Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπέμπα 5,5 μηνών, να αρχίσει στερεά τροφή;

Recommended Posts

Η μπουμπού μου είναι 5,5 μηνών και η γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε φρουτάκια (μήλο, αχλάδι, μπανάνα ανά τρεις μέρες για τεστ αλλεργίας και μετά όλα μαζί).

Μετά από τόσο διάβασμα εδώ μέσα είδα πως όλοι προτείνουν την εισαγωγή στις στερεές τροφές με την συμπλήρωση των 6 μηνών. Τι να κάνω???? Να της δώσω κρέμα μήλου αύριο?

Να σημειώσω ότι η μπουμπού είναι ήδη 8700 και 69 πόντους, οπότε αναρωτιέμαι μιας και είναι ανεπτυγμένη μήπως δεν υπάρχει πρόβλημα να ξεκινήσει 15 μέρες νωρίτερα την τροφή? Έχει πάντως δείξει ενδιαφέρον να φάει και άλλα εκτός από το βυζί της μαμάς (να σημειώσω ότι θηλάζω αποκλειστικά μέχρι σήμερα)

Διαφημίσεις

ξέρω και εγώ....διαβάζω διάφορα για τη μείωση του θηλασμού ή για το κατά πόσο ένα στομαχάκι είναι έτοιμο να δεχτεί στερεά τροφή πριν τους έξι μήνες και αναρωτιέμαι. Εξάλλου δεν έχω λόγο να βιαστώ- αν και ανυπομονώ να την δω να δοκιμάζει γεύσεις. Αγόρασα μηλαράκια και αχλαδάκια βιολογικά και πιατάκι κ κουταλάκι...και τα βλέπω από μακριά. Είμαι υπερβολική ε???

Γεια σου Ταρτούλα μου! Αν και δεν θηλάζω αποκλειστικά θα σου έλεγα να μην βιαστείς! Τα κιλάκια του μωρού σου είναι άψογα! Θηλάζεις αποκλειστικά τι καλύτερο λοιπόν να συνεχίσεις έτσι! Με το που θα κλείσει τον 6ο ξεκίνα όπως σου λέει ο παιδίατρος! Σημειωτέον ο Φανούλης μου είναι 5 και κάτι και απέκλεισα στην παιδίατρο μου να ξεκινήσω τώρα στερεά τροφή! Καλό βράδυ! και να συνεχίσεις να χαρίζεις το υπέροχο γαλατάκι σου!

Διαφημίσεις

ξέρω και εγώ....διαβάζω διάφορα για τη μείωση του θηλασμού ή για το κατά πόσο ένα στομαχάκι είναι έτοιμο να δεχτεί στερεά τροφή πριν τους έξι μήνες και αναρωτιέμαι. Εξάλλου δεν έχω λόγο να βιαστώ- αν και ανυπομονώ να την δω να δοκιμάζει γεύσεις. Αγόρασα μηλαράκια και αχλαδάκια βιολογικά και πιατάκι κ κουταλάκι...και τα βλέπω από μακριά. Είμαι υπερβολική ε???
οχι καλη μου εισαι μια μωρομανα και ενθουσιασμενη;)μην αγχωνεσαι τοσο δεν ξεκινατε και με παστιτσιο απλα φρουτακια ειναι ...ισα ισα μπορει να της αρεσουν και να ευχαριστηθει...καλη αρχη ευχομαι και καλη συνεχεια;):P

Και εμένα τώρα μού είπε στους 5,5 μήνες να την αρχίσω, ενώ στο γιο μου μού είχε πει αφού κλείσει τον 6 μήνα. Δεν το έκανα αμέσως και μόλις προχτες της έδωσα λίγη μπανάνα. Δεν την είδα όμως να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα και έτσι και εγώ δεν το πήρα και πολύ ζεστά το θέμα. Μόλις κλείσει και τον 6 θα αρχίσουμε κανονικά, τώρα ακόμα μαθαίνουμε το κουταλάκι και προσπαθούμε να μάθουμε να καταπίνουμε:-P

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Νομίζω πως θα περιμένω ακόμα 2 βδομάδες και θα ξεκινήσω μετά τα φρουτάκια στη μπουμπού. Οπότε θα δοκιμάσουμε τα βιολογικά φρουτάκια με τον σύζυγο!!!

