Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακοπές με Μωρό - Εντυπώσεις και Συμβουλές

Recommended Posts

ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ Κ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ Κ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΠΕΥΚΙ Κ ΠΑΛΙ ΠΕΥΚΙ!!

ΤΕΛΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΩΡΑΙΑ Κ ΦΤΗΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ.

ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗΛ ΘΕΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ... ΣΤΕΙΛΕ ΠΜ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕ 5 ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΑΚΙ.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πότε πήγατε πρώτη φορά διακοπές με το μωράκι σας; Πόσο ήτανε;

Εμένα ο μπουμπούκος μου θα γεννηθεί καλοκαιράκι κι έτσι απέρριψα τις φετινές διακοπές...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Νομίζω ότι το Σεπτέμβρη θα μπορείτε να πάτε κάπου. Θα είσαι και κουρασμένη οπότε θα το το χρειάζεσαι. Είναι και πιο ήσυχα τότε! Εκτός αν έχετε εξοχικό, οπότε μπορείτε να πάτε όποτε θέλετε.

Εγω περισυ γεννησα 1 Ιουνιου. Λεγαμε οτι θα ειναι το χειροτερο καλοκαιρι μας αλλα ηταν ενα απο τα καλυτερα, και που δεν πηγαμε μαζι με το βρεφος.

Μολις σαραντησα φυγαμε τα γυναικοπαιδα για το εξοχικο στη χαλκιδικη, σε κατασταση καμπινγκ, γιατι πρωτο καλοκαιρι του σπιτιου, χωρις ρευμα, και πολλες ωρες τις ημερας και χωρις νερο. Ταλαιπωρια δεν λεω αλλα τα απογευματα ερχοταν ο αντρας μου, καναμε τα μπανακια μας. 2,5 μηνων το βρεφος πηγαμε στο πηλιο!!! Στους κουμπαρους μας, μια χαρα. Και γενικως δεν κατσαμε καθολου μεσα.

Σαρδελακι μην αποκλειεις τιποτα, ας ερθει με το καλο και μετα ολα γινονται ειναι μια αποφαση. :):)

Γεννησα την μεγαλη 12-6 και 20-8 πηγαμε διακοπες Χαλκιδικη σε ξενοδοχειο για 10 μερες..περασαμε μια χαρα.Ηταν πολυ ησυχο μωρο..θηλαζα οποτε πολλα συμπρακαλα δεν ειχα..και κοιμοταν απο 12 το βραδυ μεχρι 8 το πρωι.Της ειχα καροτσι που επαιρνε πορτ μπεμπε πανω..οποτε ειτε βολτα πηγαιναμε ειτε στο ξενοδοχειο ειμασταν η μικρη κοιμοταν στο πορτ μπεμπε της :wink:

Τα διδυμακια μου γεννηθηκαν 21-7 και στις 10 μερες πανω πηγαμε για μια εβδ στο χωριο του αντρα μου (στα πεθερικα..μια χαρα...ουτε δουλειες ουτε φαγητο... 8) ) και μετα πηγαμε στο εξοχικο στους γονεις μου...και γυρισαμε μια μερα πριν σαραντησουν 8)

Διαφημίσεις

αααααααααααααααααααααα τέλεια...οπότε ίσως μπορέσουμε να πάμε κάπου κοντά. Η Χαλκιδική θα ήταν μιά χαρά μας βολεύει...

κι εμείς στους κουμπάρους μας θέλαμε να πάμε αλλά είναι Κρήτη κι έτσι το αφήσαμε για φέτος...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Το καλοκαίρι είμασταν για διακοπές στη Χαλκιδική στο ξενοδοχείο Σύμμαντρο. Εχει παραλία κάτω από το ξενοδοχείο (ακριβώς από κάτω), εστιατόρια μέσα, 2 μπάρ και έτσι δεν ήταν απαραίτητο να βγούμε από εκεί. Όλα ήταν μέσα. Και πολλοί είχαν έρθει με τα μωράκια τους. Αν το βρειτε καλή ιδέα, έχει σελίδα στο ίντερνετ το ξενοδοχείο. Εμείς πάντως ξεκουραστήκαμε γιατί τα είχαμε όλα στα πόδια μας και δεν το κουνούσαμε.............ενώ άλλες χρονιές είχαμε τρελαθεί στο χιλιόμετρο........... :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο μικρός ήταν περίπου 5 μηνών και πήγαμε διακοπές στο εξοχικό της κουνιάδας μου που είναι στο Βραχάτι Κορινθίας.

Επείδη τα παιδιά της δεν είναι και παρα πολύ μεγάλα ευτυχώς μου παρείχε τα πάντα απο αποστειρωτή μέχρι κρεββατάκι. Βέβαια είχα την πολυτέλεια να μη κουβαλήσω πραγματα πέρα απο τα ρούχα. Περάσαμε τέλεια και εμείς και ο Γιάννης.

