Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπάρμπεκιου πάρτυ και προβληματισμοί...

Recommended Posts

Παιδια 14/11 που έχουμε τα γεννέθλια σκέφτομαι Κυριακή (13/11) μεσημέρι να ψήσουμε σουτζουκάκια,σουβλάκια κάτω στον κήπο και να παίξουν έξω τα παιδιά...

Όχι πολλά πολλά, σουβλάκι,σουτζουκάκι καμιά πατάτα τηγανιτή,τζατζικάκι και μικρά ψωμάκια...

Τι ώρα να το κάνω ?

Να τα έχουμε ψημένα από νωρίτερα ή εκείνη την ώρα πάρε φάε...

Οτιδήποτε σκέψη ( καλή,κακή;) ) ευπρόσδεκτη...

Ευχαριστώ...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Ετσι έκανα και εγώ πριν λίγες μέρες για τα δικά μου γεννέθλια και δεν πήγε καθόλου καλά. Φαντάσου ότι δεν είχαμε και παιδιά και πάλι έγινε λίγο μπάχαλο γιατί ενώ τα σουβλάκια ψήνονταν ανά 20 έφευγαν σε χρόνο ρεκόρ (14 άτομα οι καλεσμένοι και έτσι έφαγαν με δοσεις οι καλέσμένοι παρόλο που στην αρχή είχα φτιάξει και τυρόπιττα για την λιγούρα. Μετά κάθε λίγο και λιγάκι μου ζήταγε κάτι ο άντρας μου και έτρεχα σαν την τρελή να του τα δίνω και να δίνω ποτά στους καλεσμένους. ΑΑΑ και όλοι οι άντρες κα΄θονταν εκεί που ήταν ο άντρας μου να του κάνουν παρέα και τσιμούσαν και έτσι είχαμε χωρίστεί άντρες γυναίκες και την πρώτη φουρνιά την έφαγαν στα όρθια χωρίστα απο εμάς για να του κάνουν παρέα και μετά ήρθαν. Εάν το ξαναέκανα θα έπερνα κάτι να τα κρατάω ζεστά ( όχι στο φούρνο για να μην μου στεγνώσουν και θα σέρβιρα όλα μαζί.Ασε που από τον αέρα γέμισε όλο το σπίτι καπνό...ευτυχώς φάγαμε έξω!Αυτά τα ωραία από εμένα!:roll:

Οι γονείς μου καλούσαν πολύ συχνά κόσμο στο εξοχικό για ψήσιμο θα σου πω μερικά πράγματα που κάναν.

Πλαστικά πιάτα/ποτήρια/πιρούνια αλλίως κάποιος έπρεπε να τρέχει πέρα δώθε στην κουζίνα κάθε φορά που χρειαζόταν κάτι. Επίσης στο τέλος παίρνεις μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών και τα πετάς όλα μέσα και δεν χρειάζεται πλύσιμο.

Τα ποτά σε κουβάδες με πάγο/ψυγειάκι με παγοκύστες αλλιώς πάλι πέρα δώθε στην κουζίνα.

Όλες οι σαλάτες, τζατζίκια, ψωμιά ετοιμασμένα από πριν ώστε να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Πράγματι δεν θυμάμαι ποικιλία, αγγουροντομάτα, τζατζίκι και τυροσαλάτα από το σουπερ μάρκετ, μουσταρδα, κέτσαπ, λεμόνια, πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο, φέτα με πιπεριές στο αλουμινόχαρτο. Γενικά πράγματα που να ετοιμάζονται έξω για να μην χωθεί η νοικοκυρά στην κουζίνα.

Τα κάρβουνα να είναι έτοιμα από το πρωι γιατί αλλιώς θα φάτε το απόγευμα.

Διαφορα κρέατα και για τα διαφορετικά γούστα αλλά και γιατί μερικά ψήνονται πιο γρήγορα από τα άλλα, πχ λουκάνικα, μπιφτεκάκια, φιλετάκια από κοτόπουλο που θα έχεις μαρινάρει από την προηγούμενη.

