Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δε θελω να αποχωριστώ το μωράκι μου

Recommended Posts

Έχω ακούσει οτι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να κρατήσεις το νεογέννητο στο δωμάτιο σου, μετα τον τοκετό. Ισχύει αυτό; Για πολλους λόγους, εγω θέλω οπωσδήποτε το μωρο μαζί μου από την πρώτη στιγμή. Μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό;

Διαφημίσεις

Το αν θα το έχεις μαζί σου το μωρό σου ή όχι αυτό εξαρτάται απο ποιό νοσοκομείο θα πας και αυτό ισχύει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό,οπότε μάλλον αυτό δεν είναι προνόμιο της Ελλάδας!!!!! :roll::roll: Εσύ δεν έχεις παρα να απευθυνθείς σε κάποια νοσοκομεία ή κλινικές και να ρωτήσεις ποιοι μπορούν να σου το παρέχουν αυτό :wink: !Στην περιοχή που βρίσκομαι εγώ,στο δημόσιο νοσοκομείο το μωρό το έχεις μαζί σου στο δωμάτιο :!::!: ενώ στην ιδιωτική κλινική(εκεί που θα πάω εγώ)τα μωρά τα έχουν σε ξεχωριστό θάλαμο!

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

Έχω ακούσει οτι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να κρατήσεις το νεογέννητο στο δωμάτιο σου, μετα τον τοκετό. Ισχύει αυτό; Για πολλους λόγους, εγω θέλω οπωσδήποτε το μωρο μαζί μου από την πρώτη στιγμή. Μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό;

Μπορεις να πας σε δημοσιο νοσοκομειο που σου παρεχουν δωρεαν αυτη την πολυτελεια...ενω στα ιδιωτικα πρεπει να πληρωσεις αδρα για να εχεις το μωρο σου διπλα-παει συμφωνα με το δωματιο που θα εισαι βλεπεις... :wink:

Με το καλο το μωρακι σου παντως!!!!Ελπιζω να τα καταφερεις να το εχεις 24 ωρες το 24 μαζι σου!!!

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Κι εγώ που γέννησα σε κλινική της επαρχίας το είχα μαζί μου από την πρώτη στιγμή. Γι αυτό ηρέμησε και επέλεξε εσύ που θες να γεννήσεις και τι καθεστώς επικρατεί εκεί. Με έναν πόνο και ένα γερό παιδί.

oIKlp2.png

παντως αν κανω τριτο παιδιfunny_05.gif πραγμα χλωμο βεβαια , θα γεννησω σε δημοσιο νοσοκομειο μονο γι άυτο τον λογο

πηγαινα εξω απο το θαλαμο νεογνων τα ακουγα να κλαινε κι εκλαιγα κι εγω μαζι τους.....δεν αντεχα στη σκεψη οτι το μωρο μου ειναι εκει μεσα και μπορει να με φωναζει!

Διαφημίσεις

παντως αν κανω τριτο παιδιfunny_05.gif πραγμα χλωμο βεβαια , θα γεννησω σε δημοσιο νοσοκομειο μονο γι άυτο τον λογο

πηγαινα εξω απο το θαλαμο νεογνων τα ακουγα να κλαινε κι εκλαιγα κι εγω μαζι τους.....δεν αντεχα στη σκεψη οτι το μωρο μου ειναι εκει μεσα και μπορει να με φωναζει!

Συγνωμη που μπαινω σφήνα στο θέμα αλλα έχω απορία !

Οταν κλαινε τα μωράκι τι τα κάνουν?? Δεν τα φερνουν στη μαμα?

mamaveria εγώ γέννησα στη Γερμανία οπου τα περισσοτερα , για να μην πώ ολα τα νοσοκομεία , εφαρμόζουν το rooming in .

Εγώ μόνο το πρώτο βράδυ (φοβομουνα πολυ:oops: ) την άφησα στις 12 και μου την έφεραν στις 3 που έκλαιγε . Απο εκείνη την ώρα μεχρι και σήμερα ειμαστε συνέχεια μαζί :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Φυσικα και δε σε υποχρεωνει ΚΑΝΕΙΣ να αποχωριστεις το μωρο σου!!! Απλα,ισως χρειαστει να παρεις δωματιο δικλινο ή μονοκλινο,γιατι στην περιπτωση των περισσοτερων κρεβατιων,μπορει να μη συμφωνουν οι αλλες μαμαδες-ασε που με τους επισκεπτες που θα ερχονται για να δουνε την παραδιπλανη θα ενοχλειται το μωρακι σου (και εσυ) ή μπορει (χτυπα ξυλο) καποιος απο τους επισκεπτες να ειναι φορεας καμμιας ιωσης.