Καλή συνέχεια και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!!

Διαφημίσεις

γενικα το φαγητο μην το δεις αυστηρα σαν φαγητο..δες το σαν παιχνιδι,εξερευνηση και για τις δυο σας..

το να φαει μια κουταλια σημερα δεν θα γινει κατι τρομερο!!!

προτεινεται η εισαγωγη στερεων στις 180 μερες συμπληρωμενες να αρχισει..

πολλοι παιδιατροι ξεκινανε με πρωτο φαγητο ρυζαλευρα και κρεμες εμποριου και μεσα στην εβδομαδα το μωρο καταναλωνει μεγαλες ποσοτητες..νομιζω οτι η συσταση ειναι για να αποφευγονται τετοιες ''καταχρησεις''..

ελπιζω να γινομαι κατανοητη..

83hKp3.png

ξδιαβάζω διάφορα για τη μείωση του θηλασμού ή για το κατά πόσο ένα στομαχάκι είναι έτοιμο να δεχτεί στερεά τροφή πριν τους έξι μήνες και αναρωτιέμαι. Εξάλλου δεν έχω λόγο να βιαστώ.

Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι μείωση του θηλασμού, το μωρό αναπτύσσεται πολύ καλά και πίνει πολύ γάλα.

Επίσης δεν έχεις λόγο να φοβάσαι και για το στομαχάκι του μωρού.

Ο προβληματισμός για την πρόωρη εισαγωγή στερεών έγκειται στο αν το έντερο είναι έτοιμο να δεχτεί τη στερεά τροφή. Οι μεσοκυττάριοι χώροι στο έντερο είναι ανοιχτοί μέχρι περίπου την ηλικία των 6 μηνών και αφήνουν να περνούν αδιάσπαστες πρωτεΐνες (και άλλες ουσίες) κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

Κορίτσια και πάλι πολλά ευχαριστώ για τις εξηγήσεις και τις συμβουλές.

Έδωσα στη μικρή χυμό από μήλο και η μουρίτσα της ξίνισε λίγο, αλλά έφαγε τρεις κουταλιές και ήθελε και άλλο!!!! είπα να σταματήσω....χαχαχα

Καλό το δείγμα λοιπόν!!! θα δοκιμάσω και σε μερικές μέρες χυμό από αχλάδι

Είμαι πολύ χαρούμενη με την μπέμπα μου (super χαζομαμά!!!)

Αγλαία ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες, πολύ χρήσιμη η επισήμανσή σου. Θα κοιτάξω και για τυχόν αλλεργία τις επόμενες μέρες- φαντάζομαι ήταν αρκετές οι κουταλίτσες για να εκδηλωθεί, αν υπάρχει (ξου ξου!)

πολλά φιλάκια στα μικράκια σας!!!!

Θα κοιτάξω και για τυχόν αλλεργία τις επόμενες μέρες- φαντάζομαι ήταν αρκετές οι κουταλίτσες για να εκδηλωθεί, αν υπάρχει

Η αλλεργία δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει. Μπορεί να προκληθεί.

Για να εκδηλωθεί, χρειάζεται επανειλημμένη έκθεση.

Συνήθως την πρωτη φορά δεν εμφανίζεται αλλεργία.

Ακόμα Αγλαία δεν είδα τπτ περίεργο στη μικρή μου και αν είναι να το προκαλέσω θα αραιώσω και τις δοκιμές μέχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμα μήπως και το αποφύγουμε τελείως....

Την άλλη εβδομάδα λοιπόν η επόμενη δοκιμή φρουτοζουμιού!

Πολλές καλησπέρες!!!

