Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπές με Μωρό - Εντυπώσεις και Συμβουλές

Recommended Posts

Δεν το είχα καθόλου στα υπόψιν-ότι φέτος θα κάνουμε και διακοπές-αλλά ο άντρας μου έχει φαγωθεί...

Τρελοζηλεύω!! Εγώ έχω φαγωθεί να πάμε διακοπές και που, στην Κατερίνη που είναι 1-30 ώρα απόσταση. Προσπαθώ να πείσω τη μάνα μου να έρθουν και αυτοί, να κάνουν και αυτοί τα μπανάκια τους και εμείς εναλλάξ αλλά είναι ανένδοτη. Μη πάθει τίποτα ο μπέμπης. Θα τον έχουμε αμπαρωμένο σπίτι για να μη πάθει.

Ο άντρας μου πάλι είναι του βουνού και σε φάση: εντάξει δε τρελένομαι να πάω και διακοπές...

Τώρα να πάω μόνη μου με τον άντρα μου ψιλοπροβληματίζομαι, μήπως είμαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο εκεί και δεν έχω και τις ανέσεις μου. Είναι και τρελός γκρινιάρης ο μικρός, θα ξεσηκώσουμε όλο το ξενοδοχείο στο πόδι και θα αγχώνομαι οτι ενοχλώ τους καημένους τους διπλανούς που θα πανε οι άνθρωποι να ξεκουραστούν και θα ακούν βραδιάτικα τις τσιρίδες μας. Άσε με το θυλασμό που βγάζω το γάλα με θύλαστρο οπότε κάθε 3 ώρες πρέπει να είμαι στο δωμάτιο. Και έχω και αποστειρώσεις..

Τις είχα ξεγράψει τις διακοπές για φέτος αλλά διαβάζοντας τις εμπειρίες σας ομολογώ πως με ψιλοξεσηκώσατε.

z2jv.jpgzaTpp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τις είχα ξεγράψει τις διακοπές για φέτος αλλά διαβάζοντας τις εμπειρίες σας ομολογώ πως με ψιλοξεσηκώσατε.

Άντε Ελένη, η μια να ξεσηκώσει την άλλη..Κ'γω απο αυτά που έγραψαν τα κορίτσια, λίγο πήρα τα πάνω μου..Ο άντρας μου ρώτησε και το γιατρό και του είπε "να πάτε χωρίς δεύτερη σκέψη..θα κάνει καλό σε όλους.. Στην ψυχολογία της μαμας, αρα και στο παιδάκι"

Κι αν δούμε τα σκούρα, τα μπογαλάκια μας και σπίτι..

BagRp2.png Spetp2.png ...έρχεται και ο τρίτος της παρέας!!!

Αν θηλάζεις...μάλλον δεν θα χρειαστείς ούτε κουζινάκι ούτε τίποτα. Μάλιστα εγώ θα σε συμβούλευα να πάτε τώρα διακοπές....που το μωρό σας ακόμη είναι μικρό. Νομίζω ότι όσο πιο μικρό είναι....τόσο πιο εύκολα τα πράγματα. Εμείς επιχειρήσαμε με την μικρή (όταν ήταν 5 μηνών) μια ολιγοήμερη εκδρομή και μια χαρά περάσαμε. Πλέον που έχουμε περάσει στις στερεές τροφές...πρέπει να κουβαλάμε μαζί και όλο τον εξοπλισμό...και εννοείται ότι πρέπει να τηρούμε και ενα ωράριο φαγητού...ενώ με το θηλασμό...είχαμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Συμφωνώ απολύτως. Εμείς τον πήγαμε δύο μηνών. Πήραμε μόνο το μωρό και τις πάνες τους. Περάσαμε ωραία, απλά δεν γυρνάγαμε στον ήλιο, προσέχαμε γενικά τη ζέστη. Για το βράδυ δεν υπήρχε πρόβλημα, ο μικρός κοιμόταν στο port bebe, έτρωγε όταν ήθελε, έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις από το ταξίδι αυτό. Να πάτε και να περάσετε καλά!

