Recommended Posts

    καλημέρα.

    έχω πολυκυστικές και έβγαζα συχνά κύστεις στο παρελθόν. Τις ανακάλυπτα τυχαία σε εξετάσεις ρουτίνας, και μία φορά επειδή είχα πόνο στη σεξουαλική επαφή. 2 φορές έσκασαν και τη μία νοσηλεύτηκα και πήρα αντιβίωση, και την άλλη απλά έκατσα στο κρεβάτι και σε 3 μέρες ήμουν εντάξει.

    Τη φορά που την ανακάλυψα λόγω συμπτωμάτων, η κύστη ήταν 5 εκατοστά. Όλοι μου έλεγαν να κάνω εγχείρηση, και επειδή εγώ αρνιόμουν, ένας από τους γιατρούς μου έδωσε κάτι χάπια που είναι κάτι σαν αντισυλληπτικά, αλλά όχι ακριβώς, και δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα πήρα , περίμενα να αδιαθετίσω και μετά πήγα στο γιατρό. Η κύστη είχε εξαφανιστεί.

    Πήγα στον τελευταίο και καλύτερο γιατρό και μου είπε: Με αυτές τις κύστεις μπορούν να συμβούν τα εξής:

    1) Να σκάσει, να πονέσεις και να περάσει μόνο του σε λίγες μέρες / ώρες

     

    2) Να σκάσει, να έχει πολύ υγρό μέσα, να πονάς πολύ, και να πρέπει να πας νοσοκομείο για να σε ανοίξουν και να καθαρίσουν την κοιλιά σου

     

    3) Να απορροφηθεί με την περίοδο

     

    4) Να απορροφηθεί με χάπια

     

    5) Να την αφαιρέσεις με λαπαροσκόπηση..

     

     

    Εάν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα 2η, 3η, κτλ γνώμη (χάρις στην επιμονή μου γλίτωσα την επέμβαση) και θα έκανα και αυτή τη θεραπεία που σου έγραψα παραπάνω (με οδηγίες γιατρού πάντα.)

     

    Εφ όσων δεν έχεις συμπτώματα πιστεύω ότι σε παίρνει να περιμένεις λίγο καιρό.


    3Ks2p2.png

     

     

    tIAPp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Θα συμφωνήσω στο 100% με όσα έγραψε η jellyfish...αν δεν επιθυμείς να τεκνοποιήσεις άμεσα κ σε παίρνει ηλικιακά, θα σου έλεγα να εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια πριν καταλήξεις σε χειρουργείο...εύχομαι ολα να πάνε καλα κ να μη χρειαστεί να κανεις απολύτως τιποτα...


    jTRQp2.png KPxIp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σας ευχαριστώ και τις δύο για την απάντηση σας.... για να δούμε τι θα δούμε... ελπίζω να ¨εξαφανιστεί" τελικά με κάποιον τρόπο!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Σας ευχαριστώ και τις δύο για την απάντηση σας.... για να δούμε τι θα δούμε... ελπίζω να ¨εξαφανιστεί" τελικά με κάποιον τρόπο!

     

    Συνηθως φευγει μονη της. Να εισαι προετοιμασμενη οτι τοσο μεγαλη κυστη αν σπασει ποναει, μην τρομοκρατηθεις. Ο πονος κρατα καποιες ωρες, αν ειναι δεξια θα νομιζεις οτι επαθες σκωληκοειδιτιδα.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπέρα. 

    Ειμαι 25 χρόνων και εχω μια κύστη στην δεξιά ωοθηκη 3,9 εκατοστων! Πριν μια βδομαδα που την βρήκα με τον γυναικολόγο μου ήταν μολις 2,7. Να εμπιστευτώ τον γιατρό μου και να περιμενω η να προχωρήσω σε επέμβαση πριν μεγαλώσει κ άλλο;;; εχω αγχωθεί αρκετά. Ευχαριστω!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    2 ώρες πρίν, Vasilikivlk είπε:

    Καλησπέρα. 

