Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποψιες οτι τα "βαρανε" στο παιδικο?!

Recommended Posts

Εχω φρικαρει σημερα που μιλησα με την κουμπαρα μου.Εχει διδυμακια,2 χρονων και κατι και απο φετος λογω δουλειας αναγκαστηκε να τα παει σε ιδιωτικο παιδικο.

Ολα καλα τις πρωτες μερες,αλλα εδω και 2 εβδομαδες περιπου ουτε το ενα ουτε το αλλο θελουν να πανε σχολειο.

Καθε πρωι κλαματα,φωνες,κακο!Ρωτησε την δασκαλα τους η κουμπαρα μου αν συμβαινει κατι,αν εχει δει κατι,τιποτα η δασκαλα.Ολα καλα.

Σημερα,το πρωι,δεν ειχαν παει παιδικο γιατι εκλαιγαν και μιας και ειχε και η κουμπαρα μου ρεπο λεει ας τα κρατησει σπιτι.Πηγα και εγω να της κανω παρεα και να μιλησουμε και πανω στο παιχνιδι,λεω της μικρης...."Γιατι δεν θες να πας σχολειο?Σε μαλωνει κανεις?Σε βαρανε τα παιδακια?

Και γυριζει και μου λεει "Κυριαα ντα ντα":shock:

Μενω αφωνη..."Σε κανει ντα ντα η κυρια?", "Ναι"

Γυριζω στον μπομπιρα...."Λεβεντη μου σε κανει και εσενα ντα ντα η κυρια" "Ναι":shock:

Λετε να τα εχει βαρεσει ή απλα να τα εχει μαλωσει?Ειναι και μικρουλια δεν μπορεις να ξερεις τι ειναι αληθεια και τι οχι!

Τα ρωταμε...."Σας κανει ντα ντα ο ταδε?"....Οχι....ο ταδε?....οχι....η κυρια...ναι!

Την Δευτερα θα παει φυσικα στο σχολειο,αλλα πως μπορει να ανακαλυψει την αληθεια?

Διαφημίσεις

Εχω φρικαρει σημερα που μιλησα με την κουμπαρα μου.Εχει διδυμακια,2 χρονων και κατι και απο φετος λογω δουλειας αναγκαστηκε να τα παει σε ιδιωτικο παιδικο.

Ολα καλα τις πρωτες μερες,αλλα εδω και 2 εβδομαδες περιπου ουτε το ενα ουτε το αλλο θελουν να πανε σχολειο.

Καθε πρωι κλαματα,φωνες,κακο!Ρωτησε την δασκαλα τους η κουμπαρα μου αν συμβαινει κατι,αν εχει δει κατι,τιποτα η δασκαλα.Ολα καλα.

Σημερα,το πρωι,δεν ειχαν παει παιδικο γιατι εκλαιγαν και μιας και ειχε και η κουμπαρα μου ρεπο λεει ας τα κρατησει σπιτι.Πηγα και εγω να της κανω παρεα και να μιλησουμε και πανω στο παιχνιδι,λεω της μικρης...."Γιατι δεν θες να πας σχολειο?Σε μαλωνει κανεις?Σε βαρανε τα παιδακια?

Και γυριζει και μου λεει "Κυριαα ντα ντα":shock:

Μενω αφωνη..."Σε κανει ντα ντα η κυρια?", "Ναι"

Γυριζω στον μπομπιρα...."Λεβεντη μου σε κανει και εσενα ντα ντα η κυρια" "Ναι":shock:

Λετε να τα εχει βαρεσει ή απλα να τα εχει μαλωσει?Ειναι και μικρουλια δεν μπορεις να ξερεις τι ειναι αληθεια και τι οχι!

Τα ρωταμε...."Σας κανει ντα ντα ο ταδε?"....Οχι....ο ταδε?....οχι....η κυρια...ναι!

Την Δευτερα θα παει φυσικα στο σχολειο,αλλα πως μπορει να ανακαλυψει την αληθεια?

