kat05

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΚΟΗΣ (14 ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ;)

  Recommended Posts

  Γεια σας,

  Έχω ορισμένες υποψίες οτι ο 14 μηνών γιός μου δεν ακούει καλά. Δε γυρίζει πάντα στο όνομά του κι έχει τύχει με ισχυρό θόρυβο να μη γυρνάει.

  Ο παιδίατρός του λέει οτι πιθανώς είναι απορροφημένος από το παιχνίδι κι αυτό είναι όντως μια εκδοχή. Ωστόσο, επιπρόσθετα δε μιλάει κιόλας (δε λέει ΤΙΠΟΤΑ ούτε καν συλλαβές) κι αυτό με ανησυχεί. Διάβασα οτι το ΄συμπτωμα αυτό εάν συνυπάρχει με καθυστέρηση στα κινητικά (καθυστερημένη στήριξη κεφαλής, κάθισμα, περπάτημα, που εμείς τα αντιμετωπίσαμε και τα παλεύουμε ακόμη) αυτό μπορεί να είναι ένδειξη προβλή ματος στην ακοη.

  Το θέμα είναι οτι, απο τι μου είπε ο γιατρός, η σχετική εξέταση γίνεται μόνο στο Παίδων και η αναμονή έμαθα οτι είναι ως το Δεκέμβρη για ραντεβού.

  Υπάρχει κάποιο άλλο κέντρο που να κάνει αξιόπιστα την εξέταση; Καμία άλλη εμπειρία σχετικά;

  Ευχαριστώ!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  εμεις κάναμε εξέταση ακοής οταν ηταν μωρά βέβαια, αλλα στο μαιευτήριο, σαν followup εξέταση.

  Δεν παίρνεις να τους κάνεις μια ερώτηση?

  Στο παίδων πήρες τηλέφωνο,μήπως και η αναμονή δεν ειναι τόσο μεγάλη?

  Σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο? Κι εκεί θα μπορουσες να πας.

   

  Ευχομαι ολα να ειναι καλα!!


  xx

  SM

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ευχαριστώ!Στο Παίδων τηλεφώνησα, που έχουν ακουολογικό. Αλλά και στο Παίδων Πεντέλης η νωρίτερη ημερομηνία είναι 8/12. Το Αττικό που έχει σχετικό τμήμα τα δέχονται μετά τα 3,5 έτη.

  Μπορείς να μου πείς σε ποιο ιδιωτικό θα μπορούσα να απευθυνθώ;;; Είμαι από επαρχία κι επειδή γέννησα εδώ δεν του έκαναν σχετική εξέταση, παρά μόνο την εξέταση που κάνει ο παιδίατρος όταν γεννηθεί το μωρό (και φάνηκε ΄τοτε ΟΚ).

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Θα μπορούσες να απευθυνθείς σε ιδιωτικό μαιευτήριο στην Αθήνα. Νομίζω όλα κάνουν αυτή την εξέταση.

  Σίγουρα το ΙΑΣΩ την έχει. Εκεί όταν γεννιούνται τα μικρά, με την άδειά σου, κάνουν την εξέταση μαζί με ένα ολόκληρο πακέτο εξετάσεων.

   

  Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά. :D

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  δες και αυτό το αρθο :

  http://parents.org.gr/health/a392

  είναι πολύ ενδιαφέρον :

  Έλεγχος της ακοής σε νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά

   

  Υπολογίζεται ότι 1-5 παιδιά σε κάθε 1000 που γεννιούνται παρουσιάζουν σημαντική βαρηκοΐα. Αν η βαρηκοΐα παραμείνει αδιάγνωστη, τότε δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της ομιλίας και του λόγου και την ομαλή επικοινωνία και ενσωμάτωση στο κοινωνικό περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν κωφάλαλοι, αλλά κωφοί. Η αλαλία οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν άκουσαν την ανθρώπινη ομιλία και για αυτό δεν έμαθαν και να μιλούν!