Ο μπαμπάς μου έψηνε πολλές φορές και καλαμπόκια για εμάς τα παιδία αλλά τώρα δεν είναι η εποχή τους.

Αυτά από ότι θυμάμαι.

There is no patch for human stupidity.

Κορίτσια ευχαριστώ...

Βασικά το κάνουμε συχνά αλλά όχι για πάρτυ και σαφέστατα λιγότερα ίσως άτομα...οπότε τα πρακτικά, πλαστικά πιάτα,ποτήρια εννούνται...

Τι ώρα λέτε θα είναι καλά ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Οταν ψηνουμε με λιγο κοσμο,καθε τι που βγαινει το φυλαμε ζεστο σε ενα σκευος και αφου μετα ετοιμαστουν ολα τα βγαζουμε ολα μαζι και καθομαστε στο τραπεζι.

Οταν ομως εχεις περισσοτερο κοσμο, οσες φορες εχουμε κανει μπαρμπεκιου ή εχουμε παει καλεσμενοι, ειναι σιγουρο οτι ολοι θα τρωνε σε δοσεις, τα πρωτα ψημενα θα φαγωθουν "στο ποδι" και μετα θα εχουν χορτασει οι περισσοτεροι και θα κρωσουν και θα πανε χαμενα αρκετα...Δηλαδη ολο αυτο που περιεγραψε η ΤWINMAMA γινεται συνηθως, χωρις να σημαινει βεβαια οτι δεν εχει επιτυχια η συγκεντρωση.

Εχε στο τραπεζι ετοιμα ολα τα παρελκομενα απ την αρχη και καθε τι που βγαινει, σερβιριζε το.Και βασικα τις πατατες βαλτις στο τηγανι μολις μπουν και τα πρωτα κρεατα για να βγουν συγχρονως.

Κυριακη μεσημερι για μπαρμπεκιου εγω θα καλουσα κατα τις 12.30.Το ενδεχομενο βροχης δεν το φοβασαι??

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Παιδια 14/11 που έχουμε τα γεννέθλια σκέφτομαι Κυριακή (13/11) μεσημέρι να ψήσουμε σουτζουκάκια,σουβλάκια κάτω στον κήπο και να παίξουν έξω τα παιδιά...

Όχι πολλά πολλά, σουβλάκι,σουτζουκάκι καμιά πατάτα τηγανιτή,τζατζικάκι και μικρά ψωμάκια...

Τι ώρα να το κάνω ?

Ευχαριστώ...

κ μεις στα δικαμας γεννεθλια πριν λιγες μερες τα ιδια.

κρεατακια μια παρικα μια τυροσαλατα μια χωριατικη κ πολλες πολλες πιτες για σουβλακια......τελεια ηταν

και φυσικα πλαστικα πιατα ποτηρια πηρουνια

το εφαρμοζουν ολες οι φιλες μου αυτο και ειναι κ πολυ ωραιο γτ εισαι ανετα

Οταν ψηνουμε με λιγο κοσμο,καθε τι που βγαινει το φυλαμε ζεστο σε ενα σκευος και αφου μετα ετοιμαστουν ολα τα βγαζουμε ολα μαζι και καθομαστε στο τραπεζι.

Οταν ομως εχεις περισσοτερο κοσμο, οσες φορες εχουμε κανει μπαρμπεκιου ή εχουμε παει καλεσμενοι, ειναι σιγουρο οτι ολοι θα τρωνε σε δοσεις, τα πρωτα ψημενα θα φαγωθουν "στο ποδι" και μετα θα εχουν χορτασει οι περισσοτεροι και θα κρωσουν και θα πανε χαμενα αρκετα...Δηλαδη ολο αυτο που περιεγραψε η ΤWINMAMA γινεται συνηθως, χωρις να σημαινει βεβαια οτι δεν εχει επιτυχια η συγκεντρωση.

