Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ;

xamogelaki

Recommended Posts

Καλησπέρα

ο μπεμπης ειναι 3 μηνων (κοντευει να τους κλεισει) και κοιμαται μαζι μου στο διπλο κρεββατι αφου προτα αποκοιμηθει με κουνημα στο καροτσι του

ολοι μου λενε να τον παω στο δωματιο του αλλα φοβαμαι οτι θα εχουμε ξενυχτια και θα κανει παλι τη νυχτα μερα οπως πριν λιγο καιρο και αντε παλι να το αντιστρεψουμε!!!

επισης δε νιωθω ετοιμη να τον αποχωριστω....αλλα σημασια εχει το δικο του καλο ομως δεν ξερω ποιο ειναι αυτο!!!

Διαφημίσεις

Γειά σου χαμογελάκι !

Να τον χαίρεσαι !!

στο κρεβατάκι του δεν κοιμάται καθόλου?

στο δωμάτιο σου αλλά στην κούνια του?

για να καταλάβω..

εμένα είναι 11 μηνών κοιμάται στην κούνια του που είναι δίπλα στο κρεβάτι μου...

όλοι μου λέγαν να μην τον παίρνω στο κρεβάτι γιατί θα κακομάθει..

δεν τους πίστεψα..

μια χαρά κοιμόμασταν !

και στο τέλος αποφάσισε μόνος του προφανώς ότι τον ενοχλώ τον κύριο και σταμάτησε να το ζητάει από μόνος του..!!!

τώρα η αλλαγή δωματίου είναι άλλη υπόθεση και εγώ αναρρωτιέμαι να σου πω την αλήθεια..

Καλησπέρα

ο μπεμπης ειναι 3 μηνων (κοντευει να τους κλεισει) και κοιμαται μαζι μου στο διπλο κρεββατι αφου προτα αποκοιμηθει με κουνημα στο καροτσι του

ολοι μου λενε να τον παω στο δωματιο του αλλα φοβαμαι οτι θα εχουμε ξενυχτια και θα κανει παλι τη νυχτα μερα οπως πριν λιγο καιρο και αντε παλι να το αντιστρεψουμε!!!

επισης δε νιωθω ετοιμη να τον αποχωριστω....αλλα σημασια εχει το δικο του καλο ομως δεν ξερω ποιο ειναι αυτο!!!

Με όσα έχω διαβάσει και ακούσει έχω καταλήξει ότι αντικειμενικό 'καλο' του παιδιού δεν υπάρχει. Αυτά τα πράγματα είναι όπως τα νιώθει η μαμά. Υπάρχουν περιπτώσεις που η αλλαγή αυτή έφερε ξενύχτια, υπάρχουν άλλες που για το λόγο αυτό δεν το τόλμησαν και δυσκολεύτηκαν πααρα πολύ όταν πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι και έπρεπε το παιδί να μετακομίσει. Προσωπικά η μόνη εμπειρία που έχω ήταν από το ανηψάκι μου που το έμαθε η μαμά του στο κούνημα του καροτσιού και του έμεινε συνήθεια μέχρι τα 3.5 που πλέον οι γονείς του παιδιού μετακινούσαν έπιπλα με το ένα χέρι από τα μπράτσα που έκαναν...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Πιστεύω πως πολλά είναι θέμα συνήθειας. Εμείς όταν κλείσαμε τους τρεις μήνες τη βάλαμε στο δωμάτιό της για πρώτη φορά βράδυ. Από την αρχή όμως τη βάζαμε εκεί κατα τη διάρκεια της μέρας (για να μάθει το χώρο), ενώ μαζί μας (στο λίκνο) κοιμόταν μόνο το βράδυ. Τις ανιψιες μας 3 κι 6 χρονών που τις μάθανε στο διπλό κρεβάτι, ακόμα δεν λένε να φύγουν. Κοιμούνται και οι 4 μαζί. Ο μόνος που φεύγει καμιά φορά είναι ο μπαμπάς τους...

Μεγάλο πράγμα η συνήθεια κορίτσια....

tndLp2.png

FgHKp2.png

ψάχνουμε το ιδανικό ... και το ιδανικό δεν υπάρχει..

κάθε παιδάκι, κάθε οικογένεια είναι διαφορετική...

Εμένα η μικρή μου απο τριών μηνών άρχισε να κοιμάται όλη νύχτα αδιάκοπα, οπότε και δεν είχα λόγο να την κρατάω πιά στην κρεβατοκάμαρά μας. Φοβήθηκα πως αν την κρατούσα περισσότερο θα δυσκολευόταν πολύ να μας αποχωριστεί αργότερα...