    Ειμαι 25 χρόνων και εχω μια κύστη στην δεξιά ωοθηκη 3,9 εκατοστων! Πριν μια βδομαδα που την βρήκα με τον γυναικολόγο μου ήταν μολις 2,7. Να εμπιστευτώ τον γιατρό μου και να περιμενω η να προχωρήσω σε επέμβαση πριν μεγαλώσει κ άλλο;;; εχω αγχωθεί αρκετά. Ευχαριστω!

    Καλησπέρα vasiliki μου.Αν ο γιατρός σου λέει να περιμένεις νομίζω κάτι θα ξέρει και λογικά γι αυτά τα εκατοστά δεν θέλει χειρουργείο και αφού μειώθηκε.Αν θες πάρε και μια γνώμη δεύτερου γιατρού για να ηρεμήσεις.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καλησπερα...Ειμαι 22 χρονων. Πριν περιπου 20 μερες πηγα στα επειγοντα του νοσοκομειου καθως με επιασε ενας δυνατος πόνος σε ολη την δεξια πλευρα απο ψηλα στην κοιλιά μεχρι κατω χαμηλά στη μήτρα... Από εκει με παρεπεμψαν σε ακτινολογο για να κανω εναν υπέρηχο. Ο υπερηχος εδειξε οτι εχω μια κύστη λιγο πανω απο 6εκ. και χωρις να δειξει ανησυχια μου ειπε να επισκεφτώ εναν γυναικολογο για να παρω μια γνωμη ειδικού μηπως χρειαστει να παρω αντισυλληπτικά. Πηγα λοιπον στον διευθυντή της γυναικολογικής,  ο οποίος οχι απλα δεν με καθησύχασε αλλα με τρόμαξε αφάνταστα. Μου ειπε οτι η κύστη δεν ειναι 6 αλλα 9 εκ. και οτι θα πρεπει να κανω μαγνητική για να δει περισσοτερες λεπτομερειες... Με λιγα λογια, δεν απέκλεισε καθολου το ενδεχόμενο να ειναι κακοήθεια ή να πηγαινει προς τα εκει... Και μου ειπε οτι το χειρουργείο, δεν θα το γλιτώσω... Αν αποδειχτεί μια απλη κυστη, θα κανω λαπαροσκόπηση, αν οχι λαπαροτομή με ανοιγμα κοιλιάς... Μπορω να πω οτι εχω αγχωθεί αφάνταστα, με αγχωσε οσο δεν παει... Σας παρακαλω πειτε μου τυχόν γνώμες ή εμπειρίες...  

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αν έχεις γυναικολόγο που εμπιστεύεσαι, πάρε τις εξετάσεις σου και πήγαινε να σου πει πώς να συνεχίσεις. Αν όχι, γενικά δε θα έβλαπτε και μία δεύτερη γνώμη πριν προχωρήσεις σε επέμβαση. Δεν έχει νόημα να ανησυχείς, περίμενε να βγουν τα αποτελέσματα. Κύστεις στις ωοθηκες δεν είναι κάτι σπάνιο, μην πανικοβάλλεσαι

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Περιπου πριν 20 μερες και εγω ειχα παει στην γυναικολογο για να με δει και ειχα και εγω κυστη στην ωοθηκη απο ωαριο που εσπασε και εγινε κυστη και με την περιοδο θα εφευγε και οντως ετσι και εγινε. Παρε δευτερη γνωμη οπωσδηποτε εχω περασει πολλα γι αυτο στο λεω ... Μπορει με χαπια να φυγει γιατι και εμενα αν δεν γινετε εφευγε με την περιοδονθα επερνα χαπια..

     

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι περισσότερο την διαδικασία της επέμβασης και κυρίως το μετά...τους πόνους κλπ. Δεν έχω κάποιον άλλο γυναικολόγο έμπιστο, με στείλανε σε αυτόν επειδή θεωρείται ο καλύτερος στην πόλη μου, είναι διευθυντής της γυναικολογικής-ογκολόγος και καθηγητής. Ο τρόπος του παρ'όλα αυτά ήταν πολύ άσχημος και πολύ απότομος. Χωρίς να έχει στα χέρια του εξετάσεις, όχι απλά δεν με καθησύχασε, αλλά μου έλεγε έμμεσα ότι είναι κάτι κακό και όχι μια απλή κύστη. Η πρώτη του κουβέντα ήταν ''θα φας χειρουργείο, δεν το γλιτώνεις''. 'Εχω αγχωθεί πάρα πολύ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μου είπε ότι δεν έχει ουσία να πάρω χάπια, καθώς είναι μεγάλη και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ή έστω να μειωθεί.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Γεια σας,

     

    Τον Σεπτεμβριο μετά από έλεγχο εντοπίστηκε κύστη στην ωοθήκη 4 εκ.