• 3 weeks later...

Τελικά τις πήγαμε τις διακοπούλες μας εμείς! Λίγο γκρίνια, λίγο κλάψα :wink: , ξεσήκωσα μια χαρά τον άντρα μου, βρήκαμε και νταντά τη θεία του άντρα μου που ευκαιρούσε, πήραμε τα μπογαλάκια μας και πήγαμε Μεταμόρφωση σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα πάντα μέσα (εστιατόριο, καφέ, πισίνα και παραλία).

Την πρώτη μέρα περάσαμε χάλια, γιατί μας έβαλε σε ένα παλιό δωμάτιο που μύριζε υγρασία κ επικρατούσε γκρίνια, γκρίνιαζε και το μωρό κ ήμασταν σε φάση τα μαζεύουμε και δρόμο. Ευτυχώς με παράπονα καταφέραμε και μεταφερθήκαμε σε καινούργιο σπιτάκι και από εκεί και έπειτα όλα ήταν τέλεια.

Διαλέγαμε παραλίες που να έχει μπαράκι απο πάνω, αφήναμε τη θεία με το μωρό και παίζαμε στην άμμο τις ρακετούλες μας, κάναμε μπάνιο..φτάσαμε μέχρι Νικήτη. Τέλεια. Το χρειαζόμουν.

Το μωρό να είναι μες στη τρελή χαρά. Ούτε κλάμα ούτε τίποτα. Μάλλον μας πέρασαν οι κολοικοί γιατί και τώρα που γυρίσαμε συνεχίζει να είναι ήρεμο και να σκάει χαμόγελα και γέλια όλη την ώρα. Τρελή χαρά!!! :D:D:D

Σου εύχομαι καλά να περάσετε!!

z2jv.jpgzaTpp3.png

Διαφημίσεις

Να πάτε, μη χάνεις ευκαιρίες! Εμείς πλέον ξεσηκωνόμαστε και για αυθημερόν παρόλα τα μπαγάζια και την κούραση.

Και αν βρείτε και εσείς καμιά καλή θεία ακόμη καλύτερα. Θα βρεις λίγες στιγμές να περάσεις με τον αντρούλη σου που σίγουρα θα σου χουν λείψει... :wink:

z2jv.jpgzaTpp3.png

• 3 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΚΙ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΦΟΡ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΜΠΑΝΑΚΙ, ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ....... ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ FEELING ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ! ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ ΚΙ ΑΝΥΠΟΝΩΝΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙ' ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!! ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΧΥΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!

ΚΑΛΟΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΑ!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καλώς ήρθες filaki!!!

Να σου ζήσει η μπουμπού!!!Εμείς αναχωρούμε Τεταρτη και επιστρέφουμε (καλώς εόντων των πραγμάτων) την Κυριακή, αν και ο μικρός τα απογευματα γύρω στις 7-9 μμ παρουσιάζει μια κρίση.. κολικού, ωστόσο λέμε να το τολμήσουμε γιατί μας το συνέστησε και η παιδίατρος..

Η εμπειρία και οι εντυπώσεις απο την εξόρμηση αυτή την επόμενη εβδομάδα...

για διακοπες στο εξωτερικο με το παιδι καμια ιδεα?εχουμε σαν προταση τις Μαλδιβες που ναι μεν ειναι πολυ μακρια αλλα το συγκεκριμενο νησι-ξενοδοχειο που διαλεξαμε σε περιπτωση που παμε ειναι υπερβολικα καθαρο κ βολικο,δωματιο με κουζινακι κ ψυγειο κ επισης το παιδι θα ειναι τοτε 9 μηνων κ θα απολαυσει το καθαρο γαλαζιο νερακι...