Εγω προσωπικα οταν γεννησα δεν ηθελα με τιποτα να παρω μονοκλινο γιατι μου ακουγοτανε πολυ "ψωνε",ποια ειμαι για να εχω μονοκλινο,καμμια επωνυμη παμπλουτιδου; Οχι βεβαια!!!

Η μανα μου ομως που ειναι παιδιατρος επεμενε να εχω το μωρο συνεχεια μαζι μου πραγμα που δε θα γινοτανε στο 4κλινο ή 6κλινο,ασε που ηθελε να το εχω συνεχεια μαζι μου για να θηλαζω οποτε εκεινο ζητησει και να μην του δωσουν συμπληρωμα ξενου γαλακτος οι νοσοκομες. Ετσι,αν κι εγω κατα την εισαγωγη δηλωσα οτι θελω 6κλινο στη ρεσεψιον,πηγε μετα η μανα μου κρυφα απο μενα και το αλλαξε σε μονοκλινο!!! Φυσικα μολις το εμαθα,μετα απο λιγο,της ειπα οτι εγω σε μονοκλινο ΔΕΝ παω,κι ετσι με τα πολλα και κατοπιν συνεννοησης με το γιατρο μου μας εδωσαν δικλινο που ομως ηταν σαν μονοκλινο γιατι κατα τυχη δεν εφεραν αλλη κοπελα διπλα,κι ετσι ημουν μονη μου και ειχα και το μωρο συνεχεια μαζι.

Εννοειται πως ηταν η καλυτερη μου,γιατι αφ΄ενος ειμαι και καπως ακοινωνητη και μοναχικη και δεν ηθελα πολλα-πολλα και φιλιες και γνωριμιες (πραγμα αναποφευκτο αν εχεις κι αλλες στο δωματιο) αφ΄ετερου το μωρο το επαιρναν μονο για να το αλλαξουνε κι εγω το ειχα κοντα μου ολη μερα κι ολη νυχτα. Βεβαια οταν στο τελος ηρθε η ωρα να πληρωσουμε το μαιευτηριο μου ηρθε ο ουρανος σφοντυλι κι εμενα και του αντρα μου γιατι το δωματιο ειχε παει γυρω στα 6000 ευρω τα οποια φυσικα δε μας περισσευανε,αλλα δεν ειχαμε αλλη επιλογη απο το να τα σκασουμε!!!

Παντως,η αληθεια ειναι οτι δεν το μετανιωσα καθολου τελικα για το 2κλινο,γιατι και την ησυχια μου ειχα,και την απομονωση που ηθελα,και φυσικα το μωρο μου κοντα μου.Οποτε αν και ειμαι αντιθετη με τη νοοτροπια των μαιευτηριων να χρεωνουν το δωματιο λες και προκειται για ξενοδοχεια 5 αστερων,τι να κανεις,αφου αυτη ειναι η πραγματικοτητα,αν θελεις τις πρωτες μερες που θα περασεις μαζι με το μωρο σου να το εχεις μονιμα μαζι και να μη σε ενοχλει κανενας,νομιζω πως αξιζει να τα δωσεις. :wink:

Που γεννάς καλή μου;

Στο "Έλενα" και στο "Αλεξάνδρα" στην Αθήνα σίγουρα έχεις το παιδάκι σου μαζί από το πρώτο βράδυ.

Εγώ γέννησα στο "Έλενα". Δεν το είχα, τελικά, μαζί, λόγω του ότι αρρωστήσαμε και οι δύο και μου το πήρανε στα πρόωρα β΄. Εκεί να δείτε κλάμα. Το μωρό μου άρρωστο κι εγώ τάβλα να μην μπορώ να πάω να το δω. Την πρώτη μέρα πήγα μόνη μου με ορούς + καθετήρες και με κοιτάγανε σαν εξωγήινη!!

Στο θέμα μας: Για τα άλλα μαιευτήρια δεν ξέρω, πάντως στο Έλενα δεν σου έρχεται τόσο ακριβά το μονόκλινο. Αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι λιγότερο από 150€/βράδυ.

Εσύ θα κρίνεις!!

Καλή λεφτεριά!! :wink::wink:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Αν πας σε δημόσιο νοσοκομείο όπως στο Αλεξάνδρας-που γέννησα εγώ την πρώτη μου κόρη-θα το έχεις μαζί σου το μωράκι σου(το άσχημο είναι ότι δεν έχει πολλά δίκλινα ή μονόκλινα) όπως την είχα και εγώ.

