Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εντονα προβληματα με το εντερο του - 15 ημερων βρεφος

Recommended Posts

Γεννησα πριν 15 ημερες. Επειδη το γαλα μου ηρθε μετα απο 6 ημερες ξεκινησα στο μαιευτηριο να του δινω Aptamile (Milupa). Οταν ηρθαμε σπιτι αλλαξαμε τροφη και του εδινα Frezylac Organic για 10 μερες και επιπλεον τον θηλαζα οσο μπορουσα. Αρχισε να εχει ομως εντονα πονακια και γουργουρισματα κυριως το βραδυ. Κλαμα γοερο. Αλλαξαμε την τροφη και τωρα του δινω το Frizolac Comfort και τουλαχιστον δεν εχει την δυσκοιλιοτητα..τα πονακια εμμενουν. Τι να κανω? Το περιεργο ειναι οτι την ημερα κοιμαται μια χαρα, χωρις σημαδια κοιλιακου πονου. Το βραδυ ομως η κατασταση ειναι χαλια.... Μου ειπαν οτι φταιει οτι το παιδι δεν εχει καταλαβει την μερα με την νυχτα και δεν εχει προγραμμα (??):confused::confused: Help?????

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Διαφημίσεις

Φιλη μου καλησπέρα και να σου ζησει το μωρακι σου!

Νομιζω οτι απο την στιγμη που βρηκες το γαλα το οποιο το βοηθα τουλάχιστον στην δυσκοιλιοτητα και αρχιζει να κανει κανονικα κακα του,θα πρεπει να κανεις υπομονη να μπει σε ενα προγραμμα.Ταυτοχρονα μπορει να ξεκινα και κολικους και για αυτο να ειναι τοσο ανησυχο το βραδυ.Συζητησε το με τον παιδιατρο σου,ριξε και μια ματια σε αλλα παρομοια θεματα που εχουμε ανοιξει για τους κολικους και νομιζω οτι θα ανακουφιστεις πολύ.

FWusp3.png

Αυτο το προγραμμα δεν το εχω καταλαβει παρ΄ολο που εχω 4 παιδια. Δεν γεννιεται στρατιωτακη το μωρο. Εμεις προσαρμοζόμαστε στις αναγκες του οχι αυτο στις δικές μας.

Συνεχιζεις να το θηλαζεις; Αν ναι, γιατι δεν προσπαθεις να σταματησεις το ξενο γαλα; Αυτο βεβαια θελει πολυ προσπαθεια, αλλα θα βοηθησει. Μειωσε σταδιακα το ξενο και θηλαζε οσο μπορεις περισσοτερο. Ακομα και καθε ωρα μεχρι να εχεις αρκετο γαλα για να κοψεις τελειως το ξενο.

Τα περισσοτερα μωρακια "μπερδευουν τη μερα με τη νυχτα" αν και δε νομιζω να ειναι σωστη αυτη η έκφραση. Υπομονη και αγκαλια.Μην ανησυχεις δε θα κακομαθει. Και αν κακομαθει δεν πειραζει, αξιζει τον κοπο μια αγκαλιτσα παραπανω.

Να σου ζησει.

Γλυκιά μου λεχωνιτσά! Να σου ζήσει το μωράκι σου! Όπως είπαν και τα κορίτσια αυτά είναι σημάδια κωλικού! Τρίβε απαλά τη κοιλίτσα του μωρού! Στον μπέμπη μου τον ανακούφιζε να τον βάζω στο πλάι και να του χαιδεύω την πλατούλα απαλά! Προσπάθησε αν θέλεις λίγο παραπάνω με τον θηλασμό και θα τα καταφέρεις! Οι πρώτες 40 ημέρες είναι λίγο δύσκολες! Μην δώσεις χαμομήλι γιατί φέρνει περισσότερο κωλικούς! Ρώτα τον παιδίατρο για μείγμα τήλιο γλυκάνισο ή κinderte ή rifacolic εάν δεν μπορείς να αντέξεις τους κωλικούς τους μωρού! Πάντως ο θηλασμός πιστεύω βοηθά περισσότερο για την αντιμετώπιση των κολικών και σου το λέει μια μαμά που έδωσα και εγώ λίγο συμπλήρωμα και τελικά δεν είδα αποτέλεσμα! Το γαλατάκι σου φτάνει με το παραπάνω για να καλύψεις όλες τις ανάγκες του γλυκου μωρού σου! ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!:-D