το μονο που με αγχωνει ειναι το αεροπλανο..η διαρκεια πτησης ειναι δεκα ωρες με σταση στο dubai στις 5 ωρες..φυσικα στο μωρο θα εχουμε δικο της καθησμα να μπορει να κοιμηθει ..σκεφτηκα να παμε εντος Ευρωπης αλλα ο Νοεμβριος ειναι κρυος μηνας για εδω κ δε θα απολαυσουμε διακοπες ουτε εμεις ουτε η μικρη :roll:

καποια ενναλακτικη?

Καλημέρα... Την Παρασκευή γυρίσαμε από διακοπές που είχαμε πάει με τον μπέμπη μας. Αν και στην αρχή είχα τους ενδοιασμούς μου για τις διακοπες με μωρό 2 μηνών και είπα το ναι για να πάμε κυρίως για να μην χαλάσω το χατήρι του άντρα μου που όπως και στην δική σου περίπτωση επέμενε, τελικά όλα πήγαν μια χαρά και τα περάσαμε καλά. Το θετικό ήταν πως τον θήλαζα τον μικρό οπότε δεν είχα κουβαλήσει μαζί μου όλο το συφερτό που χρειάζεται αν δεν θηλάζεις. Το μόνο αρνητικό ήταν πως κάναμε μπάνιο στη θάλασσα με βάρδιες... Βαριέμαι να κολυμπάω μόνη μου :wink:

Πιστεύω και και εσείς θα τα περάσετε μια χαρά!!! Μην αγχώνεσαι :D

Διαφημίσεις

Kαι εμείς γυρίσαμε μόλις χτες από τις διακοπές με την μπέμπα μας (2,5 μηνών). Οι εντυπώσεις:

Σίγουρα ήταν διαφορετικά από ό,τι παλιά, αλλά ξεκουραστήκαμε αρκετά. Εγώ φοβήθηκα φέτος να πάμε σε αμιγώς παραθαλάσσιο προορισμό (κυρίως λόγω ζέστης και ήλιου). Οπότε πήγαμε μια βδομάδα στο χωριό πάνω στο βουνό, όπου παραθερίζει η γιαγιά μου. Η μπέμπα είχε τρελά κέφια, κοιμόταν πολύ καλά και γενικά το ευχαριστηθήκαμε. Μετά, πήγαμε άλλη μια βδομάδα στο Ναύπλιο, σε έναν ξενώνα λίγο πιο έξω από την πόλη με πισίνα. ΌΛη μέρα κάναμε βόλτες στην πόλη και κατά τις 6-6.30 πηγαίναμε για βουτιές (εναλλάξ) στην πισίνα. Το βράδυ πάλι βόλτες - προσφέρεται και το Ναύπλιο, γι'αυτό το επιλέξαμε. Να σημειώσω πως κι εγώ θηλάζω, κι αυτό βοήθησε.

Κατόπιν τούτου, είμαι σίγουρη πως θα περάσετε τέλεια!!!

Α, ένα μόνο αρνητικό που το διαπιστώνω εκ των υστέρων: η μπέμπα συνήθισε τόσο την παρουσία μας και τα παιχνίδια, που σήμερα μόλις τολμήσω να απομακρυνθώ (για να βάλω τις κλασικές μπουγάδες μετά τις διακοπές), αρχίζει και διαμαρτύρεται... :roll::D αλλά χαλάλι!

Αφού βέβαια συμβουλευτείς τον παιδίατρο, πες του ότι ο γιατρός το συνέστησε ανεπιφύλακτα γιατί θα κάνει καλό στο μωρό κτλ κτλ. :wink: Καλύτερα ακόμα να το ακούσει ο ίδιος από το γιατρό! Αν δεν κάνω λάθος, μένετε Θεσσαλονίκη, οπότε ψήσε τον για Χαλκιδική, που είναι και ο προφανής προορισμός!

