Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περι-εμμηνοπαυση, Εμμηνοπαυση

Recommended Posts

Βρισκεται καμια μανουλα σε παρομοια κατασταση? Να μου δωσει συμβουλες και να ανταλλαξουμε εμπειριες?

Απο την οικογενεια της μητερας μου φαινεται οτι οι γυναικες μπαινουν νωριτερα στην εμμηνοπαυση απο τον μεσω ορο. Η γιαγια μου στα 46 (αμυνα του οργανισμου μετα απο 7 παιδια???). Μια απο της αδελφες της μαμας μου στα 37. Η μαμα μου στα 44 αλλα ειχε περιοδο απο τα 17. Με αυτη την αναλογια εγω πρεπει να μπαινω ηδη. Ειμαι 41..

Ποια ειναι τα πρωτα συμπτωματα? Ποτε πρεπει να παω στο γαιτρο?

Διαφημίσεις

Καλέ γιατί αγχώνεσαι? Έχεις ανάλογα συμπτώματα (ανωμαλία στον κύκλο, ορμονικές αλλαγές, ψυχολογικές διακυμάνσεις, κ.λ.π.)?

Ναι, η κληρονομικότητα σ' αυτή την περίπτωση παίζει καθοριστικό ρόλο αλλά κι ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός.

Εξάλλου, η κλιμακτήριος μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια (εμμηνόπαυση).

Νομίζω πως υπάρχουν ειδικές εξετάσεις αίματος που δείχνουν την κατάσταση που είσαι. Ο γυναικολόγος σου θα σε καθοδηγήσει.

Καλέ γιατί αγχώνεσαι? Έχεις ανάλογα συμπτώματα (ανωμαλία στον κύκλο, ορμονικές αλλαγές, ψυχολογικές διακυμάνσεις, κ.λ.π.)?

Ναι, η κληρονομικότητα σ' αυτή την περίπτωση παίζει καθοριστικό ρόλο αλλά κι ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός.

Εξάλλου, η κλιμακτήριος μπορεί να ξεκινήσει σήμερα και να ολοκληρωθεί σε 10 χρόνια (εμμηνόπαυση).

Νομίζω πως υπάρχουν ειδικές εξετάσεις αίματος που δείχνουν την κατάσταση που είσαι. Ο γυναικολόγος σου θα σε καθοδηγήσει.

Σε ευχαριστω

Κυκλο εχω σχετικα μικρο απο 21-25 μερες αλλα εχω ακομη.. Απλα θα ηθελα να ξερω πως ειναι..

• 8 years later...

Καλησπέρα από εμένα. Υπάρχουν εδώ στο φόρουμ γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση; 

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"