Γεννησα πριν 15 ημερες. Επειδη το γαλα μου ηρθε μετα απο 6 ημερες ξεκινησα στο μαιευτηριο να του δινω Aptamile (Milupa). Οταν ηρθαμε σπιτι αλλαξαμε τροφη και του εδινα Frezylac Organic για 10 μερες και επιπλεον τον θηλαζα οσο μπορουσα. Αρχισε να εχει ομως εντονα πονακια και γουργουρισματα κυριως το βραδυ. Κλαμα γοερο. Αλλαξαμε την τροφη και τωρα του δινω το Frizolac Comfort και τουλαχιστον δεν εχει την δυσκοιλιοτητα..τα πονακια εμμενουν. Τι να κανω? Το περιεργο ειναι οτι την ημερα κοιμαται μια χαρα, χωρις σημαδια κοιλιακου πονου. Το βραδυ ομως η κατασταση ειναι χαλια.... Μου ειπαν οτι φταιει οτι το παιδι δεν εχει καταλαβει την μερα με την νυχτα και δεν εχει προγραμμα (??):confused::confused: Help?????

Κατα αρχην να σου ζησει το μωρακι σου!

Το θηλαζεις ακομα?

Αν οχι , προσπαθησε να το βαζεις στο στηθος και θ αερθει το γαλατακι σου!

Οι κολικοι συμβαινουν σε ολα τα μωρα!

Εμενα θηλαζε αποκλειστηκα και ειχε μεχρι πεντε μηνων!

Τον βοηθησε που μου ειχε πει η παιδιατρος να πινω γλυκανισσο και χαμομηλι και περναγε στο γαλα μου!

Εαν δε θηλαζεις να του δινεις λιγο χαμομηλακι τα ηρεμει και τ αβοηθα ει να κοιμουνται τουλαχιστον στο βραδυνο γευμα αντι για νερο βαζε χαμομηλι και τις μεζουρες με το γαλα!

Επισης ξερωβ απο το ανηψακι μου που δε θηλασε οτι τα μωρα που πινουν φορμουλα πρεπει να βρεις ποιο ειναι αυτο το γαλα που τους ταιριαζει και να εισαι ακριβης με τις μεζουρες οι λιγοτερες μεζουρες σκονη σε σχεση με το νερο φαιρνουν δθιαροια και οπι περισσοτερες δισκοιλιοτητα

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Δυστυχώς 2 μέρες τώρα επιπλέον έχω πάθει εντονη διαρροια και εγώ και δεν τον θηλαζω επειδή φοβάμαι μήπως επιδείνωσω την κατάσταση. Το χαμομηλι βοηθάει; Κάνει τόσο νωρίς να του δώσω; Προς το παρόν του κάνουμε μασαζακι στην κοιλιτσα του και... πολύ υπομονή... :) απλά στεναχωριεμαι που τον ακούω να κλαίει ξεροντας ότι πονάει. :((( είμαι νέα μαμα...

UJF8p2.png

aq8Pp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Δυστυχώς 2 μέρες τώρα επιπλέον έχω πάθει εντονη διαρροια και εγώ και δεν τον θηλαζω επειδή φοβάμαι μήπως επιδείνωσω την κατάσταση. Το χαμομηλι βοηθάει; Κάνει τόσο νωρίς να του δώσω; Προς το παρόν του κάνουμε μασαζακι στην κοιλιτσα του και... πολύ υπομονή... :) απλά στεναχωριεμαι που τον ακούω να κλαίει ξεροντας ότι πονάει. :((( είμαι νέα μαμα...

Γιατι δεν τον θηλαζεις δεν πειραζει που εχεις διαροια απλα ελλεξε αν ειναι διατροφικο μη καταναλωνεις γαλακτοκομικα και οσπρια να δεις αν υπαρχει διαφορα , το χαμομηλι το δινουν και σε μωρα που κανουν αποκλειστικο θηλασμο τις πρωτες μερες μεχρι να κατεβει το γαλα αρα δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλη αν φοβασαι πιες εσυ χαμομηλι και βαλτο να θηλασει!το μασαζ ειναι καλη ιδεα και οι ζεστες κομπρεσες βοηθουν!

Επισης ρωτα την γιατρο την παιδιατρο τι αλλο θα επρεπε να κανεις??