Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξερει καμοια απο μπαμπου(το φυτο)??

Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια, έχω 2 μπαμπού σ ενα γυάλινο βάζο κ μου αρέσουν πάρα πολύ, το ένα από τα δυο άρχισε ν κιτρινίζει και το έκοψα μήπως στρώσει, τώρα αρχίζει να παθαίνει το ίδιο και το άλλο. τι να κάνω να ζωντανέψουν??έχει καμία σας ιδέα από μπαμπού???

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα το πάθαινα και εγώ αυτό με τα μπαμπού μου μέχρι που μου είπαν ότι δεν πρέπει να τα αλλάζεις νερό μόνο να συμπληρώνεις όταν εξατμίζεται. Εγώ τα άλλαζα συχνά νερό γιατί γινόταν πολύ χάλια αλλά από τότε που το σταμάτησα τα μπαμπού μου ζουν και είναι καταπράσινα, βέβαια δεν ενδείκνυται για διαφανές βάζο. Επίσης μου είχαν πει ότι αν κόψεις το μπαμπού πρέπει να βάλεις λιωμένο κερί εκεί που το έκοψες για να μην χαλάσει (αυτό το τελευταίο δεν το έχω κάνει γιατί ήταν πολύ αργά για τα δικά μου.)Τα καινούργια μου τα μπαμπού τα έχω από το 2007 που παντρεύτηκα χωρίς να αλλάζω νερό(μερικές φορές μόνο έπλυνα το βάζο αλλά έβαλα το ίδιο νερό μετά.

Eπισης να προσθεσω οτι τους αρεσει πολυ η υγρασια.Εγω εχω μπαμπου στο μπανιο μου, χωρις πολυ φυσικο φως, αλλα λογω των υδρατμων ειναι μια χαρα!!!

Τα εχω σε βαζο με αυτα τα ειδικα μπαλακια που φουσκωνουν οταν ριξεις νερο και ειναι πολυ διακοσμητικα!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Νομίζω δεν τους αρέσει πολύ το φώς, εγω οταν τα είχα δίπλα σε μπαλκονοπορτες ήταν κίτρινα, τωρα τα έχω διπλα στο γραφείο (κάπου διάβασα ότι απορροφούν ακτινοβολία, ίσως να είναι μύθος) και είναι μια χαρα. Με το νεράκι όποτε το θυμηθώ συμπληρώνω λίγο με ένα ποτήρι...

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια εχω διαβασει σ ενα βιβλιο του φενκ σουι οτι ειναι πολυ καλα για το σπιτι φερνουν θετικη ενεργεια και τετοια αλλα πρεπει να ειναι μονα δηλαδη στο βαζω να εχεις 1 ή3 ή5ή7.....

α κι αυτο με το νερο που δε κανει να τα αλλαζεις ισχυει μονο να προσθετεις

οσο για τα μπαλακια τα πουλανε και στο τζαμπο εκει που εχει χρωματα διακοσμητικα για νερο πετρυλες και τετοια εχει κατι σακκουλακια με διαφορα χρωματα πολυ ομορφα και οικονομικα τα βαζεις με οσο νερακι χρειαζετε και αυτα φουσκωνουν

απο μπαμπου δεν ειμαι εξπερ αλλα μου χαρισε η αδερφουλα μου μπαμπου στο σπιτι που ειχαμε μετακομησει μολης παντρευτικα κ τα εχω ακομα τα 2 α;πο τα 3 κοντα 6 χρονια το ενα μου αρχισε να κιτρινιζει κ οταν κιτρινιζει ειναι σιγουρο οτι θα χαλασει ολο ...πηγα κ το εβαλα εξω στο μπαλκονι στο χωμα κ ολο το κλαδι κιτρινισε κ το εκοψα αλλα μου εβγαλε μεσα απο το χωμα 2 καινουργια κ ειναι πολυ ομορφα κ καταπρασινα..... θυμαμαι οτι καποιος μου ειχε πει οτι στο εξωτερικο τα εχουν στο χωμα κ ειναι μια χαρα,,,οποτε μην το πεταξεις αν χαλασεο πολυ βαλτω στο χωμα

αααα!!!θα το δοκιμασω γιατι μ αρεσουν πολυ.εχω κ αλλα λουλουδακια στο μπαλκονι και ειναι ολα μια χαρα.ειμαι νεα νοικοκυρουλα και το παλευω κοριτσια.

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, πριν λίγες μέρες αγόρασα 3 μπαμπού. Τα έβαλα σε μεγάλο διάφανο βάζο κ μου είπαν από το ανθοπωλείο να αλλάζω το νερό κάθε 15 μέρες κ δεν έχουν πρόβλημα είτε τα βάλω σε ήλιο ή σε σκιά. Απ' ότι διαβάζω εδώ, μάλλον ότι να ναι μου είπαν....Ευτυχώς που είδα το ποστ νωρίς γιατί θα τα κατέστρεφα τα καημένα!! Ήθελα να ρωτήσω γι αυτά τα μπαλάκια που λέτε, τα πήρατε ως διακοσμητικά ή βοηθάνε κάπου το φυτό?

vNojp2.png

εγω ειχα 6 μεγαλα γυρω στο 1.30 κρατησαν 3 χρονια. δεν αλλαζα νερο και δε τα χα σε φως. απλα σιγα σιγα φυγαν ολα! δε ξερω τι μπορει να τους εφταιξε αφου ολα τα παραπανω που λετε τα ακολουθησα?!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• 2 weeks later...
  • 6 months later...

Διαβάζω ότι τα έχετε κρατήσει 6 χρόνια κ αναρωτιέμαι τι κάνω λάθος...δν τα έχω κρατήσει πάνω από χρόνο. Αρχίζουν κ κιτρινίζουν από κατω κ φτάνουν μέχρι πάνω.

Τα έχω σε βάζο γυάλινο στο σαλόνι, το οποίο έχει πολύ φως κ το νερό το αλλάζω δν προσθέτω. Έτσι μου είχε πει κ μένα ο ανθοπώλης -μάλλον για να χαλάνε γρήγορα?-

Το τελευταίο το έκοψα στο σημείο που είχε φτάσει η κιτρινίλα κ το έβαλα σε μικρότερο βάζο με περισσότερο νέρο, μήπως κ βγάλει ρίζα...λέμε τώρα.....

Πάντως μου αρέσουν πολύ κ είπα ότι δν θα ξαναπάρω αλλά το παλεύω ακόμα...:P

Διαφημίσεις