   

  Το πρόβλημα της συγγενούς βαρηκοΐας (εκ γενετής) αντιμετωπίζεται σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πρωτίστως θα πρέπει να γίνεται ο προληπτικός έλεγχος της ακοής των νεογνών. Η εξέταση εκλογής σήμερα είναι οι ωτοακουστικές εκπομπές. Η εξέταση γίνεται με την τοποθέτηση στην είσοδο του αυτιού ενός ειδικού ακουστικού το οποίο καλύπτεται από ένα μαλακό σιλικονούχο βύσμα. Στέλνονται στο αυτί ειδικοί ήχοι και καταγράφουμε μία ηχητική απάντηση από το εσωτερικό αυτί και συγκεκριμένα τα ακουστικά κύτταρα. Βίντεο της εξέτασης μπορείτε να δείτε στο http://www.youtube.com/watch?v=zKGDbpounDE. Αν η εξέταση είναι φυσιολογική τότε ο έλεγχος ολοκληρώνεται και δίνονται οδηγίες στους γονείς για τα φυσιολογικά στάδια εξέλιξης της ακοής και ομιλίας από 0-18 μήνες.

   

  Στην περίπτωση, που η εξέταση είναι παθολογική, τότε προγραμματίζεται ένας δεύτερος έλεγχος μετά από ένα μήνα. Στο δεύτερο έλεγχο διενεργείται μία ειδική εξέταση, τα ακουστικά προκλητά δυναμικά ear-care.gr\pediatricaudiology.html . Είναι μία εξέταση σαν το εγκεφαλογράφημα, αλλά αφορά μόνο το νευρικό σύστημα της ακοής. Στο μέτωπο και πίσω από τα αυτιά του μωρού τοποθετούνται αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια, ενώ στην είσοδο του αυτιού ειδικό ακουστικό καλυμμένο από ένα σφουγγαράκι. Στη συνέχεια στέλνοντας ήχους διαφόρων συχνοτήτων (μπάσους-ψιλούς) και εντάσεων (χαμηλούς-δυνατούς) καταγράφουμε ένα αντικειμενικό ακουόγραμμα.

   

   

   

   

   

  Εικόνα. Το αντικειμενικό ακουόγραμμα, όπως προκύπτει από την καταγραφή των ακουστικών προκλητών δυναμικών

   

  Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι στόχος της παιδοακουολογικής εξέτασης είναι η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νεογνικής βαρηκοΐας. Αν η διάγνωση της βαρηκοΐας γίνει έως τον 3ο μήνα και η αντιμετώπιση έως τον 6ο μήνα της ζωής, τότε το παιδί θα αναπτυχθεί με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να διαφέρει από τα συνομήλικα του. Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχει εφαρμοστεί ο έλεγχος της ακοής σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας είτε αυτά είναι δημόσια είτε ιδιωτικά. Για αυτό το λόγο και ο μέσος όρος ηλικίας διάγνωσης της παιδικής βαρηκοΐας παραμένει ακόμα αρκετά υψηλός.

   

  Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται σε αδρές εξετάσεις ακοής. Για παράδειγμα, πολλοί γονείς αναφέρουν ότι το μωρό τρομάζει όταν ακούσει ένα δυνατό θόρυβο, μια πόρτα που κλείνει ή ακόμα και όταν του μιλούν. Αυτό που ενδιαφέρει είναι όχι αν το μωρό ακούει τους μέτριους ή δυνατούς ήχους, αλλά αν ακούει και το ελάχιστο, που μπορεί να ακούσει. Στο μωρό θέλουμε η ακοή να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να ακούει καθαρά την ομιλία των γονιών του για να μπορέσει και το ίδιο να μάθει να μιλά. Μια άλλη περίπτωση, που μπορεί να ξεγελάσει τους γονείς, είναι η μονόπλευρη βαρηκοΐα. Αν το παιδί ακούει φυσιολογικά από το ένα αυτί, ενώ το άλλο αυτί είναι βαρήκοο, θα φαίνεται ότι ακούει φυσιολογικά, ενώ στην πραγματικότητα το ακουστικό του σύστημα θα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα προσαρμογής. Για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιούμε τις σύγχρονες, αντικειμενικές εξετάσεις της ακοής.