Καλύτερα να μιλήσει και με τις άλλες μαμάδες, όλο και κάτι θα έχουν δει και τα άλλα παιδάκια, ή θα τα έχει δείρει κι αυτά (αν φυσικά ισχύει αυτό)....Αχ, τα λυπήθηκα τα καημενούλια...Κι εγώ με τη διδυμούλα είχαμε πάει παιδικό (πιο μεγάλες στα 4 περίπου) και μας βαράγανε κάτι άλλα κορίτσια και άστα...δράμα η κατάσταση, ακόμα το θυμάμαι....

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Αν οντως ισχυει κατι τετοιο,σιγουρα και θα αλλαξει παιδικο.Το θεμα ειναι τι πραγματικα μπορει να συμβαινει,γιατι τα παιδακια ειναι και μικρα και δεν ξερεις που μπερδευεται η αληθεια με το ψεμα και δεν μιλανε καλα καλα να εκφραστουν και να πουν αυτο αυτο και αυτο!!

Αν οντως ισχυει κατι τετοιο,σιγουρα και θα αλλαξει παιδικο.Το θεμα ειναι τι πραγματικα μπορει να συμβαινει,γιατι τα παιδακια ειναι και μικρα και δεν ξερεις που μπερδευεται η αληθεια με το ψεμα και δεν μιλανε καλα καλα να εκφραστουν και να πουν αυτο αυτο και αυτο!!

Πρώτον, αν γενικά τα παιδάκια αυτά λένε πάντα την αλήθεια, εγώ θα τα πίστευα...

Δεύτερον, δεν μπορεί να είναι οι μόνοι γονείς με τέτοια παράπονα, ψάξτε το...

Διαφημίσεις

εγω οταν ρωτησα μια φορα για παιδικο μου ειχαν πει οτι οποια μερα θελω μπορω να παω να παρακολουθησω μεσο καμερας πως περνανε την μερα.Εκει εχουν καμερες? Καλα ειναι να μην πει τιποτα,αλλα να παει απροηδοποιητα στην διευθυντρια και να της ζητησει να παρακολουθησει τι γινετε και για ποιο λογο.Αν το αρνηθουν να το κανει θεμα αυτο που λενε τα παιδια.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Στελνει και η κολλητη μου εκει το παιδακι της και της ειχε πει μια μερα οτι η Κυρια Μ..... μερικες φορες φωναζει και μαλωνει.Αλλα μεχρι εκει!

Οχι,καμερες δεν υπαρχουν αλλα σιγουρα θα το κοιταξει το θεμα.Δεν μπορει ετσι ξαφνικα τα παιδακια να αρνουνται να πανε σχολειο,κατι εχει γινει!

Μιλησε με 2 γονεις που εχουν επικοινωνια,αλλα δεν εχουν παραπονεθει ποτε τα παιδακια τους ουτε εχουν δει τιποτα παρεξενο!

Για να δουμε......

Στελνει και η κολλητη μου εκει το παιδακι της και της ειχε πει μια μερα οτι η Κυρια Μ..... μερικες φορες φωναζει και μαλωνει.Αλλα μεχρι εκει!

Οχι,καμερες δεν υπαρχουν αλλα σιγουρα θα το κοιταξει το θεμα.Δεν μπορει ετσι ξαφνικα τα παιδακια να αρνουνται να πανε σχολειο,κατι εχει γινει!

Μιλησε με 2 γονεις που εχουν επικοινωνια,αλλα δεν εχουν παραπονεθει ποτε τα παιδακια τους ουτε εχουν δει τιποτα παρεξενο!

Για να δουμε......

Τα δίδυμα πάντα είναι λίγο πιο ζωηρά, και μπορεί η δασκάλα να χάνει την υπομονή της...Ας μιλήσει και στην ίδια να δει τι θα πει...Ντροπή της πάντως αν τα βαράει...

Δεν θα ελεγα οτι ειναι ζωηρα.Ειναι υσηχα και τα δυο.Καλα παιδακια.Το κοριτσακι ειναι πιο δραστηριο και πιο εξυπνουλη,πιο ζωηρο απο το αγορακι και μιλαει περισσοτερο.Το δε αγορακι,καθεται στην γωνιτσα του παιζει μοναχουλη του,δεν μιλαει,δεν ενοχλει ιδαιτερα.Τουλαχιστον ετσι ειναι στο σπιτι.

