Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λίγη βοήθεια (νομικής φύσης) παρακαλώ!!

Recommended Posts

δεν ήξερα πού να βάλω το θέμα και να με συμπαθάτε αν είμαι σε λάθος σημείο! όποια βοήθεια νομικού θα μού ήταν πολύτιμη

Αύγουστος 2011

δέχομαι να πληρώσω με την πιστωτική μου την ιδιωτική ασφάλεια του αδελφού μου. το συνολικό ποσό = ασφάλιστρα + άμεση ιατρική βοήθεια (20 ευρώ επιπλέον). δικαιούται κανείς να πληρώσει ΜΟΝΟ τα ασφάλιστρα.

Στέλνω φαξ γράφοντας 'αποδέχομαι ΜΟΝΟ τη χρέωση του ποσού των χχχ ευρώ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ' και

μιλώ και με τον ασφαλιστή εξηγώντας ότι ΔΕΝ θέλουμε αυτή τη χρέωση

Οκτώβριος 2011

έρχεται ειδοποίηση της κάρτας μου -έχω χρεωθεί το συνολικό ποσό!!!

πάω εκεί χθες και εξηγώ ότι είχα αποδεχθεί ΜΟΝΟ τη χρέωση μπλα μπλα μπλα...

μου λένε θα κάνουμε μια επιστολή, θα ζητήσουμε επιστροφή από το αρμόδιο τμήμα αλλά δεν ξέρουμε αν θα εγκριθεί διότι έχει περάσει ένας μήνας και σε αυτόν το μήνα ΄καρπωθήκατε' την υπηρεσία αυτή :shock:

εξηγώ -καλή μου κυρία δε ζητάω να επιστραφεί κάτι που αγόρασα και δεν το θέλω πια, αλλά να ακυρωθεί μια χρέωση για την οποία ΔΕΝ είχα δώσει εξ' αρχής έγκριση και για την οποία δεν με ενημέρωσε και κανείς! επίσης ρωτώ ευγενικά - όταν αποστέλλονται φαξ-εξουσιοδοτήσεις από πελάτες τσεκάρει κανείς τί ακριβώς δέχονται να πληρώσουν ή ο ασφαλιστής χρεώνει το μέγιστο ποσό? εε?εεε?

Σήμερα παίρνει ο ασφαλιστής τον αδελφό μου -λυπάμαι ΔΕΝ θα επιστραφεί το ποσό διότι δέχθηκα τη χρέωση (NB: ο αδελφός μου ΔΕΝ ήξερε τί είχα γράψει στο φαξ).

Προσωπική άποψη

1. Ο ασφαλιστής δεν μπήκε καν στον κόπο να το στείλει στο αρμόδιο τμήμα αλλά πήρε τον αδελφό μου (τον ξέρει ότι δεν θα ασχολείτο), του είπε ένα παραμύθι για να μην πάει παραπέρα το θέμα (και πάρει κι εκείνος αρνητικούς πόντους στην αξιολόγηση του)

2. είμαι σίγουρη ότι έχω δίκιο

πριν με πλακώσετε για το σεντόνι (σετ-πανωσέντονο/κατωσέντονο) και

πριν μου πείτε 'πώς κάνεις έτσι για 20 ευρώ?' να δηλώσω ότι τρελλαίνομαι για το στυλ-δεν έχει τόσο να κάνει με το 20Ε, όσο με το ήθος (ή την έλλειψη αυτού) και το θράσος ανθρώπων!

Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας. Δεν θα τους κάνω μήνυση (είπαμε!) αλλά θα ήθελα να γράψω μια επιστολή και να τους τα πω..γαλλικά οπότε θα ήθελα να τη στηρίξω νομικά-πιστεύω ότι αν εξουσιοδοτήσω κάποιον να με χρεώσει ένα Α ποσό δεν μπορεί να με χρεώνει ό,τι θέλει, σωστά???

Ευχαριστώ και να'στε καλά που με ακούσατε!

Διαφημίσεις

Γιατί δεν κάνεις αίτηση επιστροφής των χρημάτων με το αντίγραφο του ασφαλιστηρίου που υπογράψατε για το ποιες υπηρεσίες αποδέχεστε και με το αντίγραφο του φάξ που έστειλες;

γιατι δεν τους στελνειςσ ενα ωραιοτατο εξωδικο, ετσι για να ταρακουνηθουν, να καταλαβουν οτι κανενας δεν ειναι βλακας να τον εξαπατουν και να σου επιστρεψουν το ποσό ?

