νερό

Link to comment
Share on other sites

Ποτε δεν τριβω κατατσαρολες.Εχουν δεν εχουν καει,την ωρα που πλενω τα πιατα,τις βαζω με λιγο νερακι και ξυδακι να ζεσταινονται στο ματι της Κουζινας.Ετσι και απολυμαινονται και καθαριζουν χωρις τριψιμο!!!

 

Με ξυδι καθαριζω και το εσωτερικο του φουρνου.Τελος,γεμιζω ενα κατσαρολακι με νερο και φλουδες απο λεμονι,κλεινω το φουρνο και ανοιγω την θερμοκρασια.Σε λιγα λεπτα ο φουρνος μοσχομυριζει!!

 

 

φανταστικο θα το δοκιμασω δεν μου εχει μεινει νυχι για νυχι με τον φουρνο!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θέμα!!!!!!

 

- Κρέας που δεν βράζει. Για το κρέας που δεν βράζει με τίποτα, έχω να προτείνω (δοκιμασμένο) να ρίξετε λίγη ζάχαρη, περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή και λιγότερο σε 1.5 κιλό κρέας.

 

- Μυρίζει το κουνέλι; Πριν μαγειρέψετε το κουνέλι, για να μην μυρίζει βάλτε το για μισή ώρα σε μια λεκάνη με 2/3 νερό και 1/3 ξύδι. Στη συνέχεια ξεπλύντε το καλά και στραγγίξτε το.

 

- Κρεμμύδια που καίνε. Όταν καθαρίζετε κρεμμύδια για να μην καίνε τα μάτια σας, ρίχνετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια σε μια λεκάνη με νερό.

 

- Όσπρια που δεν βράζουν. Άν θέλετε να βράζουν γρήγορα τα όσπρια, μην ρίχνετε την ντομάτα από την αρχή αλλά κανά τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό.

 

- Μοσχάρι που δεν βράζει με τίποτα. Μην προσθέτετε από την αρχή το αλάτι και πάντα να το σιγοβράζετε.

 

Τώρα δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Όταν θυμηθώ θα επανέλθω.

 

Ωραια κοριτσια ειδικα αυτο με τα κρεμμυδια!

Link to comment
Share on other sites

9 συμβουλές για οικολογικό μαγείρεμα

Μπορείτε να μαγειρέψετε έξυπνα και οικολογικά και να εξοικονομήσετε ενέργεια εφαρμόζοντας μερικές απλές συμβουλές. Αξίζει να τις δοκιμάσετε και να τις συνηθίσετε.

 

1. Καλύψτε την κατσαρόλα για να μη διασκορπίζεται η θερμότητα.

2. Φροντίστε πάντα η κατσαρόλα ή το τηγάνι να είναι στο ίδιο μέγεθος με το μάτι. Αν είναι μικρότερο σπαταλάτε άσκοπα ενέργεια.

3. Προτιμήστε τα φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, όπως οι σούπες, το ρύζι, το κοκκινιστό.

4. Μερικά λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος, κλείστε το μάτι και αφήστε τη θερμότητα της κατσαρόλας να ολοκληρώσει το ψήσιμο.

5. Οσο λιγότερα υγρά και λίπος χρησιμοποιήσετε τόσο μειώνεται ο χρόνος ψησίματος.

6. Φτιάξτε λίγη παραπάνω ποσότητα και καταψύξτε το υπόλοιπο φαγητό για μια άλλη φορά.

7. Προτιμήστε να ζεστάνετε το φαγητό στο μάτι αντί για τον φούρνο.

8. Τα κρύα ζυμαρικά ή το ριζότο είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο. Φτιάξτε παραπάνω και φυλάξτε το υπόλοιπο στο ψυγείο για την άλλη μέρα.

9. Προτιμήστε τη χύτρα ταχύτητας όταν μπορείτε, κάνετε σημαντική οικονομία χρόνου και ενέργειας.

 

 

Καλο τα περισσοτερα τα εκανα ουυτως ή αλλως απλα ετσι δεν ηξερα οτι μειωνω την σπαταλη ενεργειας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καθαρίστε εύκολα το σκόρδο.

Για να καθαρίσετε γρήγορα τις σκελίδες του σκόρδου, ρίχνετέ τις για 10 λεπτά σε ζεστό νερό. Η πέτσα ξεκολλά πιο εύκολα.

 

Για το σκορδο εγω παταωτις σκελιδες με μια πετσετα στον παγκο της κουζινας και οταν κανουν κρακ σταματαω ετσι απλα αποχωριζεται η φλουδα εμ ενα τραβηγμα!

Link to comment
Share on other sites

Τέλειο θέμα!!!

Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια,δοκιμάστε να έχετε μια γουλιά νερό στο στόμα ή να μασάτε τσίχλα!

Για τον φούρνο,βάλτε σε ένα μπολάκι καυτό νερό και αμμωνία και αφήστε το στον κρύο φούρνο για 20 λεπτά,ύστερα βγάλτε το μπολ (προσοχή στις αναθυμιάσεις :shock: )και περάστε τον φούρνο με ένα βετέξ!!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

 

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Link to comment
Share on other sites

Τέλειο θέμα!!!

Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια,δοκιμάστε να έχετε μια γουλιά νερό στο στόμα ή να μασάτε τσίχλα!

Για τον φούρνο,βάλτε σε ένα μπολάκι καυτό νερό και αμμωνία και αφήστε το στον κρύο φούρνο για 20 λεπτά,ύστερα βγάλτε το μπολ (προσοχή στις αναθυμιάσεις :shock: )και περάστε τον φούρνο με ένα βετέξ!!;)

 

 

Πολυ καλο αυτο με τον φουρνο !

Με την τσιχλα αννα μου πιανεια υτο με τ ακρεμμυδια!

Εγω τα καθαριζω στο μπαλκονι!

Link to comment
Share on other sites

για να αστραψει το ινοξ ψυγειο, αφου το καθαρισετε περαστε το με ενα πανακι με λιγο baby oil.........κανει θαυματα........

 

 

το εκαν και πιανει μου το ειχαν πει στο μαγαζι που πηρα το ψυγειο!

Επισης για να μην κανει νερα το περναω με ενα πανακι με μικροινες!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...