Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγή συμπεριφοράς (δε θελει παιδικό) μετακόμιση 22 μην.

Recommended Posts

Κοριτσια εχω προβλημα με την μικρη μου πηγαινει παιδικο απο τον Σεπτεμβριο ειναι 22 μηνων ποτε δεν ειχα προβλημα πηγαινε κανονικα χωρις να κλαιει ξαφνικα πριν απο 2 εβδομαδες με το που την παω κλαιει και δεν θελει να μπει τι μπορει να εχει συμβει δεν καταλαβαινω :cry: ρωτησα την δασκαλα της και μου ειπε οτι δεν εχει γινει τιποτα ειναι δυνατον ετσι ξαφνικα χωρις λογο να μην θελει να παει? ειμαστε σε περιοδο μετακομισης μπορει να φταιει αυτο? αν και ολα αρχισαν πριν μετακομισουμε

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

Καποιο λογο θα χει.....δεν μπορει!!!!!!

Εγω δεν θα την ξαναστελνα εκει παντως........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Συμφωνώ με την vera......κι εγώ δεν θα την ξαναέστελνα...

ποιός ξέρει τι συνέβει... δεν μπορείς να την κάνεις να σου πει αν κάτι την φόβησε ή την ενόχλησε κάποιο παιδάκι, αν αγαπάει την δασκάλα ...κάτι τέλος πάντων , μπας και μπορέσεις να βγάλεις άκρη ? :roll:

.png.png

Ξερεις τι μπορεις να κανεις? Το κανουν οι ψυχολογοι νομιζω......

Ζητησε της να ζωγραφισει διαφορα.......αφου κανει κατι ασχετο, ζητα να ζωγραφισει την ταξη, την δασκαλα, το χωρο και οτι αλλο σκεφτεις....τα παιδια μπορει να μη μιλανε αλλα βγαζουν με τη ζωγραφικη τα αισθηματα και τα γεγονοτα πολλες φορες.......

Παντως επιμενω οτι εγω θα επαιρνα σοβαρα αυτη τη συμπεριφορα.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Το αλλο ειναι να προσπαθησεις να της πιασεις κουβεντα στο ασχετο....χωρις να καταλαβει οτι της μιλας για το τι συνεβει......να χαλαρωσει...και μετα ρωτας κατι για την δασκαλα..........μετα για τα αλλα παιδακια.....αν καπου κολλαει και δεν θελει να μιλησει σημαινει εκει ειναι το προβλημα........

Ειναι μικρο το παιδι βεβαια και ειναι προβλημα η επικοινωνια αλλα καλο ειναι να σεβαστεις την επιθυμια του..... :roll:

Διαφημίσεις

Μηπως η μετακομιση αυτη καθαυτη της δημιουργησε καποια ανασφαλεια "οτι εχασε τον χωρο της" και γενικως δεν αισθανεται ανετα και σας θελει κοντα της????

Μηπως σταματησατε να την πηγαινετε σταθμο για καποιο αρκετο χρονικο διαστημα και τωρα που ξαναπαει της φαινεται καπως??

Τι θελω να πω

Η Δαναη λατρευει το σταθμο με το που παρκαρω απεξω χοροπηδαει να την λυσω απο το καθισματακι

ομως μετα απο διακοπές παντα για καναδυο μερες τσιναει παντα.... και λογικο γιατι 24 το 24ωρο ηταν μαζι μας... αλλα μεχρι εκει...

δεν ειναι παντα απαραιτητο οτι για οτι στραβο σημβαινει φταιει παντα ο σταθμος.....

Το να μην την ξαναπαει ειναι πολυ απολυτο...

Κατα τη γνωμη μου δεν νομιζω να ειναι κατι το οποιο εχει αμεση σχεση με το σταθμο..

Σιγουρα η μετακομιση ειναι ενας λογος να χασει ενα παιδι το "μπουσουλα".. να αποδιοργανωθει..

Εδω εμεις οι μεγαλοι και στις μετακομισεις τα βλεπουμε λιγο σκουρα..

Αν ειχε προβλημα με το σταθμο θα το ειχε εκδηλωσει και νωριτερα.

