Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μ.Ε.Ν. την πρώτη μέρα γέννησης και θηλασμός

Recommended Posts

Λόγο διαβήτη κύησης θα χρειαστεί να μείνει το νεογέννητο μωράκι μου υποχρεωτικά για 1 μέρα στην μονάδα εντατικής νοσηλείας για παρακολούθηση.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ΠΩΣ θα το θηλάσω όταν δεν το έχω κοντά μου??:confused:

Θα πρέπει να του δώσουν μπουκάλι?

Διαφημίσεις

εαν δεν μπορεις να το θηλασεις,θα ζητησεις νοσοκομειακο θηλαστρο και θα αντλεις το γαλα σου με αυτο..θα το ταιζουν με μπουκαλι αλλα με το γαλα σου και μονο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

εαν δεν μπορεις να το θηλασεις,θα ζητησεις νοσοκομειακο θηλαστρο και θα αντλεις το γαλα σου με αυτο..θα το ταιζουν με μπουκαλι αλλα με το γαλα σου και μονο..

Paros δεν ξέρω αν φανει ανόητη η ερωτηση μου αλλά αν αντλήσω από το στήθος μου την πρώτη μερα λογικά θα έχω μόνο το πρωτόγαλα το οποίο ειναι ελάχιστο σε ποσότητα...πώς θα του το δώσουνε να το καταπιει με μπιμπερό αν είναι τόσο λίγο?? Μήπως το δίνουν με σύριγγα?

να σου ζησει!!!

καταρχην αν θελεις να θηλασεις μετα που θα βγει απο τη ΜΕΝ θα πρεπει να αντλησεις με το θηλαστρο γιατι:

α)θα εχεις προβλημα παραγωγης και

β)θα εχεις θεμα με το στηθος σου πχ πετρωματα κλπ.

αυτο που θα αντλησεις εαν δε δεχτουν να το θηλαζεις θα το φυλαξεις στην καταψυξη,θα κανεις τραπεζα....

οπως και να χει πρεπει ν'αντλησεις γιατι οταν θα θες να το θηλασεις και δεν εχεις αντλησει καθολου ισως να μην του φτανει.

9a7bp2.pngIm47p2.png

Paros δεν ξέρω αν φανει ανόητη η ερωτηση μου αλλά αν αντλήσω από το στήθος μου την πρώτη μερα λογικά θα έχω μόνο το πρωτόγαλα το οποίο ειναι ελάχιστο σε ποσότητα...πώς θα του το δώσουνε να το καταπιει με μπιμπερό αν είναι τόσο λίγο?? Μήπως το δίνουν με σύριγγα?

καμια ερωτηση δεν ειναι ανοητη..

κανεις δεν γεννηθηκε με το να ξερει..

στη ΜΕΝ υπαρχει ψυγειο σε περιπτωση που χρειαστει να αποθηκευσουν το γαλα σου και να το δωσουν αργοτερα..

δεν γνωριζω πως ταιζουν τα μωρα,αλλα οπως θα εδιναν και το ξενο γαλα ετσι θα δωσουν και το δικο σου

θα ενημερωσεις τον γιατρο σου,οτι σκοπευεις να θηλασεις για να τον εχεις συμμαχο..θα ζητησεις να σου φερουν το νοσοκομειακο και μαλλον θα χρειαστεις και ενα πρωτοκολλο αντλησεων (για το οποιο δεν γνωριζω) καθε μαιευτηριο εχει το δικο του πρωτοκολλο,αλλα μαλλον θα πρεπει να το ψαξεις λιγο το θεμα με το τι θα κανεις με το θηλαστρο..δεν γνωριζω καθολου..

οσο γαλα θα αντλεις (μιλαμε για σταγονες, μην περιμενεις καμια τρελλη παραγωγη!!!) θα το δινουν στο μωρο (ξερουν εκεινοι πως)..

σε καμια περιπτωση δεν το πετανε..

θα σου προτεινα να μιλαγες με το μαιευτηριο και να τα ξεκαθαρισεις ολα πριν μπεις να γεννησεις..γιατι τις πρωτες μερες εκει μεσα,εισαι σαν ζομπι και εκτελεις οτι σου λενε..οποτε τωρα που εχεις καθαρο μυαλο,γραψε ολες τις ερωτησεις σου,ρωτα τους για να ξερεις τι γινεται..

