Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αρνείται να κάνει κακά!

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

Εχω μια κορούλα περίπου 4 ετών. Απο μικρή ήταν δυσκοίλια και είχαμε πρoβλήματα, πιθανότατα να είναι κληρονομικό μιας κι εγώ υπέφερα από δυσκοίλια όταν ήμουν μικρός!

Πέρυσι ξεκινήσαμε παιδικό, όλα πήγαιναν καλά, τα κακά τα έκανε δύσκολα μέν, αλλά τα έκανε, κυρίως σε όρθια θέση φορώντας πάνα (μόνο για τα κακά γιατί την έχει κόψει από τα 2).

Αυτό έγινε μέχρι πέρυσι τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, μετά συνήθισε σιγά-σιγά και τα έκανε στην τουαλέτα, μάλιστα προς την άνοιξη μόλις επέστρεφε από το σχολείο πήγαινε μόνη της και αφού τα έκανε μας φώναζε να την σκουπίσουμε. Ολα πήγαιναν πολύ καλά μέχρι τον Ιούνιο, μια μέρα ερεθίστηκε ο ποπός της και αφού συμβουλευτήκαμε το γιατρό μας της βάλαμε SUDOCREAM και μια κρέμα αλλαγής πάνας της Weleda. Ομως ο ποπός της έγινε σκληρός κοντά στο ορθό κι έτσι βάλαμε για μικρό διάστημα και μια κορτιζονούχα αλοιφή να υποχωρήσει το πρόβλημα. Απο τότε άρχισε να πονά κάθε φορά που πήγαινε τουαλέτα, μάλιστα άρχισε να αιμορραγεί και χρησιμοποιήσαμε proctosynalar για ραγάδες και παρόμοια προβλήματα. Ο γιατρός που την είδε μας είπε ότι είναι ραγάδα εξωτερική και όχι αιμορροϊδες.

Τώρα ο ποπός έχει επανέλθει πλήρως και δεν ματώνει πια, επίσης παίρνουμε το Dulfolac για να μαλακώσουν τα κόπρανα της και πραγματικά λειτουργεί.

'Ομως, η γλυκούλα μου, κάθε φορά που θα πάει τουαλέτα αρνείται να τα κάνει γιατί φοβάται ότι θα πονέσει, με αποτέλεσμα να είμαστε κάθε μέρα για 2 ώρες τουαλέτα, να πονά αλλά να σφίγγεται ώστε να μη βγούν, τι τη συμβουλεύουμε, τι την παρακαλάμε, τι της τάζουμε, τι την αγριεύουμε, ΤΙΠΟΤΑ! Ουρλιάζει συνεχώς, κλαίει και τα κάνει μετά από 2 (ή και 3 καμμιά φορά) ώρες χαμού, αφού έχει εξαντληθεί εκείνη και εμείς φτάσουμε πργματικά στα όρια μας.

Πραγματικά, οι απόψεις σας θα είναι πολύτιμοι βοηθοί μας και οι συμβουλές ίσως μας βοηθήσουν να βρούμε τον τρόπο να βοηθήσουμε κι εμείς την κουκλίτσα μας.

yOdip3.png

Διαφημίσεις

Περίπου τα ίδια πέρασα και γω με το γιό μου σε πιο μικρή ηλικία.Αυτό που κατάλαβα είναι οτι η κόρη σου φοβάται οτι θα ξαναπονέσει, σωστά?Αυτό που δε κατάλαβα είναι αν τα κακά της έχουν γίνει μαλακά.Ζορίζεται πολύ ή της βγαίνουν εύκολα?Νομίζω οτι αν είναι αρκετά μαλακά τα κακά της σύντομα θα ξεπεράσει τη φοβία της.Δώσε της καθημερινά φρέσκο χυμό πορτοκάλι,αχλάδι και τροφές που βοηθάνε.Η μικρούλα σου φοβάται και όχι άδικα.Κάντε υπομονή.