   

  Όπως κάθε ιατρική εξέταση, έτσι και οι παιδοακουολογικές εξετάσεις αποτελούν "φωτογραφίες" της λειτουργίας του ακουστικού συστήματος τη χρονική στιγμή της λήψης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της εξέτασης πρέπει να συνοδεύεται από εγρήγορση. Η φυσιολογική ακοή στην νεογνική και βρεφική ηλικία δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να εμφανιστούν προβλήματα ακοής στα αμέσως επόμενα χρόνια. Για αυτό δίνονται οδηγίες στους γονείς και υπάρχει πάντα συνεργασία με τον παιδίατρο και τον παιδοωρλ-παιδοακουολόγο.

   

  Το πιο συχνό πρόβλημα ακοής στις ηλικίες 3-6 ετών είναι η ύπαρξη υγρού πίσω από το τύμπανο. Ο ιατρικός όρος είναι εκκριτική ωτίτιδα. Το υγρό πίσω από το τύμπανο περιορίζει την κίνηση του τυμπάνου και συνεπώς και τη μετάδοση του ήχου. Το αποτέλεσμα είναι η βαρηκοΐα, η οποία συνήθως αφορά και τα δύο αυτιά. Επειδή η συλλογή του υγρού γίνεται προοδευτικά και ανώδυνα, οι γονείς αντιλαμβάνονται σχετικά αργά το πρόβλημα ακοής. Το παιδί ρωτά "τι-τι", θέλει την τηλεόραση δυνατά, φαίνεται αφηρημένο, η δασκάλα αναφέρει ότι δε συμμετέχει και ότι φαίνεται κλεισμένο στον κόσμο του. Όταν η κατάσταση εμφανίζεται σε μικρές ηλικίες πχ 2-3 ετών τότε λόγω της βαρηκοΐας είναι δυνατόν να εμφανιστούν προβλήματα άρθρωσης και ομιλίας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που οι γονείς απευθύνονται στο λογοθεραπευτή χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση της ακοής.

   

  Η παιδοωρλ εξέταση συνήθως αποκαλύπτει ότι υπάρχουν κρεατάκια (υπερτροφία αδενοειδών) τα οποία φράζουν το σωληνάκι (ευσταχιανή σάλπιγγα) που ανανεώνει τον αέρα πίσω από τύμπανο. Όταν σταματήσει να ανανεώνεται ο αέρας τότε αρχίζει η συλλογή υγρού. Επιπλέον, αν τα κρεατάκια είναι μεγάλα ή και οι αμυγδαλές είναι υπερτροφικές τότε το παιδί μπορεί να ροχαλίζει ή να κάνει και άπνοιες. Η εξέταση της ακοής μπορεί να γίνει με παιγνιοακουομετρία, ενώ την επιβεβαίωση δίνει το τυμπανόγραμμα. Το τυμπανόγραμμα δείχνει αν υπάρχει υγρό πίσω από το τύμπανο και αν υπάρχει λίγος ή καθόλου αέρας. Συνιστάται στις ηλικίες 2-5 ετών, να γίνεται κατά την τυπική παιδοωρλ εκτίμηση, έλεγχος με τυμπανόγραμμα, διότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να συλλάβουμε μια αρχόμενη κατάσταση και να την αντιμετωπίσουμε ευκολότερα.

   

  Σαν γενικές οδηγίες μπορούμε να αναφέρουμε

   

  • Κάθε νεογνό, χωρίς καμία εξαίρεση, πρέπει να ελέγχεται με ωτοακουστικές εκπομπές.

  • Σε περίπτωση προβλήματος ακοής, θα πρέπει να γίνεται η διάγνωση έως τον 3ο μήνα και η θεραπευτική παρέμβαση έως τον 6ο μήνα.