Στη δεύτερη γέννα ήμουν στο Λητώ και μου την έφερναν κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να τη θηλάσω και να τη δώ λιγάκι.

Μπορώ να σου πω ότι κάπως ήμουν πιο χαλαρή στη δεύτερη γέννα γιατί μου άρεσε που δεν ήταν μαζί μου συνέχεια το μωρό(μη με κακολογήσετε) και μπορούσα να πάω και λίγο κάτω στη καφετέρια να πιω και ένα καφέ,να κάνω ένα τσιγάρο(όσο μου το επέτρεπε ο γιατρός μου),να δω τη μεγαλύτερη μου κόρη ή κάποιον άλλον ρε αδερφέ χωρίς να έχω το άγχος να αφήσω κάποιον να μου προσέχει το μωρό!!!!!

Πάντως είτε μαζί σου είναι το μωράκι είτε όχι(και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το επιλέξεις-στο χέρι σου είναι-μπορείς να ζητάς να σου το φέρνουν πιο συχνά αν δεν επιτρέπουν να είναι συνέχεια στο δωμάτιο) να ξέρεις ότι ο δεσμός που θα δημιουργηθεί ανάμεσα σας θα είναι τόσο δυνατός που δεν πρόκειται να σπάσει με τίποτα.Είναι στη φύση του που λένε!!!!!

306831jm9r4wk4s9.jpg

Καταλαβαίνω την αγωνία & την προσμονή όλων των μητέρων που θέλουν τα μωράκια τους μαζί τους από την πρώτη στιγμή. Όπως όμως & η προλαλήσασα φίλη, δε θέλω να παρεξηγηθώ από όλες τις υπόλοιπες μανούλες όταν συμφωνήσω μαζί της πως από μία έννοια είναι καλυτερα να βλέπεις το μωρό σου πολύ συχνά μεν, όχι όμως ν'αναλάβεις την αποκλειστική του φροντίδα από την πρώτη βραδιά.

Προσωπικά υπέφερα με τα ράμματα του περίνεου αρκετά, έκανα πυρετό την πρώτη νύχτα & ήμουν τόσο αγχωμένη που ούτε πώς να τον κρατήσω αγκαλιά δεν ήξερα, πόσο μάλλον να τον φροντίζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή. Θαυμάζω όσες το επιθυμούν διακαώς, είμαι λίγο βολεψάκιας, το παραδέχομαι, αλλά ξανά στο 2ο τοκετό μου, θα χαρώ που θα το φροντίζει κάποιος άλλος για μένα τις πρώτες του μέρες....Αναισθησία????

Διαφημίσεις

OXI KATHOLOY!!!

EGO ZO GERMANIA KAI SYMBAINEI TO IDIO!

ENNOEITAI OTI OTAN MORO XREIAZETAI TH MANA TOY THA TIS TO PANE!

ALLOSTE GIA TH MHTERA EINAI OI MONADIKES MERES POY MPOREI NA SYNITHISEI KAI NA KATALABEI OTI ARXISEI NA ALLAZEI OLOKLHROTIKA O TROPOS ZOHS THS!!

.png74mmp1.png

Εδώ δεν είναι βέβαιο ότι θα το πάνε. Ακόμα και στον αποκλειστικό θηλασμό πρέπει αν δώσεις μάχη για να σου το φέρνουν πέρα από το πρόγραμμα. Μόνο φυσικά αν έχεις μονόκλινο και τότε μόνο αν το ζητήσεις. Γενικά βολεύει να είναι τα παιδιά όλα μαζί για την φροντίδα και την παρακολούθησή τους. Εννοώ ότι βολεύει το νοσοκομείο, γιατί απασχολεί λιγότερο προσωπικό. Στο Έλενα που γέννησα εγώ, ο παιδίατρος περνάει δωμάτιο δωμάτιο, κάθεται μαζί σου, τον ρωτάς σου εξηγεί, βλέπει και το παιδί μπροστά σου κλπ. Έχει πολλά θετικά το romming in. Στο πρώτο παιδί δεν μπορούσα να το φανταστώ διαφορετικά. Στο δεύτερο είμαι βέβαια πιο cool, αλλά και πάλι θα μου κακοφαινόταν να μην είχα το παιδί κοντά μου, να το παίρνω αγκαλιά όταν το είχε ανάγκη.

Παιδιά χωρίς παρεξήγηση θα συμφωνήσω με την max... Δε λέω, είσαι ξετρελαμμένη με το παιδάκι σου και το λατρεύεις, αλλά κι εγώ ήμουν χάλια, ούτε πλευρο στο κρεβάτι δεν μπορούσα να αλλάξω, πονούσα και δεν ήμουν καθολου καλά... Δεν νομιζω ότι αν΄είχα και το μωρό κατω από τη συνεχή φροντίδα μου θα τα έβγαζα πέρα...

Προσωπική μου απόψη βέβαια...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Κορίτσια, σας ευχαριστώ για ολες τις πληροφορίες.

Ήθελα όμως να προσθέσω, οτι δε θελω απλα το μωρό μαζί μου γιατί είμα χαζομαμά :D! Εχω κάνει αρκετή έρευνα στο θέμα αυτό, και είναι πολυ σημαντικό για το παιδί, καθως και για τη μητέρα, να είναι συνέχεια μαζί τις πρωτες ώρες, και μέρες.

Οταω γέννησα τη Νεφέλη μου, ειχα πολυ δυσκολη γεννα. Είχα να κοιμηθώ μια βδομάδα. Ομως όταν ήρθε η μπέμπα μου, γεμισα ενέργεια.

Το μωρό έχει μάθει να είναι ένα με τη μαμά του, για 9 μήνες. Είναι σημαντικό να συνεχίσει, να είναι μαζί της, για να νιωθει σιγουριά και ασφάλεια. Επισης είναι σημαντικο, για το θηλασμό. Όταν η μαμα είναι μαζί με το μωρό, εκκρινεται οξυτοκίνη, κι ετσι κατεβαίνει το γάλα.

Επιπλέον, είναι απλά φυσιολογικό να είναι το μωρό μαζι με τη μαμά, εκτος αν υπαρχει καποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Διαφημίσεις

Μα όλες όσες θέλουμε τα παιδιά μας δίπλα, για πρακτικούς λόγους τα θέλουμε Χλόη. Δεν έχει προλάβει να γίνει καμία χαζομαμά. Απλά έχει υπόψη σου ότι τα νοσοκομεια που εφαρμόζουν το rooming in έχουν αρκετό υποστηρικτικό προσωπικό για τη φροντίδα του παιδιού. Δεν το αλλάζεις μόνη, το αλλάζεις σε συγκεκριμένο χώρο, όπου σε βοήθάνει, σου δείχνουν πώς να το πλύνεις, να το φροντίσεις, λες τις απορίες σου και δεν πέφτεις από τα σύννεφα στο σπίτι, όταν σου δίνουν ένα μωρό στα χέρια. Η πρώτη μέρα είναι δύσκολη αλλά πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα σου (μαμά, σύζυγος). Τις λοιπές μέρες είναι μοναδική ευκαιρία να ασχοληθείς με το παιδί, να ακούει τη φωνή σου, να είναι πάνω σου, να θηλάζει όποτε θέλει, χωρίς να σκέφτεσαι τηλέφωνα που χτυπάνε, το φαγητό για το μεσημέρι κλπ.. Όταν είμασταν μέσα στο δωμάτιο εγώ, ο άντρας μου και το μωρό, νομιζα ότι είχα γύρω μου τον κόσμο όλο....

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Μαξ.

Κατ'αρχήν, νομίζω ότι είναι υπερβολικό να θεωρούμε ότι για 4-5 μέρες που το παιδί θα μείνει στο θάλαμο νεογνών θα υπονομευθεί το bonding που θα κάνει με τη μάνα του. Το μωρό στο φέρνουν πολύ τακτικά, είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και μου το έφερναν και μέσα στη νύχτα. Ο δεσμός με τη μάνα γίνεται στην πορεία, νομίζω ότι έχει κάπως μυθοποιηθεί αυτή η ιστορία του να έχω δέσιμο με το παιδι μου. Μην ανησυχείς παιδί μου έχεις καιρό για να δεθείς, πολύυυυυυ καιρό, νύχτες ατέλειωτες, λευκές και άυπνες που θα θέλει να του κρατάς το χέρι για να κοιμηθεί, άσε, δεν τον αποφεύγεις το δεσμό και να θες :lol::lol:

Όμως είναι, νομίζω, σημαντικό να έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς μετά τον τοκετό. Ο τοκετός και η καισαρική είναι μεγάλη ιστορία δεν είναι λίγο πράγμα. Σκέψου ότι θα ακολουθήσουν πολλές εβδομάδες αϋπνίας, κούρασης, κλάματος, προσπάθειας θηλασμού, εκμάθησης των πρακτικών λεπτομερειών της ζωής με το παιδί κλπ κλπ. Τη χρειάζεσαι την ξεκούραση. Επίσης, νομίζω ότι χρειάζεσαι και την κοινωνική επαφή με τους ανθρώπους που θα έρθουν να σε δουν. Γιατί αυτό που σε περιμένει είναι αρκετές μέρες κλεισίματος στο σπίτι. Προσωπικά βέβαια με κούραζε πάρα πολύ αυτή η ιστορία, πάααααρα πολύς κόσμος, καλά να'ναι οι άνθρωποι, αλλά είναι κουραστικό. Φαντάσου να έχεις και το μωρό μαζί.

