Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

1:992 για συνδρομο Down: Θα κανατε αμνιο?

Recommended Posts

Θα ηθελα τη γνωμη σας...

Ειμαι στην 21η εβδομαδα κυησης, 32 ετών με μια παλινδρομη στο ίστορικο μου. Μεχρι τωρα ειχα μια νορμαλ εγκυμοσύνη με πολύ καλή αυχενική. Πηγα σημερα στον Κουρτη για το Β' επιπεδου. Όλα ειναι καλά πλην της αυχενικής διαφανειας. Στην αυχενική μου ειχαν βγαλει 1:9800 για τρισωμία 21 (σύνδρομο down). Τώρα όμως ο δεικτης ανεβηκε στο 1:992 γιατί η αυχενική του μωρού ειναι αυξημένη. Ο Κούρτης ειπε ότι τα μωράκια συνηθως εχουν 5 χιλ. αυχενική και το ανωτατο ειναι 6 χιλ. Του μωρού μου ειναι 6,2-6,3 και γενικά όλο το κεφαλι ειναι μεγαλο. Το μηραιο οστό δειχνει ότι ειναι 6 μερες μεγαλύτερος (οκ, ψηλό παιδί) αλλά το κεφαλι δειχνει ότι ειναι 8-9 μερες μεγαλύτερος. Εντός ορίων βεβαια, αλλα μεγαλο κεφαλι. Και η διαφανεια αυξημενη. Ο Κουρτης ειπε ότι 1 στα 200 παιδιά παρουσιάζουν αυξημένη αυχενική και γεννιουνται φυσιολογικά. Επίσης ειπε ότι ο κινδυνος αποβολής εξαιτιας της αμνιο ειναι 1:200. Δε νομιζω οτι αντεχω χωρις αμνιο, αλλά φοβαμαι πολύ... Και τον κινδυνο αποβολής και τα αποτελεσματα της αμνιο... Φοβαμαι μη χασω κι αλλο μωρό...

Εσεις θα κανατε αμνιο?

Σας ευχαριστώ πολύ...

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ναι θα εκανα..

κυριως επειδη εχω αλλο ενα παιδι, και οι αποφασεις μου επηρρεαζουν αμεσα το μελλον και τη ζωη του..

βλεπω και συ εχεις αλλο ενα παιδακι...

ΝΑΙ, ΘΑ ΕΚΑΝΑ..

ναι θα εκανα..

κυριως επειδη εχω αλλο ενα παιδι, και οι αποφασεις μου επηρρεαζουν αμεσα το μελλον και τη ζωη του..

βλεπω και συ εχεις αλλο ενα παιδακι...

ΝΑΙ, ΘΑ ΕΚΑΝΑ..

Συμφωνω σε αυτό και ως πρωην επαγγελματιας προνοιας, ξερω πως εχει η κατασταση πλήρως... Και τα ιδρύματα και η αποκατασταση και όλο το πακετο. Προχθες ειχα συζητηση με φιλους και ημουν ανετη για την αμνιο, ειπα ότι αν χρειαστει θα την κανω χωρις δευτερη σκεψη... Όμως τωρα το ξανασκεφτομαι. 1:200 για αποβολή δεν ειναι μεγαλο ποσοστό?

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Νομίζω ότι και εγώ θα έκανα, δεν θα άντεχα καταρχήν την αγωνία τόσο καιρό μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Και μετά αν γεννιόταν το παιδί με πρόβλημα θα άλλαζε όλη η ζωή της οικογένειας μου. Θα με τρόμαζε πάρα πολύ η ιδέα του να έχω ένα παιδί που θα χρειάζεται την στήριξη και την βοήθεια μου για πάντα, τι θα γινόταν όταν κάποια στιγμή εγώ μεγάλωνα ή δεν ήμου εκεί πια και δεν μπορούσα να το φροντίσω.

There is no patch for human stupidity.

Εγώ έκανα άμνιο λόγω ηλικίας , αλλά και θέματος με μικρόβιο μεγαλοκυτταριού, και φαντάσου ότι με τρύπησαν 2 φορές γιατί έτυχε η πρώτη βελόνα να είναι ελαττωματική. Μπορώ να σου πω ότι ήμουν πιο ψύχραιμη από τη βοηθό του γιατρού...το σημαντικό ήταν να μάθω την κατάσταση του εμβρύου και ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η διαδικασία και τα αποτελέσματα.