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια !!! Λοιπον χθες πηγαμε παιδιατρο, κ μας ειπε τον αλλο μηνα που θα κλεισουμε τους 5 μηνες να ξεκινησουμε κρεμες κ φρουτοκρεμες ! Η μπεμπα τη Δευτερα θα γινει 4 μηνων, τη θηλαζω αποκλειστικα ειναι 6350 και 64 ποντους ! ΕΙπα στην παιδιατρο οτι θελω να κανω αποκλειστικο 6μηνο θηλασμο, αλλα μου ειπε οτι καλο θα ηταν να μην καθυστερω τις στερεες ! δεν ξερω τι να κανω !!! απο τη μια θελω κ γω πολυ να πιασω κουταλακια πιατακια κτλ αλλα απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο ειναι ετοιμη να δεχτει η μικρη κρεμουλες !!! παντως οταν τρωμε με κοιταει μες στα ματια σα να λεει ''ελα μαμα δωσε κατι κ σε μενα'' χαχαχχαχα!!!!

Ειμαι Ερωτευμενη με την κορη μου !!!

virgi μου και η δικιά μου μας κοιτάζει στα μάτια και την λυπάμαι την καημένη που δεν της δίνω...αλλά πείστηκα ότι είναι καλύτερα να περιμένω. Έκανα αυτό που μου είπαν τα κορίτσια όμως, δλδ παίζω με το φαγητό της. Της έχω δώσει ήδη χυμό μήλου (3-4 κουταλάκια) και χτες της έδωσα ένα μεγάλο κομμάτι μήλου να το γλύφει...τι πλάκα είχε!!!

Με τα δοντάκια της (έχει εδώ κ ένα μήνα τα δυο κάτω) έκανε τρυπούλες στο μήλο σαν ποντικάκι! Βέβαια υπό επίβλεψη μην καταπιεί τπτ μεγαλούτσικο και πνιγεί. Πάντως δεν θα περιμένω άλλες δέκα μέρες για να της δώσω πολτό κανονικά παρότι βλέπω ότι είναι έτοιμη να φάει- έχει θέληση και όρεξη εννοώ.

Και εσύ νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να περιμένεις όπως με συμβούλεψαν τα κορίτσια. Το βάρος είναι καλό, γιατί να βιαστείς?

Πάντως δεν θα περιμένω άλλες δέκα μέρες για να της δώσω πολτό κανονικά παρότι βλέπω ότι είναι έτοιμη να φάει- έχει θέληση και όρεξη εννοώ.?

ΛΑΘΟΣ: Εννοώ ότι θα περιμένω!!

• 5 months later...

Τελικά με βάση ποιο κριτήριο γίνεται η εισαγωγή στις στέρες τροφές; Γιατί κ εμένα ο παιδίατρος μου είπε στους 5 μήνες ενώ εδώ βλέπω στους 6;:confused: Μου είπε ότι το βάρος του είναι καλό οπότε δεν χρειάζεται ρυζάλευρο. (Δηλαδή στα πιο αδύνατα μωράκια μάλλον το προτείνει:rolleyes::roll:).

Παίζει ρόλο το βάρος για το πότε θα εισαχθούν οι στέρεες; Ο μπέμπης είναι 8800. Αν ξεκινήσω αργότερα υπάρχει κανένα πρόβλημα;

Έχω κ μια άλλη απορία. Υπάρχει πιθανότητα με την εισαγωγή των στέρεων να μειωθούν κ οι βραδινοί θηλασμοί;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Τελικά με βάση ποιο κριτήριο γίνεται η εισαγωγή στις στέρες τροφές; Γιατί κ εμένα ο παιδίατρος μου είπε στους 5 μήνες ενώ εδώ βλέπω στους 6;:confused: Μου είπε ότι το βάρος του είναι καλό οπότε δεν χρειάζεται ρυζάλευρο. (Δηλαδή στα πιο αδύνατα μωράκια μάλλον το προτείνει:rolleyes::roll:).

Παίζει ρόλο το βάρος για το πότε θα εισαχθούν οι στέρεες; Ο μπέμπης είναι 8800. Αν ξεκινήσω αργότερα υπάρχει κανένα πρόβλημα;

Έχω κ μια άλλη απορία. Υπάρχει πιθανότητα με την εισαγωγή των στέρεων να μειωθούν κ οι βραδινοί θηλασμοί;

Εμείς ξεκινήσαμε στους 6! Έχει να κάνει και πολυ με το μωρο... Μπορεί το δικό σου το μπεμπακι να είναι έτοιμο να ξεκινήσει... Απο κιλα πάντως είναι σούπερ... Ξεκινα αφού πήρες το οκ απο τον παιδιατρο κι αν δεις ότι δεν μπορεί να φάει δοκιμαζεις ξανα λίγο αργότερα... Αν και η αρχή είναι πάντα δύσκολη για όλα τα μωρακια γιατι δεν ξέρουν..

Ο θηλασμος δεν επηρεάζεται...

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

γεια σας κι απο μενα κοριτσια! εμενα το κοριτσακι μου ειναι 5 μηνων και 13 ημερων σημερα. τη πεμπτη θα ξεκινησουμε φρουτακια και μολις κλεισει τον εκτο λαχανικα. μου ειπε η γιατρος οτι το ρυζαλευρο δεν προσφερει τπτ στο παιδι και δεν ειναι αναγκαιο στη διατροφη της. αν θελω να δωσω κατι το απογευμα προτεινε κεχρι και κινοα βιολογικο χωρις ζαχαρη.τι γνωμη εχετε? θηλαζω αποκλειστικα και η Φιλομήλα μου ειναι 6780 και 64 υψος.πολυ μικρη με οτι διαβαζω παραπανω!:) λεω να ξεκινησω και ο θεος μαζι μας. να χαιρομαστε τα αγγελουδια μας!

Εμείς ξεκινήσαμε στους 6! Έχει να κάνει και πολυ με το μωρο... Μπορεί το δικό σου το μπεμπακι να είναι έτοιμο να ξεκινήσει... Απο κιλα πάντως είναι σούπερ... Ξεκινα αφού πήρες το οκ απο τον παιδιατρο κι αν δεις ότι δεν μπορεί να φάει δοκιμαζεις ξανα λίγο αργότερα... Αν και η αρχή είναι πάντα δύσκολη για όλα τα μωρακια γιατι δεν ξέρουν..

Ο θηλασμος δεν επηρεάζεται...

Σ 'ευχαριστώ Μει!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Σε γενικές γραμμές οι 6 μήνες θεωρούνται απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατάλληλη ηλικία για την έναρξη στερεών τροφών.

Αφενός λόγω του πεπτικου συστήματος που είναι ανωριμο νωρίτερα για τις στερεές και μπορει να προκληθεί πχ δυσκοιλιοτητα ή δυσφορία.

Αφετέρου η ωρίμανση του ανοσοποιητικού προστατεύει απο αλλεργιες κτλ.

5 μηνών θεωρώ ότι είναι νωρίς, εξάλλου λίγα μωρά είναι έτοιμα σε τέτοια ηλικία.

Και δεν βλέπω το λόγο να βιαστεί μια μαμά να ξεκινήσει νωρίτερα αυτο το λουκι. Σαν την ευκολία του θηλασμου δεν υπάρχει. Στη θέση σου θα την απολαμβανα αυτήν την ευκολία λίγο ακόμα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

στην κορη μου επειδη ειχαμε κι αλλα θεματακια -δεν επαιρνε βαρος ειχε παλλινδρομηση, ξεκινησαμε ρυζαλευρο βανιλια στους 4 και φαγητο και φρουτα στους 5. τα φρουτα βεβαια ποτε δεν τα ηθελε τωρα τελευταια αρχισε να τρωει αχλαδι που κ που.

στο μπεμπη ξεκινησα φρουτα μια βδομαδα αφου εκλεισε τους 5 αλλαετρωγε πολυ λιγο και λαχανικα λιγο πριν κλεισει τους 6, ενα ομως γευμα τη μερα. στους εξιμησι εβαλα και δευτερο γευμα και στους 7 τριτο. παρ ολα αυτα θηλαζει το πρωι που ξυπναει, αναμεσα στα φρουτα και το φαγητο, το απογευμα μετα την κρεμα το βραδυ πριν κοιμηθει και τουλαχιστον 2-3 φορες μεσα στη νυχτα (τη μια φορα κανονικα τις υπολοιπες λιγο και ξανακοιμαται).

ο πλεον καταλληλος ειναι ο παιδιατρος που θα κρινει τις αναγκες του μωρου σου αλλα γενικα 5,5 με 6 μηνες ειναι το πιο συνηθισμενο. απο την αλλη οι δικοι μας γονεις μας εδιναν φρουτοκρεμα κι αυγο απο 3 μηνων......