Δεν είναι καλό και για το μωρό. Το μαιευτήριο δε σου επιτρέπει να το εκθέτεις σε κινδύνους και οι επισκέπτες τις πρώτες ημέρες είναι κίνδυνος. Αν το έχεις μέσα στο δωμάτιο δύσκολα θα αρνηθείς στη θεία που θέλει να το αγγίξει ή να το φιλήσει, δε μπορείς να κάνεις το δεσμοφύλακα λεχώνα γυναίκα.

Οπότε θα έλεγα ξανασκέψου το για το ζήτημα αυτό. Προστάτεψε και τον εαυτό σου. Δεν είναι υπερβολή, θα έχεις ανάγκη από ύπνο, από ξεκούραση και περιποίηση γιατί οι επόμενες ημέρες δεν είναι εύκολες.

Σε ολα τα δημοσια της Αττικης με εξαιρεση το Αρεταιειο θεωρειτε αυτονοητο (δοξα το θεο) . Βεβαια αυτοι το κανουν προφανως για λογους οικονομιας, επειδη δεν εχουν χωρους προσωπικο κλπ.. χωρις να καταλαβαινουν τι πολυτιμη παροχη ειναι αυτη για τη μητερα.

Στα ιδιωτικα οντως πρεπει να το πληρωσεις αδρα εφοσον μονο σε μονοκλινο-σουιτα εχεις αυτη την δυνατοτητα και αυτο υπο προυποθεσεις (δηλαδη θα στο παρουν τη νυχτα, θα το κανουν αυτοι μπανιο κλπ)

η τιμη για να αποφυγεις αυτον τον βιαιο αποχωρισμο ειναι περιπου 10.000 €..

Εγω γεννησα σε δημοσιο για αυτον τον λογο και μονο.

Ειχα το μωρακι μου 24 ωρες το 24ωρο διπλα μου...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

nantina3

Πάντα μου άρεσε το όνομα Νεφέλη!!!! :D

Και εμένα το δικό σου.Έχει η Νεφέλη μου μια φίλη στο χωριό που την λένε Χλόη και περιμένει να έρθει η Παρασκευή για να την δει από κοντά.

Joe αν στησεις τη μαμα σου στον τοιχο αγρα η γρηγορα θα παραδεχτει οτι για να εχεις μαζι σου το μωρο το δικλινο το πληρωσε για μονοκλινο .... :lol: Δεν υπαρχει περιπτωση να σου επιτρεψουν να κρατησεις το μωρο μαζι σου δε δικλινο.. ειχα παρει ολα τα ιδιωτικα και τους ρωτουσα και σε ολα η απαντηση ηταν αρνητικη ακομα κι οταν τους ελεγα οτι εκει ειναι ο γιατρος μου και οτι δεν προκειτε να γεννησω στο νοσοκομειο τους αν δεν μου επιτρεψουν κατι τετοιο..

Ψαχτο λιγο.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Joe αν στησεις τη μαμα σου στον τοιχο αγρα η γρηγορα θα παραδεχτει οτι για να εχεις μαζι σου το μωρο το δικλινο το πληρωσε για μονοκλινο .... :lol: Δεν υπαρχει περιπτωση να σου επιτρεψουν να κρατησεις το μωρο μαζι σου δε δικλινο.. ειχα παρει ολα τα ιδιωτικα και τους ρωτουσα και σε ολα η απαντηση ηταν αρνητικη ακομα κι οταν τους ελεγα οτι εκει ειναι ο γιατρος μου και οτι δεν προκειτε να γεννησω στο νοσοκομειο τους αν δεν μου επιτρεψουν κατι τετοιο..

Ψαχτο λιγο.. :lol:

Δεν το πληρωσε εκεινη,ο αντρας μου κι εγω τα πληρωσαμε,γι' αυτο τρωγομουν να παρουμε 6κλινο-και για εναν αλλο λογο βεβαια:στο 2κλινο και στο 4κλινο δυσκολα θα αποφυγεις την επαφη και το μπουρου-μπουρου απο τις αλλες "συγκατοικους",στο 6κλινο ομως μπορουν καλλιστα οι αλλες 5 να κανουν παρεα κι εσυ αν εισαι ακοινωνητη (καλη ωρα οπως εγω) να αραξεις στη γωνια σου και να μη σε ενοχλει κανεις.