  • Οι εξετάσεις ακοής στα νεογνά και βρέφη είναι αντικειμενικές και ανώδυνες.

  • Το να τρομάζει το μωρό από ένα δυνατό θόρυβο δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει φυσιολογική ακοή.

  • Στην πρώτη παιδική ηλικία είναι συνηθισμένη η ύπαρξη υγρού πίσω από το τύμπανο.

  • Παιδιά, που ρωτούν "τι-τι", που φαίνονται αφηρημένα, που έχουν προβλήματα άρθρωσης θα πρέπει να ελέγχονται για την ακοή τους.

   

   

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παιδική ακοή και παιδοωρλ προβλήματα μπορείτε να επισκεφθείτε το www. ear-care.gr

   

   

   

  Δρ. Νίκος Ελευθεριάδης

  Ωτορινολαρυγγολόγος-Παιδοακουολόγος

  Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ακουολογίας

  http://www.ear-care.gr

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστώ!

  Πήρα τηλ σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο στην Αθήνα, μου είπαν έχουν ακουολογικό τμήμα και να τους τηλεφωνήσω αύριο το πρωί για ραντεβού και τη διαδικασία... Εύχομαι όλα να μας πάνε καλά.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  kat05 Προκλυτα δυναμικά κάνατε? Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών, σήμερα κανε με την εξέταση για 2 φορά δεν έχουμε καλά αποτέλεσμα και κοντεύω να τρελαθώ θα χρειαστεί κοχλιακο εμφύτευμα για να μπορεί να ακούει.Ψαξτο όσο ποιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Εύχομαι για όλα τα παιδάκια του κόσμου πάντα ΥΓΕΙΑ.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Ευχαριστώ!Στο Παίδων τηλεφώνησα, που έχουν ακουολογικό. Αλλά και στο Παίδων Πεντέλης η νωρίτερη ημερομηνία είναι 8/12. Το Αττικό που έχει σχετικό τμήμα τα δέχονται μετά τα 3,5 έτη.

  Μπορείς να μου πείς σε ποιο ιδιωτικό θα μπορούσα να απευθυνθώ;;; Είμαι από επαρχία κι επειδή γέννησα εδώ δεν του έκαναν σχετική εξέταση, παρά μόνο την εξέταση που κάνει ο παιδίατρος όταν γεννηθεί το μωρό (και φάνηκε ΄τοτε ΟΚ).

   

  Εμείς κάναμε την 1η εξέταση στο ΜΗΤΕΡΑ. Τη 2η στο Παίδων και έχουμε τον επανέλεγχο φέτος. Πήρα κ εγώ στο ΠΑΙΔΩΝ για ραντεβού και μου είπαν να ξαναπάρω 5/11...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Το μωρο γενικα ανταποκρινεται στα διαφορα ερεθισματα? εχει βλεμματικη επαφη οταν του μιλατε? σου παραθετω ενα αρθρο απλα για ενημερωση. ευχομαι να πανε όλα καλα!

   

  Που οφείλεται ο Αυτισμός;

   

  Είναι το αποτέλεσμα μιας νευρολογικής διαταραχής που επηρεάζει την λειτουργία του εγκεφάλου και σαν αποτέλεσμα τους διάφορους τομείς της ανάπτυξης, κατά έναν ασταθή και ακανόνιστο τρόπο.