θελει μαλλον διερευνηση...απο τη μια εχεις την αντιδραση του παιδιου -που ομως ειναι μικρο κ ενδεχεται να λεει κ φαντασιες, απο την αλλη αν εμπιστευεσαι τον παιδικο βασει στοιχειων, πιστευεις οτι σου λενε αληθεια, αν δεν εχεις ομως επαρκη στοιχεια;

η μικρη μου, μου ειπε στην αρχη κανα δυο φορες οτι την χτυπησε η δασκαλα. θα ανησυχουσα πραγματικα αν δεν μου ειχε συστησει τον παιδικο μια φιλη που πηγαινε εκει το 2ο παιδακι της, οποτε κ εμπιστευομουν τον σταθμο.

στη θεση της κουμπαρας σου θα το εψαχνα διεξοδικα, ακομα κ η υπονοια κακομεταχειρισης χωρις σωματικη βια ειναι πολυ σοβαρο θεμα κ πρεπει να δρασει αμεσα αν συμβαινει κατι τετοιο...

Διαφημίσεις

Δεν αποκλείεται,ψάξτε το!!Ο καλύτερος τρόπος,να πάτε χωρίς να ειδοποιήσετε για να παρακολουθήσετε τι γίνεται στις αίθουσες.Αν αρνηθούν,τότε κάτι δεν πάει καλά..

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Πιστέυω στα παιδάκια πιστεύω τις φυσιολογικές αντιδράσεις...

Τον Αυγουστο τα πήγαινα τα 2 μικρα μου...τότε 32 μηνών το ενα και 14 μηνων ο δευτερος..στον πιο άθλιο παιδικό που γνώρισα ποτέ....δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που τα άφηνα και έκλεινε η πόρτα πίσω μου και τσίριζαν και τα δυο...ανεβαίναμε τις σκάλες και έβαζε τα χεράκια του το παιδί μου στα μουτράκια του και μου λεγε με το δικό του λεξιλόγιο οχι σχολείο...το μικράκι μου έκλαιγε και γατζωνόταν επάνω μου...τον ρωτούσα...''Γιώργο μου τι κάνεις στο σχολέιο..παίζεις??''....''κλαίω'' ήταν η απάντηση του...

:shock:

Σε ένα μηνα αλλάζουμε σχολέιο...σε αυτόν που είμαστε τώρα...δεν είναι τυχαίο που τρέχουνε για να μην χάσουνε το σχολικό...τον ρωτάω καθημερινά...αν κλαίει στο σχολέιο..μου λεει συνεχώς εδω και 2 μήνες οτι παίζει ...τον λεω οτι η κυρια του δεν ειναι καλη και διαμαρτυρεται λεγοντας οτι ειναι καλη...ειναι πολυ χαρουμενα και ευδιαθετα...6,30 το πρωι ανεβαινουν στο σχολικο με μεγαλη χαρα...το μικρο ευκολα πηγαινει στην κυρια του χωρις να διαμαρτυρεται...

Πες την κουμπάρα σου να ακολουθήσει το ''ενστικτο'' των μικρων της και εγω αυτό έκανα και τελικά είχαν δίκιο δυστηχώς..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Τι ηλικια εχουν τα παιδακια?

Ο γιος μου (2,5 ετων) τις πρωτες μερες δεν ηθελε να πηγαινει στον παιδικο... Ολα μαυρα τα εβρισκε... Η "κυλια Δωλα ειναι παλα πολυ κακη"... Δεν του εδινε να φαει... Πραγμα που δεν επαιζε με τιποτα, με τιποτα ομως! Δεν υπαρχει περιπτωση να μην φαει αυτο το παιδι, ολο στο ψυγειο ειναι! Τωρα την αγαπαει, την αναφερει συχνα κι ας εχει ενα μηνα να παει στον παιδικο...

Μηπως ειναι η αρχη? Ας εχει η κουμπαρα σου τα ματια της ανοιχτα, κακο δεν ειναι. Ομως ισως θα επρεπε να περιμενει λιιιιιγο ακομα!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ειναι δυο χρονων τα παιδακια Ελενη.Και επιστρεφω με τις νεες εξελιξεις.Πηγε σημερα το πρωι η κουμπαρα μου στο σχολειο και μιλησε με την δασκαλα τους,αλλα δεν βγηκε καποιο συμπερασμα.Η δασκαλα να επιμενει οτι ολα ειναι καλα και εκεινα μολις την ειδαν να λενε "Ντα ντα" και να κουνανε τα χερακια τους!