Ρε κορη εχουμε και εμεις θεμα με τα κακα. Δεν μου τα κανει συχνα τωρα που σταματησε να τρωει καθημερινα φρουτα. Αλλα λεω ΜΗΠΩΣ μηπως ολος ο χαμος γινεται επειδη την στηνεις στην τουαλετα 2 και 3 ωρες? Εκτος αν δεν καταλαβα καλα αλλα αυτο επιασα απο οτι ειπες. Οτι την καθιζετε στην τουαλετα και την πιεζετε να κανει επι 3 ωρες. Αν της το κανετε αυτο, παιδια ειναι μαρτυριο και γιαυτο δεν σας τα κανει! Αν οχι, συγνωμη δεν καταλαβα καλα.

Παντως εγω δεν την πιεζω. Παιρνει Νουζολ εδω και εκει σποραδικα και ανα 2 το πολυ 3 μερες παει μονη της......δεν την πιεζω να πηγαινει καθε μερα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Να διευκρινήσω ότι την πηγαίνουμε τουαλέτα επειδή πονάει η κοιλίτσα της και αρνείται να πάει,

σας δίνω κι ενα παράδειγμα φρέσκο, σήμερα, μόλις γύρισε από τον παιδικό σταθμό καθίσαμε να φάμε όλοι μαζί, τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο της φαγητό, ήταν ενθουσιασμένη και ξεκίνησε να τρώει με όρεξη. Ξαφνικά αρχίζει να κλαίει και σταματάει το φαγητό "θέλω να κατέβω" λέει και πάει ξαπλώνει στον καναπέ κι αρχίζει να σιγοκλαίει. Εμείς ενώ ξέρουμε ότι θέλει κακά, τη ρωτάμε δήθεν τι έχει αλλά δε λέει. Με τα πολλά μας λέει ότι έχει κακά αλλά δεν θέλει να τα κάνει γιατί θα πονέσει. Αρχίζουμε λοιπόν και προσπαθούμε να την ηρεμήσουμε (δεν πονάνε, μή φοβάσαι και άλλα τέτοια) και να την παρακινήσουμε να πάει τουαλέτα, μετά από μισή ώρα πηγαίνει κλαίγοντας και μετά από ένα τέταρτο τα κάνει μόνη της. Αυτό για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ της έρχονται, πηγαίνει κάθεται και μετά το μετανιώνει και φεύγει μόνη της για να μην πονέσει. Δεν τη βάζουμε με το ζόρι, αλλά όταν βλέπεις οτι πονάει και κλαίει πόσο αδιάφορος να είσαι; Μπορεί να μπεί και να βγεί 10 φορές τουαλέτα πριν τελικά τα κάνει.

Σίγουρα με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα, αλλά να την αφήσουμε να πονάει η κοιλία της; Άλλωστε δεν τα κάνει όλα αλλά τμηματικά, λέει θα κάνω λίγα και κάνει λίγα, δεν την πιέζουμε. Το θέμα είναι πώς την ξεμπλοκάρεις αφού και η ίδια παραδέχεται ότι δεν πονάει όταν τα κάνει.

Σας κούρασα λίγο αλλά πιο συνοπτικά είναι δύσκολο να τα γράψω.

@Klouzeau: Ναι, τα κακά της βγαίνουν μαλακά πλέον! Από διατροφή προσπαθούμε να τηρούμε ανάλογη διατροφή για να είναι μαλακά τα κακά της, δεν τρώει σοκολάτες και γλυκά, της δίνουμε γιαούρτι και φρούτα, μέλι και δημητριακά, σούπες και λαδερά φαγητά και ότι άλλο ξέρουμε ή μαθαίνουμε ότι θα της μαλακώσει τα κακά.

yOdip3.png

Διαφημίσεις

Το οτι πήγε μόνη της τελικά σήμερα είναι πολύ καλό.Δε μπορώ να σου πώ κάποιο κόλπο για να ξεμπλοκάρει όπως λές.Πιστεύω οτι σύντομα θα το ξεπεράσει εφόσον δε ξαναπονέσει.Δε μου διευκρύνισες όμως ή εγώ δε το κατάλαβα, τα κακά της είναι σκληρά ή έχουν μαλακώσει?Νομίζω οτι αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να μη ξαναγίνει δυσκοίλια.Με τον καιρό θα το ξεπεράσει.

Τώρα είδα και την απάντηση σου.Τότε νομίζω οτι κάνατε το καλύτερο.Σωστά δεν την πιέζετε, απο μόνη της να πηγαίνει λίγο λίγο και θα το ξεπεράσει.

Ευχαριστώ και μόνο που μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε έστω για συμπαράσταση, είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο γιατί νοιώθεις και είσαι σχετικά ανήμπορος να βοηθήσεις ένα μικρό πλασματάκι να απαλλαχθεί από τέτοιου είδους προβλήματα.

Ελπίζω η καλή νεραϊδα (αν υπάρχει) να κάνει τα μαγικά της και τα αγγελούδια μας να είναι πάντα υγιή, χαρούμενα κι ευτυχισμένα!!!

yOdip3.png

Ευχαριστώ και μόνο που μπαίνετε στον κόπο να απαντήσετε έστω για συμπαράσταση, είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο γιατί νοιώθεις και είσαι σχετικά ανήμπορος να βοηθήσεις ένα μικρό πλασματάκι να απαλλαχθεί από τέτοιου είδους προβλήματα.

Ελπίζω η καλή νεραϊδα (αν υπάρχει) να κάνει τα μαγικά της και τα αγγελούδια μας να είναι πάντα υγιή, χαρούμενα κι ευτυχισμένα!!!

σε καταλαβαίνω απόλυτα! περνάω κάτι παρόμοιο εδώ και αρκετό καιρό χωρίς να το έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα. Ελπίζω σύντομα η κορούλα σου να το ξεπεράσει.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

σε καταλαβαίνω απόλυτα! περνάω κάτι παρόμοιο εδώ και αρκετό καιρό χωρίς να το έχουμε αντιμετωπίσει ακόμα. Ελπίζω σύντομα η κορούλα σου να το ξεπεράσει.

Εδώ και λίγες μέρες επιτέλους φαίνεται να επανήλθαμε! Μετά το πόστ και τις απαντήσεις που έλαβα από τους φίλους συμφορουμίτες, αποφάσισα να την πάω σε Ιατροπαιδαγωγικό Κένρο που άκουσα ότι βοηθούν πάρα πολύ σε παρόμοιες περιπτώσεις από γνωστό όπου σε τρείς-τέσσερις συνεδρίες το παιδάκι του επανήλθε 100%. 'Ομως, ως εκ θαύματος ένα Σάββατο πρωί έκανε τα κακά της γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερα κλάματα. Αυτό επαναλήφθηκε την Κυριακή το πρωί με ακόμα περισσότερο κέφι, από τότε και μετά μόλις γυρίσει από τον παιδικό σταθμό η πρώτη κουβέντα είναι "έχω κακά" πηγαίνει μόνη της, ζορίζεται λίγο αλλά τελικά τα κάνει χωρίς κλάματα και γρήγορα.

Αν μου επιτρέπεις να σε συμβουλεύσω Ελένη, ώς παθώς δίς, θέλει υπομονή, θέλει και λίγο μάλωμα γιατί καμιά φορά ξεχνιούνται στην τουαλέτα και μπορεί να σου κοιμηθεί κι εκεί μέσα.

Ο παιδίατρος μας έδωσε το Dulfalac, με λήψη 5ml δυο φορές την ημέρα, τώρα της δινώ 1 φορά και κάπου διάβασα ότι και τα activia τα γιαούρτια βοηθούν, έτσι της δίνω εναλλάξ, ένα απόγευμα γιαούρτι, ένα φρούτα.

Αν πάντως σ'ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω τηλέφωνα από τα κέντρα που προανέφερα, αν το γνώριζα νωρίτερα θα την πήγαινα και δεν θα την άφηνα να ταλαιπωρείται αφού τελικά πρόκειται για ψυχολογικό θέμα και όχι παθολογικό.

yOdip3.png

Διαφημίσεις