Όταν τα ζουζούνια μας είναι πολύ μικρά δυστυχώς χρειάζεται μεγάλο κουβάλημα όταν πάλι μεγαλώνουν τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Πάντως για το πότε θα πας διακοπές με το νινί θα το κρίνεις εσύ.

dev277pr___.png

Διαφημίσεις

ναι αυτό θα δείξει...ας γεννήσω μία με το καλό και βλέπουμε :wink: αν μπορέσουμε να φύγουμε έστω και για λίγες μέρες ίσως το κάνουμε...ανάλογα τις καταστάσεις!

Κοριτσια εγω θα γεννησω(πρωτα ο Θεος) τελη Νοεμβρη και περιμενω πως και πως το επομενο καλοκαιρακι που θα παμε οι ΤΡΕΙΣ μας διακοπες σ ενα ομορφο παραθαλασσιο μερος!! :D:D:D

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 8 ΩΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ 13 ΜΗΝΩΝ;;;;;; ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;;; ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ Ή ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕ; ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ή ΘΑ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ;

Το εχω κανει εις διπλουν και το σκυλομετανιωσα!!! (Το δις εξαρματειν......).

Βεβαια ειναι και δίδυμα, οποτε χρειαζοταν απαραιτητως και η βοηθεια του αντρα μου στις συχνες "εκρηξεις" των παιδιών. Συχνες στασεις ειτε για φαι είτε για αλλαγμα, είτε γιατι τους ειχανε σπασει τα νευρα τοση ωρα στο ρηλαξ.

Αθήνα - Ηγουμενιτσα 7 ωρες πηγαινε- 8 ώρες ελα!!!!

Νευρα ολων μας συμπεριλαμβανομενου και των μωρων κροσια.

Οχι. Τοσο μακρινο ταξιδι δεν θα το ξανακανω αν τα μωρα δεν πιανουν μπουκαλι μονα τους.

Διαφημίσεις

Εμείς το πρώτο ταξίδι που κάναμε ήταν στην Αθήνα όταν ήταν 3-4 μηνών. Μείναμε 3 μαρτυρικές μέρες. Ταλαιπωρήθηκε το μωρό μου και κάθε βράδυ πλάνταζε στο κλάμα. Λάθος κίνηση.

Οι πρώτες μας διακοπές ήταν τον Αύγουστο στη Χίο. Ήταν ήδη 1,5 χρονών. Καθήσαμε περίπου 2 εβδομάδες, αλλά επειδή το αποφασίσαμε τελευταία στιγμή, πήγαμε με καράβι. Καμπίνα και τελικά ήταν μια χαρά.

Στις διακοπές ήταν τέλειος! Ενώ η γυναίκα μου αγχωνόταν πως θα είναι και μήπως γκρινιάζει και δεν του αρέσει η θάλασα κλπ, τελικά περάσαμε υπέροχα και φέτος σκεφτόμαστε να ξαναπάμε Χίο. Ήδη έχω κάνει κράτηση τα αεροπορικά από τώρα.

Και τον Ιούνιο είναι να πάω Βαρκελώνη, αλλά δεν ξέρω αν θα πάμε οικογενειακώς ή όχι. Θα δείξει.

Θοδωρής

Είναι δυνατόν να εργάζεσαι και να ζεις κάτω από την ίδια στέγη; Ιδού η απορία...

Με την Αλκμήνη πήγαμε όταν ήταν 10 μηνών στη Σύρο. Περάσαμε πολύ ωραία αλλά δυστηχώς τότε το νοσοκομείο δεν είχε παιδίατρο και είχαμε ένα μωρό με 39+ πυρετό και ψάχναμε να βρούμε παιδίατρο.

Με τον Βασίλη πήγαμε όταν ήταν 11 μηνών στη Καλαμάτα! Πιο εύκολα απο τη Σύρο, περάσαμε πάρα πολύ ωραία (Θα πηγαίναμε και φετος εκεί... :cry: )

Πέρυσι με την Δημητρούλα 5 μηνών πήγαμε στην Ερέτρια. Παρόλο που ήμουν με 3 παιδια δεν κουραστήκαμε καθόλου μια και όπως είπε πιο πάνω η Jodido τα είχαμε όλα στα πόδια μας και δεν χρειαζόταν να διανύουμε χιλιόμετρα...

Εγώ σκέπτομαι αν όλα πάνε καλά μόλις σαραντίσω να πάρω την μπουμπού και να πάμε στο εξοχικό μας παραλιακά στην Λάρισα μην μας φάει η ζέστη στην Αθήνα…….. θα έχω την μανούλα δίπλα και ο άντρας μου θα έρθει καμιά 20 μέρες τον Αύγουστο μια χαρά. Λίγο το θέμα μην χρειαστούμε παιδίατρο με απασχολεί αλλά τι στο καλό δίπλα είναι η Λάρισα. :roll::roll:

Ο Βασίλης ήταν 3 μηνών και πήγαμε διακοπές στην Πελοπόννησο. Περάσαμε υπέροχα και όλα ήταν πανεύκολα!

(θεωρώ ότι σ' αυτή την ηλικία, που πίνει μόνο γάλα, είναι η πιο εύκολη φάση του μωρού για ταξίδια και μετακινήσεις! Δεν νοιάζεσαι για φαγητό, δεν κουβαλάς τίποτα... Το μωρό είναι μικρό και το κουβαλάς παντού εύκολα, πολύ ωραίες ήταν εκείνες οι πρώτες διακοπές!)

Στο πρώτο του μπάνιο στη θάλασσα (στις 6 το απόγευμα, να έχει πέσει ο ήλιος): vassilisatsea_solarveilsling.JPG

• 4 weeks later...

Γεια σας,

που θα σκεφτόσασταν να πάτε διακοπές με το 2 μηνών μωράκι σας και το 3,5 ετών παιδάκι σας?

Το ξέρω ότι δεν θα ξεκουραστώ, δεν θα χαρώ το μέρος γιατί το μωράκι σε περιορίζει πολύ, αλλά δεν θέλω με τίποτα να στερήσω στο μεγαλύτερο αγοράκι μου τις διακοπές του στη θάλασσα που τις περιμένει πώς και πώς και να το κλείσω όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα. Τι φταίει το καημενούλι?

Έχω ήδη πάει διακοπές με μωρό, αλλά τότε ο γιος μου ήταν ήδη 5,5 - 6 μηνών και δεν κουραστήκαμε καθόλου. Τώρα είναι διαφορετικά. Επίσης, δεν θέλω να τον στείλω διακοπές με γιαγιά-παππού γιατί δεν θέλω να σκεφτεί το μυαλουδάκι του ότι τον "ξεφορτωνόμαστε" τώρα που γεννήθηκε το αδελφάκι. Θα είμαστε όλοι μαζί και ας είναι αυτό εις βάρος μου (από θέμα κούρασης εννοώ)

Θα ήθελα ένα μέρος, εύκολα προσβάσιμο στην Αθήνα, με καθαρή αμμώδη θάλασσα και καταλύμματα με όλες τις ανέσεις για μωρά και μικρά παιδιά. Είναι κάποια άλλη ή υπήρξε στην ίδια θέση με μένα? Τι θα μου προτείνατε?

wjhKp3.png

c5dop3.png

εμείς πήγαμε στην Ερέτρια και μείναμε σε ένα νεόδμητο και αρκετά ακριβό ξενοδοχείο-μπανγκαλοους με πισίνα για ενήλικες και παιδιά, επάνω στην θάλασσα (αμμουδιά), μπαρ, καθαρό εστιατόριο, εσωτερικό κουζινάκι με πλήρη εξοπλισμό, κλπ

Είχαμε πολύ καλές εντυπώσεις γιατί μπορούσες να δειπνήσεις στον χώρο σου με παραγγελία απευθείας στην κουζίνα, μποροήυσαν να φτιάξουν φαγητό και για το παιδί, αλλά και επειδή τα δωμάτια ήταν ως επί το πλείστον ισόγεια και τα μπαλκονάκια του είχαν σκαλοπατάκια που συνέδεαν το σπίτι απευθείας με την μικρή πισίνα. Ομως είναι ιδιαίτερα ακριβό (πήγαμε πριν από 2 χρόνια) και κόστιζε 140 ευρώ η βραδιά.

Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω πμ με τα στοιχεία του ξενοδοχείου.

• 2 weeks later...

Βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια θέση με σένα καλή μου!

Η μπέμπα μας τον Αύγουστο θα είναι 3 μηνών και έψαχνα ένα μέρος με τις ίδιες προδιαγραφές που περιγράφεις. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω από φίλους καλά την περιοχή της Αργολίδας και την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ θάλασσα που έχει η περιοχή των Ιρίων καταλήξαμε στο ξενοδοχείο IRIA MARE. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να νιώθουμε ασφαλείς! Ο άντρας μου πήγε εχθές εκεί για το δει επίτόπου και του άρεσε πάρα πολύ - είδα και εγώ τις φωτογραφίες στο site και κλείσαμε!

Σημαντικό επίσης είναι οτι θα βρισκόμαστε μόνο 2 ώρες από την Αθήνα, οπότε ... εμείς εδώ έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε τις μέρες αντίστροφα μέχρι να φύγουμε για διακοπές :):):)

Καλή αναζήτηση!

ΥΓ: Ο,τι και αν αποφασίσεις, μην το αργείς καθόλου, ε;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

iro καταπληκτική η ιδέα σου!!! Βρήκα στην περιοχή το Iria mare, το ξέρεις;; Από το σάιτ του φαίνεται πολύ καλό.΄Είμαστε και κοινωνικού τουρισμού, και αυτό έχει τέτοια δυνατότητα, για αυτό το επιλέγω. Έχω όμως και λίγο άγχος για το εξής. Ο μπέμπης μας είναι λίγο γκρινιάρης και έχει φωνή σούπερ βροντερή :lol: . Τι θα γίνε με τους υπόλοιπους πελάτες στο ξενοδοχείο αν αρχίσει να κλαίει μέσα στη νύχτα;;; :oops:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

όπου και να πάτε καλό θα ήταν να φροντήσεις να υπάρχει κοντά κάποιο μεγάλο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο ! (για κάθε ενδεχόμενο )

για εμένα πάντως είναι το πιο συμαντικό κριτηριο , για το μέρος των διακοπών μας !

Καλά να περάσετε , καλές διακοπές ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....