Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μονοχοριακά δίδυμα, αγγεια ομφαλού και φλεβώδης πόρος

Recommended Posts

*διόρθωση τίτλου: αγγεία ομφάλιου λώρου

Καλημέρα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είχε κάποιος παρόμοια εμπειρία και την εξέλιξή της. Στην αυχενική διαφάνεια, βρέθηκε οτι είμαι έγκυος σε μονοχοριακά δίδυμα με διαφορετικό σάκο. Στο πρώτο βρέθηκαν όλα φυσιολογικά, το δεύτερο όμως είναι

-μικρότερο (4,7 αντί 5,3 κεφαλουραίο μήκος που έχει το μεγάλο)

-έχει 2 αντί για 3 αγγεία στον ομφάλιο λώρο

-έχει αντεστραμμένη ροή στον φλεβώδη πόρο.

Ο γιατρός με ενημέρωσε για το σύνδρομο υποκλοπής διδύμων χωρίς όμως να σημαίνει οτι θα το εμφανίσουν σίγουρα και μου είπε οτι απλά μπορεί το μεγαλύτερο να έπιασε εξ αρχής μεγαλύτερο χώρο στον πλακούντα. Η αντίστροφη ροή στο φλεβώδη πόρο όμως είναι συχνά δείκτης χρωμοσωμικής ανωμαλίας αλλά δεν έχουμε άλλα ευρήματα (η αυχενική διαφάνεια, το ρινικό οστο και οι άλλοι παράμετροι είναι φυσιολογικοί.)

Οπως καταλαβαίνετε, είμαι πολυ αγχωμένη και στενοχωρημένη.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είχε κάποιος παρόμοια ευρήματα και τελικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα, μπορεί να γεννηθούν και τα δύο και να είναι καλά ή το δεύτερο το μικρούλι θα έχει πρόβλημα και θα μου πουν για μείωση κλπ? Αν κάνω αμνιοπαρακέντηση θα βρεθεί αν υπάρχει πρόβλημα? Και αν ναι, διορθώνεται?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..

Διαφημίσεις

Δεν κατάλαβα κ πολλά...ούτε εχω πείρα αν και θα γίνω μαμα για δεύτερη φορά σε 4μήνες..πάντως εύχομαι να σου πάνε όλα καλά κ μην διαβάζεις πολύ internet γιατί θ σε τρελάνει!ρώτα το γιατρό σου κ να ξερει κάθε περίπτωση όσο ίδια κι αν είναι παντα διαφέρει.

Δεν κατάλαβα κ πολλά...ούτε εχω πείρα αν και θα γίνω μαμα για δεύτερη φορά σε 4μήνες..πάντως εύχομαι να σου πάνε όλα καλά κ μην διαβάζεις πολύ internet γιατί θ σε τρελάνει!ρώτα το γιατρό σου κ να ξερει κάθε περίπτωση όσο ίδια κι αν είναι παντα διαφέρει.

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Δυστυχως δεν τα διαβαζω στο ιντερνετ, ο γιατρος μου τα ειπε ολα αυτα, και εχω καποιες γνωσεις επειδη ειμαι κτηνιατρος. Ισχυει αυτο που λενε 'μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι΄΄, ειναι αληθεια..

Με το καλο να ερθει το δευτερο παιδακι σου!!!!!

Σιγουρα θα ρωτησω πολλους γιατρους απλα επειδη ειμαι τοσο αγχωμενη και στενοχωρημενη δεν κρατιεμαι ως τοτε και θα ηθελα να ακουσω παρομοιες εμπειριες και αν ειναι δυνατον με θετικα αποτελεσματα..

Ευχαριστω και παλι

αυτο με 2 αντί για 3 αγγεία στον ομφάλιο λώρο νομιζω ειναι το ιδιο που ειχε η μικρη μου που ηταν μονη της. συνηθως για αυτο οι γιατροι συστηνουν εμβρυοκαρδιογραφημα μονο, αν ολες οι αλλες εξετασεις εχουν βγει καλες οπως διαβαζω εχουν βγει και οι δικες σου. επισης λενε πως το παιδι ισως να ζοριστει στον 9ο να παρει βαρος λογω της μονηρους ομφαλικης αρτηριας (ρωτα το γιατρο σου αν ειναι το ιδιο με το δικο μας ετσι το λενε)σε μια φιλη μου που ειχε το ιδιο της συστησε και αμνιοπαρακεντηση,ειναι μαλλον και αναλογα το γιατρο και ποσο το "ρισκαρει". δε ξερω σε διδυμη κυηση τι προτεινουν για αυτο.

ολα καλα να πανε ευχομαι! (η κορη μου παντως δε φαινεται να ζοριστηκε με το βαρος πολυ 3670 βγηκε το πουλακι μου. λενε πως φυση κ ο οργανισμος προνοει και επειδη ειναι 2 αντι για 3, τις κανει μεγαλυτερες ωστε να μην υπαρξει προβλημα...δε ξερω κατα ποσο ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο). Υπαρχει τοπικ για το συγκεκριμενο αν θες να διαβασεις θετικες εκβασεις εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2197191#post2197191

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

αυτο με 2 αντί για 3 αγγεία στον ομφάλιο λώρο νομιζω ειναι το ιδιο που ειχε η μικρη μου που ηταν μονη της. συνηθως για αυτο οι γιατροι συστηνουν εμβρυοκαρδιογραφημα μονο, αν ολες οι αλλες εξετασεις εχουν βγει καλες οπως διαβαζω εχουν βγει και οι δικες σου. επισης λενε πως το παιδι ισως να ζοριστει στον 9ο να παρει βαρος λογω της μονηρους ομφαλικης αρτηριας (ρωτα το γιατρο σου αν ειναι το ιδιο με το δικο μας ετσι το λενε)σε μια φιλη μου που ειχε το ιδιο της συστησε και αμνιοπαρακεντηση,ειναι μαλλον και αναλογα το γιατρο και ποσο το "ρισκαρει". δε ξερω σε διδυμη κυηση τι προτεινουν για αυτο.

ολα καλα να πανε ευχομαι! (η κορη μου παντως δε φαινεται να ζοριστηκε με το βαρος πολυ 3670 βγηκε το πουλακι μου. λενε πως φυση κ ο οργανισμος προνοει και επειδη ειναι 2 αντι για 3, τις κανει μεγαλυτερες ωστε να μην υπαρξει προβλημα...δε ξερω κατα ποσο ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο). Υπαρχει τοπικ για το συγκεκριμενο αν θες να διαβασεις θετικες εκβασεις εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2197191#post2197191

Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απαντηση σου. Να χαιρεσαι το υπεροχο κοριτσακι σου!!!!

Διαφημίσεις