Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ;;;

Recommended Posts

Γεννησα πριν 9 μερες, το μωρο το εβαλα στο στηθος 1μιση ωρα μετα την καισαρικη οπως και εν συνεχεια ζητησα αποκλειστικο θηλασμο. Ομως το μωρο απο την αρχη δεν εκανε θηλαστικες κινησεις παρολες τις προσπαθειες που εγιναν τοσο απο εμενα οσο και απο τις διαφορες μαιες και νοσηλευτικο προσωπικο. οσο ημουν στο μαιευτηριο δεν καταφερε να πιασει το στηθος και του εβγαζα με το θηλαστρο και του το εδινα (οσο ειχα και μετα συμπληρωμα). Γυρνωντας στο σπιτι νοικιασα το νοσοκομειακο θηλαστρο και συνεχισα τον αγων αμου , ν ατον βαζω παντα πρωτα στο στηθος και εν συνεχεια αφου δεν καταφερνα τιποτα εβγαζα γαλα με το θηλαστρο (80ml, 100 ml και γενικα οτι εβγαζα το ταιζα σε 1 η 2 γευματα). Καποια στιγμη προς μεγαλη μου χαρα ξεκινησε να θηλαζει με θηλες σιλικονης και απο τοτε εδω και 3 μερες τον θηλαζω κανονικα.

Το προβλημα τωρα ειναι το εξης:

Απο χθες το βραδυ το μωρο ειχε υπερενταση δεν κοιμηθηκε σχεδον καθολου, απο οτι καταλαβαινα πονουσε η κοιλιτσα του γιατι γουργουριζε και ειχε αερια οποτε ουτε και εγω καταφερα να ξεκουραστω. Σημερα ενοιωθα ολη μερα οτι δεν εχω γαλα και γενικα εβλεπα το παιδι να δυσκολευετε να φαει, ετσι πριν λιγο και αφου ειχε φαει περιπου 15 λεπτα το μωρο, εβαλα το θηλαστρο και προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι ουτε 10ml δεν βγηκαν. Εχω παθει ΣΟΚ...κοπηκε σε μια νυχτα το γαλα μου;;;τι εγινε και τι μπορω να κανω;;;

Α.37+5

Β. ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. ΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕ 12 Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ 10,3

Ε. ΟΧΙ

1. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 3400 ΣΤΙΣ 26/10, 3270 ΣΤΙΣ 30/10 ΚΑΙ 3300 ΣΤΙΣ 4/11

2. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑ 3ΩΡΟ Η 4ΩΡΟ

3. Σε ΟΛΑ

4. ΟΧΙ

5. .....

6. ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΤΗΣ AMEDA

7. ΟΙ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΕ 5 ΩΡΕΣ

7α. 5 ΠΕΡΙΠΟΥ

7β.

7γ. 10-15 ΛΕΠΤΑ

8. ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΡΑ

9. ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4

iU5Hp2.png

Διαφημίσεις

Γεννησα πριν 9 μερες, το μωρο το εβαλα στο στηθος 1μιση ωρα μετα την καισαρικη οπως και εν συνεχεια ζητησα αποκλειστικο θηλασμο. Ομως το μωρο απο την αρχη δεν εκανε θηλαστικες κινησεις παρολες τις προσπαθειες που εγιναν τοσο απο εμενα οσο και απο τις διαφορες μαιες και νοσηλευτικο προσωπικο. οσο ημουν στο μαιευτηριο δεν καταφερε να πιασει το στηθος και του εβγαζα με το θηλαστρο και του το εδινα (οσο ειχα και μετα συμπληρωμα). Γυρνωντας στο σπιτι νοικιασα το νοσοκομειακο θηλαστρο και συνεχισα τον αγων αμου , ν ατον βαζω παντα πρωτα στο στηθος και εν συνεχεια αφου δεν καταφερνα τιποτα εβγαζα γαλα με το θηλαστρο (80ml, 100 ml και γενικα οτι εβγαζα το ταιζα σε 1 η 2 γευματα). Καποια στιγμη προς μεγαλη μου χαρα ξεκινησε να θηλαζει με θηλες σιλικονης και απο τοτε εδω και 3 μερες τον θηλαζω κανονικα.

