Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βαριεται το ιδιο γαλα??!! SOS


Recommended Posts

Γεια σας και απο μενα γονεις με τις πολυτιμες γνωσεις σας:!:

Θα ηθελα να με ''φωτισετε'' λιγο με αυτες γιατι σαν νεα μαμα εχω αποριες και μεγαλες αγωνιες.:roll:

Η μικρη μας ειναι 2,5 μηνων σχεδον και αν εχω καταλαβει καλα εχει -να το πω- ιδιοτροπια στο γαλα:?.Εχουμε αλλαξει αρκετα γαλατα μεχρι τωρα γιατι εχει κολικους και αερια πολλα και ψαχνουε ποιο θα την βολεψει.Το θεμα ειναι οτι για αρκετο καιρο τωρα(σχεδον 1 μηνα) εχουμε κατασταλαξει στο miloupa plus1 αλλα επειδη ειναι και δυσκοιλια μας ειπε η γιατρος να το αναμιγνιουμαι με το miloupa digestive comfort που ειναι για τη δυσκοιλιοτητα.Ομολογω αυτο το γαλα βοηθαει την μικρουλα στο εντερακι της αλλα οπως και το plus στην αρχη το ετρωγε (για 3 εβδομαδες αυτο)αλλα τωρα καταληξαμε Παλι να τρωει μονο 30ml :shock: και οπως καταλαβαινεται ειμαι σχεδον ολη μερα με ενα μπιμπερο στο χερι!Ουτε την αναμιξη γαλα με χαμομηλι δε θελει πλεον,εχει κολλησει στα 30ml!!Εχω δοκιμασει να αλλαξω μαρκα στα μπιμπερο απο Nuk σε Chicco και το αντιστροφο αλλα και παλι στην αρχη τρωει και μετα τα παραταει!!:cry: Εδω να σημειωσω οτι και τα μπιμπερο και τις μαρκες με τα γαλατα τα κραταω τουλαχιστον 1 εβδομαδα-κι ας μην τρωει- για να προσαρμοστει στην αλλαγη.

Γι'αυτο λοιπον αναρωτιεμαι πλεον αν δε φταινε τα γαλατα και απλα το μωρο μας αναζηταει κατι καινουριο καθε φορα(ετσι μεταφραζεται η ιδιοτροπια απο μια μανα:wink:)!

Ειλικρινα δε ξερω τι κανω λαθος γιατι προφανως εγω ευθυνομαι για αυτην την ατασταλια του φαγητου:oops:! Πειτε μου παρακαλω τη γνωμη σας και φυσικα αν τυχον ειχατε καποιο παρομοιο θεμα.

Ευχαριστω για τον χρονο σας .:-)

Προτιμώ την ανωριμότητα , από την ωριμότητα που προσεγγίζει τα όρια του σάπιου. ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Welcome to the club! Αν εχετε αποκλεισει κατι παθολογικο,οπως ΓΟΠ παλινδρομιση δηλαδη, τοτε ναι σου λεω με βεβαιοτητα οτι το μωρο σου ειναι ιδιοτροπο...οπως ακρινως και το δικο μου! Η κορη μου ειναι τωρα σχεδον 8 μηνων...μεχρι τους 5 μηνες δε φανταζεσαι τι μας εκανε.Δεν επινε πανω απο 60 ml τη φορα..κι αυτα με προσπαθεια..γκρινιαζε..απεστρεφε το στομα απο το μπιμπερο..γυριζε απο δω απο κει...πνιγονταν.Αλλαζα συνεχεια μαρκες..πηρα γαλα για κολικους...γαλα για αναγωγες....γαλα χωρις λακτοζη..μπας και εχει δυσανεξια..το αποτελεσμα??? ΤΟ ΙΔΙΟ! Έπινε στην αρχη μετα παλι τα ιδια..η ποσοτητα μικρη..επερνε μονο 200 γραμμαρια το μηνα.Η παιδιατρος μας ελεγε...οτι δεν της αρεσει το γαλα τελικα..θα ξεκινησουμε νωριτερα κρεμες.Ξεκινησαμε κρεμες...στην αρχη το παλεψαμε αρκετα...δεν μπορουσε να φαι με το κουταλι...δεν ηξερε...αλλα σιγα σιγα με υπομονη...τα καταφεραμε.Τωρα τρωμε κανονικα...δεν ημαστε βεβαια πολυ της ποσοτητας..αλλα τρωμε χωρις αγχος.Απο γάλα??? μμμμ...μην περιμενεις θαυματα..πινουμε το πρωι 150 γραμμαρια και αυτο ειναι ολο! δεν μας αρεσει τι να κανουμε???? Κανε υπομονη...δεν θα παθει τιποτα...αναπληρωνε τα υγρα που πρεπει να περνει με σκετο χαμομηλακι..μην το αφηνεις χωρις υγρα αν δε πινει το γαλα του.Το κυριοτερο???? οταν την ταιζεις καντο χωρις αγχος και αγωνια αν θα φαει! θα φαει οσο θελει!..το αγχος μεταδιδεται στα μωρα οσο και αν πιστευουμε το αντιθετο.Σε καταλαβαινω....εχωντας αλλο ενα παιδι 5 ετων το οποιο ετρωγε μια χαρα..εχω να πω οτι το χειροτερο για μια νεα μαμα ειναι να μην τρωει το μωρο της...ψυχοφθορο..μετατρεπει την ωρα του φαγητου απο χαρα και ικανοποιηση και για τους δυο...σε μια αγχωτικη διαδικασια.Κανε υπομονη να ξεκινησει τις κρεμες, σιγουρα θα παει καλυτερα....και μην αγχωνεσαι!

