Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απο τοτε που εμαθε να σηκωνετε ορθιος...

anastasie

Recommended Posts

...εχει ξεκινησει ενα μαρτυριο για εμας...το προβλημα ειναι η ωρα του υπνου...καθε φορα που τον βαζω στο κρεβατι του για υπνο (αν δεν εχει αποκοιμηθει με τον θηλασμο) δεν ηρεμει και θελει συνεχεια να ειναι ορθιος στο κρεββατι του.. εγω τον βαζω να ξαπλωσει κι αυτος ξανασηκωνετε...αυτο καμια 5-6 φορες με το καλο..μετα μολις παει να σηκωθει του λεω μηηηη...αυτος οσο με βλεπει καθετε ξαπλωμενος για λιγο και μετα ξανα τα ιδια .... κι αν φυγω απο το δωματιο τοτε με την μια ξανασηκωνεται...εκτος απο το οτι δεν κοιμαται το προβλημα μου ειναι οτι φοβαμαι μη τυχον και κανει καμια βουτια στο πατωμα πατωντας πανω στο παντα ή στην κουβερτα (το καγκελο φτανει μεχρι τους ωμους του).

σε εσας μανουλες εχουν περασει τα παιδια σας απο αυτο το σταδιο? και πως το αντιμετωπίσατε? σημειωτεον ειναι 7μιση μηνων...α και κατι ακομα ... ξυπναει το βραδυ αλλες φορες στις 3μιση αλλες φορες πιο αργα και εχουμε τα ιδια...σημερα μαλιστα πρεπει να χτυπησε και το κεφαλι του στα καγκελα καθως επεσε απο ορθιος σε ξαπλωτη θεση προς τη μερια που ειναι τα ποδια εκει δηλαδη που δεν εχει παντα...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

αυτό είναι όντως ένα (αναμενόμενο) πρόβλημα,το θυμάμαι με τον γιό μου,δεν μπορώ να σε βοηθήσω όμως... :roll: αρχίζει τώρα και η μικρή να σηκώνεται...άντε να δούμε πάλι! Το πρόβλημα κυρίως για μένα είναι όταν χτυπάνε πεφτοντας :?

Και η δικιά μου κάποιες φορές που σηκωνόνταν όρθια στην κούνια και μετά έπεφτε παταγωδώς...... το μόνο που είχα σκεφτεί να κάνω ήταν να γεμίσω την κούνια γύρω γύρω με μαξιλάρια (τις δυο πλευρές κάλυπτε η πάντα και έβαζα και δυο δικά μας μαξιλάρια και ένα δικό της και καλύπτονταν όλες οι πλευρές σχεδόν). Δυσανασχετούσε που δεν μας έβλεπε όταν ήταν ξαπλωτή αλλά τουλάχιστον δεν άκουγα να κάνει μπαμ το κεφαλάκι της κάθε φορά που σωριάζονταν.....

Αφού είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν τις κούνιες με μαλακά κάγκελα ή με επένδυση...... :lol::lol:

sL7ap2.png

βρε κοριτσια και δεν υπαρχει κινδυνος να πεσουν και στο πατωμα εξω απο το κρεββατι? ειναι αρκετα ζωηρος και δεν εχει αισθηση του φοβου και του κινδυνου...το αλλο που αναρωτιεμαι ειναι: καταλαβαινει το μη και οι δεν πρεπει να το κανει ή ειναι ακομα μικρος και τζαμπα παν τα λογια...??? :?:?::?:

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Το "μη" το καταλαβαίνει. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει είναι το πόσο επικινδυνο είναι αυτό που θέλει να κάνει. Μπορεί στιγμιαία στο μη να σταματήσει την κίνησή του όμως αν θέλει καλά και σώνει να πηδήξει από το κρεβατάκι θα το κάνει γιατί του έχει καρφωθεί στο μυαλό ως κατόρθωμα....

Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε το να βάζεις μαξιλάρια και στο πάτωμα. :roll:

Η δικιά μου ήταν και είναι τόσο φοβητσιάρα που δεν προσπαθεί να κάνει και πολλά ακροβατικά οπότε τη γλιτώσαμε από το να πέσει από ύψος.....

sL7ap2.png

το στρώμα το βάζεις στην πιο χαμηλή του θέση ωστε να μην φτάνει.

αυτό σε εμενα δούλεψε μέχρι ενάμισι περίπου,μετά απλά έβγαλα τα καγκελάκι μπροστά γιατί κάθε βράδυ ήταν έτοιμος για βουτιά απο ψηλά :? κι έβαλα ένα παπλωματάκι χοντρό στο πάτωμα ώστε αν πέσει να πέσει στα μαλακά όσο γίνεται...ξέρεις,σαν συνέχεια του κρεβατιού...στον ένα χρόνο που κοιμήθηκε έτσι (γιατί στα 2,5 του πήραμε μεγάλο κρεβατι),μια φορά μόνο "κύλησε"... :cool:

Το έκανε και εμάς αυτό όταν έμαθε να σηκώνεται όρθιος... καθόταν έτσι για λίγο, λίγο μουρμούριζε και μετά έπεφτε μπουφ στο κρεβάτι και κοιμόταν... :)

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι τζάμπα ανησυχείς και όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά. Κι εμένα κάνει τα ίδια ακριβώς εδώ και μήνες και τώρα είναι 11 μηνών. Δηλαδή, τί άλλο να κάνει ένα μωρό που μόλις έμαθε να σηκώνεται; Χοροπηδάει για να γυμνάσει και λίγο τα πόδια ώστε να μπορέσει αργότερα να περπατήσει. Βλέπεις και σε πόσες άλλες συμβαίνει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Επίσης, γενικότερα, δε βλέπω το νόημα του να λες "μη" σε ένα παιδί για μια απόλυτα ενστικτώδη κίνηση. Το ένστικτό του το σπρώχνει. Θα μου πεις "θα πέσει". Λογικά, αν η κούνια είναι φτιαγμένη με σωστές προδιαγραφές δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Από την περιγραφή σου, που λες ότι του φτάνει μέχρι τον ώμο, νομίζω ότι έτσι και καταφέρει να πέσει κάτω, το πας κατευθείαν για αθλητή ύψους, θα γίνει πρωταθλητής :lol:

Βρε συ, ψυχραιμία, δεν είναι εύκολο να πηδήξει κάτω.

Τέλος για το ότι χτυπάει το κεφάλι, ε, κάποιες φορές θα το χτυπήσει. Ο κόσμος γύρω του δεν είναι φτιαγμένος από μαξιλάρια και πρέπει να χτυπήσει για να μάθει να προστατεύεται. Εγώ την πάντα την έχω βγάλει τελείως γιατί έχω την αίσθηση ότι ζεσταίνει το χώρο μέσα στο κρεβάτι και τώρα με τις ζέστες προτιμώ να δροσιστεί λίγο. Βέβαια, το κεφάλι το χτυπάει αλλά όλο και λιγότερο σε πληροφορώ. Οπότε, αν τη βγάλεις κι εσύ την πάντα πετυχαίνεις πολλά: και το δροσίζεις και το μαθαίνεις να προσέχει μόνος του το κεφαλάκι του και μειώνεις τον κίνδυνο να σκαρφαλώσει απάνω της και να πηδήξει κάτω (αμελητέος κατά τη γνώμη μου, αλλά αφού σε απασχολεί δες το κι έτσι)

στα δικα σας κρεβατακια κοριτσια δηλαδη μεχρι πο φτανουν τα παιδια σας τα καγκελα?εμενα μεχρι τους ωμους του...

Αν τα κάγκελα του φτάνουν στους όμως, λογικά δεν κινδυνεύει να βρεθεί έξω από την κούνια. Καλού-κακού όμως βγάλε μεγάλα παιχνίδια στα οποία μπορέι να σκαρφαλώσει :wink:

Όσο για το πώς να τον κάνεις να ξαπλώσει για να κοιμηθεί.....ΜΑΚΑΡΙ να ήξερα. Θα είχα σωθεί! :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

• 1 year later...

Γειά σας!

ο γιός μου είναι 9 μηνών και 10 ημερών και εδώ και 2 εβδομάδες περίπου ανακάλυψε ότι μπορεί να σηκώνεται όρθιος... πιάνεται από παντού έπιπλα κ.λπ, και φυσικά από τα κάγκελα της κούνιας...το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα κοιμόταν μια χαρά, τον βάζαμε ξύπνιο στην κούνια και νανουριζόταν μόνος με κάποια μουσική ή κρεμαστό και κοιμόταν...τώρα που μπορεί να βλέπει τον κόσμο όρθιος, με το που τον βάλουμε στην κούνια σηκώνεται και δεν λέει να ξαπλώσει για να κοιμηθεί όσο κουρασμένος και να είναι...το θέμα είναι ότι δεν στηρίζεται ακόμα πολύ καλά και ειδικά αν είναι κουρασμένος παραπατάει με αποτέλεσμα ήδη να έχει πέσει στο πλάι και να χτυπήσει το κεφάλι του στο κεφαλάρι (στο πάνω μέρος που δεν φτάνει η πάντα)...κουράζεται και κλαίει και ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο να κάθεται χωρίς να κινδυνεύει να χτυπήσει με αποτέλεσμα να πρέπει να μπαινοβγαίνει κάποιος συνέχεια και να τον ξαπλώνει, αυτός να ξανασηκώνεται κ.ο.κ...δεν ξερω τι να κάνω? καμιά ιδέα?