Το προβλημα τωρα ειναι το εξης:

Απο χθες το βραδυ το μωρο ειχε υπερενταση δεν κοιμηθηκε σχεδον καθολου, απο οτι καταλαβαινα πονουσε η κοιλιτσα του γιατι γουργουριζε και ειχε αερια οποτε ουτε και εγω καταφερα να ξεκουραστω. Σημερα ενοιωθα ολη μερα οτι δεν εχω γαλα και γενικα εβλεπα το παιδι να δυσκολευετε να φαει, ετσι πριν λιγο και αφου ειχε φαει περιπου 15 λεπτα το μωρο, εβαλα το θηλαστρο και προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι ουτε 10ml δεν βγηκαν. Εχω παθει ΣΟΚ...κοπηκε σε μια νυχτα το γαλα μου;;;τι εγινε και τι μπορω να κανω;;;

Α.37+5

Β. ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. ΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕ 12 Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ 10,3

Ε. ΟΧΙ

1. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 3400 ΣΤΙΣ 26/10, 3270 ΣΤΙΣ 30/10 ΚΑΙ 3300 ΣΤΙΣ 4/11

2. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑ 3ΩΡΟ Η 4ΩΡΟ

3. Σε ΟΛΑ

4. ΟΧΙ

5. .....

6. ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΤΗΣ AMEDA

7. ΟΙ ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΕ 5 ΩΡΕΣ

7α. 5 ΠΕΡΙΠΟΥ

7β.

7γ. 10-15 ΛΕΠΤΑ

8. ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΡΑ

9. ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4

Λες ότι θηλάζει ανά 3ωρο ή 4ωρο δηλαδή τελικά πόσες φορές θηλάζει;

Πόσο συμπλήρωμα παίρνει τα τελευταία 2-3 24ωρα;

Το γάλα δεν κόβεται σε μια νύχτα ΑΛΛΑ αν το μωρό δεν θηλάζει καλά αφενός η παραγωγή σταδιακά μειώνεται αφετέρου το μωρό μπορεί να υποσιτίζεται. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ακριβή στοιχεία για να σου απαντήσουμε.

Λες ότι θηλάζει ανά 3ωρο ή 4ωρο δηλαδή τελικά πόσες φορές θηλάζει;

Πόσο συμπλήρωμα παίρνει τα τελευταία 2-3 24ωρα;

Το γάλα δεν κόβεται σε μια νύχτα ΑΛΛΑ αν το μωρό δεν θηλάζει καλά αφενός η παραγωγή σταδιακά μειώνεται αφετέρου το μωρό μπορεί να υποσιτίζεται. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ακριβή στοιχεία για να σου απαντήσουμε.

Σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση στο προβλημα μου. Τελικα το επομενο πρωι που ξυπνησα ειχα αρκετο γαλατακι οποτε ο μπεμπης εφαγε αρκετα. Το προβλημα το αντιμετωπιζω το βραδυ οπου επειδη εχουν αρχισει και οι κολικοι κουραζομαι, απελπιζομαι και καταληγω σε λιγα ml ξενο γαλα.Ξερω οτι πρεπει να επιμενω απλα οταν εχουν περασει 6 ωρες που προσπαθω...ειναι λιγακι δυσκολο!Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν υπαρχει περιπτωση τις βραδυνες ωρες να μην εχω το γαλα που χρειαζεται το μωρο.

Οσον αφορα αυτα που με ρωτησατε:

Θηλάζει περιπου 7 φορες την ημερα.

Συμπληρωμα του εχω δωσει 3 φορες μονο και αυτες ειναι γυρω στις 12 το βραδυ.Την μια φορα ηπιε 50ml και τις αλλες δυο 30ml.

iU5Hp2.png

κουκλιτσα το εχουμε περασει νομιζω ολες αυτο το σοκ που το μωρο ειναι γκρινιαρικο και αρχιζουμε να τρελενομαστε οτι κοπηκε το γαλα!το γαλα οσο εχεις επαφη με το μωρο δεν κοβεται , η ανησυχια του μωρου ειναι μαλλον κολλικοι που ξεκιναν σε αυτη την ηληκια!

Μην τρελενεσαι δινε στηθος στο μωρο οποτε κλαει και ολα θα φτιαξουν εαν δεις οτι συνεχιζεται μηλισε με καποια συμβουλο θηλασμου!εμενα με ειχε βοηθησει πολυ!

Για τους κολικους πινε λιγο χαμομηλι και γλυκαννυσο βοηθα περαν οι ουσιες μεσα στο γαλατακι σου!

Επισης ενα μαζα με χαμομηλελαιο με κυκλικες κινησεις στην κοιλιτσα ειναι καλο ή κομπρεσες ζεστες στην κοιλια!

Να σου ζησει!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση στο προβλημα μου. Τελικα το επομενο πρωι που ξυπνησα ειχα αρκετο γαλατακι οποτε ο μπεμπης εφαγε αρκετα. Το προβλημα το αντιμετωπιζω το βραδυ οπου επειδη εχουν αρχισει και οι κολικοι κουραζομαι, απελπιζομαι και καταληγω σε λιγα ml ξενο γαλα.Ξερω οτι πρεπει να επιμενω απλα οταν εχουν περασει 6 ωρες που προσπαθω...ειναι λιγακι δυσκολο!Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν υπαρχει περιπτωση τις βραδυνες ωρες να μην εχω το γαλα που χρειαζεται το μωρο.

Συμπληρωμα του εχω δωσει 3 φορες μονο και αυτες ειναι γυρω στις 12 το βραδυ.Την μια φορα ηπιε 50ml και τις αλλες δυο 30ml.

Τωρα ειδα το μηνυματακι σου ειδες το γαλα σου δεν κοπηκε!Εαν θες αντι για ξενο γλα μπορεις να βγαζεις με το θηλαστρο και να το βαζεις στο ψυγειο και να το δινει ο αντρας σου στις 12 το γυμα ωστε να ξεκουραζεσαι!

Η αυπνια ,οι κολικοι , γκρινια του μωρου και η ανασφαλεια για το γαλα σου σου κανουν τ απανατα να φαινονται βουνο , οπως εχω ξαναπει εγω μεχρι να σαραντησει εκλαιγα συνεχεια και ελεγα παει τελειωσε θα το κοψω και θα του δωσω ξενο και τελεικα δεν το εκανα θηλαζα σχεδον 7 μηνες και το εκοψα λογω προβληματος υγειας!

Ηρεμησε και ολα θα γινουν!

Οι κολικοί, αν όντως είναι κολικοί (δηλ. το μωρό τραβάει τα πόδια προς την κοιλιά, δείχνει στην όψη του ότι πονάει και κλαίει σπαρακτικά), μπορεί να οφείλονται ακόμα και στο ξένο γάλα... Αν όντως το μωρό έχει κολικούς, μπορείς να αναζητήσεις την αιτία κατ' αρχήν στη διατροφή σου.

Το βράδυ η ροή μας είναι πιο χαμηλή αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Επίσης είναι φυσιολογικό ένα μωρό να είναι το βραδάκι πιο ανήσυχο ή/και γκρινιάρικο λόγω της υπερέντασης της ημέρας, της κούρασης τόσο της δικής του όσο και της μαμάς. Δεν φταίει ο θηλασμός γι' αυτό.

7 θηλασμοί το 24ωρο είναι λίγοι. Οι 8 θεωρούνται το ελάχιστο. Πολύ λίγα μωρά αναπτύσσονται καλά και με περισσότερους θηλασμούς αλλά και πάλι αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει αντίκτυπο στην παραγωγή της μαμάς. Γενικά θα πρέπει το μωρό να μπαίνει στο στήθος με το που δείχνει ανήσυχο, πριν καν κλάψει και να μην παίρνει πιπίλα ή άλλα υγρά. Όταν είναι ανήσυχο, μπορείς να ξαπλώσεις δίπλα στο μωρό και να θηλάσετε ξαπλωτοί: αυτό βοηθά κι εσένα να χαλαρώσεις και το μωρό να ηρεμήσει και συνήθως έτσι θηλάζει και το μωρό καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι το στήθος δεν είναι δεξαμενή, να ξεκινά γεμάτη το πρωί και να στερεύει το βράδυ. Παρότι τα επίπεδα των ορμονών παίζουν μέσα στο 24ωρο, εκείνο που ουσιαστικά στηρίζει τη γαλουχία είναι το συχνό ερέθισμα του στήθους από το μωρό. Άρα, όσο πιο συχνά θηλάζεις, τόσο πιο πολύ γάλα έχεις.