   

  Ο Αυτισμός αφορά ασθενείς με κοινά κλινικά χαρακτηριστικά και διαταραχές της εξέλιξης, στους οποίους οι αιτίες μπορούν να είναι διαφορετικές ή και άγνωστες, να ποικίλλουν από άτομο σε άτομο ή και να συνυπάρχουν. Έτσι κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει αιτία αλλά αλυσίδα αιτιών που θέτουν το μωρό σε κίνδυνο. Κάθε μία από αυτές μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου σε μία γόνιμη στιγμή της κύησης ή της ανάπτυξης, με αποτέλεσμα, την ελαττωματική 'καλωδίωση' του εγκεφάλου και συνέπεια την ανικανότητα του παιδιού να συλλάβει γνωστικά τον κόσμο όπως όλοι μας, και να τον δημιουργήσει με ένα σωστό κωδικοποιημένο και συμβολικό τρόπο. Ιδιαίτερα, θίγονται οι σχέσεις του παιδιού με το κοινωνικό περιβάλλον, το παιχνίδι του, οι αντιδράσεις του σε ακουστικά ή οπτικά ερεθίσματα, στον πόνο, στον τρόπο που κρατά το σώμα του.

   

  Βασικά θίγεται ο τομέας της Επικοινωνίας, προλεκτικής και λεκτικής. Το αυτιστικό παιδί κλεισμένο ερμητικά στον εαυτό του, γίνεται ανίκανο να μιμείται, να επικοινωνεί με νεύμα ή με την ομιλία.

   

   

   

  Πρώιμες ενδείξεις Αυτισμού

   

   

  Αδιαφορία σε ακουστικά ή οπτικά ερεθίσματα

   

  Τα μωρά είναι πάρα πολύ ήρεμα ή πάρα πολύ ανήσυχα

   

  Διαταραχές ύπνου και σίτισης

   

  Μωρά που δεν προσαρμόζονται στην αγκαλιά

   

  Παράξενα παιχνίδια με τα χέρια

   

  Στερεότυπες κινήσεις σώματος

   

  Παράξενα παιχνίδια με τα αντικείμενα

   

  Αδιαφορία για τα άτομα που το περιβάλλουν, ή ενδιαφέρον για το φως, τη μουσική Μωρά παθητικά ή υπερτονικά

   

  Στους 8 μήνες δεν κατανοούν, δεν δείχνουν με το δάχτυλο

   

  Συχνά παρουσιάζουν αυτοεπιθετικότητα

   

  Απουσία ομιλίας ή της εξέλιξης της, ή ηχολαλητική ή και παλινδρόμηση

   

  Γενικά σοβαρές διαταραχές της επικοινωνίας.

   

   

  Κάποια από τα συμπτώματα που θεωρούνται ως «red flags» και που χρήζουν την άμεση προσοχή των γονέων και των παιδιάτρων είναι :

   

  στην ηλικία των 12 μηνών ένα παιδί που δεν έχει βγάλει κάποιους ήχους-συλλαβές (βάβισμα), που δεν δείχνει με το δάχτυλο σε παιχνίδι, που δεν έχει αναπτύξει άλλες χειρονομίες (π.χ δεν χαμογελά στο άκουσμα της φωνής της μητέρας...)

  στην ηλικία των 16 μηνών δεν λέει μεμονωμένες λέξεις (μαμά, μπαμπά...)

  στην ηλικία των 24 μηνών δεν σχηματίζει αυθόρμητα μικρές φράσεις των 2 λέξεων.

  απώλεια της ομιλίας ή των κοινωνικών δεξιοτήτων σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  kat05 Προκλυτα δυναμικά κάνατε? Έχω ένα αγοράκι 9 μηνών, σήμερα κανε με την εξέταση για 2 φορά δεν έχουμε καλά αποτέλεσμα και κοντεύω να τρελαθώ θα χρειαστεί κοχλιακο εμφύτευμα για να μπορεί να ακούει.Ψαξτο όσο ποιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Εύχομαι για όλα τα παιδάκια του κόσμου πάντα ΥΓΕΙΑ.

   

  Ο παιδίατρος μας είπε για ακουστικά δυναμικά. Εκείνος όμως αμφιβάλλει οτι είναι πρόβλημα ακοής και γενικά επειδή τα αντανακλαστικά και γενικά η συμπεριφορά του είναι κανονική (ανταπόκριση, συνεννόηση με άλλους τρόπους εκτός ομιλίας κλπ) εκείνος δεν ανησυχεί.