Η μονη περιπτωση που μπορει να παιζει και να εχει σχεση με το σταθμο ειναι να την πειραξε καποιο παιδακι.. ζητησε απο τη δασκαλα να παρατηρησει λιγο μηπως καποιο παιδι ειναι επιθετικο μαζι της η μηπως την πειραζει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μπορει να αρχισαν ολα πριν μετακομισετε αλλα μηπως ειχε καταλαβει η μικρη σου οτι καποια αλλαγη προκειται να συμβει και γι'αυτο αρχισε να συμπεριφερεται περιεργα? Τα παιδια εχουν φοβερη αντιληψη και καταλαβαινουν πραγματα που εμεις νομιζουμε οτι ειναι μωρα ακομα για να καταλαβουν.

Επισης μπορει να συνεβη, οπως λεει η dora, κατι με καποιο παιδακι στον παιδικο και να μην το καταλαβε η δασκαλα.

Παντως ειναι λιγο υπερβολικο με το παραμικρο προβλημα να κατηγορουμε τους παιδικους και να παιρνουμε το παιδι απο εκει.

Ζαχαριένα,

Το πιο πιθανό είναι το κάτι έχει ενοχλήσει το παιδί.

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Δεν πιστεύω ότι φταιει η μετακόμιση.

Αγόρασε από κάποιο μαγαζί μια κούκλα που να έχει τα χρώματα της δασκάλας, επίσης μερικά μικρότερα κουκλάκια.

Βρες μια μικρή γωνία στο χώρο του σπιτιού σου, όχι στο δωμάτιό του παιδιού.

Ονομάτισε τις κούκλες, την δασκάλα με το όνομά της άφησέ την να διαλέξει μια μικρότερη κουκλίτσα και δώστε της το δικό της όνομα. Εξήγησέ της ότι οι υπόλοιπες κούκλες είναι τα υπόλοιπα παιδιά του παιδικού.

Άφησέ την παίξει και δες που θα τοποθετήσει την δασκάλα και που το εαυτό της. Εάν απομακρύνει πολύ την δασκάλα από εκείνη τότε τι πιο πιθανό είναι να έχει συμβεί κάτι με εκείνη.

Εάν απομακρύνει πολύ τον εαυτό της με τα υπόλοιπα κουκλάκια τότε έχει θυμώσει με τα υπόλοιπα παιδιά.

Εάν απομακρύνει την δασκάλα από τον εαυτό της και από όλα τα υπόλοιπα παιδάκια τότε έχουν υποστεί τιμωρία ή φωνές.

Έλεγξε την ώρα που πάτε στο σταθμό εάν βρέχει το βρακάκι της ή πάει τουαλέτα. Ο φόβος το κάνει αυτό.

Ακόμη, μπορεί κάποιος γονιός άλλου παιδιού να την μάλωσε και να μην το πήρε χαμπάρι η δασκάλα (κακώς βέβαια). Δες την συμπεριφορά της όταν υπάρχουν και άλλοι γονείς εκεί.

Τώρα εάν παίζει κανονικά με όλα τότε θα πρέπει να θυμηθείς μήπως κατά λάθος κατηγορήθηκε η δασκάλα από εσάς, ή μήπως άργησες κάποια στιγμή να την παραλάβεις από τον παιδικό και φοβάται ότι θα την αφήσεις εκεί.

Μπορεί όμως και να έχει βαρεθεί ή τα υπόλοιπα παιδάκια να μην ταιριάζουν με την ηλικία της και την ανάπτυξή της. Δες τι group παιδιών υπάρχουν και ζήτα αλλαγή εάν αυτό είναι δυνατό.

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Μηπως κουραστηκε? Ανοιγει ο καιρος και γενικα τα παιδακια δεν εχουν ορεξη για σχολειο. Κουραζονται κι αυτα σιγα σιγα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ειμαστε σε περιοδο μετακομισης μπορει να φταιει αυτο? αν και ολα αρχισαν πριν μετακομισουμε

εχω δεί και πρίν και μετά απο μετακόμιση παιδιά να αλλαζουν εντελώς την συμπεριφορά τους, να έχουν άγχος, να φοβούνται, να ειναι διαφορετικά.

τι ξέρει για την μετακόμιση?

η μετακόμιση είναι ενας αποχωρισμός - δεν θα ξαναεχει το δωματιο της όπως πρίν - παρόλο που θα της το εξηγήσεις οτι θα παρετε ολα εκεί στο νεο σας σπίι η αισθηση παραμένει.