Αν ξαναμείνω έγκυος θα το ξανακάνω χωρίς δεύτερη σκέψη, για τους λόγους που έγραψαν οι άλλες κοπέλες.

Οι στατιστικές πάντα θα υπάρχουν και ναι , υπάρχει ο κίνδυνος αποβολής ,μικρός βέβαια , αλλά η απόφαση είναι πάνω σου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο μπεμπάκος σου να είναι απλά...κεφάλας!:)

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Και εγώ θα έκανα αμνιοπαρακέντηση, κυρίως για να μου φύγει το άγχος για την υγεία του παιδιού μου και έπειτα για να μη ταλαιπωρώ και το πρώτο μου παιδάκι...

Και νομίζω οτι ο κίνδυνος αποβολής απο την αμνιοπαρακέντηση είναι μικρός. Τόσες γυναίκες τη κάνουν άνω των 35 χρόνων...

η πιθανότητα 1/200 αποβολής λόγω αμνιοπαρακέντησης τείνει να μηδενιστεί αναλόγως με την πείρα και την εξειδίκευση του γιατρού που την κάνει!

εγώ είχα κάνει τροφοβλάστη που είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και περίπλοκη διαδικασία και πάλι δεν φοβήθηκα, καθότι εμπιστευόμουν τον γιατρό που μου έκανε την λήψη

Πιο πολύ με τρομάζει η ιδέα ενός άρρωστου παιδιού σε μια χώρα με ελάχιστη πρόνοια και σε μια εποχή που προοιωνίζεται δύσκολη για όλους μας

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο μπεμπάκος σου να είναι απλά...κεφάλας!:)

Να εισαι καλά, με εκανες και γελασα! Και με Ηπειρώτη μπαμπα, πώς να μην εχει μεγαλο κεφαλι το παιδί??? :D

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις και τις ευχες! Φοβαμαι την αμνιο, αλλά δεν θα αντεξω αλλες 20 εβδομαδες κυησης χωρίς να ξερω...

pdNQp3.pngjWt5p3.png

! Και με Ηπειρώτη μπαμπα, πώς να μην εχει μεγαλο κεφαλι το παιδί??? :D

.

ελα ρε, αυτα τα λενε πρωτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μια φιλη μου ηπειρωτισσα, με ηπειρωτη αντρα και αγορομανα, λεει οτι οι ντοπιοι διακρινονται για το μεγαλο κεφαλι, τη μεγαλη καρδια και τα μεγαλα... νταξ το πιασες το υπονοουμενο!;)

:lol::lol::lol::lol:

με το καλο ο ΑΝΤΡΑΣ, ελα και να παιζουν τα κλαρινα λεμεεεεεεεε :-P

ξεαγχωσου, ολα θα πανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

ελα ρε, αυτα τα λενε πρωτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μια φιλη μου ηπειρωτισσα, με ηπειρωτη αντρα και αγορομανα, λεει οτι οι ντοπιοι διακρινονται για το μεγαλο κεφαλι, τη μεγαλη καρδια και τα μεγαλα... νταξ το πιασες το υπονοουμενο!;)

:lol::lol::lol::lol:

με το καλο ο ΑΝΤΡΑΣ, ελα και να παιζουν τα κλαρινα λεμεεεεεεεε :-P

ξεαγχωσου, ολα θα πανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Διαφημίσεις

Ναι θα την έκανα ;) Μην την φοβάσαι... Αρκεί να κάνεις ακριβώς ότι σου πουν μετά! Να δημιουργήσεις τις συνθήκες για την 'πολυτέλεια' του να 'κάααααααααθεσαι' ;) Αυτό θα είναι το πιο δύσκολο απ' όλα με ένα παιδάκι στο σπίτι οπότε βρες βοήθεια για τις τρεις ή πέντε μέρες που θα σου προτείνουν ;)

Καλή επιτυχία :)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Συμφωνω σε αυτό και ως πρωην επαγγελματιας προνοιας, ξερω πως εχει η κατασταση πλήρως... Και τα ιδρύματα και η αποκατασταση και όλο το πακετο. Προχθες ειχα συζητηση με φιλους και ημουν ανετη για την αμνιο, ειπα ότι αν χρειαστει θα την κανω χωρις δευτερη σκεψη... Όμως τωρα το ξανασκεφτομαι. 1:200 για αποβολή δεν ειναι μεγαλο ποσοστό?

σς δυο φιλες μου τους εβγαλαν ποσοστο 1/60 και 1/72 η αλλη.τι τραβηξαν μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα της παρακεντησης.ολα καλα ομως.εσενα το ποσοστο σου ειναι πολυ καλο και παλι.για να φυγει το αγχος ομως...το ποσοστο α;ποβολησ ομωσ ειναι 1/100 και στον καλυτερο γιατρο

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

Να εισαι καλά, με εκανες και γελασα! Και με Ηπειρώτη μπαμπα, πώς να μην εχει μεγαλο κεφαλι το παιδί??? :D

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις και τις ευχες! Φοβαμαι την αμνιο, αλλά δεν θα αντεξω αλλες 20 εβδομαδες κυησης χωρίς να ξερω...

Ε πες το ντε! ΄Ετσι εξηγούνται όλα. ;)

Εγώ έχω μια απορία βρε κορίτσια.. Πώς είναι δυνατόν η αυχενική να βγήκε καλή και μετά στην β' επιπέδου να φαίνεται πρόβλημα αυχενικής; Δεν θα έπρεπε να φανεί στην αρχή αυτό;

Η αποκλιση ειναι μικρή, 0.3 του χιλιοστού, ίσως να μη μπορουσε να φανει στην αυχενική και να φανηκε τωρα που μεγαλωσε ο ταλιμπαν μου...

pdNQp3.pngjWt5p3.png

Αυτό δεν είναι σωστό.

μακαρι να μην ειναι.ομωσ ο γιατρος μου μου το ειπε που ειναι εξιδικευμενος σε υπερηχους και παρακεντησεις πριν 2 χρονια ηρθε απο αγγλια.και ειναι γενικα υπερ τησ παρακεντησης

7Ggjp2.png

Εγώ έχω μια απορία βρε κορίτσια.. Πώς είναι δυνατόν η αυχενική να βγήκε καλή και μετά στην β' επιπέδου να φαίνεται πρόβλημα αυχενικής; Δεν θα έπρεπε να φανεί στην αρχή αυτό;

αν την επαναλαβεις?

7Ggjp2.png

Και εγώ λέω οτι είναι πολύ μικρή η απόκλιση και η στατιστική είναι άτιμο πράμα...Προσωπικά πιστεύω ότι όλα θα είναι καλά με το μωράκι της Βάλιας. :lol:

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

ολα καλα ειναι ,δεν υπαρχει αλλη περιπτωση στο υπογραφω.ομως...θα την εκανα ανεπιφυλακτα.ισως μιλαω με τη 'σιγουρια' μιας αμνιοπαρακεντησης που δεν οδηγησε σε αποβολη, αλλα να σου πω κατι;και πριν την κανω, πιο πολυ με ενοιαζε αν θα ηταν καλα το παιδι, και δεν πολυσκεφτομουν το ρισκο της εξετασης.κι εγω εφαγα 3 βελονες, ουτε 1 ουτε 2 οπως μια κοπελια παραπανω, λογω μεγαλοκυτταροιου.τι να σου πω...ισως να κανεις μεγαλυτερο κακο στο νινι με το ατελειωτο αγχος σου, παρα με 1 τσιμπηματακι που θα νιωσεις μονο εσυ.το νινι θα ειναι ανεπαφο!αληθεια θα ειναι ολα σουπερ,για να ηρεμησεις στο λεω να την κανεις.

wCzlp2.png

Αργα εχθες το βραδυ μιλησα και με το γιατρό μου, ο οποίος μου ειπε ότι δεν θα εχω τιποτε, αλλά να την κανω. Κι ετσι σημερα το πρωί εκλεισα να την κανω με τον Μαλιγιάννη την Τετάρτη... Θα σας γραψω νεότερα όταν εχω τα αποτελεσματα.

pdNQp3.pngjWt5p3.png