εντωμεταξύ η κούνια έχει τρια επίπεδα ύψους για το στρώμα, τώρα το βάλαμε στο δεύτερο όχι στο τελείως χαμηλό, δηλ. τώρα το κάγκελο του έρχεται στο ύψος του στήθους. δεν ξέρω αν πρέπει να το κατεβάσω εντελώς...επίσης δεν ξέρω τι άλλο μπαίνει για προστασία (εκτός από πάντες) ειδικά στο πάνω μέρος του κάγκελού (που το δαγκώνει κιόλας), αλλά κυρίως αν πέσει π.χ προς τα πίσω θα του έρθει στο ύψος του αυχένα (Παναγία μου!)...

σόρυ αν σας κούρασα,

ευχαριστώ πολύ!

Γειά επίσης δεν ξέρω τι άλλο μπαίνει για προστασία (εκτός από πάντες) ειδικά στο πάνω μέρος του κάγκελού (που το δαγκώνει κιόλας), αλλά κυρίως αν πέσει π.χ προς τα πίσω θα του έρθει στο ύψος του αυχένα (Παναγία μου!)...

σόρυ αν σας κούρασα,

ευχαριστώ πολύ!

Καλημερα κοριτσι μου, καταρχας και εγω το εχω παθει μερικες φορες χρειαζεται καποιος να μου πει τα αυτονοητα. ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ το στρωμα στο τελευταιο σκαλι για να ΜΗΝ κινδυνευει το παιδι να σπασει τον αυχενα του......(εξω απο μας, και οχτακοσια ξυλα βαραω)...........:shock::shock: Επειτα προσοχη στις παντες να μην παγιδευτει μυτη εκει και δεν μπορει να παρει καλα αερα. Οι παντες μπλοκαρουν τον χωρο και δεν αεριζεται. Εγω δεν εβαλα ποτε παντες και εχει κανει ΓΚΟΥΠ πολλες φορες απο τις οποιες καμια δεν εκλαψε (ως εκ τουτου και δεν πονεσε ιδιαιτερα). Και εγω ετσι φρικαριζμενη ημουν τοτε. Δεν εγινε τιποτα και ενα δυο γκουπ να κανει η κουτουλα του. Οταν περπατησει με το καλο εχει να πεσει κατω.......ουυυυυυυυυυυυυυυ............:roll: Τελος θα πηγαινετε μεσα και θα τον καθησυχαζετε και θα το ξαπλωνετε. Ειναι λογικο να σηκωνετε συνεχεια τωρα. Ανακαλυψε κατι καινουργιο υπεροχο που μπορει να κανει. Φαση ειναι, θα το συνηθησει και μετα θα του περασει , ΜΕΧΡΙ να ανακαλυψει το επομενο συναρπαστικο........:wink: με πιανεις.........

Καλημερουδια

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Όπως είπε και η φίλη παραπάνω θα κατεβάσεις κι άλλο το στρώμα. Αν το κάγκελο του έρχεται στο στήθος του υπάρχει και κίνδυνος να πηδήξει προς τα έξω σε λίγο καιρό!

Κατά τα άλλα, τα ίδια κάνει και ο δικός μου. Εγώ τον βάζω πλέον στο κρεβάτι του αφού έχει κοιμηθεί και όταν ξυπνάει τον βγάζω έξω και τον αφήνω στο πάτωμα να αλωνίσει το σπίτι. Σ' αυτή τη φάση που βρίσκεται τώρα, ο δικός μου τουλάχιστον, δεν θέλει να μένει λεπτό μόνος του στο κρεβάτι όταν είναι ξύπνιος, ούτε κοιμάται μόνος του όταν τον βάλουμε σ'αυτό.:roll:

Υπομονή, τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις θα κατεβάσω άμεσα το στρώμα στην τελευταία θέση. για τις πάντες μάλλον θα κρατήσω την μια στο κεφαλάρι μόνο ώστε τα κάγκελα να είναι ελεύθερα. Αλλά την άλλη φορά που χτύπησε έκλαψε πολύ γιατί πραγματιά ήταν δυνατό το χτύπημα από όρθιος να πέσει με το πλάι του κεφαλιού στο πάνω μέρος από το κεφαλάρι...ξέρω δεν μπορώ να αποφύγω τα μπουμ αλλά τουλάχιστον να είναι ελαφρά!

λοιπν εχουμε το ιδιο προβλημα δες εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1524643#post1524643 απλα εγω το διατυπωσα διαφορετικα, εσυ το περιγραφεις καλυτερα. Ο παιδιατρος μας ειπε τελικα στο παρκοκρεβατο να την αφησουμε, αφου σηκωνεται και πεφτει προς τα πισω.