  Εσείς πώς το καταλάβατε; Αν θέλεις μου λες. Διότι ο δικός μου νομίζω οτι πότε ακούει και πότε όχι. ΓΙ' αυτό σκέφτηκα μήπως έχει μερική απώλεια ακοής.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Εμείς κάναμε την 1η εξέταση στο ΜΗΤΕΡΑ. Τη 2η στο Παίδων και έχουμε τον επανέλεγχο φέτος. Πήρα κ εγώ στο ΠΑΙΔΩΝ για ραντεβού και μου είπαν να ξαναπάρω 5/11...

   

  Στο ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεις εύκολα ραντεβού;

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλό θα ήταν να το δει κάποιος στο Παίδων που είναι και οι πιο έμπειροι αλλά σίγουρα και τα ιδιωτικά κάνουν τις αντίστοιχες εξετάσεις ... σε κάθε περίπτωση μπορείς να κλείσεις το ραντεβού στο Παίδων να το έχεις κατοχυρωμένο αλλά αν σε ανησυχεί η συμπεριφορά του κινήσου άμεσα και κάντου τις εξετάσεις...

  παρεπιπτόντως το να παραθέτουμε άρθρα για τον αυτισμό νομίζω ότι περισσότερο αγχώνει την μανούλα... δεν είμαστε και γιατροί να κάνουμε διάγνωση... η κοπέλα υποψιάζεται ότι δεν ακούει το μωρό της μην βάζουμε ότι θέλουμε...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Στο ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεις εύκολα ραντεβού;

   

  Στο Μητέρα σίγουρα θα σου κλείσουν άμεσα ραντεβού καθόσον τα χρήματα στη μέση :) από προσωπική εμπειρία πάντως δεν εμπιστεύομαι καθόλου το παιδιατρικό τους Τμήμα ... ο μικρός μου έχει και ιδιωτική ασφάλιση και στο Μητέρα ότι και να κάνει τα καλύπτει η ασφάλεια...και όταν ρώτησα τον παιδίατρό μας (που είναι στο Παίδων αλλά συνεργάζεται και με το Μητέρα ως ειδικός επιστήμονας) αν χρειαστεί ποτέ στο μέλλον το οτιδήποτε ποιον να εμπιστευτώ μου απάντησε ότι "άμα θέλεις να του κάνεις καμία απλή εξέταση πήγαινέ τον στο Μητέρα" για οτιδήποτε άλλο θα φέρεις το παιδί στο Παίδων...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Στο ΜΗΤΕΡΑ βρίσκεις εύκολα ραντεβού;

  χαιρετω!το επαγγελμα μου ειναι ακοοπροθετιστρια !επειδη δεν προλαβαινω να σου γραψω πολλα ,(παω στη δουλεια)το παιδων ειναι πιο αξιοπιστο σαν νοσοκομειο!οτι αλλο θες στειλε πμ!αχρειαστη να σου ειμαι!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Καλό θα ήταν να το δει κάποιος στο Παίδων που είναι και οι πιο έμπειροι αλλά σίγουρα και τα ιδιωτικά κάνουν τις αντίστοιχες εξετάσεις ... σε κάθε περίπτωση μπορείς να κλείσεις το ραντεβού στο Παίδων να το έχεις κατοχυρωμένο αλλά αν σε ανησυχεί η συμπεριφορά του κινήσου άμεσα και κάντου τις εξετάσεις...

  παρεπιπτόντως το να παραθέτουμε άρθρα για τον αυτισμό νομίζω ότι περισσότερο αγχώνει την μανούλα... δεν είμαστε και γιατροί να κάνουμε διάγνωση... η κοπέλα υποψιάζεται ότι δεν ακούει το μωρό της μην βάζουμε ότι θέλουμε...

   

  Ευχαριστώ για το ποστ - είμαι σίγουρη πάντως οτι κι η άλλη μανούλα που παρέθεσε το άρθρο ήθελε κι εκείνη να βοηθήσει με τον τρόπο της. Άλλωστε έιμαι και πολύ αγχωμένη από μόνη μ ου:oops::oops::oops::oops::oops:.