το εχει δεί?

ξέρει που θα πάτε?

μήπως φοβάται οτι θα φυγετε χωρίς αυτήν?

έχετε κανονίσει κατι χωρις εκείνη και της εχετε πει οτι εκείνη να ειναι σε αλλο σπίτι την μερα της μετακομισης ή άλλες μερες η απογευματα για να πακετάρετε?

που θα πάτε? το σπίτι αυτό της το έχετε περιγραψει, την εχετε γενικά προετοιμάσει?

μια μετακόμιση για ένα παιδί είναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο και η ανησυχία που να του προκαλέσει να είναι τέτοια που να μη θελει να φυγει απο το σπίτι.

μήπως καποιο άλλο παιδάκι να της είπε στον παιδικό κάποια κακία και την φόβισε?

Όλο αυτό δεν σημαίνει οτι δεν οφείλεις να διερευνήσεις την αλλαγή αυτή, μέσω των τρόπων που σου έχουν περιγράψει πιο πάνω οι κοπέλες.

Όλα θα πρεπει να τα λαβεις υπόψη σου,

πολύ σημαντικό είναι να μην ρωτάς "σου έκανε κατι η κοπέλα ταδε?" αλλά πολύ γενικά και να αφήσεις να σου πεί εκείνη - να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα συζητησης που να μπορεί να προκύψει κατι τετοιο .

επίσης καλεσε καποιο παιδί απο τον παιδικό σπίτι σας να δεις πως παίζουν.

δες αν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορά της γενικότερα, ή

περιορίζεται στο οτι δεν θελει να παει στον παιδικό?

υπάρχει περίπτωση καποιος η δασκάλα η καποιο αλλο ατομο να μιλησε περίεργα ή να μην δεχτηκε κατι, λίγο πιο αυστηρά απο ότι το έχει συνηθίσει, χωρίς αυτό να σημαινει οτι εχει προβεί σε πολύ μεγάλο παράπτωμα, αλλα για την κόρη σου ιδιαίτερα τώρα αυτό να αποτέλεσε αφορμή ας πουμε να βγάλει προς τα έξω μια άρνηση ή φόβο?.

Γενικά λόγω της μετακόμισης μπορεί να είναι και ένας τρόπος να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της.

φροντισέ το αυτό - (ανεξαρτητως των αλλων συμπερασματων) κανε την να συμμετάσχει, δηλ να πατε στο νεο σπίτι και να παει εκεί ήδη καποια πραγματα που της αρεσουν για να ξερει οτι την περιμένουν εκεί.

όπως και να εχει σίγουρα το ένστικτό σου θα σεβοηθήσει καλύτερα αν λαβεις όλα αυτά υπόψη, για να βγάλεις καποιο συμπέρασμα.

και το οτι ανοιγει ο καιρός , και ίσως αλλαζει η δασκάλα (εχει ακομα την ίδια) ή αλλα παιδιά εξαιτίας καλοκαιρινων τμηματων πχ, σε καποια παιδια επιδρα αυτό πολυ καλα ενω σε αλλα παιδιά προκαλεί μεγάλο άγχος στην αρχή .

προσπάθησε παντως οτι και να κανεις να την προετοιμασεις για την μετακομιση. σε αυτη την ηλικία εχει συνήθως αρκετά μεγάλες επιπτώσεις γαι λιγο καιρο, να εισαι πολυ χαλαρή μαζί της, αλλα να κρατήσετε το πρόγραμμά της γενικά -ειναι ο καιρός να κανετε καποιες εξαιρέσεις όμως.

και πραγματικα εαν δε θελει μια μερα να παει στον παιδικό, εαν εχεις αλλο ατομο, ασε την να παει σε αυτο το αλλο ατομο. (εαν οχι καλως) για μια φορά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

καλημερα κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας σημερα την πηγε ο μπαμπας της και δεν εκλαιγε μπηκε μου ειπε λιγο διστακτικσ νομιζω τελικα οτι ηταν λογο μετακομισης να πω την αληθεια μου μονο στον Γιαννη μιλησα γιατι νομιζα οτι ηταν μικρη για να καταλαβει και αυτο ηταν το λαθος μου . Μαρια μου ναι την ειχα αφησει στην μαμα μου οταν πακετεραμε και τωρα που μενουμε στο νεο σπιτι εχει αλαξει λιγο τις συνθειες της δεν θελει να κοιμαται μονη τς οπως πριν και για πρωτη φορς εχθες την πηρα στο κρεββατι μου θα της παρει καιρο να επανελθει? τι μπορω να της πω( ειναι μονο 22 μηνων) για να καταλαβει αυτη την αλλαγη και να μην νιωθει ετσι?

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

βασικα η όλη διαδικασία γινεται πριν,..

αυτα που γράφω πιο πάνω κατά κυριο λογο..

αλλα και αυτα που γραφουν και στο άλλο τόπικ

συνοπτικά

- αν ειναι σε ηλικία πχ απο 20 μηνών

το συζητάς την στιγμή που μαζευεις τα πραγματα,

του λες να βοηθήσει κιόλας να βαλει σε ενα καλαθι πχ τα παιχνίδια του για να τα πάρετε μαζί

δεν λες την λεξη "φυγουμε" γιατι μπορεί να τους προκαλέσει ανησυχία, να νομισουν οτι εσεις θα φυγετε χωρις αυτο κτλ.

αλλα λες θα πάμε σε άλλο σπίτι και θα πάρουμε ΟΟΟΟΛΛΛΑΑ μας τα πράγματα σε ενα φορτηγό, και το φορτηγό θα τα πάει στο καινούριο σπίτι.

αυτο που ειδαμε την άλλη φορά και πήγαμε βόλτα στο κήπο που ειναι δίπλα

(εννοειται οτι πρωτα εχεις παει μια φορά στο άλλο σπιτι για να το δεί, - ας πουμε μια μερα που πηγαινεις μια κουτα με πραγματα που δε θα βαλεις στο φορτηγό, και πηγαίνετε και μαζί μια βόλτα και βλεπετε κατι αξιοθέατο, που θα του μείνει στο μυαλό - έτσι όταν θα πεις την παραπάνω φράση θα εχει να το συνδέσει με κάτι - να μην εχουν περάσει πάνω απο 5 μέρες απο το ενα στο άλλο)

σε αυτή τη κουτα που θα πας εκείνη την ημέρα θα βαλεις και λιγα ενα δυο πραγματακια που του αρεσουν πολύ και να τα τοποθετήσετε μαζί στο μέρος που θα μπεί το κρεβάτι του.

'ετσι ώστε την ημέρα που φεύγετε απο το παλιό σπίτι να του πεις,

"παμε να πουμε γιά στο δωμάτιό μας, μπου χου, ωραία ηταν εδώ," κανε και οτι κλαις λιγο για να νιωσει οτι ειναι οκ να στεναχωρηθεί, κ μετα απο λίγο θα πεις, "γεια δωματιο για παλιό σπίτι! παμε τώρα στο νέο σπίτι γιατι μας περιμένει ο νταμπο εκεί!!!!! (η τα παιχνίδια που ήδη πήγατε εκεί)

και το κρεβάτι σου! και ... μπλα μπλα μπλα!"

καπως έτσι κανεις και για εξωτερικό, αλλα αντι να πας στο νέο σπίτι προφανώς δείχνεις φωτογραφίες, περιγραφεις οσο γίνεται πως θα ειναι το μερος που πας, τι παιδιά θα έχει αν δεν θα είναι τα παιδιά που ξερει το λες, για να συνηθίσει στην ιδέα,(και ας στεναχωρηθεί) αλλα λες ποια άλλα παιδιά θα έχει,

τι αλλες ατραξιόν κτλ κτλ συνδέεις με κάτι που ήδη ξέρει

με πιο μικρό παιδάκι απλώς δεν συζητάς τοσο πολυ, ειναι πιο συνοπτικά τα πράγματα, αλλα τηρείς το να πας μια φορά τουλαχιστον για να δει το σπίτι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Ευτυχως που βρηκατε τι τελικα ηταν ( απο οτι φαινεται.....) ΠΡΙΝ αρχισετε να βιαστικά και........ σερλοκχολμικα, να ψανεστε και να δημιουργουνται καταστασεις με τον Παιδικο σταθμο.....