Χμμ καλά λες θα ρωτήσω τον παιδίατρο που θα πάμε αυτές τις μέρες.

Ναι βέβαια Χαλκιδική σκέφτομαι ένα καλό ξενοδοχείο μπροστά στη θάλασσα

για να πηγαίνουμε εναλλάξ για βουτίτσες. :D

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ: ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;;; ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΑΣ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΝΤΕ ΑΣ ΤΗΣ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΟΥΤΙΤΣΑ Η' ΕΝΑ ΠΛΑΤΣΟΥΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ!!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ' ΚΑΝΑΤΕ;

ΛΟΙΠΟΝ GERAKINA TI' NEΑ; ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ; ΒΑΛΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ, ΔΗΛ. ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ, ΤΙ' ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΤΕΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Filaki,να σου ζήσει το μωράκι!

Κι εμείς Πεταλίδι πήγαμε, και περάσαμε σούπερ! Το γράφω παραπάνω νομίζω!

Στις διακοπές ο μπέμπης μου ήταν 3,5 μηνών. Κι εμένα η παιδίατρος μου συνέστησε να μην τον βάλω ακόμα στη θάλασσα, αλλά γενικά το άφησε στην κρίση μας. Πάντως λένε ότι όταν το παιδάκι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο αποστείρωσης, καλό είναι να μην μπαίνει στη θάλασσα. Το δικό σου είναι πολύ μικρουλάκι ακόμα κατά τη γνώμη μου... Γιατί να το βάλεις σε τέτοια διαδικασία, και μάλιστα Σεπτέμβρη μήνα; Είσαι βέβαιη ότι θα του αρέσει;;; Του χρόνου με το καλό θα το ευχαρηστηθείτε και εσείς και το μικράκι σας περισσότερο!

Όπως και να έχει... ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

ΝΑΙ ΜΩΡΕ... ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑΣΙΑ, ΘΑΛΠΩΡΗ ΚΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ...

SOYZY, ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ SUNRISE BEACH RESORT; ΑΝ ΝΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!!!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Ναι, εκεί πήγαμε!!! Όπως και πολύς κόσμος από το φόρουμ!Έστειλα πμ ΄με εντυπώσεις σε πολλές μαμάδες όταν επιστρέψαμε! Πολύ καλά είναι, πήζει το μάτι σου από παιδάκια και γονείς που τα κυνηγάνε! Καλά να περάσετε! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Γυρίσαμε και εμείς μόλις σήμερα... Και εκεί που λέγαμε να μπορέσουμε να πάμε 3 μέρες στη Χαλκιδική τελικά βρεθήκαμε στην Αλεξανδρούπολη πενθήμερο!!! Ο τολμών νικά...

Πέράσαμε πάρα πολύ ωραία καθώς ο μικρός τις 3 πρώτες μέρες ήταν ένα αρνάκι.. Χτες και σήμερα ήταν αρκετά ανήσυχος καθώς ακόμη μας ταλαιπωρούν σε τακτα διαστήματα κάτι κολικοί..

Και εμένα η παιδίατρος παρόλο που μου συνέστησε διακοπές με το μωρό, μας είπε να αποφύγουμε να τον βάλουμε στη θάλασσα.. Εδώ δε μπήκε η μαμα καλά-καλά το μωρό θα έμπαινε... Σαν εμπειρία ήταν πολύ ωραία και θα το ξαναέκανα γιατί και η βοηθεια του άντρα μου ήταν σημαντική-αν και αυτά τα πονάκια απο χτες το μεσημέρι το παίδεψαν αρκετά το μωρό και κάπου το λυπήθηκα... Να είμαστε όλοι γεροί "και του χρόνου" ακόμη καλύτερα!!!

• 1 month later...