83hKp3.png

Μεχρι να μπορει να σιτιστει το μωρο κανονικα σιτιζεται με καθετηρα, εκει θα βαζουν το γαλα σου, συντομα αν ειναι δυνατο το μωρο θα δοκιμασουν μπιμπερο και ισως σου επιτρεψουν να το θηλαζεις στα μισαωρα επισκεπτηριου.

Διαφημίσεις

καλημερα και με το καλο το παιδακι σου!

μια συμβουλη απο καποια που την πατησε.θα επιμεινεις να παρει το παιδι το δικο σου γαλα. εμεις μειναμε στη μεν 6 μερες.υπηρχε προγραμμα θηλασμου,πηγαινα ανα 3ωρο και θηλαζα.το βραδυ ομως του εδιναν ξενο κι εγω το δικο μου το αντλουσα και το πετουσα γιατι μου ειπαν οτι και καλα μονο για τα προωρα υπηρχε μεριμνα φυλαξης μητρικου γαλακτος. αυτα ειναι ολα ανοησιες και αν ακουσεις κατι τετοιο να εισαι προετοιμασμενη να αντιδρασεις.

οσο για την ποσοτητα δεν μπορεις να ξερεις.εγω την επομενη μερα της γεννας αντλησα 120μλ.σε λιγοτερο δηλ.απο 24 ωρες μου ειχε κατεβει το γαλα.ολα ειναι σχετικα.

και παλι με το καλο!

tt1108c2.aspx

Η paros έχει δίκιο.

Το μωρό λογικά απλά θα παρακολουθείται (μιας φίλης δεν το έβαλαν καν στη ΜΕΝΝ και είχε διαβήτη τύπου 1 όχι απλά κύησης). Η πιο κατάλληλη να σου απαντήσει είναι η Clelia που το έζησε και τα κατάφερε εξαιρετικά.

Να μη σε νοιάζει πότε έχουν επισκεπτήριο. Ζήτα αποκλειστικό θηλασμό και απαίτησε να σε πηγαίνουν να το θηλάζεις κάθε φορά που θα κλαίει (υποθέτω ότι θα γεννήσεις με καισαρική γιαυτό λέω να σε πηγαίνουν). Φίλη πάντως που γέννησε πρόωρα (άλλη περίπτωση, απλά για την ποσότητα που ρώτησες), αντλούσε στο Αρεταίειο και ο άντρας της μετέφερε το πρωτόγαλα με σύριγγα στο Αττικό που νοσηλευόταν το μωρό. ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να θηλάζεις όσο πιο συχνά γίνεται και αν δεν μπορείς εσύ να μετακινηθείς να μεταφέρεται το γάλα σου όσο κι αν είναι (τόσο χρειάζεται το μωρό) και φυσικά να απαιτήσεις να μην πάρει ξένο γάλα το μωρό χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή σου (που σημαίνει πλήρη ενημέρωση από τους νεογνολόγους γιατί πρέπει να πάρει ξένο και όχι γιατί απλώς βολεύεται έτσι το μαιευτήριο).

Πού γεννάς;

FLcUp3.png0BQfp3.png

και φυσικά να απαιτήσεις να μην πάρει ξένο γάλα το μωρό χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή σου (που σημαίνει πλήρη ενημέρωση από τους νεογνολόγους γιατί πρέπει να πάρει ξένο και όχι γιατί απλώς βολεύεται έτσι το μαιευτήριο).

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wink:

83hKp3.png

Eυχαριστώ πολύ-πολύ για τις πληροφοριες κορίτσια!:P

Miriki άλλαξα γιατρό τελικά και θα γεννήσω στο Έλενα.

Από ότι βλέπω όμως στο συγκεκριμένο μαιευτήριο είναι πολύ υπέρ του θηλασμού και χάρηκα! Πήγα και στα μαθήματα θηλασμού που κάνουν για τις εγκυούλες!

οντως ειναι υπερ του θηλασμου,αλλα καλο ειναι να εχεις τουλαχιστον βασικες γνωσεις..

εχουν ακουστει και κατι περιεργα για το Ελενα, οποτε μην επαναπαυεσαι στους αλλους..

83hKp3.png

Διαφημίσεις