Ναι...μετα απο μια γρηγορη αναγνωση αυτης της θεματικης ενοτητας ακριβως αυτο το συμπερασμα εβγαλα........

Αιματωματα μυστηριωδους προελευσης, υπευθυνοι παιδικων σταθμων ετοιμοι να σε ενημερωσουν πως ακριβως μελανιασε το παιδι σου και το πετανε εξω απο τον σταθμο επειδη τολμησες να ζητησεις το λογο. και αλλα ωραια και γλαφυρα.........σιγουρα ο παιδικος σταθμος δεν ευθυνεται για οτι ασχημο μπορει να παθει ενα μωρο που τους εμπιστευονται........ :?

Μωρε σερλοκ και ξερο ψωμι!!!!! :lol:

vera

Οπως πλειστες οσες φορες εχω πει δεν ειναι ολοι ιδιοι...

Η Δαναη εριξε μια κουτουλια καπου...

Πηγα να την παρω

Φυσικά και δεν πηρα χαμπαρι καθοτι η μελανια ηταν μεγεθους μικρής μουτζουρας

Μου το ειπαν οι ιδιοι..... πριν κανω εγω οποιοδηποτε σχολιο...

Απλά ενα παραδειγμα

ΦΥΣΙΚΑ και δεν ειναι ολοι οι σταθμοι τελοιοι καθοτι τοτε θα πηγαιναμε τη Δαναη στον πρωτο που βρηκαμε και τερμα... σιγα μην ψαχναμε...

σιγα μην ταλαιπορωμαστε να κανω καθημερινα 27χλμ να παω στη δουλεια μου αντι 8.... και η Ρουλα καπου 30-35 επιπλεον στην επιστροφη της..

Ομως ορισμενα πραγματα ( οπως στο συγκεκριμενο νημα) κανουν μπαμ ακομα και για μενα τον ασχετο απο ψυχολογια παιδιου ποσο δε μετα το σχολιο την Κας Στυλιανακη και την κατασταση που περιεγραψε η μητερα οσον αφορα το πως χειριστικε την μετακόμιση... :wink::wink::wink:

fokion δεν ειχα σκοπο να κανω τον Σερλοτ ουτε να τα βαλω με τον παιδικο αλλα αν διαβασες ολα αρχισαν ΠΡΙΝ την μετακομιση γι αυτο σκεφτικα οτι κατι εγεινε . Με τον παιδικο δεν ειχα προβλημα οι δασκελες ολες ειναι πολυ καλες αρα μην βιαζεσαι να βγαζεις συμπερασματα δεν ειμαι καμια υστερικη μανα που θα κανω φασαρια χωρις λογο :wink: και οσο για το σχολιο σου περι της ψυχολογιας που υπονοεις οτι δεν επραξα σωστα γι αυτο και το αναλογο εικονιδιο και το σχολιο σου κριμα που δεν ειμαστε ολοι ψυχολογοι σαν εσενα εγω απλα μια μανα ειμαι που αξιολογησα λαθος την κατασταση και νομιζα οτι ηταν μικρη για να της δωσω να καταλαβει ουδεις αλανθαστος λοιπον αγαπητε fokion φιλια στην Ρουλα κι στα μικρα σου

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Zaxarenia

Για να μην γεμιζω παραθεσεις κανε μου αν θες την εξυπηρετηση να διαβασεις μια ακομη φορα τι γραφει ο καθενας...

δεν δηλωσα ποτε ψυχολογος - απλός γονεας οπως και εσυ...

ευχαριστω για τις ευχες μεταφερθησαν :D

Αμα σου παν για το χτυπημα εισαι τυχερη........πρεπει οντως να ειναι σωστος σταθμος....

Εγω προσωπικα κοριτσια πρωτα θελω να αποκλειω το χειροτερο ενδεχομενο για να χω το κεφαλι μου ησυχο....... :roll:

Και το αστειο ειναι οτι συνηθως δεν ειμαι καχυποπτη σε θεματα που μου λενε αλλοι, καθε φορα λεω "αποκλειεται" σε μια παρατραβηγμενη υποθεση, και παρα πολλες φορες επεσα εξω........οποτε ειδικα σε θεματα παιδιων προτιμω να τα παιρνω σοβαρα κι ας ειμαι υπερβολικη......

Επισης επειδη ως παιδι κατα κανονα αγνοουσαν τις επιθυμιες μου και δεν με επαιρναν σοβαρα, δεν θελω να τα κανω κι εγω στο παιδι μου.......αν διαπιστωσω οτι για καποιο λογο δεν θελει καποιον η να παει καπου προτιμω να φανω υπερβολικη και να ψαξω να βρω το λογο παρα να κανω υποθεσεις και να μην ασχοληθω!!! :wink:

τυχερη........

E οχι και τυχερΗ :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ημαρτον :D:D:D:D:D:D:D

Κοιτα

πιστευω οτι ολοι μπορουμε να αξιολογησουμε ενα σταθμο ως ενα σημειο...

αν το παιδι ΤΟΣΟ καιρο δεν ειχε προβλημα γιατι ΤΩΡΑ.

Φυσικά και δεν αποκλειεται ΟΝΤΩΣ να εγινε κατι αλλα θα πρεπι να ηταν σοβαρο.....

Αντιθετα η αναστατωση της μετακομισης και η αλλαγη περιβαλλοντος σπιτιου εμοιαζαν πιο πιθανα να αποσυντονισαν το παιδι....

Σε καμια περιπτωση δεν ειπα οτι το "αφηνεις"

Απλά αυτο που "συστησα" οσο εχω το δικαιωμα ( καταλαβαινεις τι εννοω..) μια βαθεια αναπνοη και επανεξεταση των καταστασεων βοηθαει..

οσον αφορα τον σταθμο μας??? ναι μας λενε τα παντα απο το ποσο και αν κοιμηθηκε, την ενγενη συμπεριφορα της με τα αλλα παιδακια τις...... ζωγραφιες της :D:D:D:D:D

και βεβαια τα ατυχηματα της... φαντασου οτι ενα εγινε μπροστα μου.. περπαταγε κοιταγε αλλου και τρακαρε τον τοιχο...

επεσα ξερος στα γελια, αφου ειδα οτι δεν επαθε κατι....

τεσπα

Βρητε ενα σταθμο που εσας σας γεναει εμπιστοσυνη... απολυτη ( οσο γινεται στην αρχη τουλαχιστον) σε εσας και σε κανεναν αλλο...

μπορει να θεωρω το σταθμο μας τελειο κι εσεις στον ιδιο συνεχεια να γκρινιαζετε... εχει συμβει....

τυχερη........

E οχι και τυχερΗ :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ημαρτον :D:D:D:D:D:D:D

Μπαρδον!!!!! Σε αλλο ποστ ειδα οτι εισαι ανηρ!!!! :oops:

Εγω φοβαμαι πρωτα τα χειροτερα και ειμαι επιφυλακτικη και μακαρι να ναι κατι χαζο να γελασουμε μετα.......

Η προσωπικη μου εμπειρια με σταθμους ντανταδες κλπ λεει οτι οι γονεις σπανια δινουν σημασια στο τι αισθανεται το παιδι και για ποιο λογο ειναι αρνητικο και βαζοντας πρωτη την εξυπηρετηση τους (που να βρεις αλλο σταθμο τωρα) κωφευουν πιστευοντας οτι σιγα μη συμβαινει κατι ασχημο......

Οταν ημουν μικρη 3-4 ετων οι γονεις με αφηναν σε ενα σπιτι μια γυναικας που ειχε στησει φυλαξη παιδιων με την βοηθεια των κορων της που ηταν στην εφηβεια......οι κορες της λοιπον ασκουσαν σεξουαλικη παρενοχληση στα παιδια......οχι κατι φοβερο αλλα με την σεξουαλικη περιεργεια που ειχαν λογω ηλικιας εβαζαν τα παιδια να κανουν πραγματα που τα εκαναν να αισθανονται ασχημα και αβολα........