BABY, το εξώδικο κοστίζει...πολύ! Η δικηγόρος μου που μου κάνει φιλικές τιμές κλπ ζητάει 300 ευρά για ένα εξώδικο!! Δεν την συμφέρει την φίλη μας...

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

Γιατί δεν κάνεις αίτηση επιστροφής των χρημάτων με το αντίγραφο του ασφαλιστηρίου που υπογράψατε για το ποιες υπηρεσίες αποδέχεστε και με το αντίγραφο του φάξ που έστειλες;

Αρχικά, σας ευχαριστώ όλες που μου απαντήσατε!!

Αυτό σκέφτομαι να κάνω, ευχαριστώ!

γιατι δεν τους στελνειςσ ενα ωραιοτατο εξωδικο, ετσι για να ταρακουνηθουν, να καταλαβουν οτι κανενας δεν ειναι βλακας να τον εξαπατουν και να σου επιστρεψουν το ποσό ?

Δεν είναι κακή ιδέα, βέβαια τα 300 δεν μου περισσεύουν, αλλά το θράσος τους με εξοργίζει! Δηλαδή οκ, μας εξουσιοδότησες να σε χρεώσουμε, βάζουμε το μέγιστο ποσό!

πάρε κατευθείαν 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (δίνουν πληροφορίες για όποιο θέμα τους ρωτήσεις).. ζήτα να σε ενημερώσουν τι μπορείς να κάνεις... από την στιγμή που τους έχεις ενημερώσει γραπτώς ότι δεν δέχεσαι την χρέωση και σε χρέωσαν (όπως λες δεν είναι τα 20 ευρώ αλλά το γεγονός ότι στο κούτελο πρέπει να γράφει μία λέξη που αρχίζει από Μ...) μην χάσεις καθόλου τον χρόνο σου να τους γράφεις επιστολες.. μίλα με το 1520 να δεις τι θα σου πουν ότι μπορείς να κάνεις...

Παίρνεις τηλέφωνο στην τράπεζα σου και δηλώνεις αμφισβήτηση της συγκεκριμένης συναλλαγής (για όλο το ποσό).Η τράπεζα θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.Από το σημείο αυτό όλο το ποσό της συγκεκριμένης συναλλαγής ΔΕΝ είναι απαιτητό από σένα και δεν τοκίζεται παρ'όλο που δεν το πλήρωσες. Δεν κολώνεις. Πληρώνεις την κάρτα σου κανονικά αφαιρώντας το συγκεκριμένο ποσό (όλο το ποσό της συναλλαγής).

Όταν η τράπεζα επικοινωνήσει με την ασφαλιστική , να δεις που θα σε πάρουν τηλέφωνο από την ασφαλιστική και θα είναι πολύ ευγενικοί μαζί σου. Εκεί θα τους εξηγήσεις τι παίχτηκε και τελικά θα σε χρεώσουν το ποσό που πρέπει.

Έχε κατά νου και http://www.kepka.org αν και δε νομίζω να σου χρειαστεί.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Συγνώμη αλλά στην εποχή που ζούμε και τα 20 ευρώ έχουν αξία. Εδώ έχουμε καταντήσει να μετράμε το λεπτό, γιατί να τους χαρίσεις 20 ευρώ επειδή έτσι θέλουν αυτοί; Συμφωνώ με όλες τις κοπέλες να το κυνηγήσεις το θέμα και να πάρεις πίσω ό,τι δικαιούσαι. Επίσης και από μένα φιλική συμβουλή, ποτέ τέτοιες πληρωμές μέσω πιστωτικής.

Διαφημίσεις

Παίρνεις τηλέφωνο στην τράπεζα σου και δηλώνεις αμφισβήτηση της συγκεκριμένης συναλλαγής (για όλο το ποσό).Η τράπεζα θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.Από το σημείο αυτό όλο το ποσό της συγκεκριμένης συναλλαγής ΔΕΝ είναι απαιτητό από σένα και δεν τοκίζεται παρ'όλο που δεν το πλήρωσες. Δεν κολώνεις. Πληρώνεις την κάρτα σου κανονικά αφαιρώντας το συγκεκριμένο ποσό (όλο το ποσό της συναλλαγής).

Όταν η τράπεζα επικοινωνήσει με την ασφαλιστική , να δεις που θα σε πάρουν τηλέφωνο από την ασφαλιστική και θα είναι πολύ ευγενικοί μαζί σου. Εκεί θα τους εξηγήσεις τι παίχτηκε και τελικά θα σε χρεώσουν το ποσό που πρέπει.

Έχε κατά νου και www.kepka.org αν και δε νομίζω να σου χρειαστεί.

αν σου πω οτι σκεφτηκα να πληρωσω στην τραπεζα μονο το ποσο που ενεκρινα και να κολλησω και το αντιγραφο του φαξ μαζι? αλλα παλι δεν το εκανα, κοινως 'κ@λλωσα'...

δυστυχως, επειδη ειμαι καλοπληρωτης, εχω ηδη πληρωσει την καρτα μου στο συνολικο ποσο...

αλλα δεν πειραζει, θα κανω και τα δυο! χρονος δεν μου περισσευει, αλλα δεν θα το αφησω ετσι!

Οι συμβουλες σας ειναι πολυ χρησιμες - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ!!

Συγνώμη αλλά στην εποχή που ζούμε και τα 20 ευρώ έχουν αξία. Εδώ έχουμε καταντήσει να μετράμε το λεπτό, γιατί να τους χαρίσεις 20 ευρώ επειδή έτσι θέλουν αυτοί; Συμφωνώ με όλες τις κοπέλες να το κυνηγήσεις το θέμα και να πάρεις πίσω ό,τι δικαιούσαι. Επίσης και από μένα φιλική συμβουλή, ποτέ τέτοιες πληρωμές μέσω πιστωτικής.

Σαφως και τα εικοσι ευρω εχουν αξια, απλα ηθελα να τονισω την ηθικη΄πλευρα' του θεματος.

Το ανεφερε και μια αλλη κοπελα πιο πανω. Ηταν να γινει αυτο... συνηθως πληρωνω η ιδια, αυτη τη φορα λογω αποστασης, αναγκαστηκα να στειλω φαξ με την εγκριση μου.

αν σου πω οτι σκεφτηκα να πληρωσω στην τραπεζα μονο το ποσο που ενεκρινα και να κολλησω και το αντιγραφο του φαξ μαζι? αλλα παλι δεν το εκανα, κοινως 'κ@λλωσα'...

δυστυχως, επειδη ειμαι καλοπληρωτης, εχω ηδη πληρωσει την καρτα μου στο συνολικο ποσο...

αλλα δεν πειραζει, θα κανω και τα δυο! χρονος δεν μου περισσευει, αλλα δεν θα το αφησω ετσι!

Οι συμβουλες σας ειναι πολυ χρησιμες - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ!!

Αμφισβήτηση συναλλαγής μπορείς να κάνεις και αφού πληρώσεις την κάρτα, ανεξάρτητα με το αν το ποσό που πλήρωσες περιλαμβάνει την αμφισβητούμενη χρέωση.Ένα τηλέφωνο στην τράπεζα σου είναι πολύ εύκολο, κάντο!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Αμφισβήτηση συναλλαγής μπορείς να κάνεις και αφού πληρώσεις την κάρτα, ανεξάρτητα με το αν το ποσό που πλήρωσες περιλαμβάνει την αμφισβητούμενη χρέωση.Ένα τηλέφωνο στην τράπεζα σου είναι πολύ εύκολο, κάντο!

Σε ευχαριστω πολυ!! Ναι, ναι, θα το κανω!

Αφου σου απαντησα σκεφτομουν τι χαζομαρα....αναρωτουμενη εαν πληρωμη ολου του ποσου=αποδοχη της χρεωσης ως εχει, αλλα μετα θυμηθηκα οτι στο παρελθον οπου ειχα χρεωθει το ιδιο πραγμα εις διπλουν, μου επεστρεψαν τα χρηματα μετα απο μερικους μηνες, διοτι παλι τα ειχα πληρωσει στην ωρα τους.

ΘΑ ενημερωσω για να ξερουν κι οι υπολοιποι/ες!!

Καλησπερα! Απλά επειδή δουλεύω σε τράπεζα πρόσεξε γιατί έχεισ συγκεκριμένο περιθώριο για αμφισβήτηση συναλλαγής! Νομίζω 40 μέρες! Αλλά δεν είμαι και σίγουρη! Συζητατο με τη τράπεζα και θα σου πουν! Αλλά μη το αφήσεις άλλο!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Διαφημίσεις

Καλησπερα, εννοειται οτι θα το κανω αυριο κιολας!! απλα επειδη τις απαντησεις τις ειδα ΣΚ, εβαλα μελλοντικο χρονο, σιγουρα δεν θα το αφησω!!

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα παρα πολυ για το ενδιαφερον σας και τις σημαντικες απαντησεις σας! :)

• 1 month later...