A3Oip2.png

 

MzPrp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αααααααααααααααχ!!!!!!!! Γλυκεια μου elepet δε φανταζεσαι ποσο βαλσαμο μου ακουστηκαν τα λογια σου!!Καταλαβαινω τωρα οτι τουλαχιστον ΔΕΝ ειμαι τρελη!! :o

Η αληθεια ειναι οτι για ΓΟΠ δε μας ειπε τιποτα η γιατρος γιατι βαρος ολος παραδοξος βαζει,μαλλον γιατι την ταιζω πολυ τακτικα οταν τρωει τοσο λιγο και κανονικα οταν ''θυμαται'' να φαει!Θα ρωτησω ομως τη γιατρο αν χρειαζεται να την κανουμε την εξεταση. Εχεις απολυτο δικιο στο να μην την αφηνω χωρις υγρα και καλα εκανες και μου το τονισες! :) Απο οτι καταλαβαινω ομως μαλλον κι εμεις θα ακολουθησουμε τα βηματα σας....κρεμουλες! Δεν εχω κανενα προβλημα,ΑΡΚΕΙ να τρωει!!

Ναι γλυκεια μανουλα,ειναι πολυ ψυχοφθορο οπως ακριβως το περιεγραψες!! Ασε που η περιγραφη του δικου σας ταισματος ηταν σαν να ειχες camera την ωρα του φαγητου σε εμας!! ;) Τελικα τα παιδια μπορει να ειναι ενας τεραστιος γρυφος αλλα η λυση του ειναι με πολλες κουβεντουλες των γονιων!!

Θα βαλω τα δυνατα μου στο επομενο κι ολας γευμα να ειμαι χαλαρη και ηρεμη για να βοηθησω την κατασταση!

Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα πολυτιμα λογια σου! :D

Προτιμώ την ανωριμότητα , από την ωριμότητα που προσεγγίζει τα όρια του σάπιου. ;)

Link to comment
Share on other sites

Και η κορη μου την ιδια τακτικη ακολουθησε με εσας.

Εμεις βεβαια ειχαμε διαπιστωμενη με υπερηχο στομαχου ΓΟΠ. Χωρις να θελω να σε θορυβησω βαρος εβαζε κανονικα, παρολο που με το που τελειωνε το γευμα, το εβγαζε ολο με ρουκετα. :roll:

Εν τελει καταληξαμε σε frisolac comfort το οποιο το επινε ευχαριστα (τουλαχιστον πιο ευχαριστα απο τα υπολοιπα γαλατα) και στους 5,5 μηνες καναμε εισαγωγη στις στερεες τροφουλες ξεκινωντας με φρουτοκρεμα και κρεμα βανιλια και μετα απο κανενα μηνα, κρεατοσουπα για μεσημεριανο. Οποτε το γαλα μειωθηκε σε 2 γευματα ημερησιως (πρωι - βραδυ) που και παλι δεν το πολυετρωγε αλλα εν πασει περιπτωσει δεν μας εβγαζε και την πιστη.

Για να καταλαβεις τι δραμα περνουσαμε, καθε φορα που δεχοταν να πιει πανω απο 100 ml, ηξερα πως ηταν αρρωστη! :lol:

 

Να σου ζησει το μωρακι σου και καλο κουραγιο σου ευχομαι! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλη μου sweet_february καταρχην σ'ευχαριστω παρα πολυ!!! Σ'αυτο το σημειο θα ομολογησω οτι σημερα κι ολας θα παω να παρω το frisolac γιατι οπως ειδα και σε αλλα post και φυσικα μου λες κι εσυ αυτο το γαλα μπορει και να κανει θαυματα...νομιζω το ειχαμε οταν βγηκαμε απο την κλινικη μαζι με το δικο μου της το εδινα αλλα το αλλαξαμε γιατι νομιζαμε οτι αυτο ευθυνεται για τους πονους της :S

Παντος αυτο που λες για τα 100ml πραγματικα καπως ετσι νιωθω κι εγω οταν τρωει!! Χαχαχαχα βρε κοριτσια ποσο περιεργα μου φαινονται ολα.... :)

Προτιμώ την ανωριμότητα , από την ωριμότητα που προσεγγίζει τα όρια του σάπιου. ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

να σας ρωτήσω και εγώ κάτι. η μικρή μου είναι 8,5 μηνών και αποφασίσαμε να της αλλάξουμε το γάλα , από frissomel σε almiron . απλά ένα πρωινό της δίνω από το νέο γάλα; ή πρέπει να γίνει σιγά - σιγά η αλλαγή;:confused:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ιδέα πως πάει η ιστορία με τη φόρμουλα αλλά από περιέργεια, αποκλείεται τα μωρά να μην πεινάνε άλλο? Πρέπει οπωσδήποτε να πιούνε συγκεκριμένη ποσότητα? Δηλαδή, τρώνε και μετά γκρινιάζουν? Δεν παίρνουν βάρος? Τί σας ανησυχεί και λέτε πως τα κυνηγάτε για να φάνε?

Άτιμε ΓΑΛΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...