    Πηρα αντισυλιπτικα για 2 μηνες και την προηγουμενη βδομαδα φανηκε στον υπερηχο οτι η κυστη κοντευει τα 5 εκ.

    Ειναι απλη κυστη και οχι ανησυχητικη , και οι δεικτες που εκανα ειναι φυσιολογικοι.

    Ο γυναικολογος μου ειπε οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι παιδι η λαπαροσκοπηση.

    Υπαρχει περιπτωση να φυγει χωρις επεμβαση? Μπεμπε λιγο δυσκολο προς το παρον διοτι ειμαι 23 χρονων.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ειμαι ακριβώς στην ίδια ηλικία και εχω το ίδιο πρόβλημα... Βέβαια η δική μου κύστη είναι λίγο μεγαλύτερη... Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι πρέπει να γίνει επέμβαση καθώς αφενός η κύστη είναι μεγάλη και αφετέρου δεν υπήρχε λόγος να πάρω αντισυλληπτικά καθώς δεν θα έκαναν τίποτα... Πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και στην δικη σου περίπτωση αφού η κύστη δεν έφυγε αλλα ούτε και μειώθηκε...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Αν ο γιατρός πιστεύει ότι χρειάζεται βιοψία, είναι παράλογο να το αποφύγεις. Τώρα, αν εμπιστεύεσαι το γιατρό, είναι άλλο θέμα. Αν είναι λειτουργική κύστη, δεν περιμένεις σε αυτό το μέγεθος να απορροφηθεί ή να μειωθεί, αλλά να σπάσει. Μέχρι κάποιο μέγεθος δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν είμαι γιατρός και δεν ξέρω πόσο είναι αυτό. Το σπάσιμο της κύστης πονάει. Αν και φυσική διαδικασία, για μία-δύο μέρες σε μεγαλούτσικη κύστη πονάει.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Παρε δευτερη γνωμη ... Ασε τι λενε σε καποιο αλλο θεμα μπορει να ειναι καλος σε αυτο παλι οχι. Στο λεω γιατι εγω την ειχα πατησει γιατι μου συστησανε εναν γιατρο για τον καλυτερο και τελικα δεν ηξερε την τυφλα του και με τηρανησε πολυ

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Καταρχάς Πως ξέρει ο γιατρος τι κύστη είναι αυτό φαίνεται με υπέρηχο Doppler. Εχεις κανει; Εγώ είχα μια κύστη ωοθηκης 6εκ. Για πολλά χρόνια την παρακολουθούσα με καρκινικούς δείκτες και υπερηχους και δεν την αφαιρούσα γιατι φοβόμουν τη λαπαροσκόπηση (βλακωδως). Τελικά μια ωραία μέρα έστριψε γύρω από την ωοθηκη μου της έκοψε την αιμάτωση και για να μην τα πολυλογώ έφτασα στα επείγοντα του Αλεξάνδρα με αφόρητο πονο να κάνω ανοιχτό χειρουργείο και η κύστη είχε φτάσει 12 εκ. Ευτυχώς σώθηκε παρά τρίχα η ωοθηκη μου και η σαλπιγγα. Αν η κύστη δεν είναι από τις κλασικές των πολυκυστικων δεν απορροφαται δυστυχώς και αν σπάσει είναι πολυ χειροτερα. Για μενα παρε δεύτερη γνώμη και αν χρειαστεί αφαιρέσε τη χωρίς να φοβάσαι!