  Μου πε΄ρασε από το νου ο αυτισμός, ωστόσο συμμετέχει παρα πολύ στην εκάστοτε "παρέα" ο μικρός, είναι κοινωνικός, το βλέμμα του δε "φεύγει", γενικά δεν εμφανίζει κάτι άλλο που να με έχει προβληματίσει. Απλά αυτό για την ακοή με απασχολεί σε συνδυασμό με τη μικρή καθυστέρηση που είχε στα κινητικά του, επειδή διάβασα οτι μπορεί να συνδέονται.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Γυρίσαμε πριν λίγο από Αθήνα, έχοντας κάνει έλεγχο στο ΙΑΣΩ που ήταν ημιτελής διότι ο μικρός μου ξύπνησε στα μισά της εξέτασης. Δυστυχώς, μας μίλησαν για αρκετά σοβαρό πρόβλημα βαρηκοϊας. την επόμενη βδομάδα θα ξαναπα΄με Αθήνα για επανεξέταση. Οποιαδήποτε εμπειρία ή γνώμη θα βοηθούσε ιδιαίτερα διότι έχω πελαγώσει...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  μην πελαγωνεις.....λυνονται αυτα τα προβληματα!!!! Καλη επιτυχια!!!!!


  ''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...''

  jo6n0ib87.pngjc256kr9f.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση... Το ελπίζω. Είχαμε κάποιες υπόνοιες αλλά ωστόσο όχι για το οτι είναι κάτι σοβαρό.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κοριτσάκι εύχομαι τα καλύτερα. Εγώ με την μικρή είχα κάποια προβλήματα τέτοιας φύσεως αλλά όχι τόσο σοβαρά.

  Έχω να σου συστήσω έναν ωρλ-ακουολόγο,ο οποίος θεωρείται κορυφαίος στο είδος του.

  αν θέλεις σου στέλνω πμ

  φιλιά

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  δεν είναι τόσο τραγική η βαρηκοϊα πάντως! και εφόσον το εντοπίσατε τόσο νωρίς, το παιδί πολύ γρήγορα θα ανακτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ηλικία του και θα είναι μια χαρά

  Η επιστήμη έχει κάνει πολλές προόδους, πλέον υπάρχουν εμφυτεύματα που μπαίνουν μέσα στο αυτί και το παιδί ακούει κανονικά και γενικά έχουν γίνει πολλά βήματα για να δοθεί μεγάλη βοήθεια στους βαρήκοους.

  Αλλά σε κάθε περίπτωση ακόμα και κωφοί μπορούν να λειτουργήσουν κανονικότατα, υπάρχουν ειδικά σχολεία, μπορούν οι γονείς και τα παιδιά να μάθουν τη νοηματική και να ενταχθούν στην κοινωνία χωρίς πρόβλημα, μέχρι και δίπλωμα οδήγησης μπορούν να πάρουν.

  Αυτά από εμένα που δεν ακούω καθόλου από το ένα αυτί...

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  ολα καλα θα πανε!!! αφου ειναι βαρυκοια και οχι κωφωση(που και παλι υπαρχουν λυσεις) υπαρχουν λυσεις. ειδικα στις μερες μας οτι αυτο δεν ειναι θεμα για να δημιουργησει προβλημα. οτι καλυτερο ευχομαι!!!


  έχω δύο δωράκια

  UDcLp3.png euQwp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Μην ανησυχείς... όπως είπε και μία άλλη κοπέλα αφού είναι θέμα βαρηκοίας και όχι κώφωσης θα βρεθεί λύση... γνώμη μου επεδίωξε να βρεις ραντεβού στο Παίδων που είναι οι πιο σχετικοί και ειδικοί, όπως έχω γράψει και παραπάνω δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις παιδιατρικές κλινικές των ιδιωτικών... εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα

  • Σύνδεση/Εγγραφή

   Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν!