Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

To νέο μισθολόγιο των ΔΥ

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου και αγόρια για πάρτε κομπιουτεράκια να δούμε τις νέες αποδοχές http://www.tovima.gr/society/article/?aid=423765

Δεν βλέπω να ισχύει το ότι δεν θα επηρεαστεί το 80% των υπαλλήλων αλλά μόνο τα ρετιρέ. Μάλλον πάμε ολοταχώς (δηλ. αύριο) για πτώχευση για να πέσει τέτοιο τσεκούρι. Αν ψηφιστεί και γίνει νόμος, ο ιδιωτικός τομέας θα φαντάζει πλέον για αρκετούς μια καλή επιλογή.

Διαφημίσεις

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ πάλι μια χαρά τους βλέπω τους μισθούς!!!!

Είμαι πολιτικος μηχανικός ανεργη 1 1/5 χρόνο!Πηγα σε συνέντευξη για δουλεια κ μου είπε 800 καθαρά (εννοει +ΦΠΑ) αλλά χωρις ΤΣΜΕΔΕ (ήτοι 250/μήνα) άρα 800-250=550!!Α!!!!Κι εχω και 2 παιδια και 7χρ προυπηρεσία

Αν υπάρχει ΠΕ πενταετούς φοίτησης στο Δημόσιο με 550 τότε να συγκρίνουμε ιδιωτικό με δημόσιο;)

Ομολογώ ότι η απάντησή σου είναι πολυ διαφωτιστική γιατί το 1998 έπαιρνα 900 καθαρά ως μισθωτή και σε μία κλήση για συνέντευξη μου είχαν πει στο τηλ. 800 με απόδειξη και δεν πήγα καν στη συνέντευξη. Άρα εκεί είμαστε πάλι.

Εγώ προφανώς και θα δεχόμουν με αυτα τα λεφτά, αλλά τελικά δεν με πήρε!

Το 2004 έπαιρνα 800+Φπα +τσμεδε+δωρα παρόο που ήμουν με μπλοκάκι!

Τώρα δεν μπορώ κάν να βρώ δουλεια!

sorry για το off αλλά για να δείτε πως υπαρχουν κ χειρότερα!Ο άντρας μου ΙΥ έπαιρνε 1200-1500 ανάλογα αν δουλευε κ Σάββατα εδώ κ 1 1/5 χρόνο του εδινε 500/μήνα και τα υπόλοιπα τα κράταγε!Το αποτέλεσμα να μας χρωστάει γύρω στα 10000 κ ο άντρας μου να είναι ταμειο ανεργιας (πάλι καλα να λέμε)

Διαφημίσεις

Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα. Όμως όλη αυτή η επίθεση στο δημόσιο (του οποίου το μισθολογικό κόστος δεν είναι τόσο υψηλό όσο μας λένε στην πραγματικότητα), γίνεται μόνο και μόνο για να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επειδή είμαι κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας, θέλω να κάνω κι ένα σχόλιο στην ada9

Είμαι πολιτικος μηχανικός ανεργη 1 1/5 χρόνο!Πηγα σε συνέντευξη για δουλεια κ μου είπε 800 καθαρά (εννοει +ΦΠΑ) αλλά χωρις ΤΣΜΕΔΕ (ήτοι 250/μήνα) άρα 800-250=550!!Α!!!!Κι εχω και 2 παιδια και 7χρ προυπηρεσία

Αν υπάρχει ΠΕ πενταετούς φοίτησης στο Δημόσιο με 550 τότε να συγκρίνουμε ιδιωτικό με δημόσιο:wink:

Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούμε να μπαίνουμε στην λογική του μισθού. Αν ήθελες να είσαι μισθωτή, μπορούσες να μπεις στο ΙΚΑ και στη συλλογική σύμβαση εργασίας. Αφού είναι ελεύθερος επαγγελματίας βγαίνεις στην αγορά και έχεις όσους πελάτες μπορείς. Δεν μπορείς να περιμένεις να αμοίβεσαι όπως ο μισθωτός, που δεν κάνει κάτι άλλο και παρέχει υπηρεσίες και πληρώνεται για το σύνολο των υπηρεσιών του.

Εμένα, όταν έρθει κάποιος στο γραφείο μου, δεν τον νοιάζει πώς πληρώνω την ασφάλειά μου, ή πόσα χρόνια προϋπηρεσίας έχω. Έτσι και τον συνεργάτη μου, τον πληρώνω με 'μπλοκάκι΄, και αυτός ως ελεύθερος επαγγελματίας που είναι μπορεί να έχει τους πελάτες του.

Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.....

Βρε παιδιά συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τπτ.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?

Είμαι ΔΕ.Με βαθμό γ ή β(δεν θυμάμαι αν αλλάζω βαθμό στα 7 χρόνια ή τα 4)με 10χρόνια υπηρεσία(τα κλείνω τώρα τον οκτώβριο).Τι θα πέρνω?

Επίσης τι επίδομα πρώτου παιδιού είναι αυτό ? εχω δυο παιδιά και πέρνω 17Ε για κάθε παιδί.

50Ε για το πρώτο δεν είδα ποτέ μου.

Εργάζομαι σε νοσοκομείο

κι εγω ειμαι τε νοσηλευτρια.επερνα 1100 καθαρα(μαλλον μας θεωρουσαν υψηλομισθους και γ'αυτο μας εριξαν στα 850 καθαρα!!!). γυριζω απο λοχεια και δεν ξερω που πανε τα τεσσρα.....:confused::confused::confused:μονο οταν παρουμε χαρτακι μισθοδοσιας θα μαθουμε!!!!!

Πλησιάζει και η σειρά του ιδιωτικού τομέα και εκεί θα γίνει το μεγάλο μπαμ. Λυπάμαι για όλους μας, ειλικρινά....

Φίλη μου αστυνομικός πήρε εχθές την εκκαθάριση του 09/2011 300,90 ευρώ. Βέβαια της κρατήσαν αναδρομικά τον φόρο από 01/01 αλλά όσο να είναι είναι ένα ΣΟΚ!

Εξευτελισμός της μικρομεσαίας τάξης.-

Διαφημίσεις

ρε κορες με το 50 ευρω για το πρωτο παιδι που λεει τι εννοει?????? μηνιαιως???????

επισης το 1000 ευρω το χρονο (δωρα) θα διαιρεθει στους 12 μισθούς γνωριζετε?

και αποθηλασε επιτελους!

Βρε παιδιά συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τπτ.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?

Είμαι ΔΕ.Με βαθμό γ ή β(δεν θυμάμαι αν αλλάζω βαθμό στα 7 χρόνια ή τα 4)με 10χρόνια υπηρεσία(τα κλείνω τώρα τον οκτώβριο).Τι θα πέρνω?

Επίσης τι επίδομα πρώτου παιδιού είναι αυτό ? εχω δυο παιδιά και πέρνω 17Ε για κάθε παιδί.

50Ε για το πρώτο δεν είδα ποτέ μου.

Εργάζομαι σε νοσοκομείο

Οι υπηρετούντες υπάλληλοι ξανακατατάσσονται σε βαθμό. Με 10 χρόνια είσαι στον Ε' βαθμό. Θα πας Ε' βαθμό και ΔΕ να βρεις τα μεικτά σου 943 ευρώ. Προσθέτεις επίδομα τέκνων, έχει και κάτι μισθολογικά κλιμάκια με τα χρόνια που υπηρετείς στο βαθμό Δ' δηλ. συν 2-4% αλλά δεν νομίζω να βγει πάνω από 1100 ευρώ μεικτά. Ε, βγάλε εισφορές και φόρο περίπου 30% και είσαι 800 ευρώ καθαρά. Μόνο υπερωρίες αν κάνεις θα πάρεις κάτι παραπάνω.

ΥΓ το διόρθωσα γιατί είδα ότι είσαι ΔΕ.

Διαφημίσεις

Δες εδώ για ΠΕ, ΤΕ

Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε , δύο (2) έτη,

Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ , τέσσερα (4) έτη,

Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ , τέσσερα (4) έτη,

Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β , τέσσερα (4) έτη,

Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α (καταληκτικός βαθμός

Με το προηγουμενο σύστημα όλοι μετά από 10-20 χρόνια γίνονταν Α΄βαθμού. Τώρα οι ΥΕ φτάνουν μέχρι Γ, οι ΔΕ μέχρι Β και μόνο οι ΠΕ, ΤΕ μέχρι Α. Τώρα οι βαθμοί θα αλλάζουν πολύ αργά με μισθολογικό αντίκτυπο. Το θέμα είναι ότι οι υπηρετούντες υπάλληλοι επανακατατάσσονται. Εγώ φέτος έπρεπε να γίνω Α' και δεν μου το έδωσαν και τώρα κατατάσσομαι στον Δ' και θέλω ελάχιστο 4 χρόνια για να γίνω Γ' γιατί υπάρχει και η κρίση από ότι είδα.

Οι υπηρετούντες υπάλληλοι ξανακατατάσσονται σε βαθμό. Με 10 χρόνια είσαι στον Ε' βαθμό. Θα πας Ε' βαθμό και ΔΕ να βρεις τα μεικτά σου 943 ευρώ. Προσθέτεις επίδομα τέκνων, έχει και κάτι μισθολογικά κλιμάκια με τα χρόνια που υπηρετείς στο βαθμό Δ' δηλ. συν 2-4% αλλά δεν νομίζω να βγει πάνω από 1100 ευρώ μεικτά. Ε, βγάλε εισφορές και φόρο περίπου 30% και είσαι 800 ευρώ καθαρά. Μόνο υπερωρίες αν κάνεις θα πάρεις κάτι παραπάνω.

ΥΓ το διόρθωσα γιατί είδα ότι είσαι ΔΕ.

Μπορείς να μου πεις από τα βρίσκεις αυτά; Δηλαδή για ΔΕ με 15 χρόνια προυπηρεσία με ένα παιδί ο μεικτός πόσο είναι;Αν και ξέρω ότι θα πληγωθώ αν το μάθω....

Βρε κορίτσια έβαλα λινκ στο πρώτο μήνυμα http://www.tovima.gr/society/article/?aid=423765

Θέλει προσοχή όμως για τους βαθμούς γιατι οι υπηρετούντες υπάλληλοι επανακατατάσσονται σύμφωνα με τα χρόνια που υπηρετούν, δείτε το άρθρο 25.

Xristinio με 2,5 χρόνια και ΤΕ είσαι στον ΣΤ', δες το άρθρο 25. Δηλ. μας πάει όλους πίσω γιατί έτσι κόβει και μισθολογικά. Αφού γίνει η αρχική κατάταξη μετά θα ακολουθούμε την εξέλιξη των βαθμών όπως έγραψα παραπάνω. Δηλ. μετά από 2 χρόνια θα πας στον Ε'. Πάντως είναι προσχέδιο νομοσχεδίου οπότε βλέπουμε τι μας ξημερώνει.

Μαριτα, με 15 χρόνια κατατάσσεσαι Δ' βαθμό, οπότε έχεις 780χ1,10(ως ΔΕ βαθμού ΣΤ')χ1,10 (από ΣΤ' σε Ε')χ 1,15 (από Ε' σε Δ') +50 (για το παιδί) =1135,37 Δεν το υπογράφω κιόλας. Πάντως ψέμματα λέγανε ότι δεν θα επηρεαστεί το 80% των υπαλλήλων.

Βρε κορίτσια έβαλα λινκ στο πρώτο μήνυμα http://www.tovima.gr/society/article/?aid=423765

Θέλει προσοχή όμως για τους βαθμούς γιατι οι υπηρετούντες υπάλληλοι επανακατατάσσονται σύμφωνα με τα χρόνια που υπηρετούν, δείτε το άρθρο 25.

Xristinio με 2,5 χρόνια και ΤΕ είσαι στον ΣΤ', δες το άρθρο 25. Δηλ. μας πάει όλους πίσω γιατί έτσι κόβει και μισθολογικά. Αφού γίνει η αρχική κατάταξη μετά θα ακολουθούμε την εξέλιξη των βαθμών όπως έγραψα παραπάνω. Δηλ. μετά από 2 χρόνια θα πας στον Ε'. Πάντως είναι προσχέδιο νομοσχεδίου οπότε βλέπουμε τι μας ξημερώνει.

Μαριτα, με 15 χρόνια κατατάσσεσαι Δ' βαθμό, οπότε έχεις 780χ1,10(ως ΔΕ βαθμού ΣΤ')χ1,10 (από ΣΤ' σε Ε')χ 1,15 (από Ε' σε Δ') +50 (για το παιδί) =1135,37 Δεν το υπογράφω κιόλας. Πάντως ψέμματα λέγανε ότι δεν θα επηρεαστεί το 80% των υπαλλήλων.

Σε ευχαριστώ πολύ!Το διάβασα το λινκ σου αλλα δε μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν όλα αυτά που μου έβγαλες με τόσο όμορφο τρόπο! Δηλαδή μιλάμε για 850 με 900 ευρώ καθαρά...μια ομορφιά!

Σε ευχαριστώ πολύ!Το διάβασα το λινκ σου αλλα δε μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν όλα αυτά που μου έβγαλες με τόσο όμορφο τρόπο! Δηλαδή μιλάμε για 850 με 900 ευρώ καθαρά...μια ομορφιά!

Σε τι βαθμό κατατάσσεσαι είναι στο άρθρο 25 με τα χρόνια υπηρεσίας και ως ΔΕ. Στο άρθρο 10 είναι ο υπολογισμός του βασικού μισθού που τώρα είναι σχεδόν πλέον οι μεικτές αποδοχές γιατί από επιδόματα τέλος. Εμάς μας έκοψε και το 50άρικο για τις μειονεκτικές που θέλουμε θέρμανση από τώρα με 1 ευρώ πετρέλαιο θέρμανσης.

Αν υπάρχει ΠΕ πενταετούς φοίτησης στο Δημόσιο με 550 τότε να συγκρίνουμε ιδιωτικό με δημόσιο;)

Συγνωμη κιολας αλλα το θεμα που ανοιξε η κοπελα ειναι το νεο μιθολογιο των δημοσιων υπαλληλων και μπηκες να μας πεις οτι αφου εσενα σου διναν τοσα, οι δικοι μας μισθοι ειναι μια χαρα.Πως ακριβως το κρινεις και ποιο ειναι το μετρο συγκρισης? Οσο πιο χαμηλα τοσο πιο δικαια?Ειλικρινα δεν ειχα σκοπο να απαντω και να μπαινω σε διενεξεις ιδιωτικοι VS δημοσιων αλλα βαρεθηκα να ακουω αυτο το παραμυθι. Αφου στον ιδιωτικο τομεα ειναι σ^&%&α να γινει και ο δημοσιος (που εγινε) για να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι. Και μετα δε θα σε πειραζει που παιρνεις 550 καθαρα?

Το οτι ειναι χαλια εκει εξω το ξερουμε ολοι. Εγω προσωπικα το εζησα πριν δυο χρονια οταν εμεινε ανεργος ο αντρας μου για ενα χρονο και υπολογιζα πως φτουραει περισσοτερο μισο κιλο κιμας. Και τωρα δουλευει 12 ωρες για να παιρνει 1300 ευρω. Και???ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ. Αλλα αντι γι αυτο λεμε if one goes down , we all have to go down.

Τεσπα , αν σας ικανοποιει ο μισθος μας τωρα και ειστε ικανοποιημενοι με αυτα που μας δινετε (αφου εσεις μας πληρωνετε , ε?) ολα καλα...:)

hGbPp3.png