καλημερα!

μονο για να σας ενημερωσω, εχω ηδη προχωρησει με την ενσταση μου, αλλα δεν εχω λαβει ακομη απαντηση απο την τραπεζα.

Παντως, με πηραν τηλεφωνο να μου πουν οτι το πιο ευκολο θα ηταν να το αντιλογισει η ασφαλιστικη κ αφου εξηγησα τι προηγηθηκε, μου ειπαν οτι θα το κανουν εκεινοι.

Το περιθωριο για υποβολη της ενστασης μου ειπε η κοπελα οτι για τη βιζα ειναι 4 μηνες.

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας!

Πάντως... Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, θα σου προτεινα να μιλησεις

απευθείας με την ασφαλιστική και όχι με τον ασφαλιστη. Και εάν το φαξ το είχες στείλει στον ασφαλιστη και όχι στην εταιρεία, στείλε το και εκει (εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας).. Ίσως βρεις άκρη..

μαμα, εχεις δικιο, ετσι ξεκινησα, μιλωντας μονο με την εταιρεια, οχι επειδη ηθελα να αποφυγω τον ασφαλιστη, απλα επειδη σκεφτηκα οτι μονο το αρμοδιο τμημα της εταιρειας θα μπορουσε να δρασει!

ο τροπος που προσεγγισε η εταιρεια το θεμα με προβληματισε. με παρεπεμψαν στον ασφαλιστη ο οποιος μου ειπε οτι δεν γινεται να διορθωθει πλεον (το πλεον ηταν περιπου 1,5 μηνας μετα, οταν ελαβα την κατασταση της καρτας μου)! να προσθεσω οτι ειχα ζητησει απο τον ασφαλιστη να με ενημερωσει οταν θα ολοκληρωνε τη συναλλαγη και να μου στειλει και φαξ με τη χρεωση, δεν το εκανε ποτε..

Χμ... Καταρχήν ένα θέμα ειναι ότι εξουσιοδοτεις κάποιον να χρεώσει στην κάρτα σου ορισμένο πόσο και αυτός χρεώνει παραπάνω. Και μονοναυτο αρκεί για να διαμαρτυρηθεις σε ανώτερο του. Ισως ο κύριος μαζεύει με αυτο τον τροπο τα ποσά που του λείπουν για να πιάνει τους στόχους του μήνα/ της χρονιάς και να παίρνει τις προμήθειες και τα μπόνους του απο την ασφαλιστικη...

Αυτο ακριβως!!! επιπλεον, ο ασφαλιστης ενημερωθηκε προφορικα να με χρεωσει την 'απλη' τιμη χωρις την αμεση βοηθεια, πριν την αποστολη του φαξ. μιλαμε δηλαδη για εις διπλουν συνειδητη αδιαφορια της επιθυμιας του πελατη του!

Ειναι εντυπωσιακο το πως ο ασφαλιστης σου και η εταιρεια του εχουν κανει τετοιο θεμα για 20 ευρω. Εαν ειναι δυνατον δηλαδη. Εχουν τον πελατη τους δυσαρεστημενο και κινδυνευουν να τον χασουν για 20 ευρω. Αυτη την εποχη που οι ασφαλιστικες κυνηγανε τους πελατες με το τουφεκι αυτοι κοιτανε πως να τον διωξουν. Ωραια νοοτροπια εταιρειας! Τα συγχαρητηρια μου!

χμμμ, οπως ειπα και στην αρχη εκει ακριβως ειναι κι η δικη μου ενσταση και γι αυτο το κυνηγαω ετσι - σαφως δεν θα σωθω με τα 20 ευρω, αν και σημερα ολα μετρανε, μα ο χρονος που μου κοστιζει ολο αυτο ειναι ακριβοτερος!!!

οχι μονο δεν εισακουσε την 'επιθυμια μου' (αρνηθηκα τηλεφωνικα την παροχη) αλλα αυθαιρετησε και πανω στη γραπτη μου εξουσιοδοτηση που αφορουσε το μικροτερο ποσο!

το κορυφαιο ηταν που και οι υπαλληλοι της εταιρειας οταν πηγα απο εκει με βαλανε κατω και με πολιορκουσαν λεκτικα για να με πεισουν οτι καλα εκανε και μουτ η χρεωσε!!

τελος παντως, προς γνωση και συμμορφωση!

σας ευχαριστω ολες για το ενδιαφερον και τις απαντησεις, βοηθησατε παρα πολυ! :)