Ενα μικρο παιδι λοιπον δεν ηταν σε θεση να καταλαβει τι γινοταν ακριβως , ηξερε ομως οτι δεν του αρεσαν αυτα που συνεβαιναν και βαλε η ντροπη οσο και οι απειλες εκ μερους των κοριτσιων δεν τολμουσε κανεις να μιλησει.....μονο παρακαλουσαν τους γονεις να μη τα πηγαινουν εκει.......(οσα δλδ ηταν σε θεση να το κανουν)....το ιδιο εκανα κι εγω φυσικα αλλα οι γονεις μου δεν εδιναν σημασια.....τους βολευε πολυ που υπηρχε εκεινη η γυναικα και μας κρατουσε και ηταν σιγουροι οτι για καμμια χαζομαρα θα γκρινιαζα.......μου πηρε πολλα χρονια να συνειδητοποιησω τι συνεβαινε και φυσικα ποτε δεν ειπα κατι στους δικους μου...σπανια ενα παιδι λεει.....

Επειδη αυτο το πραγμα μου χει μεινει και ακομα αισθανομαι ντροπη και ασχημα που δεν αντεδρασα, σε συνδυασμο με οσα ακουμε να γινονται , προτιμω να ειμαι πολυ επιφυλακτικη και να δινω μεγαλη σημασια στους λογους που τα παιδια μου δεν θα θελουν να πανε καπου η να ειναι με εναν ανθρωπο.........οσο υπερβολικο κι αν το θεωρησει καποιος......δεν θελω να αγνοω τις επιθυμιες και τα αισθηματα τους οπως αγνοουσαν τα δικα μου.....

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και δινεις σημασια στην συμπεριφορα του παιδιου θα πρεπι να εισαι μεγαλος κρετινος να μη το κανεις

ΠΧ εγω ξερω οτι η Δαναη τρελαινεται να πηγαινει γιατι χτυπιεται να λυθει μολις φτασουμε αποξω. Ξερω ποια δασκαλα "λατρευει" και ποια απλά "συμπαθει" απο την ..ταχυτητα και ευκολια που πηδαει στην καθε αγκαλια, ακομα ξερω και με ποια παιδακια τα παει καλα, ασχετα αν μου το εχουν πει ετσι κι αλιως. Αυτα παρατηρω αυτα και με αυτο τον τροπο το παιδι μου μου "λεει" ξεκαθαρα και δυνατα οτι περναει καλα..

Ε αμα καποιος δεν μπορει να δει τετοια σημαδια.... χαιρεται....

απλά εσυ ( συγνωη που το προσωποποιω ετσι ) πρεπει να ξεκαθαρισεις στον εαυτο σου οτι αυτο που συνεβει σε εσενα δεν ειναι ο κανονας αλλα η ΠΟΛΥ εξαιρεση και να μην εισαι τοσο καχυποπτη και...προκατηλημενη θα ελεγα, γιατι απλά επειρεαζει την κριση σου και αυτο ο αλλος το νιωθει....

• 3 weeks later...

Μα σαφως και μιλαω για την περιπτωση που το παιδι δειχνει να μη θελει τον παιδικο σταθμο....αλλωστε γι αυτο το λογο και ξεκινησε το συγκεκριμενο τοπικ........δεν εγραψα κατι σε τοπικ μια μαμας που η κορη της καλοπερναει στο σταθμο!!!!

Αυτο που συνεβει σε μενα ηταν κατι παρα πολυ ασημαντο μπροστα στα τοσα που ακουγονται γυρω μας αλλα παρολα αυτα με σημαδεψε........γι αυτο και προτιμω να δινω σημασια στους λογους για τους οποιους ενα παιδι δεν θελει να παει καπου η να συναναστρεφεται καποια ατομα........αν δε το ψαξεις δεν θα μαθεις......αλλωστε δεν μιλαω πουθενα για σεξουαλικη κακοποιηση καποιου παιδιου.......μπορει να το χτυπησε καποιος (εστω και κατα λαθος) η καποιος να του φερεται ασχημα.....ειτε προσωπικο ειτε αλλα παιδια......ενα παιδι εχει την αναγκη να ενδιαφερθει ο γονιος του γι αυτο που του συμβαινει οσο χαζο κι αν ειναι και ως γονιος αυτο θα κανω.....better safe than sorry κι ας με χαρακτηριζει οποιος θελει καχυποπτη και προκατελειμενη....καλυτερα αυτο παρα να "πεσω απο τα συννεφα" καποια στιγμη.....

Και μη νομιζεις οτι οι περισσοτεροι γονεις αυτο κανουν......ψαχνουν σημαδια κλπ...δυστυχως προτιμουν να σκεφτονται απλοικα....... :roll: