Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΕΛΟΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγκυκλιος σε γιατρους αναστολη ταμειων απο 1η Νοεμβριου για ενα μηνα:confused:Ειναι δυνατον:?:Απιστευτο κι ομως...

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη???

Διαφημίσεις

βρε πάτυ να με συγχωρείς κιόλας αλλά ποιος σου πε ότι μέχρι τώρα δεν πληρώναμε? Σ αυτή τη χώρα αυτά τα καλά ανήκουν από καιρό στο παρελθόν... ΑΝ διάβαζες στο φόρουμ θα χες δει τα σχετικά θέματα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

π.χ. παιδιατρος ΤΕΒΕ απο 1η Νοεμβριου πληρωνεις κανονικα επισκεψη,δεν καλυπτει η ασφαλεια σου:shock:

βρε πάτυ να με συγχωρείς κιόλας αλλά ποιος σου πε ότι μέχρι τώρα δεν πληρώναμε? Σ αυτή τη χώρα αυτά τα καλά ανήκουν από καιρό στο παρελθόν... ΑΝ διάβαζες στο φόρουμ θα χες δει τα σχετικά θέματα...

Μα στο ΤΕΒΕ δεν πληρώνουμε επίσκεψη στους γιατρούς!

Ε να αυτή είναι αλλαγή... Στο ΤΕΒΕ (ΑΝ ισχύει αυτό)...

Σε ασφαλισμένους δημοσίου είναι πολύ δράμα τα πράγματα εδώ και πάνω από 1 χρόνο... Μια δέχονται, μια δεν δέχονται...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

καλημερα! για να καταλάβω τωρα που θελω απλα να παω στο γιατρο του τεβε να γραψω ενα εμβολιο δεν θα το γραψει;

εχω γιατρο ιδιωτικο οχι του τεβε , στο τεβε παω μονο για να γραφω φαρμακα

aIcEp2.png

rDT8p2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Το παρακάτω άρθρο σχετίζεται κάπως με το παρόν θέμα?

http://iatropedia.gr/articles/read/479

Στον αέρα 9 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κινδυνεύουν να μείνουν σχεδόν όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας καθώς ο νεοσύστατος φορέας παροχών υγείας ο ΕΟΠΥΥ παρότι ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί την 1η Νοεμβρίου, παρουσιάζει δεκάδες προβλήματα.

Τα ενιαία συνταγολόγια αλλάζουν συνεχώς. Οι οδηγίες επίσης. Οι γιατροί δε γνωρίζουν αν εξετάσουν ασθενή αν θα πληρωθούν και πόσο. Οι ασθενείς δεν ξέρουν αν τον γιατρό που επιλέγουν να επισκεφθούν είναι ενταγμένος στον ΕΟΠΥΥ και δε θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα προβλήματα που παρουσιάζει ο νέος φορέας παροχών υγείας στον οποίο έχουν ενταχθεί περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί η απόλυτη σύγχυση στον ιατρικό κλάδο για το αν και πως πρέπει να συνταγογραφούν οι γιατροί καθώς τα συνταγολόγια που έχουν δοθεί είτε δεν τα έχουν πάρει όλοι, είτε δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Έτσι ακόμη και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε να αναβληθεί η έναρξη λειτουργίας του φορέα που υποτίθεται ότι έγινε την 1η Νοεμβρίου.

Άλλωστε και ο κανονισμός λειτουργίας και παροχών του ΕΟΠΥΥ δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη, καθώς αναμένονται αλλαγές αλλά και οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους επικεφαλής.

Ο υπουργός Υγείας θα κληθεί το επόμενο διάστημα, παρότι η χώρα θα βρίσκεται ουσιαστικά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας να έχουν παρόμοιες παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χωρίς να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίας.

Εγώ είμαι ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ, το οποίο - ευτυχώς - δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω εδώ και καιρό και δεν ξέρω τι γίνεται.

Διάβασα όμως το άρθρο και το παρέθεσα γιατί μου θύμισε αυτό εδώ το θέμα κι αναρωτιέμαι αν κάποιο άλλο κορίτσι ξέρει κάτι παραπάνω - αν ισχύει τέλος πάντων αυτή η ανακατωσούρα...

υ.γ. Α! Νομίζω πως το θέμα είναι σε λάθος ενότητα. Ας το δουν οι διαχειριστές.

Εγώ είμαι ασφαλισμένη στο ΤΕΒΕ, το οποίο - ευτυχώς - δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω εδώ και καιρό και δεν ξέρω τι γίνεται.

Διάβασα όμως το άρθρο και το παρέθεσα γιατί μου θύμισε αυτό εδώ το θέμα κι αναρωτιέμαι αν κάποιο άλλο κορίτσι ξέρει κάτι παραπάνω - αν ισχύει τέλος πάντων αυτή η ανακατωσούρα...

Και εγω ειμαι στο τεβε και πηγα στη παιδιατρο προχθες δεν αλλαξε κατι οπως ητανε παλια δεν πληρωσα επισκεψη.

για τα αλλα ταμεια δεν ξερω.

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Τι λέτε ρε παιδιά??? Τίποτα δεν κατάλαβα...

Δεν ισχύουν δηλαδή τα ραντεβού για γιατρούς και εξετάσεις που έχουμε στο ΙΚΑ??

πριν λιγη ωρα εκλεισα 2 ρανετβου για εμβολιο στο ικα κ δεν μου ειπαν τιποτα σχετικο. ,μαλλον καποιο αλλο ταμειο εννουν τα κοριτσια,,,,

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΟΠΑΔ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΑΩ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!! ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΑ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ: ΘΕΟΧΑΡΟΥΔΗ ΑΡΕΤΗ,ΛΕΩΦ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ). ΠΑΝΤΩΣ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΠΗΓΑ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΟΠΠΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΟΠΑΔ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΑΩ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!! ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΑ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ: ΘΕΟΧΑΡΟΥΔΗ ΑΡΕΤΗ,ΛΕΩΦ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ). ΠΑΝΤΩΣ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΠΗΓΑ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΟΠΠΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ!!!

Έχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση η γιατρός????

ναι εχει ηλεκτρονικη συνταγογραφηση και γενικα ενα πολυ super ιατρειο που θα το λατρεψουν τα παιδια! εμενα ο μικροσ κλαιει οταν φευγει...βρεσ την στο διαδικτυο

• 1 month later...

Στις 28-12 μου έγραψε ο γυναικολόγος μου (από δημόσιο νοσοκομείο) καλλιέργεια κολπικού υγρού,γεν.αίματος και ούρων(είμαι στην 36η εβδομάδα)την επόμενη μέρα 29-12 τα θεώρησα στον ΟΠΑΔ κανονικότατα!!!Πάω σήμερα να κάνω τις εξετάσεις και μου λένε δεν δέχονται παραπεμπτικά του 2011 γιατί καταργήθηκαν τα ταμεία και έχουμε ΕΟΠΥΥ!!!Ξέρετε κάτι εσείς?????

Στις 28-12 μου έγραψε ο γυναικολόγος μου (από δημόσιο νοσοκομείο) καλλιέργεια κολπικού υγρού,γεν.αίματος και ούρων(είμαι στην 36η εβδομάδα)την επόμενη μέρα 29-12 τα θεώρησα στον ΟΠΑΔ κανονικότατα!!!Πάω σήμερα να κάνω τις εξετάσεις και μου λένε δεν δέχονται παραπεμπτικά του 2011 γιατί καταργήθηκαν τα ταμεία και έχουμε ΕΟΠΥΥ!!!Ξέρετε κάτι εσείς?????

Ξέρω ότι ακόμη δε λειτουργεί τίποτα από τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι προχθές δεν υπηρχε καν η επιλογή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ότι μέχρι να λειτουργήσει κανονικά το σύστημα οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν με βάση τα ως τώρα ισχύοντα. Εμένα ο γυναικολόγος τη Δευτέρα μου έδωσε παραπεμπτικό για εξετάσεις και το μικροβιολογικό το δέχτηκε κανονικότατα και έχω και τα αποτελέσματα στα χέρια μου. Σε λίγο θα πάω και στο φαρμακείο με τη συνταγή κι αν τη δεχτούν θα σας πω.

Βέβαια, κάπου διάβασα ειδικά για τους φαρμακοποιούς ότι ο σύλλογος της Αθήνας διαχωρίστηκε από τον πανελλήνιο που αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα νέα δεδομένα. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τον ιατρικό σύλλογο;

3642568b00.png

599c236a6c.png

χάος επικρατεί..............δεν ξέρουν τι τους γίνεται, είμαι ασφαλισμένη στον οαεε και με στέλνουν σε γιατρό του ικα ο οποιος μου γράφει τις εξετάσεις τις οποίες μόνο στο νοσοκομείο μπορώ να κάνω γιατί κανένα μικροβιολογικό δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τον εοπυυ............(μιλάω για χαλκίδα)

το τοπίο νομίζω θα αργήσει να ξεκαθαρίσει:-(:sad::-(

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png