Προς το παρρον,τα αφησε εκει,μιλησε και με αλλους γονεις,και θα κανει αιφνιδιαστηκες επισκεψεις στο σχολειο.

Ειναι δυο χρονων τα παιδακια Ελενη.Και επιστρεφω με τις νεες εξελιξεις.Πηγε σημερα το πρωι η κουμπαρα μου στο σχολειο και μιλησε με την δασκαλα τους,αλλα δεν βγηκε καποιο συμπερασμα.Η δασκαλα να επιμενει οτι ολα ειναι καλα και εκεινα μολις την ειδαν να λενε "Ντα ντα" και να κουνανε τα χερακια τους!

Προς το παρρον,τα αφησε εκει,μιλησε και με αλλους γονεις,και θα κανει αιφνιδιαστηκες επισκεψεις στο σχολειο.

Καλύτερα να τα πάρει από εκεί τελικά όπως έκανε και η άλλη μανούλα πιο πάνω...Αφού τα παιδάκια το κάνουν και μπροστά στη δασκάλα, πάει να πει ότι όντως ισχύει, αλλιώς θα μαζευόντουσαν μπροστά της...Εξάλλου τι λόγο έχουν δύο χρονών παιδάκια να πούνε κάτι τέτοιο;;;Να προσέξει η φιλενάδα σου, μπορεί να μισήσουν το σχολείο έτσι και αυτό θα τα ακολουθεί για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια!

Διαφημίσεις

Ειναι δυσκολο να μπορεις να μαθεις ακριβως την αληθεια απο παιδακια τοσο μικρα .Παιζει να λενε και αληθεια αλλα παιζει να ειναι και λιγο γεννημα της φαντασιας τους . Πολλες φορες η μικρη μου (3 ετων τωρα ) εχει πει πραγματα αρκετα αλλαγμενα απο αυτο που πραγματικα συνεβει και μιλαω και για πραγματα που ημουνα και εγω μπροστα και τα ειδα . Ισως μαλωσανε με καποιο παιδακι , γιατι το θεωρω αρκετα χοντρο να τα χτυπανε , μεχρι και μυνηση σηκωνει αυτο δηλαδη . Πεστης να μην το αφησει ετσι , να παει κρυφα μια μερα να δει την τα3η απο τα παιδακια της , ετσι στα ξαφνικα και στην τελικη ας το συζητησει .

Τα δίδυμα πάντα είναι λίγο πιο ζωηρά, .

Δεν ξέρω πως το έχεις συμπεράνει αυτό! Στο σχολείο που είναι τα παιδιά ίδια ηλικία δεν ισχύει.

Εγώ από τα δικά μου αλλά και από συμμαθητές τους (είχαμε μπόλικα δίδυμα στις τάξεις μας) λέω ότι δεν ισχύει και μάλιστα ίσως να προσαρμόζονται και πιο εύκολα στον παιδικό από τα άλλα. Στο σπίτι ναι αν έχεις 2 δίχρονα μπορεί να είναι πιο ζωηρά από το να έχεις ένα δίχρονο και ένα τετράχρονο... (γι'αυτό είναι δύσκολη ηλικία για τις μαμάδες διδύμων)- αλλά πάλι μπορεί να απασχοληθούν και πολλή ώρα το ένα με το άλλο

Θελω να πω η ζωηράδα δεν έχει να κάνει με το ότι είναι δίδυμα αλλά με την ηλίκια

Δεν ξέρω πως το έχεις συμπεράνει αυτό! Στο σχολείο που είναι τα παιδιά ίδια ηλικία δεν ισχύει.

Εγώ από τα δικά μου αλλά και από συμμαθητές τους (είχαμε μπόλικα δίδυμα στις τάξεις μας) λέω ότι δεν ισχύει και μάλιστα ίσως να προσαρμόζονται και πιο εύκολα στον παιδικό από τα άλλα. Στο σπίτι ναι αν έχεις 2 δίχρονα μπορεί να είναι πιο ζωηρά από το να έχεις ένα δίχρονο και ένα τετράχρονο... (γι'αυτό είναι δύσκολη ηλικία για τις μαμάδες διδύμων)- αλλά πάλι μπορεί να απασχοληθούν και πολλή ώρα το ένα με το άλλο

Θελω να πω η ζωηράδα δεν έχει να κάνει με το ότι είναι δίδυμα αλλά με την ηλίκια

Είμαι δίδυμη και πάντα τους τρελαίναμε όλους, γι'αυτό το λέω!!!!!:D

Ειναι δυσκολο να μπορεις να μαθεις ακριβως την αληθεια απο παιδακια τοσο μικρα .Παιζει να λενε και αληθεια αλλα παιζει να ειναι και λιγο γεννημα της φαντασιας τους . Πολλες φορες η μικρη μου (3 ετων τωρα ) εχει πει πραγματα αρκετα αλλαγμενα απο αυτο που πραγματικα συνεβει και μιλαω και για πραγματα που ημουνα και εγω μπροστα και τα ειδα . Ισως μαλωσανε με καποιο παιδακι , γιατι το θεωρω αρκετα χοντρο να τα χτυπανε , μεχρι και μυνηση σηκωνει αυτο δηλαδη . Πεστης να μην το αφησει ετσι , να παει κρυφα μια μερα να δει την τα3η απο τα παιδακια της , ετσι στα ξαφνικα και στην τελικη ας το συζητησει .

Εμένα και τη διδυμούλα μου πάντως όταν μας βαράγανε κάτι άλλες αδερφούλες (όχι δίδυμες) στον παιδικό, κλαίγαμε ατελείωτα, το λέγαμε στη μαμά μας αλλά ποτέ δεν μας πίστεψε...Αποτέλεσμα; Ο παιδικός ήταν η χειρότερη εμπειρία από το σχολείο που θα μπορούσα να έχω, και απέκτησα και μια αποστροφή στο να μου πειράζουν τα μαλλιά (τα κοριτσάκια μας τραβάγανε τα μαλλιά και μας χτύπαγαν με τα τουβλάκια στην πλάτη και οι δασκάλες δεν έκαναν τίποτα) αλλά και γενικότερα να με πιάνουν...Μέχρι σήμερα που μιλάμε, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια μόνο ο άντρας μου έχει άδεια να μου πειράζει τα μαλλιά...Και όλα αυτά γιατί κανείς δεν με πίστευε, γιατί τι ξέρει ένα τόσο μικρό παιδάκι, σωστά;;;Δεν μπορεί, κάποιο απώτερο σκοπό έχει...:-(:sad::-(:sad:

Κοίταξε να δεις και της κουμπάρας μου η μικρή πήγε για 2 εβδομάδες και μετά δεν ήθελε να πάει με τίποτε.. κλάμα και κακό... όταν πήγε στον παιδικό της ειπε η δασκάλα ότι είχε έρθει ένα καινούργιο παιδάκι που έκανε πολύ φασαρία και όλο την πείραζε την μικρή, αλλά η μικρή στον παιδικό δεν είχε δείξει κάτι ότι την ενοχλεί... οπότε τα παιδάκια για να μην θέλουν να πάνε στον παιδικό σίγουρα κάτι συμβαίνει .. από το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό.... καλά θα κάνει η κουμπάρα σου να παρακολουθεί την συμπεριφορά των παιδιών της, τι της λένε δηλ. και να παει πιο συχνά στο παιδικό να μιλάει και με την διευθύντρια και με την δασκάλα και να τους αναφέρει ότι κάτι παίζει και τα παιδιά και δεν θέλουν να πάνε... αν μπορει να μάθει και από πιο μεγάλα παιδάκια τι παίζει εκεί καλό θα ήταν...

Oπως ειπε και μια αλλη κοπελα αν τα ειχε βαρεσει η δασκαλα οταν την ειδαν σημερα δεν θα ελεγαν ντα ντα αλλα θα κρυβωντουσαν πισω απο την μαμα τους!Τι να πω,ρε παιδια.Ειναι που ειναι μικρα τα παιδια και δεν μπορεις να ξερεις!!

Oπως ειπε και μια αλλη κοπελα αν τα ειχε βαρεσει η δασκαλα οταν την ειδαν σημερα δεν θα ελεγαν ντα ντα αλλα θα κρυβωντουσαν πισω απο την μαμα τους!Τι να πω,ρε παιδια.Ειναι που ειναι μικρα τα παιδια και δεν μπορεις να ξερεις!!