Άσχετα με το πού θα είναι το κρεβατάκι του, θα σου έλεγα να αρχίσεις να ελέγχεις το θέμα με το κούνημα. Νομίζω θα σε ταλαιπωρήσει μετά, γιατί είναι μία συνήθεια που κόβεται δύσκολα. Δοκίμασε τη μουσική πχ. που είναι ευκολότερο για σένα.

Νομίζω ότι όσο μικρότερο πάει στο δωμάτιό του, τόσο λιγότερο θα το καταλάβει. Τον πήγα στο δωμάτιό του στους 4 μήνες και δεν κατάλαβε τίποτα. Βέβαια, ξύπναγε το βράδυ, όπως και πριν, όπως και στο δικό μας δωμάτιο. Απλώς κάνεις μερικά βήματα παραπάνω για να πας μέχρι το δικό του δωμάτιο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.Ειμαι καινουρια μαμα, μολις 35 ημερων. Ενα απο τα προβληματακια είναι οτι η μικρή μου δεν καθεται μόνη της πουθενα. Οταν λέω μονη της εννοώ στο κρεββατακι της, στο ριλαξ, διπλα μου στο καναπε ξαπλωμενη. Πουθενα. Η θα τρωει ή θα κοιμαται. Ο μόνος τρόπος είναι να την κρατάς αγκαλιά και συγκεκριμένα στον ώμο και να καθεσαι ή ακόμα καλύτερα να κοβεις βολτες. Δεν έχει καμία ενδειξη πόνου η ενόχλησης. Μου το επιβεβαίωσε και η παιδίατρος. Ακόμα κι οταν κάνει δροσιά, τα ιδια. Την έχουμε καλομάθει? Καμιά λύση γι αυτό?

Επίσης την ώρα που την θηλάζω κάποιες φορές έχει εκνευρισμό, κουνιέται απότομα, τραβάει με τις απότομες κινήσεις της την θηλή που έχει πάντα μέσα στο στόμα και την πιάνει κλάμα παράπονου για λίγα δευτερολεπτα και ξανα και ξανά.

σας παρακάλω οτι ξέρετε ισως αποδειχτει πολύ χρήσιμο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Bianca να σου ζήσει το μωράκι σου !!

Ειναι πολυ μικρούλα ακόμα και ειναι λογικό να θέλει την αγκαλίτσα σας . Δεν νομίζω οτι ένα μωράκι 35 ημερών εχει ...καλομάθει . Εμεις δεν έχουμε ρηλαξ και οταν είναι ξυπνια (που ειναι αρκετες ωρες την ημέρα) την έχω συνέχεια στην αγκαλιά μου με τον τρόπο που λες . Σηκώνει το κεφαλάκι της και παρατηρεί γυρω γυρω . Σημερα μάλιστα μαγειρέψαμε παρέα την είχα στην αγκαλιά μου όλη την ώρα :)

Οσο για τον εκνευρισμό και τα κλαματα την ώρα που θηλάζει νομίζω ότι έχει αεριάκια και πονάει . Ετσι κάνει και η αγαπουλίτσα μου . Τεντώνει και τα ποδαράκια της? Σφίγγεται ? Εγω την ξαπλώνω στην αλλαξιέρα και της κανω μασαζάκι στην κοιλίτσα και σπρώχνω τα ποδαράκια της προς την κοιλίτσα να φύγουν τα αέρια .

Ελπίζω να σε βοηθησα λίγο :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να σαι καλα. Χρειαζόμουν θετικά σχόλια γιατί με έχουν ζαλίσει με τη λέξη "καλομαθαίνεις". Η αλήθεια είναι ότι είναι κουραστικό να την έχω στον ώμο πολλές ώρες αλλά κι εγω πιστεύω ότι είναι νωρίς για αυστηρότητα και όρια.

Θα το δοκιμάσω με το μασάζ. Σφίγγεται κι έχει γκρίνια. Δεν πίστευα οτι έχει πονακια γιατι η παιδιατρος μου είπε οτι δεν έχει κολικους και οτι είναι κάτι παραπανω απο υγιης. αλλά θα το δοκιμασω. Χιλια ευχαριστω Να σου ζήσει το παιδάκι σου.