Εχε στο τραπεζι ετοιμα ολα τα παρελκομενα απ την αρχη και καθε τι που βγαινει, σερβιριζε το.Και βασικα τις πατατες βαλτις στο τηγανι μολις μπουν και τα πρωτα κρεατα για να βγουν συγχρονως.

Κυριακη μεσημερι για μπαρμπεκιου εγω θα καλουσα κατα τις 12.30.Το ενδεχομενο βροχης δεν το φοβασαι??

Βασικά και εγώ στο πόδι το σκεφτόμουν και να έβαζα μόνο τα παιδιά να κάτσουν να φάνε.

Βροχή, σκέφτομαι να μπούμε κάτω από το μπαλκόνι....

rQGhp3.png

Κορίτσια ευχαριστώ...

Βασικά το κάνουμε συχνά αλλά όχι για πάρτυ και σαφέστατα λιγότερα ίσως άτομα...οπότε τα πρακτικά, πλαστικά πιάτα,ποτήρια εννούνται...

Τι ώρα λέτε θα είναι καλά ?

Σχετικα νωρις κατα τις 12 ωστε να παιξουνκαι λιγο τα παιδακια μην κατσουν κατευθειαν για φαει.μην νομιζεις,θα πεις 12 ολο και καποιος θα καθηστερισει μεχρι της 13,30-14 θα φατε...ειναι ωραιο να ψηνετε συχρονος.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Ναι και εγω τρελλαινομαι για τετοιες μαζωξεις. Και βασικα ειναι ολα στο πολυ χαλαρο εννοω δεν ειναι επισημο, στημενο τραπεζι οποτε δεν χρειαζεται να σαι κ συ στη τσιτα και με τα ψησιματα κλπ.Οπως κατσει! Ο ψηστης ειναι το βασικο μην τα θαλασωσσει στην προκεικενη και ολα τα υπολοιπα βρισκονται!

Δεν ξερω ποσα παιδακια θα εχετε και τι ηλικιες....εγω παντως...φοβαμαι τα γενεθλια που εχουν σουβλακια...γιατι πολλα παιδακια μετα παιζουν μ αυτα... και πρεπει να υπαρχει καποιος μεγαλος να τα προσεχει.

Απλα γενεθλια μπορεις να κανεις και μ αλλα πραγματακια και αν θελεις και κρεας για τους μεγαλους που μπορουν να φανε και τα παιδια και να ειναι ετοιμο ολο μαζι...και πιο φτηνο ...ειναι να κανεις κοντοσουβλι και χοιρινο ;) (και ολο μαζι ετοιμο και πολυ ωραιο)

Εχω δει οτι θα βασικα που φευγουν σε καθε γενεθλια ιεναι τυροπιτακια-λουκανοπιτακια (που εχει στα λιντλ τα kardias που ειναι φοβερα σαν γευση ...εχουν μιση τιμη απ ολες τις αλλες εταιριες και τρωγονται κρυα ) πιτσα (μπορεις να παραγειλεις 1ή 2 λαμαρινες απ την πιτσαρια σας μεγαλη (η τιμη ειναι πολυ πιο καλη απ το να παρεις μικρες ) κλαμπ (τα φτιαχνεις μονη σου απ την προηγουμενη και ειναι οκ...ειναι μπελαλιδικο βεβαια...αλλα πραγματικα γινονται αναρπαστα ) και βεβαια 2 σαλατες ...μια απλη και μια πιο σπεσιαλ .

Εαν κανεις σουβλακια παντως πολυ καλη ιδεα ειναι να εχεις και τα πιτακια τα μικρα (κανονικες πιτες μικρες )

Τι ώρα να το κάνω ?

Ευχαριστώ...

Δεν ξέρω για γενέθλια, αλλά στο νηπιαγωγείο κάναμε μια Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια.

Πήραμε 200 σουβλακια και 200 λουκανικάκια (τα παιδιά ήταν από 3 τμήματα άρα 75) και 6 ψωμιά "μακρουλά" (δεν ξέρω πώς αλλιώς να τα περιγράψω).

Ένας έψηνε από τις 11 σε μια τεράστια ψησταριά που χωρούσε 50 σουβλάκια και καμιά 20αριά λουκάνικα. Επίσης, είχε μια δεύτερη σχάρα, πιο ψηλά από τα κάρβουνα και τα ψημένα διατηρούνταν ζεστά.

Οι υπόλοιποι εκπσειδευτικοί απασχολούσαν τα παιδιά με παιχνίδια (διάφορα παραδοσιακά και αποκριάτικα, με αγορμή τη μέρα).

Γύρω στις 12:30 όλα ήταν έτοιμα και κάθε παιδί πήρε σε πλαστικό πιατάκι το φαγητό του.

Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε αυλή....

Όσο για σαλάτες....εμείς δεν είχαμε βέβαια, αλλά μπορείς να πάρεις έτοιμες από το μάρκετ κα να τις έχεις σε ένα σημείο από όπου θα μπορούν να πάρουν όλοι (αν δεν κάτσετε σε τραπέζι)

Και εγω θα συμφωνησω οτι ειναι ωραια ιδεα και γλιτωνεις να σου γινει το σπιτι μπαχαλο μεσα, αφου θα μεινετε στην αυλη. η ενσταση μου ειναι ο καιρος (ενδεχομενο κρυο και βροχη).

κατα τις 12:30 μαλλον θα ηταν ια καλη να τους καλεσεις.

εγω θα ελεγα αν μπορεις να τα εχεις ψημενα (η εστω να εχεις τα περισσοτερα ψημενα) απο πριν και να τα κρατας καπου ζεστα για να αποφυγεις ολο αυτο που περιγραφει η διδυμομαμα. εξαρταται και πως το φανταζεσαι.

Και εγω λεω οτι κατα τις 12.00-12.30 ειναι καλη ωρα για να ερθει ο κοσμος. Εσεις αρχιστε το ψησιμο απο νωριτερα ωστε να μην χασετε χρονο μετα, σαλατες κλπ σερβιρισμενα, με τις πατατες θα δυσκολευτεις γιατι θα πρεπει να τηγανισεις αρκετη ωρα και ειναι σπαστικο. Επιπλεον δεν τρωγονται κρυες για να τις κανεις νωριτερα. Εγω θα εβαζα και κανα τυροπιτακι κλπ , πλαστικα πιατα ποτηρια, καλη διαθεση και καλη παρεα και θα ειστε σουπερ.

Το μονο που με προβληματιζει ειναι ο καιρος, μακαρι να ειναι καλος να το ευχαριστηθειτε γιατι αν ειναι σαν σημερα θα πρεπει να μαζευτειτε στο σπιτι, να ειστε ανετα , να μην κρυωσετε:rolleyes:

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

αν θες να φατε ολοι μαζι κατα τις 12.30-13.00

καλο θα ηταν να ξεκιναγατε το ψησιμο κατα 11.00.

αν μπορεις να εχεις κ ευκαιρες κατσαρολες (καραδοκιμασμενη ειναι η 8λιτρη κ 10λιτρη χυτρα για τετοια δουλεια) κ γαστρες με τα καπακια

για να διατηρηθουν ζεστα τα ψημενα (εντος σπιτιου, αλλιως θα εξαφανιστουν εν ριπη οφθαλμου).

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Τι ώρα να το κάνω ?

Ευχαριστώ...

Ο δικός μου έχει γενέθλια στις 31/10. Μου πέρασε από το μυαλό να κάνω το ίδιο στην πυλωτή που έχω χώρο και ψησταριά αλλά... σκέφτηκα το κρύο, την πιθανότητα να βρέχει και να κυλάνε όλα τα νερά της αυλής στην πυλωτή και μου 'φυγε η όρεξη:(. Μήπως λοιπόν το κρύο είναι ένας παράγοντας αποτρεπτικός, ειδικά για εσάς που είστε στα βόρεια; Τα πιτσιρίκια οκ θα παίξουν, θα τρέξουν, οι μεγάλοι πόσο ν' αντέξουν έστω και με χοντρά μπουφάν; Δεν ξέρω, ίσως είναι μακακία, απλά το σκέφτηκα και στο γράφω :confused::confused::confused:

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Γειά σας κορίτσια,

Εγώ το έκανα στα γενέθλια της μικρής μου...στις 02/10...ο καιρός ήταν σχετικά καλός οπότε ο ψήστης είχε και παρέα...το τραπέζι ήταν έτοιμο στρωμένο και 5 λεπτά πριν βγουν τα κρέατα έβγαλα τις σαλάτες και τα συνοδευτικά...

Συμφωνώ με την tzini...η γάστρα κάνει θαύματα...ότι ψήνεται το βάζεις μέσα και διατηρείται μία χαρά...μπύρες & αναψυκτικά σε φορητό ψυγειάκι γεμάτο νερό και πάγο...και εννοείται πιάτα, ποτήρια πλαστικά...

Εννοείται ότι ξεκινάς να ψήνεις πριν έρθουν οι καλεσμένοι...

και όσον αφορά το τσιμπολόγημα αυτό είναι στο χέρι σου...ή τους λες να περιμένουν λίγο ή τους αφήνεις....το θέμα είναι να το διασκεδάσεις και να περάσετε καλά.

Το μεγαλύτερο θέμα είναι ο καιρός...μέσα Νοέμβρη δεν ξέρεις τι καιρό θα κάνει...στα γενέθλια του μεγάλου πέρισι στις 22/11 είχα ανοίξει μπαλκονόπορτες και τα πιτσιρίκια έπαιζαν έξω...αλλά φέτος δεν ξέρω πως θα είναι...σε περίπτωση βροχής ή άσχημου καιρού έχεις εναλλακτική λύση;

Πολύ μου αρέσουν αυτές οι καταστάσεις είτε πρόκειται για πάρτι γενεθλίων είτε απλά για μια συνάντηση φίλων ή συγγενών.

Αλλά επειδή θα γίνει έξω πρέπει να έχεις σύμμαχο σου τον καιρό. Και επειδή είναι Νοέμβριος φοβάμαι οτι το κρύο θα είναι αναπόφευκτο κάτι που δεν το θέλεις σίγουρα γιατί θα έχεις μικρά παιδιά.

Επίσης το θέμα είναι με την εξυπήρετηση. Θα μπορείς να περιποιηθείς συγχρόνως τους καλεσμένους σου? Αν είναι αρκετοί θα πρέπει να τρώνε με δόσεις εκτός και αν έχεις μεγάλη ψησταριά.

Βεβαία και αυτό λύνεται αν τα έχεις ψημένα νωρίτερα και απλώς τα ζεσταίνεις λίγο πριν φάτε.

Ωραία φάση πάντως και αν βοηθήσει και ο καιρός σίγουρα θα περάσετε σούπερ!!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις...

Το κρύο όσο και να είναι δεν με προβληματίζει διότι το κάνουμε και το χειμώνα ( μεταξύ φίλων και συγγενών ), τα παιδιά παίζουν στον κήπο συνήθως ποδόσφαιρο και τρέχουν.

Οι μεγάλοι πάντα λόγω τσιγάρου τη βγάζουν έξω, έτσι και αλλιώς...Είμαστε θεριακλήδικη παρέα:lol::lol:

Πριν βγεις στον κήπο έχω σαλοτραπεζαρία, οπότε τα 2-3 μικρότερα παιδάκια που θα έχω θα τη βγάλουν εκεί...

Την τούρτα λέτε να την κόψω αφού μαζευτούμε έτσι ώστε να την προσφέρω μετά για γλυκό και να μην υπάρχει το άγχος φάγανε δε φάγανε ?

Αντί για τηγανητές πατάτες που όπως σας διαβάζω θα είναι πρόβλημα, λέτε να κάνω κανένα ρυζάκι για συνοδευτικό ?

rQGhp3.png

DALIA εγω οταν βαριεμαι να φτιαχνω πατατες τηγανιτες ή τις φτιαχνω στο φουρνο αλλα σαν τηγανιτες ή το τελυταιο καιρο τις τυλιγω με αλουμινοχαρτο και τις χωνω στη θρακα την ωρα πυο ψηνουμε κ τα υπολοιπα. Μολις βγουν τους βαζω βουτυρο και μαιντανο ή τυρι φιλαδελφεια και γινονται σουπερ!

Επισης, ασχετο με τις πατατες αλλα το λεω σαν ιδεα, το Σαββατο για πρωτη φορα δοκιμασα να ψησω καλαμποκια και γινανε αναρπαστα!!

DALIA εγω οταν βαριεμαι να φτιαχνω πατατες τηγανιτες ή τις φτιαχνω στο φουρνο αλλα σαν τηγανιτες ή το τελυταιο καιρο τις τυλιγω με αλουμινοχαρτο και τις χωνω στη θρακα την ωρα πυο ψηνουμε κ τα υπολοιπα. Μολις βγουν τους βαζω βουτυρο και μαιντανο ή τυρι φιλαδελφεια και γινονται σουπερ!

Επισης, ασχετο με τις πατατες αλλα το λεω σαν ιδεα, το Σαββατο για πρωτη φορα δοκιμασα να ψησω καλαμποκια και γινανε αναρπαστα!!

pasoumaki μου αυτό με τις πατάτες το κάνω και γω αλλά όταν είμαστε λιγότερα άτομα, τώρα με προβληματίζει..Όντως γίνονται σούπερ...Επίσης σε αλουμινόχαρτο βάζω μελιτζάνες μετά τις πατάω λίγο, λίγο σκορδάκι, λίγο ελαιόλαδο και σούπερ...

λες να βρω τον άλλο μήνα καλαμπόκια ? θα ξετρελαθούν τα μικρά...

rQGhp3.png

Μπορεις να βρασεις τις πατατες και να τις κανεις πατατοσαλατα με μαγιονεζα, κρεμμύδι και μαϊντανό, ειναι σουπερ! Τωρα να τηγανίζεις πατάτες για τόοοοσα άτομα και δυσκολο ειναι και μη πρακτικό, μεχρι να βγουν οι τελευταίες θα εχουν κρυωσει οι πρωτες και κρυες τηγανιτές πατατες αστες καλύτερα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μπορεις να βρασεις τις πατατες και να τις κανεις πατατοσαλατα με μαγιονεζα, κρεμμύδι και μαϊντανό, ειναι σουπερ! Τωρα να τηγανίζεις πατάτες για τόοοοσα άτομα και δυσκολο ειναι και μη πρακτικό, μεχρι να βγουν οι τελευταίες θα εχουν κρυωσει οι πρωτες και κρυες τηγανιτές πατατες αστες καλύτερα...

zouzounel έτσι πιστεύω και εγώ...

Ναι η πατατοσαλάτα που αναφέρεις είναι σούπερ...

Τα μικρά όμως κρέας "ξεροσφύρι" ??

rQGhp3.png

Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα πατάτες φούρνου λεμονάτες, ρύζι με λαχανικά και καλαμπόκι (παίρνω την έτοιμη σαλάτα καλαμποκιού του μπαρμπα Στάθη και την προσθέτω βρασμένη σε ρύζι) γίνεται πολύ νόστιμο και ξεφεύγει από το συνηθισμένο πιλάφι. Επίσης μια πατατοσαλάτα με μαγιονέζα και κρεμμύδι είναι πεντανόστιμη.

Και όλα αυτά όχι σε τεράστιες ποσοτητες. Μόυ αρέσει πολύ η ποικιλία στο τραπέζι κυρίως όταν αυτή μπορεί να επιτευχθεί εύκολα αλλά και από νωρίς ώστε να μην τρέχεις την ώρα του φαγητού.

Αμάν ντάλια μας άνοιξες την όρεξη με το θέμα σου.:lol:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.