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Είχα για χρόνια μια κύστη 6 εκ. Απλη με νερο. Μετα απο 7 χρονια εγινε 8 κ αμεσως 12 εκ. και συστραφηκε γύρω από την ωοθηκη κ μπήκα εσπευσμένα για χειρουργείο. Βγάλτε την όσο μπορείτε με λαπαροσκόπηση!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Έχω κάνει υπερηχο, δεν ξέρω βέβαια αν είναι αυτό που αναφέρεις (Doppler), ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχει κυστικος σχηματισμος με διαστάσεις 68x61x49mm συμβατος με απλή κυστη. Από εκεί παραπεμφθηκα σε γυναικολόγο, ο οποιος μου είπε να κάνω μαγνητική. Σημειωτεον, ότι ο ακτινοδιαγνωστης που μου έκανε τον υπερηχο δεν έδειξε καμια ανησυχία, ενώ ο γυναικολόγος τα έκανε να μοιάζουν τραγικά.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    πρίν από 35 λεπτά , efi94 είπε:

    Έχω κάνει υπερηχο, δεν ξέρω βέβαια αν είναι αυτό που αναφέρεις (Doppler), ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχει κυστικος σχηματισμος με διαστάσεις 68x61x49mm συμβατος με απλή κυστη. Από εκεί παραπεμφθηκα σε γυναικολόγο, ο οποιος μου είπε να κάνω μαγνητική. Σημειωτεον, ότι ο ακτινοδιαγνωστης που μου έκανε τον υπερηχο δεν έδειξε καμια ανησυχία, ενώ ο γυναικολόγος τα έκανε να μοιάζουν τραγικά.

    Aν σου έκανε τον υπέρηχο τεχνολόγος ακτινολόγος, δηλαδή ούτε ειδικευμένος ακτινολόγος (και με συγκεκριμένη εξειδίκευση σε γυναικολογικα) ουτε γυναικολόγος, δεν έχει βγάλει ούτε θα μπορούσε να βγάλει διάγνωση, απλά περιέγραψε τη βλέπει. Κοινώς μην εκλαμβάνεις ό,τι έγραψε σαν "διάγνωση", τη διάγνωση τη βγάζει ο γιατρός στον οποίο πας με την εξέταση. Κανονικά υπέρηχο θα έπρεπε να σου κάνει ο γυναικολόγος, γιατί άλλο να το βλέπει ο ίδιος, και άλλο να βλέπει φωτογραφία και ερμηνεία άλλου. Είναι και σπάνιο στις μέρες μας γυναικολόγος να μην κάνει υπέρηχους ή να μην έχει συνεργάτη στο νοσοκομείο που να ειδικεύεται. 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τον υπέρηχο μου τον έκανε ακτινοδιαγνώστης...όντως δεν είναι γυναικολόγος... με αυτές τις εξετάσεις πήγα στον γυναικολόγο. Τώρα θα κάνω μαγνητική τομογραφία και θα δω...Απλά μου φαίνεται περίεργο το να μην δοκιμάσω αντισυλληπτικά έστω και πειραματικά και η πρώτη λύση που μου ανέφερε ήταν χειρουργείο.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    8 ώρες πρίν, efi94 είπε:

    Τον υπέρηχο μου τον έκανε ακτινοδιαγνώστης...όντως δεν είναι γυναικολόγος... με αυτές τις εξετάσεις πήγα στον γυναικολόγο. Τώρα θα κάνω μαγνητική τομογραφία και θα δω...Απλά μου φαίνεται περίεργο το να μην δοκιμάσω αντισυλληπτικά έστω και πειραματικά και η πρώτη λύση που μου ανέφερε ήταν χειρουργείο.

     

    Δύο παρατηρήσεις: Αν υπάρχει η παραμικρη υποψία κακοήθειας, δεν παίρνεις αντισυλληπτικά αυστηρά, θα ήταν έγκλημα να το σκεφτει γιατρός να σου δώσει χωρίς να είναι 100% σίγουρος ότι δεν είναι λειτουργική η κύστη.

    Και τα αντισυλληπτικά τα δίνουν οι γιατροί για να μην έχεις συμπτώματα αν έχεις πολυκυστικές, και να μην κανεις άλλες κύστεις, δεν θα βοηθήσουν να απορροφηθεί η κύστη που έχεις ,τα αντισυλληπτικά είναι πρόληψη, και αυτό μάλιστα με πολλές επιφυλάξεις, αφού δεν καταπολεμά κανένα αίτιο, απλά καμουφλάρει προσωρινά το πρόβλημα. Σε μεγάλες διαστάσεις συνήθως η κύστη περιμένεις να σπάσει. Μεγάλο θεωρείται το πάνω 2-3 εκατοστά από όσο μου έχουν πει (και το να σπάσει είναι πολύ επώδυνο ήδη σε τέτοια μεγέθη), και δεν γνωρίζω αν αυτό θα έχει επιπλοκές αφού μιλάς για 9 εκατοστά! Μήπως αν σπάσει έτσι κι αλλιώς πας για χεριουργείο; Πάντα σε μεγαλούτσικη κύστη υπάρχει και ο κ΄νδυνος συστροφής ωοθήκης που από όσο ξέρω σημαίνει επείγουσα επέμβαση,

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    εμένα πάντως που ήταν 6 εκατοστά εξαφανίστηκε.

    Μην μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να δώσετε στο σώμα σας το περιθώριο να προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει

    On 11/6/2017 at 8:53 ΜΜ, efi94 είπε:

    Μου είπε ότι δεν έχει ουσία να πάρω χάπια, καθώς είναι μεγάλη και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ή έστω να μειωθεί.

     


    3Ks2p2.png

     

     

    tIAPp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

     

    Δύο παρατηρήσεις: Αν υπάρχει η παραμικρη υποψία κακοήθειας, δεν παίρνεις αντισυλληπτικά αυστηρά, θα ήταν έγκλημα να το σκεφτει γιατρός να σου δώσει χωρίς να είναι 100% σίγουρος ότι δεν είναι λειτουργική η κύστη.

    Και τα αντισυλληπτικά τα δίνουν οι γιατροί για να μην έχεις συμπτώματα αν έχεις πολυκυστικές, και να μην κανεις άλλες κύστεις, δεν θα βοηθήσουν να απορροφηθεί η κύστη που έχεις ,τα αντισυλληπτικά είναι πρόληψη, και αυτό μάλιστα με πολλές επιφυλάξεις, αφού δεν καταπολεμά κανένα αίτιο, απλά καμουφλάρει προσωρινά το πρόβλημα. Σε μεγάλες διαστάσεις συνήθως η κύστη περιμένεις να σπάσει. Μεγάλο θεωρείται το πάνω 2-3 εκατοστά από όσο μου έχουν πει (και το να σπάσει είναι πολύ επώδυνο ήδη σε τέτοια μεγέθη), και δεν γνωρίζω αν αυτό θα έχει επιπλοκές αφού μιλάς για 9 εκατοστά! Μήπως αν σπάσει έτσι κι αλλιώς πας για χεριουργείο; Πάντα σε μεγαλούτσικη κύστη υπάρχει και ο κ΄νδυνος συστροφής ωοθήκης που από όσο ξέρω σημαίνει επείγουσα επέμβαση,

    Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες κυστεις σπάνε πιο εύκολα και ακομα πιο εύκολα συστρεφονται, ότι δλδ έπαθα εγω (πολύς πονος). Και στις 2 περιπτώσεις μπαίνεις επειγόντως για χειρουργείο. Παρεμπιπτόντως εγώ έπαιρνα 2 χρόνια αντισυλληπτικά για άλλο λόγο και δε μειώθηκε στο ελάχιστο η κύστη. Παίζει μεγάλο ρόλο η θέση της. Αν είναι κύστη που προέρχεται από την ωοθηκη μπορεί να μειωθεί με τα χάπια. Αν είναι ανεξάρτητη (παραωοθηκικη) και απλά είναι ενωμένη με την ωοθηκη δεν επηρεάζεται από τα αντισυλληπτικά, τα οποία είναι ορμόνες και αυτά με τη σειρά τους έχουν παρενέργειες.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή


    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση


    Συνδεθείτε τώρα