Αν δεν καλομάθουμε τα μωράκια μας ποιον θα καλομάθουμε? :)

Μην παρασύρεσαι απο αυτά που ακούς και αμφιβάλεις αν τα κάνεις ολα σωστά. Εσυ ξερεις καλύτερα το καλό του παιδιού σου . :D

Οσο για τα πονάκια νομίζω δεν ειναι κολικοί. Αλλοι κολικοί και άλλο αέρια . Οταν το μωράκι έχει αέρια ειναι πιο ήπιος ο πόνος και μολις αεριστεί ή ενεργηθεί ανακουφίζεται :) Παντα υγιέστατο το μικρό σου ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Και εμένα η μπέμπα μου τους πρώτους μήνες ήθελε όλο αγκαλιά. Δεν καθόταν καθόλου μόνη της, αμέσως έβαζε τα κλάματα. ΄Ηταν πολύ κουραστικό, και όλοι μου έλεγαν να την αφήνω να κλαίει, κάτι που τελικά δεν έκανα ποτέ, δεν το άντεχε η ψυχή μου. Πάντα την αγκάλιαζα. Και ως δια μαγείας, στους τρεις μήνες άρχισε να κάθεται μόνη της μια χαρά.

Διαφημίσεις

Νομίζω είναι στο χαρακτήρια κάθε παιδιού. Εμένα ως μωρό, κοιμόταν και έτρωγε, έτρωγε και κοιμόταν. Δεν καταλάβαινα ότι έχω παιδί στο σπίτι. Και τώρα ακόμα, παρόλη τη σκανταλιά του, δεν θα γκρινιάξει, θα παίξει αρκετή ώρα μόνος, γενικά είναι εύκολος. Ένα σου λέω. Μην το αφήνεις το παιδί να κλαίει και να βασανίζεται. Τόσο μωρό ούτε να το καλομάθεις, ούτε να το κακομάθεις μπορείς!

Και μένα η μπέμπα τα ιδια μου έκανε ώμο και βολτες και αυτή να παρατηρεί.Σιγά σιγά το κόβει.Και που σταματάει και κλαίει στη μέση του φαγητού μάλλον έχει πονάκια.Εγω δεν μπορώ να την αφήσω να κλαίει τις δίνω αγκαλιές συνέχεια

2GxD.jpg2GxDp2.png

Πιστευω παντως πως ειναι ολα θεμα συνηθειας. Εγω την ειχα στο δωματιο μας στην αρχη στο λικνο μετα στο κρεβατακι της ολα μια χαρα. Κοιμοταν ησυχα μετα τον τριτο μηνα σερι δεν ξυπνουσε την αφηνα στην κουνια την επαιρνε μονη της ο υπνος ολα καλα. Ο αντρας μου επεμενε να την αλλαξουμε μετα τον εκτο. Πειστηκα και εγω την κρατησα!Εσφιξαν οι ζεστες

ειχα την φαϊνη ιδεα να κοιμομαστε στο υπογειο που χει δροσουλα καναπεδαρα μια χαρα σεντονακι το βραδυ!Να σου μαμα-κορη αγκαλια. Πρωτον τωρα θελει να καθομαι μαζι της μεχρι να κοιμηθει και δευτερον αμα δεν κοιμηθω μαζι της εγω ενα βραδυ και δεν πιανω χερακι ποδαρακι στον υπνο παθαινω καταθλιψη.Πιο δυσκολο μου φαινεται να την αποχωριστω εγω παρα να συνηθισει να κοιμαται μονη της στο δωματιο. Τωρα να δουμε και με διακοπες επισκεψεις στις γιαγιαδες το βλεπω καλο σεπτεμβρη στο δωματιο της!!!Ελααα κλαμματα και γκρινιες το μπουμπουκι. Καταθλιψη η μαμα..... :cool:

Xαίρομαι πολύ για τις απαντήσεις που δώσατε στην bianca γιατί ήταν σαν να περιέγραφε τη δική μου μπέμπα (η οποία σήμερα είναι 27 ημερών), και όσον αφορά τη γκρίνια όταν την αφήνουμε κάτω (και αυτή ώμο θέλει), και όσον αφορά τον εκνευρισμό κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Με καθησύχασαν πολύ τα σχόλιά σας, γιατί κι εγώ φοβόμουν ότι την έχω καλομάθει.

Προς το παρόν το μπεμπάκι μας κοιμάται στην καλαθούνα του στο δωμάτιό μας, αλλά γύρω στο Σεπτέμβρη θα τη μετακομίσουμε στην κούνια στο δικό της δωμάτιο και βλέπουμε...