Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΛΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΑ

aurorina

Recommended Posts

καλημεραα!!

Πειραματιζόμενη για να δω πως κοιμάται καλυτερα ,διαπίστωσα οτι το μικράκι μας κοιμαται πιο καλα και πιο πολυ οταν το κουκουλώνω ολο με την κουβερτουλα του.Ολο ομως και το κεφαλακι μεσα.Του αφηνω ενα μικρο ανοιγματακι για να χει αερα.Μου ειπαν ομως οτι ισως αυτο να μην ειναι καλο..:(Εσεις μηπως εχετε παρομοια εμπειρία????

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα, εγώ την σκέπαζα κανονικά κ μετά από λίγο την έβρισκα κουκουλωμένη πάνω από το κεφάλι. Εγώ από φόβο την ξεσκέπαζα αλλά η μπέμπα πάλι σκεπαζόταν. Οπότε κατάλαβα ότι έτσι χουχουλιάζει κ κοιμάται καλύτερα κ τώρα την αφήνω.Απλά την κατεβάζω λίγο να αναπνέει καλύτερα. Όταν δεν έχει πολύ κρύο δεν το κάνει.

vNojp2.png

υπαρχει πιθανοτητα να κρυωνει? αυτο το εκανε ο γιος μου που ειναι γενικα κρυουλιαρης ενω αντιθετα η κορη μου εβγαινε απο τα σκεπασματα γιατι ζεσταινεται ευκολα.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Πόσο μικρό είναι το μωρό σου; Αν είναι κάτω από 6 μηνών είναι επικίνδυνο να κοιμάται κουκουλωμένο. Θα μπορούσες να χρησιμοποιείς αυτές τις ελαφριές κουβέρτες με τις τρύπες ώστε να μπορεί να αναπνέει άνετα. Αλλιώς, πάρτου ένα από αυτά τα κουκλάκια που κρατάνε μικρές κουβερτούλες ώστε να χώνει τη μούρη του σε αυτές και να χουζουρεύει.

Μάλλον δείχνει από νωρίς τις προτιμήσεις του στον ύπνο ή κρυώνει η μυτούλα του.Πιθανό να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια κουκουλωμένο,αφού κάπως έτσι ήταν και στην μήτρα (δεν είχε πολύ χώρο εννοώ).Πόσων μηνών είναι;Μήπως να το κοιτάξεις για κανένα υπνόσακο ή ακόμα και φασκιές που μοιάζουν με υπνοσάκους.Απλά δεν ξέρω μέχρι ποια ηλικία χρησιμοποιούνται οι φασκιές.

[/url]

Διαφημίσεις

Η μικρή μου ήθελε και θέλει ακόμα ένα σεντονάκι στο προσωπάκι της για να κοιμηθεί. Πιπίλα και σεντόνι, αν κάποιο από τα 2 λείπει τότε η συνταγή χαλάει και γκρινιάζει μέχρι να της δώσεις και τα 2. Μήπως ανήκει σ'αυτή την κατηγορία; Δοκίμασε να του έχεις την κουβέρτα μέχρι το λαιμουδάκι του και δίπλα στο κεφάλι του (να ακουμπάει το πρόσωπο)ένα σεντονάκι (πάνα).

Τώρα για την κουβέρτα μέχρι επάνω έχω ακούσει κι εγώ για κίνδυνο υπερθέρμανσης ή για τα χνουδάκια που τα αναπνέει. Δεν ξέρω αν ισχύουν.

Πω πω τι μου θυμισες τωρα.....και εμενα ετσι κοιμοταν και οταν τον ξεσκεπαζα ξυπνουσε....δν νομιζω να παθαινουν κατι....καποια στιγμη θα περασει ακομα και σημερα εμενα εχει ενα μαντιλακι και με αυτο κοιμαται.....

εγω κοπελα μου τα κοιμιζα στο κατω μερος της κουνιας μονο και μονο για να μην κουκουλωνονται και ειχα ασφαλισμενες και τις κουβερτες γιατι μεχρι το μωρο να μπορει να ελεγξει κανονικά τις κινήσεις του ειναι επικινδυνο,τουλαχιστον ετσι ειχα διαβασει δεν ξερω αν ειναι υπερβολες αλλα εγω θα σου λεγα κανε υπομονή για κανενα τριμηνο ακομα και μετα αφησε το να κοιμαται οπως βολευεται.

l86Tp3.png d6AUp3.png

ο δικός μου απο την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα δεν έχει αποχωριστεί την κουβέρτα του.Μιλάμε για Ιούλιο μήνα και Αύγουστο που ο κόσμος καιγόταν και αυτός αγκαλιά με την κουβέρτα.Τι κουκλάκια του έδωσα,τι πετσετούλα,τι λεπτή κουβερτούλα....αυτός τπτ.Την πιάνει με το χέρι και την τρίβει στο πρόσωπό του...Τι να πείς;Εχουν βίτσια απο την κούνια:-D

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Διαφημίσεις

• 2 months later...

εμείς περάσαμε από όλα τα αντικείμενα: κουβερτα.πετσετάκι,μαξιλάρι, κουκλάκια κτλ.

Τώρα αρπάζει ό,τι βρει και το βάζει στη μούρη του για να κοιμηθεί.

Νομίζω ότι χουχουλιάζουν και αισθάνονται ασφάλεια.

Εγώ τον αφήνω γιατί βλέπω 'οτι του αρέσει.Όσες φορές παλιότερα δοκίμασα να του τα πάρω επειδή φοβόμουνα μη σκάσει τσίριζε και δεν κοιμόταν.

εμενα ο γιος μου ειναι 2 μηνων και απο τη μερα που γεννηθηκε σκεπαζει το κεφαλι του.μαλιστα επειδη ακομα δε νοιωθει να τραβηξει την κουβερτα βαζει τις παλαμες του απο κατω και την σπρωχνει μεχρι να κουκουλωθει!

οταν τον ξεσκεπαζω ξυπναει και γκρινιαζει.δοκιμασα και υπνοσακο και δεν τον θελει.το καλο ειναι οτι εχω την ενδοεποικινωνια που ειδοποιει για την απνοια και δεν εχω στο μυαλο μου οτι θα σκασει

Μωρε επικίνδυνο μου φαίνεται, και αν το μικρο ανοιγματάκι που του αφήνεις κλείσει? Μου φαίνεται μικρό το μωρό για να είναι τελειως σκεπασμένο....εδώ κόβουμε βόλτες μες τη νύχτα μην σκεπαστεί καταλάθος...

Οσο για την προτίμηση...σε όλο το δημοτικό κοιμόμουν σκεπασμένη, αν ήθελα να διαβάσω κάτι έπαιρνα και ένα φακό και στραβωνόμουν κάτω από τα σκεπάσματα μέχρι να κοιμηθώ!!!

Μωρε επικίνδυνο μου φαίνεται, και αν το μικρο ανοιγματάκι που του αφήνεις κλείσει? Μου φαίνεται μικρό το μωρό για να είναι τελειως σκεπασμένο....εδώ κόβουμε βόλτες μες τη νύχτα μην σκεπαστεί καταλάθος...

Οσο για την προτίμηση...σε όλο το δημοτικό κοιμόμουν σκεπασμένη, αν ήθελα να διαβάσω κάτι έπαιρνα και ένα φακό και στραβωνόμουν κάτω από τα σκεπάσματα μέχρι να κοιμηθώ!!!

εγω ακομα το κανω..χαχαχα!!