Πριν μια βδομάδα γυρίσαμε από τις πρώτες διακοπές μας ως οικογένεια πια... Οι διακοπές αυτές πραγματικά 8α μου μείνουν αξέχαστες! Το μωρούλι μου έγινε 3 μηνώς κατά τη διάρκεια των διακοπών και ένιωσα ότι το διασκεδάσαμε όλοι πάρα πολύ!

Πριν φύγουμε για διακοπές ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη... φοβόμουν ότι θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα... και προσπαθούσα να προετοιμαστώ και ψυχολογικά και πρακτικά. Όμως από την άλλη ήθελα να πάμε γιατί κι εγώ κι ο άντρας μου είχαμε κουραστεί πολύ αυτή τη χρονιά και ειδικά το καλοκαίρι (λόγω της γέννας) περιοριστήκαμε αρκετά. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε 3 μέρες Κατερίνη και 6 μέρες Δράμα.

Το πρώτο που φοβόμουν ήταν το ταξίδι Άθήνα-Κατερίνη..., μετά φοβόμουν ότι επειδή θα ήμασταν μεγάλη παρέα στην Κατερίνη και με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, δε θα καταφέρναμε να ακολουθήσουμε και θα είχαμε συνεχώς πρόβλημα με τα ωράρια του μωρού... Στη Δράμα είχαμε πιο ελεύθυρο "σχετικα" πρόγραμμα αλλά εκεί φοβόμουν πιο πολύ το κρύο και το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής...

Τελικά, για να μην τα πολυλογώ, δεν αντιμετώπισα κανένα προβλημα και όλα τα άγχη μου μέρα με την ημέρα εξαφανίζονταν. Ευτυχώς είχαμε σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος ήταν καταπληκτικός και ιδανικός για βόλτες. Νομίζω ότι οι πολλές βόλτες ήταν ό,τι ήθελε το αγγελάκι μου και ήταν συνεχώς ήσυχο σε σημείο που μου λέγαν όλοι: δεν το ακούσαμε καθόλου! ούτε το κλάμα του! (το μόνο που έκανα από μέσα μου ήταν να ελπίζω να μη μου το ματιάσουν...) Τελικά, οι διακοπές αυτές μας ανανέωσαν οικογενειακώς και με έκαναν να νιώσω ακόμα πιο ευτυχισμένη με το μωρό μου! (έχω φτάσει στα ουράνια με το αστέρι μου!) Τώρα σχεδιάζουμε τις επόμενες διακοπές για τα Χριστούγεννα!

Η δική μου άποψη σε όσες φοβούνται να πάνε διακοπές με τα μωρούλια τους είναι να το δοκιμάσουν (αρκει να είναι καλά προετοιμασμένες) γιατί θα νιώσουν υπέροχες στιγμές ευτυχίας με την οικογένειά τους! :wink:

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

• 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Γέννησα στις 25.09.08 και το Πάσχα θέλουμε να ταξιδέψουμε στην Γερμανία στην οικογένεια μου.

Επειδή το παιδί μας θα είναι αβάπτιστο ακόμα, πως θα ταξιδέψω μαζί του;

Τι έγγραφα χρειάζομαι, δηλαδή…..πώς ξέρουν ότι είναι δικό μου παιδί;

Ρωτάω γιατί φοβάμαι μην έχω προβλήματα σε αεροδρόμια και κλπ.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ξερω τι ισχυει εκει γιατι πλεον ζω Κυπρο αλλα οταν το μωρο μας ηταν 3 μηνων ηρθαμε Ελλαδα, ηταν αβαπτιστη φυσικα, απο τις 40 μερες φτιαξαμε διαβατηριο με το πιστοποιητικο γεννησης του μωρου, στο οποιο ομως εμεις δηλωσαμε το ονομα της απο την αρχη.

Δεν ειμαι σιγουρη για το τι ισχυει εκει...

Αν δεν έρθει ο πατέρας πρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση για να βγει το μωρό από τα σύνορα...

Σίγουρα πάντως θέλει διαβατήριο το μωρό.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10