Μπορεί να τα απειλεί, αλλά να μην το πράττει τελικά, γι'αυτό και τα παιδάκια δεν κρύφτηκαν...Αλλά και το να ζεις με το φόβο είναι ψυχοφθόρο, πώς να το κάνουμε, δεν είναι παιδαγωγική μέθοδος αυτή...Άσε που μπορεί να μην κρύφτηκαν ακριβώς γιατί ήταν η μαμά τους μπροστά και μπορούσε να τα προστατεύσει.

Για την ιστορία να πω ότι εγώ τελικά το μίσησα το σχολείο, αν και ήμουν άριστη μαθήτρια, αλλά ποτέ δεν προσαρμόστηκα (σε σχέση με τους συμμαθητές)...Δεν θέλω να φανώ υπερβολική, αλλά πιστεύω ότι αυτές είναι πολύ κρίσιμες ηλικίες για τα παιδάκια και καλό είναι να τα πιστεύουμε (όχι βέβαια όταν γενικά δείχνουν τάσεις ''μυθομανίας'')...

Μια ειλικρινής κουβέντα με την παιδαγωγό πιστεύω ότι θα βοηθούσε. Ξέρω παιδάκια φίλων που έμαθαν το "ντα" από άλλα παιδάκια στον παιδικό, αλλά οχι απο τη δασκάλα. Κάποια επίσης το έμαθαν κι από τη γιαγιά που απειλούσε ότι θα τα κάνει "ντα". Δεν είναι χαζή η δασκάλα να χτυπήσει τα παιδιά, ξέρει ότι κινδυνεύει να βρει το μπελά της.

Επίσης δεν μου αρέσει να ρωτάμε εμείς τα παιδιά "σε χτύπησε η δασκάλα;" Προτιμώ το "Σε χτύπησε κάποιος;" Αν πει ναι, τότε ρωτάμε "ΠΟΙΟΣ;" Καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ειναι σαν να τα προϊδεάζουμε.

Από κουβέντα με φίλες έχω συμπεράνει ότι τα παιδιά όταν κάποιος τα χτυπάει, δε μιλανε γιατί φοβούνται. Μου φαίνεται απίθανο τα παιδάκια να "δινουν" 'ετσι εύκολα τη δασκάλα. Κάτι άλλο τρέχει, ψαξτε το!

επειδή και εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου με το γιο μου πριν απο ένα χρόνο στον παιδικό σταθμό που πήγαινε (όχι για θέμα ξύλου) , προσπάθησα διακριτικά σε συγκεντρώσεις γονέων να ρωτήσω και για τα άλλα παιδάκια. Δυστυχώς δεν είχα βγάλει άκρη. Έτσι αποφάσισα να τον αλλάξω παιδικό σταθμό και όλα ήταν καλά. Νομίζω ότι μόνο με την αλλαγή του παιδικού θα είναι η μαμά πιο ήσυχη.

Συγνώμη που δεν διάβασα όλο το θέμα αλλά δεν προλαβαίνω. Σίγουρα θέλει διευκρίνηση το θέμα σας. Μου φαίνεται λίγο απίστευτο να τα δέρνει αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι άνθρωποι έγιναν εκπαιδευτικοί εφόσον ο μηχανισμός ελέγχου χωλαίνει.

Πάντως να πω μια ιστορία μου έτυχε στον δικό μας παιδικό (που ΘΑ πηγαίναμε). Στην συνέλευση μια μαμά μιλούσε για το παιδί της και έλεγε πως δεν θέλει να πηγαίνει στον παιδικό επειδή προτιμά με την γιαγιά στο σπίτι. Έτσι έλεγε στην μαμά ότι η κυρίες τον χτυπούσαν και έβαζαν και τα άλλα τα παιδάκια να τον χτυπάνε στην γωνία! Η φαντασία τους είναι πολύ πλούσια. Χρειάζεται να ρωτήσεις και άλλες μαμάδες για να μάθεις τι ακριβώς γίνεται. Αν δεν βγάλεις άκρη άλλαξε παιδικό να είσαι ήσυχη!